Pentru zona

    De ce este necesară curățarea cu regularitate a coșului de fum

    V-ați întrebat vreodată ce face exact un hornar? Funinginea este de fapt un reziduu creat de așa-numitele produse secundare ale arderii - fum, gudron, grăsime, impurități, gaze – dar fiecare separat și toate împreună sunt foarte inflamabile. Prin curățarea coșului de fum, hornarul îndepărtează acele depuneri, așa că printre altele, pe lângă faptul că te ajută, îi ajută și pe pompieri să aibă mai puțină muncă. Funinginea reduce eficiența dispozitivelor de încălzire - se consumă mai mult lemn de foc, plătești mai mult, iar rezultatul nu este satisfăcător. Pentru a vă lămuri lucrurile despre coșurile de fum și hornari, am întrebat și iată ce am aflat.
    Articol de specialitate 197
    curatare cos 1
    Avem 114 executanți pentru domeniul Hornuri:

    Curățarea coșurilor de fum

    Cu ocazia arderii combustibilului cu un conținut ridicat de carbon, se eliberează o cantitate mare de funingine, care se depune pe suprafețele interioare ale coșului de fum. Toate aceste impurități acumulate, datorită acțiunii diferiților factori externi și interni, pot provoca un incendiu. Este clar că prin curățirea și întreținerea regulată, un astfel de pericol poate fi evitat, așa că vă sfătuim să contactați inevitabil hornarii la intervale regulate.

    Un hornar efectuează curățarea manuală sau la mașină a coșurilor de fum, inspectează și măsoară emisiile de pe părțile principale și auxiliare ale dispozitivelor și echipamentelor și cu siguranță vă poate sfătui cu privire la utilizarea corectă a acestora. Tubulatura de evacuare curată extrage mai bine fumul („trageți mai bine”, după cum se spune), ceea ce crește eficiența combustibilului și eficiența întregului sistem și, în același timp, sunt create și mai puține emisii de gaze nocive; ambele sunt mai bune pentru mediu și pentru portofel. Așadar, iată ce fac de fapt hornarii.

    Prima prezentare generală a dispozitivelor de încălzire

    Pentru sistemele de încălzire nou instalate, testarea inițială este necesară pentru a verifica corectitudinea tuturor pieselor și elementelor dispozitivelor și echipamentelor, precum și a instalațiilor de alimentare și drenaj; în același timp, se stabilește dacă sunt îndeplinite toate condițiile tehnice de exploatare și întreținere.

    Acest lucru asigură funcționarea în siguranță a dispozitivului și arderea optimă. Testarea inițială este efectuată de obicei de producătorul sau vânzătorul de la care ați achiziționat sistemul sau de la care l-a instalat. Există firme care oferă o garanție pe termen lung la echipamente și montaj, dar numai cu ondiția ca să efectueze un service cel puțin o dată pe an.

    curatare cos
    Inspecția dispozitivelor de încălzire asigură funcționarea optimă a acestora, un risc mai mic de izbucnire a incendiilor și costuri mai mici

    Inspecție anuală a coșului de fum

    Sistemele de încălzire și de evacuare a gazelor arse trebuie inspectate cel puțin o dată pe an. Inspecția regulată reduce riscul de incendiu, reduce posibilitatea intoxicației cu gazele de ardere sau riscurile legate de protecția mediului. Personalul de service vă va atrage atenția asupra oricăror deteriorări sau deficiențe ale sistemului sau ale pieselor acestuia. În cazul în care dumneavoastră înșivă observați ceva ce credeți că nu este în regulă, vă sfătuim să sunați la un hornar  sau un service înainte de termen și să obțineți sfaturi. Amintiți-vă întotdeauna că siguranța și securitatea familiei dvs. sunt priorități. Pe de altă parte, există companii de asigurări care nu recunosc o cerere de despăgubire dacă nu aveți dovada întreținerii regulate.

    Cel mai bine și cel mai practic este să curățați coșul de fum în timpul service-ului anual regulat

    Curățarea coșurilor de fum, a dispozitivelor de încălzire și a orificiilor de ventilație

    Cel mai de bază și cunoscut serviciu oferit de hornari este curățarea coșurilor. Un instrument indispensabil pentru aceasta este o perie de sârmă lungă și îndoită, deși maiștriii folosesc cu siguranță și alte unelte. Un coș de fum bine curățat asigură o mai mare siguranță și protecție împotriva incendiilor, precum și un flux de aer mai bun, ceea ce crește atât eficiența arderii, cât și durata de viață a întregului sistem. Poate că vi se pare incredibil, dar s-a constatat că fiecare milimetru de sediment din interiorul coșului crește consumul de energie cu 3-5%, ceea ce, vei recunoaște, nu este deloc de neglijat.

    Pentru încălzirea cu combustibil solid (de exemplu, cărbune), curățarea este necesară de până la 4 ori pe sezon, în timp ce încălzirea cu biomasă necesită de 2 ori. Dacă utilizați ulei de încălzire sau gaz ca combustibil, atunci se recomandă o curățare pe sezon de încălzire. De asemenea, o dată pe an, este necesară curățarea orificiilor de ventilație pentru admisia și evacuarea aerului.

    curatare cos
    Un coș cu funingine „trage prost”, așa că încălzirea este mai slabă și există prea mult fum

    Îndepărtarea depunerilor de gudron

    O cantitate bună de oxigen în timpul arderii lemnului de foc îmbunătățește utilizarea acestuia, în timp ce se eliberează mai multă căldură și se produce mai puțină funingine. Depunerile de funingine și gudron sunt cauzate de arderea incompletă a combustibilului în dispozitive. Reziduul de gudron este îndepărtat mecanic sau prin ardere. Cel mai adesea, aceasta este o consecință a utilizării necorespunzătoare a lemnului de foc (lemn umed, deșeuri), a fluxului de aer insuficient (fără deschideri de ventilație sau ferestre noi, etanșate), ardere slabă sau sistem nedimensionat (cuptor sau cazan, mai mic sau mai mare decât este necesar pentru un anumit metru pătrat) sau metode necorespunzătoare de ardere (turnarea sau plasarea unei cantități mai mari de lemn de foc decât este necesar).

    Măsurarea emisiilor de gaze arse

    Daca vă încălziți cu gaz sau ulei pentru încălzire, emisia de gaze de ardere trebuie măsurată cel puțin o dată pe sezon. De asemenea, se verifică funcționarea corectă a întregului sistem, a camerei de ardere, a dispozitivelor de însoțire, a scurgerilor și a orificiilor de admisie. Dacă el stabilește că arderea este inadecvată, că emisiile sunt crescute, că pierderile sunt excesive sau alte nereguli, hornarul vă va sfătui ce și cum să procedați. Vă recomandăm să nu ezitați și să reparați cât mai curând tot ceea ce trebuie reparat de dragul siguranței și securității, atât al dumneavoastră, cât și a altora.

    Dacă decideți să curățați coșul de fum, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Echipa Dvs,

    daibau.ro

    Articol de specialitate 197
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Hornuri?

    Avem 114 executanți pentru domeniul Hornuri:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 114 executanți pentru domeniul Hornuri
    8.9
    0

    ROGHER SEMINEE SRL


    8.9
    1

    ŞEMINEE EXCLUSIVISTE OLTENIA S.R.L.


    8.9
    0

    CINDREA MARIUS ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    WEB CONSULT INVEST SRL