Pentru zona

    Polistiren expandat pentru podele - izolație excelentă a podelei

    Polistirenul expandat este cel mai bine vândut material izolant dur în țara noastră de ani de zile, deoarece are o formă și o formă stabilă, asigură o izolare termică excelentă, absoarbe și sunetul și are caracteristici bune de mediu. Pe de altă parte, este ușor și simplu de prelucrat și montat. De asemenea, prețul său este destul de competitiv în clasa sa de materiale izolatoare. Cu toate acestea, ce fel de izolație ar trebui utilizată și în ce grosime ar trebui postată, este o întrebare pentru experți și designeri. Fie că este vorba de construcție nouă sau renovare, fiecare clădire este o situație în sine. Cu toate acestea, cel mai adesea se întâmplă ca oamenii să adopte teze general acceptate și de multe ori, pentru a salva ceva, își asumă ei înșiși întreaga treabă.
    Articol de specialitate 409
    polistiren
    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala:

    1. Polistiren expandat  - preț și caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți

    Experții sunt de acord că polistirenul expandat este un material atât de bun, deoarece caracteristicile sale pot fi modificate în timpul producției în funcție de un anumit scop. Testarea vâscozității determină dacă polistirenul va avea proprietățile necesare. Ca aproape orice alt material care are puncte slabe, precum rezistența la lumina soarelui și radiații, inflamabilitate și porozitate, prin tratament cu substanțe epoxidice și acoperiri ignifuge, se transformă într-un foarte dorit - puternic, durabil, imuabil, ignifug și conductiv termic. material de construcție. Pe de altă parte, este mai ieftin cu 30% decât  alte materiale de izolare, iar banii investiți, din punct de vedere al eficienței energetice, se returnează foarte repede.

    2. Din ce este fabricat polistirenul expandat și cum este fabricat?

    Polistirenul expandat  este numit profesional spumă de polistiren expandat sau, pe scurt, EPS și este de fapt un tip de plastic spumă care este fabricat din bile solide de polistiren. La prima vedere, polistirenul extrudat este o placă tare compusă din celule albe care sunt separate unele de altele prin membrane, motiv pentru care s-a dovedit a fi un material termoizolant atât de bun. De fapt, datorită acestei structuri celulare, căldura este reținută mai mult timp deoarece este mai dificil să treacă printr-un astfel de strat.

    În timpul procesului de producție, densitatea necesară se obține prin expandarea boabelor de polistiren, de unde li denumirea de "expanded". Polistirenul este încălzit cu abur sau aer cald, boabele se dilată și devin bile care apoi se încoronează atunci când placa de polistiren este tăiată sau spartă. Pentru ca bilele să nu se lipească unele de altele în timpul expansiunii, ci să formeze o structură obișnuită, se folosesc mixere. La sfârșitul procesului, bilele expandate obținute sunt mai dense, dar mai ușoare decât cele neexpandate și, prin urmare, ies la suprafață ca o spumă care se comprimă mai departe ușor în forme. Singurul lucru este că se răcește mai greu, tocmai din cauza densității, astfel că procesul de producție este apoi întrerupt.

    3. Polistiren expandat pentru izolarea podelei

    Polistirenul expandat este folosit ca izolator, în afară de acoperișuri, fațade și pereți despărțitori, este folosit și în construcția uscată a pardoselilor, mai exact, șape sau șape pentru construcții de pardoseli unde nu se așteaptă o mare flexibilitate sau sarcină. Conform standardelor actuale, presiunea admisă, adică sarcina, este de 20 kPa sau 2 tone pe m2, ceea ce reprezintă 2% din compactarea materialului.

    La construire sau renovarea, polistirenul expandat este folosit pentru a izola panourile și podelele de mezanin. Această metodă de instalare a izolației se numește construcție uscată și servește atât izolației termice, cât și fonice. Izolarea termică este foarte importantă datorită eficienței energetice a clădirii și economiilor la încălzire și răcire, în timp ce izolarea fonică este la fel de importantă datorită confortului de locuit mai mare. Ambele sunt cel mai bine realizate prin instalarea unei așa-numite podele plutitoare, care se realizează prin instalarea izolației dure, adică polistiren.

    O pardoseală plutitoare este o structură care se construiește peste o bază uscată de beton prin plasarea plăcilor de polistiren cu grosimea minimă de 4-5 cm; dacă este instalată încălzire prin pardoseală, stratul izolator nu trebuie să fie mai subțire de 7 cm. Dacă este necesar, plăcile de polistiren sunt tăiate sau găurite în locurile unde trec conductele de încălzire, răcire, canalizare și alimentare cu apă.

    Avantajele acestui tip de instalare a izolației pardoselii sunt viteza și simplitatea execuției, deoarece nu există așteptări pentru uscare ca în cazul pardoselilor umede. De asemenea, plăcile de polistiren sunt tăiate cu ferăstraie obișnuite și nu sunt necesare unelte speciale sau proceduri de lucru. Pe de altă parte, plăcile dure reprezintă o protecție suficientă a țevilor și instalațiilor, astfel încât acestea să nu poată fi deteriorate prin încărcarea normală ulterioară a suprafețelor podelei. În cele din urmă, ultimul strat de pardoseală poate fi realizat din orice material, deoarece polistirenul nu este afectat de șapa uscată sau umedă.

    Izolarea pardoselii
    Polistiren pentru izolarea podelei

     

    3.1. De ce polistirenul este o izolație atât de bună pentru podea?

    Conductivitate termică - Polistirenul conține doar 2% polistiren și până la 98% aer. Având în vedere că are o structură celulară goală, înseamnă practic că aerul este cel care reține căldura și de aceea are o conductivitate termică foarte scăzută, de fapt - coeficientul său de conductivitate termică este între 0,035 - 0,040W/mK, ceea ce este excelent.

    Permeabilitatea la vapori - Permeabilitatea la vapori este direct legată de factorul de rezistență la vapori de apă (µ) care este pentru EPS 30-70. În termeni laici, datorită celulelor umplute cu aer, polistirenuloferă mai puțină rezistență la expansiunea vaporilor de apă, astfel încât interiorul unui obiect acoperit cu acesta poate „respira”. În plus, montarea  sa reduce riscul de apariție a umezelii și mucegaiului pe pereți și în colțuri, deoarece nu o absoarbe, ci o lasă să treacă.

    Rezistență chimică - Polistirenul nu intră în reacții chimice cu majoritatea substanțelor chimice care pot fi găsite în timpul construcției și mai târziu în clădirea finită. De aceea nu-l deranjează cimentul, bitumul, ipsosul, varul, emulsiile asfaltice, precum și soluțiile minerale și săpunurile.

    Temperatura - Polistirenul este clasificat ca clasa de inflamabilitate B1 unde temperatura de topire este de peste 450°C. Tolerează perfect temperaturile exterioare scăzute, precum și încălzirea prelungită până la 80°C, ceea ce se întâmplă rar în circumstanțe normale.

    Rezistență mecanică - Polistirenul extrudat este produs în clasa materialelor izolante dure tocmai pentru că proprietățile sale pot fi modificate în funcție de scopul său. Cel cu o densitate mai mare este mai tare, adică mai rezistent la presiune, și este mai tare chiar dacă este pus mai gros. Acest lucru este valabil mai ales pentru asamblarea uscată a structurii podelei. Când este montat ca izolație în pardoseală, metoda de instalare și grosimea va depinde  dacă pardoseala va fi pe jos sau nu și dacă va exista sau nu montarea de încălzire în pardoseală. 

    Densitatea - În afară de grosimea plăcilor, care este determinată în funcțiede scop, densitatea este foarte importantă pentru polistirenul extrudat,deoarece determină rezistența acestuia. Densitățile se obțin în timpul producției prin durata procesului de expansiune - cu cât expansiunea este mai lungă, cu atât densitatea este mai mare. Se obțin astfel tipuri de 17, 20 si 25 de grame, adica 17, 20 si 25 kg/mc. Densitatea este importantă pentru rezistență, dar acest lucru este valabil numai pentru instalarea în pardoseli datorită rezistenței la presiune.

    3.2. Polistiren expandat ca izolator

    Anterior, polistirenul expandat era considerat un material discutabil din cauza ecologicității sale, cu toate acestea, acum procesele de producție de obținere și prelucrare au fost îmbunătățite atât de mult încât impactul său nociv asupra mediului este practic anulat. În plus, se crede că chiar și 90% din clădirile din țările dezvoltate sunt izolate cu acesta. Același lucru se poate spune și despre România, mai ales când vine vorba de construcții private, deoarece este mai ieftin, mai rapid și mai ușoar. Nu în ultimul rând, poate dura mai mult de 20 de ani dacă este montat  corespunzător în condiții fără umiditate și dacă materialele de etanșare sunt de bună calitate.

    3.3. Avantajele polistirenul

    • Material ușor - greutatea sa în volum este de numai 15-30 kg/m3,
    • este ușor, rapid și simplu de postat,
    • acceptă perfect lipici și tencuieli,
    • este permeabil la vapori, astfel încât obiectul poate „respira”,
    • dimensiuni constante și stabile, nu se modifică cu vârsta,
    • excelent izolator termic,
    • absoarbe slab apa,
    • este neinflamabil și inodor,
    • este o barieră bună a sunetului,
    • proprietățile sale mecanice sunt bune, este puternic și durabil, rezistent la presiune și torsiune,
    • poate fi reciclat,
    • inofensiv pentru oameni și mediu.

    3.4. Punctele slabe ale polistirenului

    Singurele slăbiciuni care i se atribuie sunt instabilitatea în contact prelungit cu apa, deoarece își pierde proprietățile, la fel cum devine uscată și fragilă dacă este neprotejat, adică expus la lumina directă a soarelui pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, dacă este instalat în conformitate cu toate regulile comerțului care i se aplică, va fi de lungă durată și va rămâne neschimbat.

    4.  Polistiren expandat pentru podele - preț

    Polistirenul este vândut cel mai adesea în plăci de 100x50 cm. Grosimile variază de la 1 cm până la 30 cm. La noi, cele mai vandute placi sunt de 10 cm, desi se considera ca eficienta energetica optima se realizeaza cu cele de 12 cm. Deoarece polistirenul obișnuit este alb și gri grafit, plăcile sunt marcate cu culori care indică densitatea și scopul lor. Există semi-dure și tari; cele marcate cu negru sunt polistiren presat tare de cea mai mare rezistență pentru pardoseli. Polistirenul presat tare cu o grosime de 1 cm este în jur de 1 EURO/m2, în timp ce unul cu o grosime de 30 cm este în jur de 25 EURO/m2.

    Articol de specialitate 409
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pardoseala?

    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1898 executanți pentru domeniul Pardoseala
    8.9
    0

    PHOENIX BUILDING CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    1

    SG CONSTRUCTION HOUSE S.R.L.


    8.9
    0

    BALKAN SYSTEM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    BGI BEST CONSTRUCT S.R.L.