Pentru zona

    Acoperitori textile

    Articolul a fost citit chiar de 2131+ utilizatori
    Acoperitori textile găsim atât în clădirile private, cât și în clădirile publice. Mochetele fac spațiul mai cald, atmosfera mai puțin formală și, în general, podelele cu mochete par mereu mai plăcute și amintesc de căldura casei; în plus, acoperitorile textile atenuează sunetele.
    Articol de specialitate 2131
    mocheta

    1.    Acoperitori textile

    Acoperitorile textile sunt covoare de diverse tipuri, dimensiuni, forme, culori, texturi și structuri precum și materiale, iar alegerea celor potrivite pentru casa voastră este întotdeauna o adevărată provocare, chiar și atunci când sunteți absolut siguri de ceea ce vă doriți. Mai presus de toate, există prețuri mai mult decât accesibile în comparație cu alte tipuri de pardoseli. În general, singurul dezavantaj este întreținerea ceva mai solicitantă și durata de viață mai scurtă, deși cu o întreținere bună pot dura un deceniu sau mai mult.

    Sfaturi de specialitate de la PARDOSELI SIBIU S.R.L.

    1. Mocheta se curăță ușor, are o durată mare de viață și își menține mult timp aspectul inițial dacă este curățată și întreținută corespunzător. 

    2. Mocheta acoperă întreaga suprafață a pardoselii din dormitor. Spre deosebire de covor, mocheta se poate întinde dintr-un capăt în altul al încăperii (wall-to-wall) și este ideală pentru a acoperi podeaua oricărui dormitor fiind moale  și călduroasă. 

    3. Mocheta este versatilă și se poate asorta foarte bine cu piesele de mobilier astfel încât să răspundă cerințelor tale creative. Mocheta se găsește într-o mare varietate de modele, culori și texturi, motiv pentru care poate satisface și cele mai pretențioase gusturi.

    4. Mocheta iți oferă o bună izolare termică (face parte din categoria pardoselilor calde) funcționând ca un bun izolator împotriva frigului, iar mai ales pentru zonele cu o climă rece acest lucru poate fi un mare avantaj. Să calci desculț pe o pardoseală rece atunci când te dai jos din pat nu este o senzație tocmai plăcută.

    5. Mocheta iți oferă o bună izolare fonică și termică mai ales dacă se montează cu un strat izolator underlay. Suportul underlay conferă moliciune și rezistență mochetei. 

    6. Mocheta se poate folosi și în acoperirea treptelor/scării interioare fiind o foarte bună absorbantă fonică reducând vibrațiile și zgomotul produs de alte tipuri de pardoseală. 

     Daniela VOICU, PARDOSELI SIBIU S.R.L.

    2.    Mocheta cu fir tăiat

    Mocheta cu fir tăiat este foarte des folosită pentru acoperirea podelelor clădirilor rezidențiale. Este călduroasă și plăcută la prima vedere, este moale la atingere și este plăcută dacă mergeți desculți. De aceea este perfectă pentru familiile cu copii mici. Mocheta cu fir tăiat absoarbe sunetele și, de asemenea, amortizează căderea unor obiecte mai grele. În plus, este antistatică și nu arde. Cu toate acestea, nu este recomandată pentru încăperile în care stau persoane cu probleme respiratorii deoarece absoarbe mult praf. Mocheta cu fir tăiat are o bătătură de iută, în timp ce partea superioară are o țesătură textilă. Mochetele sunt vândute în role care sunt mai ușor de transportat și depozitat.

    mocheta la metru
    Mocheta cu fir tăiat se vinde de obicei la metru

    2.1. Mocheta cu fir tăiat – preț la m2

    Cât costă mocheta cu fir tăiat? Prețurile acesteia variază în funcție de grosime și calitate. De exemplu, pentru o mochetă opal, 4 m, fir tăiat, crem, pentru trafic mediu veți plăti 48 lei/m2.

    3.    Mocheta buclată

    Mochetele buclate sunt, de asemenea, pardoseli textile, dar se deosebesc de cele cu fir tăiat prin faptul că nu au bătătură și sunt înnodate, nu țesute. Datorită acestor noduri, suprafața lor este mai omogenă și uniformă ca grosime, dar și ca model și culoare. Celelalte caracteristici ale lor sunt aceleași.

    3.1. Mocheta buclată  - preț la m2

    Cât costă mocheta buclată? Prețurile acestora variază, iar cele mai bune dintre ele pot rezista 10 sau mai mulți ani. Pentru mocheta buclată rezistentă la trafic veți plăti în jur de 72 lei/m2.

    fixarea mochetei
    Caption

     

    4. Alegerea unei acoperitori textile

    Când vă confruntați cu alegerea acoperitorilor textile, vă recomandăm să vă orientați în funcție de spațiul pentru care le-ați destinat. Mocheta cu fir tăiat sau buclată pe care o luați ar trebui să se potrivească cu acea cameră, cu mobilierul, stilul, culorile și eventual modelele. Dacă aveți îndoieli, consultați un salon sau un expert în design interior care cu siguranță vă vor fi de ajutor cu cunoștințele și experiența lor.

    Dacă vă hotărâți pentru acoperitori textile, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2131
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mocheta?