Căutați bun furnizor de coșuri de fum? Am colectat și verificat montatori de hornuri care își desfășoară activitatea în localitatea Bucureşti și în împrejurimi. Trimiteți o cerere și executanții interesați montatori de hornuri vă vor contacta pentru a vă face o vizită, pentru Profactura și oferte. Avantajos furnizor de coșuri de fum Bucureşti se vor găsi cu siguranță și pentru dvs..
Vă putem ajuta?
Simplu până la executanții evaluați.
Vă putem ajuta?
Simplu până la executanții evaluați.
Clădirile au nevoie de coșuri de fum pentru îndepărtarea eficientă a fumului, gazelor și funinginii generate în timpul arderii. Coșurile permit arderea în siguranță a lemnului de foc, împiedică răspândirea fumului în interiorul camerelor, îmbunătățesc calitatea aerului și siguranța în clădire. Funcționarea corectă a coșului de fum asigură un flux adecvat de aer și previne acumularea de gaze nocive, cenușă și funingine în spațiu, care pot cauza probleme de sănătate și pot prezenta pericol de incendiu.
Se recomandă curățarea regulată, cel puțin o dată pe an. Frecvența curățării depinde însă de mai mulți factori, printre care tipul de combustibil (lemn, cărbune, ulei...), intensitatea arderii și starea serpentinei coșului. Arderea lemnului necesită de obicei o curățare mai frecventă din cauza acumulării straturilor de funingine, în timp ce alți combustibili creează diferite tipuri de depuneri. Controlați coșul în mod regulat și consultați coșarul cu privire la frecvența curățării.
Acestea sunt actele normative care reglementează întreținerea coșurilor de fum:
• HG 357-2007;
• PT A2-2003 – Aparate consumatoare combustibili solizi;
• Decizie ANRGN 616-2002 – Codul tehnic al sectorului gazelor naturale;
• L351-2004 – Legea gazelor;
• Ordin 163-2007 – Norme generale de apărare împotriva incendiilor;
• NTPEE-2008 – Norme tehnice proiectare-executare-exploatare sisteme alimentare cu gaze naturale;
• PT A1-2002 – Aparate consumatoare combustibili gazoși;
• PT A3-2003 – Aparate consumatoare combustibili lichizi;
• Ordin 1767-2007 – Abrogare PT A2-2003;
• SR_EN_15287_1 – Coșuri de fum – Proiectare, instalare și punere în functiune.
Se recomandă o curățare anulă, iar în caz că utilizați combustibil solid, atunci tot la 6 luni. Controlul mai frecvent nu este obligatoriu, însă, în cazul unui incendiu într-o casă privată, majoritatea companiilor de asigurări nu vor plăti despăgubiri dacă nu aveți un certificat valabil de corectitudine a sistemului de încălzire. În general, vă recomandăm să vă informați întotdeauna despre reglementările aplicabile fie în Casa de Asigurări, fie în municipiul dumneavoastră sau la inspecția competentă pentru a evita inconvenientele.
Atunci când alegeți un coșar, este recomandat să luați în considerare mai mulți factori. Verificați dacă are licența corespunzătoare și experiență în domeniul serviciilor de curățare a coșurilor. Găsiți referințe și recenzii ale clienților. De asemenea, este important ca acel coșar să ofere un serviciu cuprinzător, inclusiv curățenie regulată, verificări ale sistemului și eliberarea certificatelor necesare. De asemenea, este o idee bună să verificați dacă cooperează cu companiile de asigurări și dacă are asigurare de răspundere civilă adecvată.
Curățarea regulată a coșului de fum și a dispozitivelor și echipamentelor aferente reduce riscul de izbucnire a incendiilor. Arderea bună și alegerea lemnului de foc suficient de uscat previne formarea funinginii excesive. Instalarea sistemelor și dispozitivelor calitative de evacuare a gazelor arse, precum și inspecțiile regulate de către un coșar calificat asigură detectarea anticipată a potențialelor probleme și eliminarea lor în timp util.
Cele mai frecvente cauze ale incendiilor cauzate de coșul de fum sunt acumularea excesivă de funingine, arderea necontrolată, combustibilul inflamabil în apropierea coșului de fum, diverse avarii ale coșului de fum propriu-zis sau defecțiunile echipamentelor, sistemele instalate necorespunzător, curățarea inadecvată și întreținerea sau utilizarea necorespunzătoare a echipamentului pentru coșul de fum. Utilizarea necorespunzătoare a unui șemineu, cum ar fi o flacără deschisă fără o protecție adecvată, poate provoca, de asemenea, un incendiu în coș. Întreținerea regulată și aprinderea atentă a focului sunt esențiale pentru prevenirea unor astfel de riscuri.
Un coșar folosește unelte speciale, cum ar fi camere și manometre, pentru a verifica structura internă a coșului de fum și pentru a detecta orice daune, depuneri, înfundări și alte probleme. De asemenea, verifică impermeabilitatea acestuia, potrivirea dimensiunilor față de suprafața în metru pătrat și îndeplinirea condițiilor generale de instalare. Pe baza controlului, evaluează starea coșului de fum și dă recomandări pentru eventualele reparații sau lucrări de întreținere.
Cele mai frecvente semne ale problemelor sunt răspândirea fumului sau a gazelor în încăpere, mirosurile neplăcute, acumularea de condens pe suprafețele interioare ale coșului de fum, acumularea mărită de cenușă în arzător, fisurile vizibile sau deteriorarea coșului în sine și a țevilor de fum. Aceste semne indică posibile probleme care necesită control și reparare imediată.
Coșarul este cel care decide care dintre posibilele proceduri să aleagă și să efectueze, inclusiv îndepărtarea și înlocuirea părților deteriorate ale coșului de fum, repararea fisurilor, instalarea materialelor de etanșare, căptușeala sau construirea unui nou sistem de coș de fum. Reparațiile se efectuează în conformitate cu standardele și direcțiile pentru acest tip de lucru și în conformitate cu reglementările relevante de siguranță.
Prețul depinde de starea coșului de fum, de volumul reparației, de materialele folosite, precum și de serviciile prestate. În orice caz, întreținerea regulată, cum ar fi curățarea, va costa mult mai puțin decât repararea unui coș de fum din cauza daunelor majore. Pentru a obține o estimare a costurilor mai precisă, cel mai bine este să solicitați mai multe oferte și să le comparați.
Curățarea regulată (îndepărtarea funinginii și a depunerilor) mărește fluxul de aer și permite o ardere mai bună. Utilizarea combustibililor de înaltă calitate și camera de ardere dimensionată corespunzător și alimentarea cu aer controlată va contribui la arderea optimă și la reducerea emisiilor. Alegerea corectă a sistemului de coș de fum, care este precis adaptat dispozitivului și echipamentului de încălzire, asigură o utilizare mai bună a energiei și reduce pierderile de căldură. Controalele regulate ale coșurilor de fum și respectarea reglementărilor de siguranță sunt cheia pentru funcționarea eficientă a coșului de fum și pentru reducerea emisiilor de gaze nocive.