Pentru zona

    Mochetă buclată, cu firul tăiat sau acoperitori textile din lână?

    Acoperitorile textile pentru pardoseli includ trei tipuri de produse: mochete buclate, cu firul tăiat și acoperitori din lână pentru pardoseli. Datorită numeroaselor variații ale tipurilor și metodelor de producție, aceste acoperitori sunt printre puținele care pot fi adaptate la cerințele, nevoile și dorințele clienților. În plus, tehnicile speciale de imprimare vă permit să alegeți modelele a căror singura limită este imaginația.
    Articol de specialitate 486
    mocheta
    Avem 408 executanți pentru domeniul Mocheta:

    1. Mocheta buclată

    1.1. Ce este o mochetă buclată?

    Mocheta buclată este o pardoseală textilă care nu are dos. Mocheta este realizată prin tehnica acului, este de fapt compus din nodurile în sine, ceea ce face ca structura sa să fie foarte densă și omogenă; florul astfel obținut (stratul superior pe care se calcă cu picioarele) este uniform și de grosime egală pe toată suprafața, iar culorile și modelele sunt uniforme. Mochetele buclate sunt de obicei țesute dintr-un singur strat, mai rar din două. Este o alegere ideală pentru încăperile în care locuiesc un număr mare de oameni, deoarece suprafața sa țesută dens reține și absoarbe mai puțin petele și murdăria, iar praful intră mai greu în mochetă.

    2. Utilizarea mochetelor buclate

    2.1. Avantajele mochetelor buclate

    Mochetele buclate sunt o acoperitoare pentru pardoseală ideală, potrivită pentru încăperile în care locuiesc multe persoane, dar și pentru zonele rezidențiale. Suprafața extrem de densă făcută cu ajutorul acului este foarte durabilă și foarte rezistentă la diferite tipuri de murdărie și praf, deoarece aproape nimic nu pătrunde în adâncimea țesăturii. Acest tip de acoperire este antistatic, rezistent la uzură, agenți de curățare și decolorare mecanici, dar si chimici. Astfel, pe mochete, de exemplu, urmele roților fotoliilor de birou nu vor mai fi vizibile mult timp, iar dacă ceva se varsă sau scapă, resturile pot fi curățate și nu vor lăsa pete vizibile. Mocheta poate fi pusă și în încăperile cu încălzire în pardoseală.

    Prețurile acestor mochete variază în funcție de tipul și calitatea produsului și adesea de producător și furnizor. Desigur, dacă nu o montați singuri, la cost ar trebui adăugată angajarea unui meșter.

    2.2. Dezavantajele mochetelor buclate

    Unul dintre principalele dezavantaje ale mochetei buclate este prețul relativ ridicat în comparație cu mocheta cu firul tăiat, care poate fi atribuit durabilității mai mari. Durata de viață a mochetei buclate este estimată la mai bine de un deceniu, în timp ce mocheta cu firul tăiat va trebui înlocuită în aproximativ cinci ani, mai ales dacă este amplasată într-o încăpere cu multă trecere.

    3. Mochetă cu fir tăiat

    3.1. Ce este mocheta cu fir tăiat?

    Una dintre cele mai frecvent utilizate acoperitori pentru pardoseli în apartamente este cu siguranță mocheta cu fir tăiat (diverși producători le numesc diferit). Acest material lasă ascunsă o senzație excepțională de moliciune și căldură; este confortabil, gros și plin la atingere, iar în plus, ca și mochetele buclate, sunt disponibile în multe versiuni stilizate. Marele avantaj al mochetei cu firul tăiat este că-i și un bun izolator fonic, care atenuează ecourile la fel de mult ca și sunetele loviturilor și căderilor de obiecte contondente sau de pași. Din păcate, pe lângă sunet, absoarbe bine praful, așa că, în general, nu este recomandat persoanelor predispuse la alergii. Stratul inferior, adică dosul este de obicei din iută, în timp ce materialul textil în sine, pe care meșterii o numesc flor, este neinflamabil. Avantajele mochetelor cu firele tăiate în comparație cu mochetele buclate sunt date de faptul că sunt mai ușor de montat și mai ieftine datorită unui mod diferit de fabricare și a vitezei de producție. În general, dezavantajul lor este că sunt puțin mai greu de întreținut, așa că utilizarea lor nu este recomandată în încăperile de tranzit.

    4. Utilizarea mochetei cu firul tăiat

    4.1. Avantajele mochetei cu firul tăiat

    Aceste acoperitori pentru pardoseli îmbogățesc spațiul în care sunt amplasate cu o senzație de confort și căldură și sunt atât de moi încât puteți merge pe ele desculți. Mochetele cu firul tăiat sunt plăcute la atingere și arată modern. Caracteristicile pozitive ale acestor mochete sunt că amortizează loviturile și căderile obiectelor contondente și că atenuează zgomotul aproape complet. Nu sunt recomandate doar în cazul camerelor în care stau astmaticii și persoanele predispuse la alergii, deoarece se consideră că atrag și rețin praful. Mochetele cu firul tăiat de calitate sunt neinflamabile și ușor de montat. Mochetele cu firul tăiat chiar au și prețul mai accesibil în comparație cu mochetele buclate.

    4.2. Dezavantajele mochetei cu firul tăiat

    Mocheta cu firul tăiat are dezavantaje similare ca și mocheta buclată - problema este uzura relativ rapidă, astfel încât utilizarea mochetelor cu firul tăiat în încăperi și clădiri mai aglomerate nu este recomandată. Dacă o îngrijiți și o întrețineți în mod regulat, aceasta va fi în stare bună timp de aproximativ un deceniu, iar apoi va trebui înlocuită. Totuși, dacă este amplasată într-o încăpere cu trafic frecvent, una care este utilizată foarte mult și prin care trec multe persoane în fiecare zi, durata de viață a acesteia va fi semnificativ mai scurtă. După câțiva ani, va părea complet uzată și distrusă.

    „În comparație cu alte acoperitori pentru pardoseli, precum parchetul, ceramica și piatra, mocheta cu firul tăiat are o durată foarte scurtă, așa că vă gândiți bine dacă utilizarea ei este într-adevăr cea mai bună alegere având în vedere frecvența de utilizare a spațiului în care va fi montată.”

    Totuși, o puteți folosi în clădirile rezidențiale, mai ales în dormitoarele care sunt în mare parte libere ziua, și doriți ca acestea să pară intime și calde, precum și să pășiți ușor și plăcut pe ele.

    5. Acoperitori din lână pentru pardoseli

    Acoperitoarea din lână pentru pardoseală se caracterizează prin frumusețea naturală. Împletirea fibrelor în timpul țeserii are ca rezultat o reflexie deosebită, astfel încât în funcție de locul în care se află și de tipul de iluminare, culorile și motivele par mereu diferite. Noile tendințe tehnologice și de modă impun ca lâna să fie combinată cu mătase sau bumbac sau ca lâna să fie transformată în pâslă printr-un proces special.

    Tehnicile speciale de imprimare permit ca mochetele buclate sau cu firul tăiat să fie în numeroase modele
    Tehnicile speciale de imprimare permit ca mochetele buclate sau cu firul tăiat să fie în numeroase modele

    5.1. Avantajele acoperitorilor din lână

    Acoperitorile din lână pentru pardoseală sunt de fapt covoare, deoarece sunt naturale, absorb bine umezeală, sunetul și sunt un izolator excelent. Cu toate acestea, pentru a fi de lungă durată și pentru a-și păstra toate calitățile, acestea trebuie aspirate, spălate și periate în mod regulat și nu trebuie să fie într-un loc umed. Acoperitorile textile mai mici includ traverse și covorașe, precum și bază antiderapantă pentru covor. Deoarece lâna este un material natural, poate fi complet reciclată. Acoperitorile din lână pentru pardoseli rămân frumoase ani de zile numai dacă sunt întreținute în mod regulat și corespunzător. Datorită flexibilității lor, acoperitorile din lână pentru pardoseală sunt durabile și mai potrivite pentru o utilizare mai permanentă decât, de exemplu, mochetele buclate și cele cu firul tăiat.

    5.2. Dezavantajele acoperitorilor din lână

    Pe de altă parte, întreținerea unei acoperitori din lână pentru pardoseală este o provocare. Periajul regulat, aspirarea și chiar spălarea sunt necesare și nu trebuie să uităm de umiditatea adecvată a spațiului. Întreținerea neregulată a acoperitorii din lână pentru pardoseli provoacă încurcarea și împletirea firelor, de fapt duce la încâlcirea acestora, ceea ce va duce la strângerea covorului în timp. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acestea sunt cele mai scumpe dintre toate acoperitorile textile pentru podea.

    6. Acoperitori textile pentru pardoseli - montaj

    6.1. Acoperitori textile pentru pardoseli - rulouri și plăci

    Acoperitorile textile pentru pardoseală sunt disponibile pe piață sub formă de rulouri sau plăci și sunt realizate în principal din materiale naturale și ecologice.

    6.2. Montarea acoperitorilor textile

    Toate tipurile de acoperitori pentru pardoseli permit așezarea de la perete la perete și sunt atașate de bază cu sau fără lipire. Indiferent de tehnica de lucru, trebuie mai întâi să vă asigurați că suprafața este uscată, curată și că nu este deteriorată sau crăpată. Dacă este, mai întâi totul trebuie reparat și amenajat, deoarece după montarea acoperitorii din material textil nu veți mai putea accesa baza. În principiu, orice substrat este potrivit pentru aceste tipuri de acoperitori, și chiar pentru betonul gol, adică șapă. După finalizare, suprafața este imediat gata de utilizare.

    „Camera în care este montat oricare dintre tipurile acestor acoperitori trebuie să aibă o temperatură minimă de 15 ° C și o umiditate mai mică de 75%. Acoperitoarea textilă pentru pardoseală poate fi utilizată imediat după montare.”

    7. Mocheta buclată, mocheta cu fir tăiat – preț

    Prețul acoperitorilor textile depinde de calitatea materialului, de metoda de producție, de suprafață și, nu în ultimul rând, de producător sau furnizor. Mocheta cu fir tăiat pentru trafic mediu costă în jur de 50 RON/mp. O mochetă moale, cu fire de lungime medie, poate fi soluția potrivită pentru camerele copiilor sau pentru dormitoare. Prețul acesteia variază de la 10-15 RON/mp, iar o bandă atiderapantă de dimensiunea 30x150, costă în jur de 20 lei/buc.

    Dacă decideți să achiziționați și să montați acoperitori textile pentru pardoseli, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 486
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mocheta?

    Avem 408 executanți pentru domeniul Mocheta:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 408 executanți pentru domeniul Mocheta
    8.9
    0

    LUXURY HOME PROJECT


    8.9
    0

    DANI SI FLORI CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    PITEA M. IOAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    8.9
    0

    MR.MALTER SRL