Pentru zona

    Încălzire în pardoseală cu electricitate sau încălzire în pardoseală clasică?

    Articolul a fost citit chiar de 1090+ utilizatori
    Încălzirea în pardoseală devine sistemul de încălzire a locuințelor cel mai des folosit. Dacă doriți să montați încălzire în pardoseală în casa dumneavoastră, puteți alege între sistemul clasic și cel electric.
    Articol de specialitate 1090
    incalzire electrica in pardoseala
    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală:

    1. Avantajele și dezavantajele încălzirii în pardoseală

    1.1. Avantajele încălzirii în pardoseală

    Încălzirea clasică în pardoseală este în prezent cea mai comună metodă de încălzire. Apa este cea care servește la încălzirea spațiului prin circulația unui sistem de țevi încorporate în podea și apoi eliberează căldură. În comparație cu un sistem clasic de radiatoare, încălzirea prin pardoseală este mult mai eficientă, deoarece întreaga suprafață a pardoselii este un corp de încălzire. Astfel, costurile de încălzire se reduc cu aproximativ 15%.

    1.2. Dezavantajele încălzirii în pardoseală

    Datorită instalării încălzirii clasice prin pardoseală, podeaua în sine este cu câțiva centimetri mai groasă decât în ​​cazul încălzirii electrice, deoarece trebuie să existe un strat de izolație termică în construcție peste care este așezată folia și se pun țevi, astfel încât totul să fie acoperit cu șapă. Așadar, toată podeaua este mai groasă, ceea ce practic este bine pentru că acumulează mai bine căldura și este cald  mai mult timp, deși are nevoie și de mai mult timp pentru a se încălzi.

    Recomandați încălzirea în pardoseală clasică sau electrică? De ce?

    Înainte de a ne hotărî ce sistem de încălzire să-l folosim dintre cele două menționate, adică cel clasic sau electric, va trebui să studiem avantajele și dezavantajele fiecărui sistem în parte. Numai după ce am facut acest lucru, este de preferat să facem și o alegere. Așadar, vom prezenta câteva avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de încălzire :

    Avantaje sistem de încălzire în pardoseală cu apă

    - este foarte eficient în privința funcționării generale și la temperaturi scăzute   

    - este indicat pentru utilizarea în sistem integrat cu pompele de căldură sau dacă esti racordat la rețeaua de gaze

    Dezavantajele pentru încălzirea în pardoseală cu apă

    - costurile de realizare a unui astfel de sistem sunt mai mari ca și la cel pe calorifere

    - rezolvarea unor probleme de funcționare aparută în urma unei avarii la sistem este mult mai greoaie de rezolvat              

    Avantajele pentru încălzirea prin pardoseală electrică

    -este recomandat dacă dispui de energie mai ieftină

    -este ușor de instalat rezultând costuri cu realizarea mai mici

    Dezavantaje pentru încălzirea prin pardoseală electrică

    - este foarte scump în privinta costurilor pe termen lung

    În funcție de sursa de energie utilizată pentru încălzirea sistemului, încălzirea prin pardoseală electrică sau cu apă poate fi mai economica cu până la 20% față de cea cu calorifere.

    Cât ne costă dacă dorim încălzire în pardoseală în anul 2022?  

    Referitor la costuri dacă dorim încălzire în pardoseală, prețurile pot varia la sistemul clasic (cu apă), de la 90lei/mp și 160lei/mp, pretul mediu fiind undeva la 130 lei/mp. Prețul se referă la toate costurile și include preț proiect, materiale și manoperă.

    Pentru încălzirea prin pardoseală prețurile variază de la 120 lei/mp la 280 lei/mp în funcție de puterea instalată, suprafața și tipul de materiale de execuție.

    Când și cât de des se face curățarea încălzirii în pardoseală?

    Curățarea instalațiilor de încălzire prin pardoseală este indicată să se facă pentru cea clasică la inceputul fiecărui sezon de încălzire și presupune următoarele operațiuni principale :

    - încărcarea instalației cu soluția de curățare și recircularea acesteia până la dizolvarea reziduurilor

    - golirea instalației

    - clătirea instalației cu apă curată și cu neutralizant

    - golirea instalației

    - clătirea instalației cu apă curată

    - golirea instalației

    - încărcarea instalației cu apă dedurizată

    - aerisirea instalației.

     

    2. Încălzire electrică în pardoseală

    2.1. Avantajele încălzirii electrice

    Încălzirea electrică în pardoseală este una dintre cele mai noi tehnologii, dar a devenit rapid foarte populară datorită instalării și regulării ușoare. Încălzirea în pardoseală se obține prin instalarea de rețele electrice și folii sau țevi care se încălzesc și răspândesc căldură în încăpere.

    2.2. Dezavantajele încălzirii electrice

    Vorbind despre avantajele încălzirii electrice în pardoseală, cu siguranță este bine că toată pardoseala poate fi mai subțire față de cea pentru încălzirea clasică în pardoseală. Se realizează prin plasarea termoizolației și a unei șape adecvate pe structura goală, iar rețeaua electrică se întinde peste șapă chiar sub stratul final al pardoselii. În acest caz, șapa este mai subțire, iar dacă este vorba de renovarea sau adaptarea unei clădiri mai vechi, atunci aceasta poate fi mai ușor adaptată la limitările existente, fără a interfera cu construcția. În astfel de cazuri, rețeaua electrică poate fi așezată direct peste izolație și acoperită cu șapă. Astfel, întreaga podea rămâne mai subțire, iar rezistența și funcționalitatea acesteia nu sunt compromise.

    Se poate spune că singurul dezavantaj în acest caz este consumul mai mare de energie electrică, astfel încât pentru suprafețe mai mari, încălzirea clasică în pardoseală este mai rentabilă. Încălzirea electrică încălzește mai bine și mai rapid suprafețele mai mici.

    3. Cabluri încălzitoare

    Cablul de încălzire servește la prevenirea înghețului țevilor și poate fi amplasat sub căi pavate sau drumuri asfaltate, astfel că „pătrunderea” prin depozitele de zăpadă va deveni de domeniul trecutului. Cablul de încălzire este de obicei conectat la un termostat automat și astfel pornit și oprit în funcție de valorile setate. Așezarea acestor cabluri este extrem de simplă, deoarece acestea trebuie doar direcționate într-o linie sau în jurul elementelor care se vor încălzi.

    Instalarea unui cablu de încălzire este rapidă și ușoară
    Instalarea unui cablu de încălzire este rapidă și ușoară

    4. Covor de încălzire

    Există două sisteme de încălzire electrică: cu ajutorul covoarelor sau foliilor. Covorul de încălzire poate fi plasat sub aproape orice pardoseală - gresie, parchet, laminat, vinil și altele asemenea. Covorul este pur și simplu întins într-un strat de adeziv chiar sub pardoseală. De aceea, instalarea este destul de simplă, iar podeaua și încăperea în sine se încălzesc foarte repede.

    5. Folie carbonică de încălzire

    Foliile de încălzire pot fi amplasate doar sub podele flotante care nu se lipesc de substrat, cum ar fi laminate, unele parchete și vinil. Folia de încălzire poate fi folosită și pentru a încălzii podeaua sau traverse/covor chiar la intrarea în casă. Folosind plăci autoadezive care protejează foliile de încălzire, întregul sistem nu este mai gros de 10 mm.

    Dacă vă hotărâți pentru încălzirea electrică în pardoseală, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

     

     

    Articol de specialitate 1090
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală?

    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală
    8.9
    0

    POWER ON SRL


    8.9
    0

    EURO HOUSE SRL


    8.9
    0

    PRIMA ELECTRO CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    LIGHT ONE VISION SRL