Pentru zona

    Curățarea rosturilor de pe suprafețele pavate

    Articolul a fost citit chiar de 821+ utilizatori
    Primăvara, multora dintre noi le place să curețe și să facă ordine în curte, să îndepărteze rămășițele nedorite ale iernii, dar și lăstarii precum buruienile și mușchiul. Curțile majorității caselor sunt pavate cu blocuri, cuburi, cărămizi ori plăci, sau cel puțin au poteci și alei asfaltate, ceea ce înseamnă că există multe rosturi care necesită întreținere regulată. Unii susțin că este nevoie de o bază de beton pentru pavaj, în timp ce alții cred că nisipul este suficient. Cert este că, în ambele cazuri, rosturile sunt de obicei umplute cu nisip sau mortar obișnuit sau cuarțos. De aceea, cel mai simplu mod de a curăța suprafețele și rosturile este cu ajutorul aparatelor de spălat cu presiune. De fapt, cea mai recentă generație de aparate de curățare și aspiratoare multifuncționale pentru uz casnic și profesional are o funcție dedicată curățării rosturilor exterioare și extensii speciale pentru asta.
    Articol de specialitate 821
    curatarea rosturilor
    Avem 294 executanți pentru domeniul Curățare fațade, acoperișuri, pavaj:

    1. Curățarea plăcilor, blocurilor, cărămizilor și cuburilor

    1.1. Ce presupune curățarea suprafețelor pavate?

    Ceea ce face necesară curățarea pavajului este creșterea buruienilor între îmbinările elementelor din care sunt realizate căile curții sau aleea. Semințele plantelor de buruieni sunt în mare parte duse de vânt și creșterea lor este aproape imposibil de prevenit, mai ales dacă rosturile sunt umplute cu nisip sau mortar, care reprezintă un substrat excelent. Algele și mușchiul pot apărea în părțile de nord ale curții, deoarece le plac locurile umede la umbră, iar soarele ajunge mai puțin în aceste colțuri umbrite și le usucă mai încet.

    1.2. Cum să prevenim răspândirea buruienilor?

    Când în sfârșit scăpați de mușchi și buruieni, este necesar să preveniți și în continuare răspândirea lor. Acest lucru se poate face folosind erbicide, care nu sunt foarte organice, sau folosind preparate de casă. Oțetul, sarea și săpunul sunt cu siguranță printre cele mai eficiente mijloace de curățare a pavajelor. Produsele speciale de protecție a plantelor sunt disponibile în magazinele specializate, dar, din păcate, nu întotdeauna pentru clienții obișnuiți. Indiferent de ceea ce decideți să cumpărați, consultați-vă cu vânzătorul despre utilizarea unor astfel de produse și despre impactul acestora asupra mediului.

     Curățarea regulată a suprafețelor pavate este importantă pentru ca buruienile să nu se răspândească prea mult
    Curățarea regulată a suprafețelor pavate este importantă pentru ca buruienile să nu se răspândească prea mult

    2. Curățarea manuală a rosturilor

    De asemenea, puteți scăpa de buruieni prin săpare, tăiere sau cosire, ceea ce este cu siguranță mai potrivit și mai favorabil decât apa sub presiune, deoarece eliminați doar ceea ce deranjează și strică aspectul curții. Dezavantajul acestui tip de lucrări este că necesită muncă fizică, durează mai mult și provoacă adesea dureri de spate din cauza poziției incomode.

    3. Curățarea chimică a suprafețelor pavate

    Bineînțeles, puteți face față problemei buruienilor din curte cu ajutorul substanțelor chimice. O astfel de curățare a plăcilor, blocurilor, cărămizilor sau cuburilor este eficientă și mai scurtă, dar nu cea mai ecologică. În plus, nu există nicio garanție că buruienile, mușchiul sau algele nu vor reapărea. Pur și simplu nu există dovezi sigure că oricare dintre cele aplicate pot fi o soluție pe termen lung, adică permanentă ci eventual, sezonieră.

    Sfaturi de specialitate de la PRADYCLEAN divizia de curățenie a PRADYL SRL

    Ce experiență aveți cu divizia PRADYCLEAN în curățarea pavajelor? 

    Divizia de curățenie PradyClean, a firmei Pradyl SRL Sibiu, a apărut în urmă cu ceva timp, ca urmare a solicitărilor clienților noștri (peste 1000 în ultimii 15 ani).
    Pavajele în timp suferă modificări de natură estetică datorită murdăriei, petelor de ulei sau a vegetației crescute între rosturi, iar clienții ne-au solicitat să intervenim pentru a aduce pavajele în starea lor inițială .
    Nu numai că am reușit acest lucru, dar am venit în întâmpinarea lor, cu soluții inovatoare privind intensificarea culorii pavajului .
    De asemenea, avem soluții și pentru eliminarea vegetației dintre rosturi, în acest sens introducem după curățare, în locul nisipului obișnuit, un nisip cu polimeri care nu mai permite creșterea vegetației .

    De ce este mai avantajos pentru proprietarii care dețin curți /alei pavate să apeleze la o firmă profesionistă de curățat pavaje? 

    Recomandăm proprietarilor să apeleze la o firmă profesionistă pe segmentul întreținere pavaje, întrucât deține utilaje profesionale, soluții profesionale adaptate tipului de intervenție și, nu în ultimul rând, personal specializat cu experiență în acest domeniu .

    Ce sfaturi oferiți pentru întreținerea optimă a pavajului?

    În primii ani de exploatare pavajul nu necesită o îngrijire specială.

    După 5-6 ani, dacă vor apărea printre rosturi mușchi sau o ușoară vegetație, aceasta poate fi tratată cu un ierbicid total (însă atenție la vegetația din jurul pavajului). Sau, beneficiarul apelează la serviciile PradyClean din grupul nostru de firme care oferă servicii de spălare și întreținere profesională cu soluții BIO a pavajelor, punând la dispoziția clienților serviciile sale și abonamente anuale de mentenanță a pavajului. Contra unui cost minim clientul va avea tot timpul un pavaj curat fără vegetație între rosturi și alte pete ce pot apărea in exploatare. De asemenea, tratăm  pavajul cu o soluție de calitate germană profesională pentru intensificarea culorii și menținerea permanentă a pavajului cu un aspect de ud. Tot în scop de întreținere, pentru a impiedica definitiv vegetația să crească între rosturi, la solicitarea clienților putem introduce între rosturi un nisip special cu polimeri.

    Care sunt ultimele tendințe de pe piața  serviciilor profesionale de curățare, dezinfectare și întreținere pavaje, mai ales din punct de vedere al protejării mediului?

    Ultimele tendințe în acest domeniu sunt nisipul cu polimeri ce se introduce între rosturile pavajului, soluțiile de intensificare a culorii, atât pentru pavajele albe, cât și pentru cele colorate și, mai ales, soluțiile BIO pentru curățarea pavajelor cu o putere mare de penetrare a murdăriei, fără a afecta vegetația (florile, gazonul, arbuștii) cu care intră în contact .

    Ing Imre Kemendi,  PRADYCLEAN divizia de curățenie a PRADYL SRL

    4. Spălarea sub presiune

    Curățarea cu apă sub presiune asigură cele mai bune rezultate

    Praful, sarea, grăsimea, diversele impurități și buruienile dintre rosturi se îndepărtează cel mai bine cu un jet de apă sub presiune mare. Însă, astfel de aparate de uz casnic sunt, să zicem, un agent agresiv datorită puterii lor. Deși căile pavate și aleile par ca noi după o astfel de curățare, și au o durată de viață mai lungă, dezavantajul este că deseori se îndepărtează tot nisipul din rosturi, așa că după curățare, este necesar să umpleți din nou acele goluri cu materialul care a fost folosit anterior. Pentru ca jetul sub presiune să elimine cât mai puțin material din rosturi, spălarea trebuie făcută numai când totul este complet uscat.

    Pompele sau aparatele de spălat cu presiune sunt mijloace foarte eficiente
    Pompele sau aparatele de spălat cu presiune sunt mijloace foarte eficiente

    5. Cum funcționează aparatele de spălat cu presiune?

    Îmbunătățirea tehnologiei de producție a diverselor unelte și dispozitive, inclusiv a aparatelor de uz casnic, a condus la faptul că astăzi pentru nevoile de curățare și spălare la domiciliu se pot folosi anumite aparate care anterior erau exclusiv pentru uz industrial sau profesional. Astfel, pe piață au apărut numeroși producători și furnizori de aparate de curățat multifuncționale și cu abur, precum și aspiratoare care pot fi folosite în casă și în jurul ei, grație unui număr mare de accesorii și extensii.  Pe lângă aparatele clasice de spălat cu presiune, ale căror dimensiuni permit manevrarea ușoară, există aparate de curățare sub presiune cu duze înguste pentru rosturi, dar și aspiratoare cu aer și apă care suflă sau spală impuritățile din rosturi. Desigur, depinde de dumneavoastră dacă cumpărați unele dintre aceste mașini sau angajați profesioniști care spală în mod similar ferestrele și acoperișurile.

    6. Cât costă dispozitivele pentru curățarea suprafețelor pavate?

    Suma pe care trebuie să o rezervați pentru o astfel de achiziție variază de la producător la producător, adică de la ofertant la ofertant, în funcție de faptul dacă este un produs autohton sau străin, dimensiunile și puterea acestuia. Astfel, modelele de bază, mai mici și mai slabe costă în jur de 230 RON, iar cele mai puternice cu mai multe funcții costă în jur de 27.540 RON.

    Dacă vă decideți să cumpărați astfel de dispozitive sau să angajați un serviciu profesional, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 821
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Curățare fațade, acoperișuri, pavaj?

    Avem 294 executanți pentru domeniul Curățare fațade, acoperișuri, pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 294 executanți pentru domeniul Curățare fațade, acoperișuri, pavaj
    8.9
    0

    RAZVIRA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    CURTEANUL MAV SRL

    1
    8.9
    1

    VERTICAL JOBS SRL


    10
    3

    METALPIN LUCIO S.R.L.