Pentru zona
    La construirea unei case, precum și la renovarea, amenajarea sau mobilarea unui apartament, oamenii se confruntă adesea cu dilema ce pardoseală să aleagă. Diferitele pardoseli au proprietăți diferite: fermitate diferită, moliciune, rezistență la umiditate sau apă și metode de întreținere. Prin urmare, nu orice pardoseală este potrivită pentru fiecare cameră.
    Articol de specialitate 342
    montare pardoseala
    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala:

    1. Ce pardoseală să alegeți?

    Materialele diferite se manifestă diferit. Principalele criterii atunci când alegeți o pardoseală ar trebui să fie frecvența utilizării camerei, dacă se încălzește, dacă există apă adică umiditate, cât de des veți curăța podeaua, dacă va exista încălzire în pardoseală, cum se comportă materialul pe termen scurt și lung și cum ar trebui să fie podeaua la atingere: moale, tare, caldă sau rece? Odată ce veți răspunde la aceste întrebări, va fi mult mai ușor să luați decizia corectă.

    2. Pardoseli din lemn

    Pardoselile din lemn sau podelele din lemn sunt o alegere foarte populară cu o tradiție îndelungată. Lemnul este un material rezistent, cu aspect frumos, cald la atingere. În funcție de tipul lemnului și de metodele de prelucrare, sunt disponibile numeroase nuanțe, decoruri și texturi: de la stejar deschis, cireș roșcat, până la nucul închis. 

    În funcție de tipul de lemn și de tratarea suprafeței, parchetul poate avea texturi și culori complet diferite
    În funcție de tipul de lemn și de tratarea suprafeței, parchetul poate avea texturi și culori complet diferite

    După calitate, compoziție, grosime și tip de lemn, puteți găsi un sortiment considerabil de parchet: multistratificat, lamelar, industrial și încrustat. Conform ultimelor tendințe, dușumeaua, din scânduri din lemn de format mai mare, revine la modă. Aspectul final și proprietățile produsului sunt, de asemenea, influențate de stratul final. Parchetul lăcuit este mai rezistent, iar parchetul uleiat păstrează un aspect mai natural, deși stratul de ulei trebuie reînnoit la intervale regulate.

    Dezavantajul parchetului este lipsa rezistenței la umiditate sau la schimbările de temperatură, așa că este folosit cu precădere în spațiile de locuit încălzite constant. Parchetul se montează mai rar în băi și bucătării. În astfel de cazuri, sunt necesare măsuri de protecție suplimentare.

    Montarea podelelor din lemn ar trebui desigur încredințată unor profesioniști cu experiență. Parchetul se așază pe o suprafață plană și curățată cu grijă. Parchetul montat corect va fi plat, fără fisuri, abateri de culoare și alte defecte. Parchetul așezat după toate regulile meșteșugului și bunelor practici va fi mai durabil și vă va servi o perioadă mai lungă.

    Parchetul se poate uza în timp sau se poate estompa la soare. Prin rindeluirea parchetului masiv se îndepărtează stratul deteriorat de lemn și parchetul arată iarăși ca nou. Vechea strălucire poate fi restabilită și prin lăcuirea și lustruirea parchetului.

    3. Podele din cauciuc

    Pardoselile de acest tip sunt realizate din granulat de cauciuc îmbinat cu un adeziv special. Pardoselile din cauciuc pot rezista la sarcini mecanice mari și au o bună suprafață anti-alunecare, fiind în același timp complet rezistente la umiditate, substanțe chimice agresive și schimbări de temperatură. Puteți cumpăra pardoseli din cauciuc sub formă de benzi, foi sau ca o acoperire din cauciuc. Sunt disponibile variantele de pardoseli de diferite grosimi, care pot rezista la diferite sarcini mecanice, iar unele versiuni au caneluri sau dopuri speciale care măresc frecarea, de fapt, îmbunătățesc rezistența la alunecare chiar și atunci când suprafața este umedă.

     Suprafața în relief îmbunătățește suplimentar aderența, adică protecția anti-alunecare
    Suprafața în relief îmbunătățește suplimentar aderența, adică protecția anti-alunecare

    Suprafețele mai mari pot fi acoperite într-un mod rapid cu role din cauciuc. Piesele mari trebuie lipite cu un compus special, care este un proces mai solicitant. Pardoseala din cauciuc este așezată pe o podea plană și curățată cu grijă. Cauciucul se lipește cu ajutorul unui adeziv special, care trebuie să fie complet uscat după terminarea lucrării. Unele tipuri speciale de pardoseli din cauciuc nu necesită lipire, deoarece greutatea lor le ține pe loc. Însă, astfel de pardoseli sunt mai scumpe, dar, ca beneficiu important, pot fi mutate ușor și rapid de pe o suprafață pe alta, după necesitate.

    3.1. Acoperiri din cauciuc

    Pe lângă plăcile și benzile din cauciuc, sunt cunoscute și acoperirile din cauciuc. Se folosesc în principal pentru suprafețele moi exterioare care, printre altele, nu trebuie să fie alunecoase, precum locurile de joacă pentru copii, sălile de sport, terasele sau zonele de lângă piscină. Acoperirile din cauciuc sunt rezistente la precipitații și umiditate, precum și la razele UV.

    4. Pardoseli din PVC

    Pardoselile din PVC sunt cel mai adesea podele de vinil și sunt printre cele mai accesibile și populare soluții. Podelele din vinil sunt foarte rezistente la umiditate și uzură și necesită foarte puțină întreținere. Stratul inferior gros de vinil protejează podeaua de impact, iar stratul superior este antibacterian și antistatic, ceea ce înseamnă că pardoseala este potrivită și pentru persoanele care suferă de alergii și infecții respiratorii.

    Montarea vinilului se face folosind sistemul „click” și deci este rapidă și ușoară
    Montarea vinilului se face folosind sistemul „click” și deci este rapidă și ușoară

    Pe piață se pot afla numeroase variante și decoruri precum rulouri PVC sau plăci PVC, dar există și laminate PVC precum plăcile și benzile  pe sistemul „click”, care se îmbină foarte ușor. PVC se produce în gama întreagă de culori, modele și decoruri: de la versiunile monocromatice până la imitațiile de lemn, piatră sau modele abstracte. Așezarea podelelor de vinil este simplă, rapidă și accesibilă. Vinilul poate fi lipit de substrat, ceea ce îi mărește durabilitatea, sau poate fi montat prin simpla așezare. Datorită tuturor acestor avantaje, vinilul a fost unul dintre cele mai populare pardoseli decenii întregi.

    5. Pardoseli textile

    Acoperirile textile sunt moi și calde la atingere și deci sunt o alegere populară pentru încăperile în care există mai mult contact tactil cu podeaua, de exemplu în camerele pentru joacă, camerele de hotel, dormitoarele ș.a.m.d. Există trei tipuri de învelișuri textile: mochetă din fire tunse, mochetă din fir buclat și acoperitoarele din lână pentru pardoseli.

    Acoperitoarele din material textil pentru pardoseli pot fi lipite de substrat sau pur și simplu așezate. Suprafața trebuie să fie curată, uscată, plană și portantă.

    5.1. Mochetă din fire tunse

    Mocheta din fire tunse are o suprafață foarte densă care este rezistentă la praf. Acest tip de acoperitoare pentru pardoseală este foarte rezistentă la uzură mecanică, agenți de curățare agresivi și înălbitori. De asemenea, funcționează bine în combinație cu încălzirea în pardoseală. Cu o întreținere regulată, poate dura un deceniu sau mai mult.

    Mochetele din fire tunse sunt așezate pe suprafețele mai mari fără lipire
    Mochetele din fire tunse sunt așezate pe suprafețele mai mari fără lipire

    5.2. Mochetă din material buclat

    Mocheta din material buclat este mai moale decât mocheta din fire tunse și absoarbe bine șocurile și zgomotul. Dezavantajul mochetei din material buclat este că acumulează ușor praful, așa că nu este recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de afecțiuni respiratorii precum astmul.

    5.3. Acoperitoare din lână pentru pardoseală 

    Acoperitoarele din lână pentru pardoseală reglează umiditatea din cameră, atenuează zgomotul și izolează bine spațiul. Cu o întreținere regulată, acestea pot dura ani de zile, mult mai mult decât mochetele din fire tunse sau cele din material buclat. Însă, acoperitoarea din lână pentru pardoseală trebuie periată, aspirată și spălată în mod regulat și, de asemenea, este necesară menținerea umidității adecvate în cameră.

    6. Pardoseli sau gresie ceramică

    Având în vedere durabilitatea tuturor pardoselilor menționate, gresia durează cu siguranță cel mai mult. Este un material solid și durabil, rezistent la umezeală și un bun conductor de căldură, potrivit pentru încălzirea în pardoseală. Plăcile sunt disponibile în diverse dimensiuni, de la mozaic la format mare, precum și în diferite culori, forme, modele și texturi. Deoarece plăcile sunt solide și reci la atingere, acestea se folosesc mai rar în camerele de zi. Mai mult se folosesc în băi, bucătării, coridoare și spații deschise, de fapt, peste tot unde contactul cu umezeala și apa este inevitabil.

    Dacă decideți să montați pardoseli noi sau să le înlocuiți pe cele vechi, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 342
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pardoseala?

    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala
    8.9
    1

    PRORIA CONSTRUCT SRL


    10
    5

    ALAN VET-INSTAL S.R.L.


    8.9
    0

    DECORRAD MULTIDESIGN S.R.L.


    8.9
    0

    SONERG MONTAJ SRL