Pentru zona
    Izolarea prin suflare este una dintre cele mai moderne metode de protecție la construcția clădirilor. Aplicarea sa a devenit total comună datorită numeroaselor avantaje în comparație cu instalarea termoizolației clasice. Unul dintre principalele avantaje este utilizarea mai bună a materialului izolator și o mai mare protecție, deoarece celuloza folosită cel mai des în aceste scopuri se adaptează foarte ușor la formele spațiului, iar odată cu procesul de suflare ajunge în locuri unde izolarea clasică nu ar putea fi niciodată plasată din cauza anumitor limite de spațiu și de altă natură.
    Articol de specialitate 102
    suflarea materialelor de izolatie
    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză:

    1. AVANTAJELE IZOLĂRII CU CELULOZĂ

    Pe lângă o mai mare flexibilitate, izolația cu celuloză are și alte avantaje. Procesul de suflare permite introducerea unei cantități mai mari (compus) de material izolator, care asigură automat o izolație mai bună și o soluție energetică pe termen lung. Avantajele izolației cu celuloză includ metoda ecologică de instalare, capacitatea sa de a „respira” și desigur, este de menționat faptul că lucrarea se execută rapid, fără a fi nevoie de intervenții ulterioare.

    2. TIPURI DE IZOLAȚII CARE SE SUFLĂ

    Alături de izolația din celuloză menționată mai sus, fibrele de lemn și lână sunt potrivite pentru suflare. Celuloza și izolația din fibrele de lemn sunt cele mai frecvent utilizate.

    Izolația din celuloză este un material natural obținut din hârtie de ziar măcinat. Este considerat un material extrem de rezistent la umezeală, dăunători și mucegai. Izolația din celuloză este depozitată în pungi pentru vidat și ca atare este turnată într-un aparat din care este pulverizată, adică suflată în pereții, tavanul sau acoperișul casei.

    Izolația din fibrele de lemn este și ea o invenție recentă și este considerată un material extrem de eficient, foarte util deoarece este în același timp o barieră termică și fonică care asigură un microclimat foarte plăcut în spațiu. Fibrele de lemn sunt obținute din lemn care este cultivat pe așa-numitul mod durabil - pin sau molid, și sunt impregnate cu polifosfat de amoniu. Izolația din fibrele de lemn este rezistentă la umiditate și mucegai. La fel ca izolația din celuloză, izolația din fibrele de lemn oferă, de asemenea, stabilitatea temperaturii. Este potrivită pentru construcțiile prefabricate sau din zidărie și este utilizată pentru izolarea tavanelor, acoperișurilor și pereților.

    3. SUFLARE IZOLAȚIE

    Există mai multe moduri de suflare a izolației: suflarea cu un furtun, pistol, umplerea tavanului sau a podelei și montarea manuală.

    Suflarea izolației printr-un furtun

    Montarea în acoperiș se poate face de sus, prin pod dacă nu este încălzit, sau de jos, prin bariera de vapori. Furtunul de injecție este împins în fiecare compartiment gol cât de mult poate ajunge și este scos încet în timpul procesului de injecție. Izolația suflată atinge densitatea dorită după un anumit timp, astfel încât presiunea aerului nu o mai poate comprima, așa că procesul se oprește. Același lucru se repetă în fiecare loc ulterior. La fel, cu ajutorul unui furtun, izolația poate fi injectată în pereții caselor din lemn.

    Instalare în pereți cu un pistol special

    Instalarea izolației folosind un pistol special se realizează prin perforarea unei găuri cu diametrul corespunzător în partea de sus a peretelui. Un pistol este plasat în gaură, ceea ce determină direcția de injecție, adică presiunea aerului. Izolația este suflată în perete, dar după un anumit timp, când materialul izolator umple complet peretele, presiunea aerului și direcția de injectare sunt direcționate către marginile superioare ale peretelui (colțuri) pentru a se obține aceeași densitate a izolației în tot peretele.

    Turnarea materialului pe tavan sau podea

    A treia modalitate de montare a izolației este, de fapt, turnarea materialului cu grosimea de 30-50 cm pe tavan, iar acest tip de instalație este potrivit atât pentru construcția nouă, cât și pentru renovarea clădirilor. Un strat izolator omogen se obține prin turnarea izolației pe tavan. Dezavantajul acestui mod de așezare a izolației este densitatea scăzută, care nu poate fi mărită în niciun alt mod decât cu o umplere până la grosimea dorită după un anumit timp, când stratul turnat s-a așezat. Luând în considerare cantitatea de izolație suflată pe m3 pentru un acoperiș înclinat, este nevoie de 35% mai mult material pentru turnarea materialului.

    Montarea manuală a izolației

    Una dintre procedurile de injectare a izolației este instalarea manuală, care este, desigur, o muncă foarte consumatoare de timp. Principalul dezavantaj al acestei proceduri, pe lângă durată, este faptul că în timpul instalării manuale a izolației, cantitățile de izolație comprimate anterior nu se descompun. Din această cauză, apar bulgărași, de fapt, părți întărite ale izolației între care apar fisuri. În acest fel apar pierderi de căldură care nu pot fi rezolvate altfel decât prin renovare completă. Din acest motiv, metodele de izolare cu suflare cu mașină sunt întotdeauna recomandate, lăsând lucrul manual doar pentru situațiile când nimic altceva nu este posibil.

    4. SUFLAREA IZOLAȚIEI CU CELULOZĂ – PREȚ

    Prețul injectării izolației din celuloză depinde desigur de cantitatea de material necesară, metoda sau tipul de instalare, elementul de construcție pe care se lucrează (pereți, tavan, acoperiș) și nu în ultimul rând, de executant.

    Prețul injectării izolației de celuloză în pereți sau tavane variază între 20 și 40 RON/m3.

    instalarea-izolatiei-prin-suflare.jpg

    Articol de specialitate 102
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Izolație celuloză?

    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză
    8.9
    0

    DAMSEB FUNDATA S.R.L.


    8.9
    0

    ANACEMI CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ELMAIA SRL


    8.9
    0

    DECODESIGN PLUS S.R.L.