Pentru zona

    Încălzire electrică în pardoseală: placa de încălzire sau folie de încălzire?

    Încălzirea electrică are multe avantaje față de sistemele tradiționale de încălzire centrală: investiție inițială redusă, economisire, instalare ușoară și ieftină, așa zisa receptivitate și durată lungă de viață. Încălzirea în pardoseală are și mai multe avantaje. Cu toate acestea, există ceva și mai bun: încălzirea electrică în pardoseală - o combinație a ambelor tipuri. Dacă vă gândiți la o astfel de investiție, iată care sunt motivele pentru care v-o recomandăm.
    Articol de specialitate 84
    incalzire electrica in pardoseala
    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală:

    1. Avantajele încălzirii în pardoseală

    Spre deosebire de încălzirea clasică cu radiatoare, încălzirea în pardoseală poate contribui în mare măsură la un mai mare confort și comoditate de locuit. Cu acest tip de încălzire, se obține o podea care este  întotdeauna și peste tot plăcut caldă, iar datorită suprafeței mari, deoarece întreaga podea este un „radiator”, aceasta poate fi încălzită uniform și egal chiar și la temperaturi mai scăzute, și prin urmare costurile sunt mai mici, ceea ce sigur veți vedea rapid prin facturile lunare. Încălzirea electrică în pardoseală este la temperatură scăzută, ceea ce înseamnă că aerul este puțin mai rece, dar are umiditate relativă mai mare, deci este mai puțin uscat și mai sănătos. Sistemul încetinește circulația aerului și, prin urmare, creșterea prafului, care este util în special pentru persoanele cu astm și alergii.

    Acest tip de sistem de încălzire are și avantajul față de încălzirea clasică în pardoseală că nu necesita șapă de ciment, este mai ușoară, mai subțire și nu necesită cameră pentru cazane sau alte dispozitive sau echipamente suplimentare.

    2. Placa de încălzire

    Încălzirea electrică poate fi instalată în două moduri. Cel mai adesea se alege instalarea unei plăci de încălzire. Substratul este plasat pe adeziv sau într-un compus autonivelant peste izolație, direct sub stratul final al podelei pentru umblat. Pardoselile potrivite pentru acest tip de încălzire sunt laminate, parchet, covor, PVC și altele asemenea, cu condiția ca suprafața de încălzire să fie întărită și protejată cu un compus autonivelant. În acest fel, încălzirea electrică în pardoseală poate fi folosită ca încălzire primară sau ca sursă suplimentară. Principalul avantaj al plăcii de încălzire este instalarea simplă și încălzirea rapidă a spațiului, deoarece conductorii sunt chiar sub suprafață. Datorită greutății și grosimii sale mici, placa de încălzire este deosebit de potrivită pentru lucrările de renovare și adaptare.

    Cablul de încălzire se instalează foarte rapid și ușor, fără lucrări majore de construcție
    Cablul de încălzire se instalează foarte rapid și ușor, fără lucrări majore de construcție

    3. Folie de încălzire

    O altă modalitate de încălzire electrică în pardoseală este încălzirea cu folie de încălzire, care se folosește pentru încăperile cu laminat, parchet sau alte elemente din lemn, care se montează prin asamblare uscată. Folia poate fi instalată atât în ​​tavan, cât și în pereți. Este potrivită pentru pardoseli din vinil și textile, dar în acest caz trebuie folosite scânduri speciale din lemn. Folia de încălzire este formată din doua folii de poliester, între care se află o rețea de conductori de cupru și între ele benzi de încălzire din grafit. Puterea lor de încălzire este între 40 W/m²-80 W/m².

    Durata de viață estimată a foliei de încălzire este de aproximativ 40 de ani.

    4. Când se folosesc foliile de încălzire și plăcile de încălzire?

    4.1. Folie de încălzire pentru încălzirea pardoselilor

    Folia de încălzire și plăcile de încălzire sunt adesea folosite pentru a încălzi pardoseli precum plăci ceramice, laminat sau, mai rar, parchet. Acest lucru asigură mersul confortabil pe podea chiar și în lunile reci. Dacă doriți să încălziți parchetul cu o folie de încălzire, cel mai bine va fi mai întâi să vă consultați cu un expert în ceea ce privește compatibilitatea acestora.

    4.2. Încălzire prin pardoseală: atunci când nivelul podelei nu permite altfel

    Dacă pardoselile existente sunt prea joase, adică nu așa adânci pentru montarea încălzirii clasice prin pardoseală cu țevile de apă, o alternativă bună pot fi foliile de încălzire sau plăcile de încălzire. Această problemă este frecventă în apartamentele sau casele mai vechi. Pentru montare este necesară doar o înălțime minimă a podelei, astfel încât folia de încălzire poate fi amplasată practic în fiecare cameră.

    4.3. Folia/placa de încălzire este ușor de instalat

    Folia de încălzire este foarte simplu de instalat, ceea ce înseamnă că proprietarii sau executanții pot îmbunătăți rapid și ușor sistemele de încălzire din spațiile existente. Acesta este motivul pentru care devine o alegere din ce în ce mai populară pentru renovarea sistemului de încălzire al unei case. Dacă decideți să aveți încălzire electrică în pardoseală, cel mai bine ar fi să o realizeze electricienii. Pe site-ul nostru veți găsi firmele și meșterii cu care cooperăm și care vor răspunde rapid la cererea dumneavoastră cu ofertele lor.

    5. Folia de încălzire și placa de încălzire sunt eficiente din punct de vedere energetic?

    Din păcate, folia de încălzire nu este cea mai bună alegere în ceea ce privește eficiența energetică. Motivul este simplu. Folia de încălzire funcționează pe energie electrică, care acum este printre cele mai scumpe surse de energie. Tocmai de aceea este mai bine doar pentru încăperile mai mici, cum ar fi, de exemplu, băile pentru care aproape nu există alte opțiuni sau doriți încălzire prin pardoseală, dar nu este fezabil din cauza instalațiilor necorespunzătoare, a înălțimii insuficiente a podelei sau a unui alt motiv. În astfel de cazuri, folia este mult mai bună, deoarece permite instalarea încălzirii în pardoseală, în timp ce datorită spațiului mic costurile puțin mai mari cu energia electrică sunt neglijabile.

     

    Articol de specialitate 84
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală?

    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1576 executanți pentru domeniul Încălzire electrică în pardoseală
    8.9
    0

    PLASTROM CONSTRUCT INVEST SRL


    8.9
    0

    GENERAL D.C. INSTAL SRL


    8.9
    0

    ETIC INSTAL S.R.L.


    8.9
    0

    IMOROMARKET SRL