Pentru zona

    Udarea și irigarea gazonului și grădinilor: pulverizare sau picurare?

    Una dintre principalele activități din timpul anului în gradină este udarea dacă vreți ca toate plantele să fie frumoase, sănătoase și înflorite pentru a vă putea bucura de ele în timpul liber. Deoarece de multe ori nu există timp pentru udarea manuală, se folosesc diverse sisteme automate. Sistemele de udare și irigare reprezintă o soluție eficientă pentru utilizarea optimă a timpului, efortului, apei și costurilor.
    Articol de specialitate 44
    udare si irigare gazon
    Avem 142 executanți pentru domeniul Sisteme de irigare:

    1. Aspersoare cu apă - aspersoare „pop-up”

    Pentru ca aspersoarele să funcționeze corect, acestea au nevoie de o cantitate și presiune adecvată de apă. Sistemul funcționează prin săparea aspersoarelor pop-up în locații desemnate și conectarea acestora la conductele de apă subterană. Acest tip de aspersoare este utilizat în principal pentru zonele verzi rezidențiale, comerciale și sportive (gazon) unde sistemul de irigare nu este potrivit pentru utilizarea regulată și întreținerea zonelor verzi. Avantajul unui astfel de sistem este udarea uniformă și adecvată, fără apariția unor suprafețe uscate sau prea udate.

    2. Sisteme de picurare - sisteme „strop cu strop”

    Sistemul de irigare „picătură cu picătură” diferă de sistemul „pop-up” prin faptul că apa este dozată direct în sistemul radicular, economisind o anumită cantitate de apă. Sistemul poate fi subteran sau deasupra solului. Pentru un astfel de sistem sunt necesare țevile de picurare adecvate cu anumite debite și performanțe, precum și utilizarea unui regulator de presiune în funcție de condițiile de pe teren.

    3. Sisteme de udare și irigare – preț

    Este foarte greu de spus prețul unui sistem de irigare și udare complet echipat și instalat. Pentru a ajunge la valoarea finală a întregului proiect, este necesar să se efectueze sondaje pe teren și proiectarea sistemului. Faptul este că nu există două zone verzi la fel, adică factorii practic inevitabili sunt dimensiunea, suprafața, structura și forma parcelelor în sine și cantitatea de apă disponibilă, așa că ar fi nerezonabil a da oferte și prețuri forfetare fără a vorbi mai întâi cu experții. Aceeași zonă poate fi proiectată în mai multe moduri, după diverși parametri, ținând cont de bugetul propriu al investitorului.

    Dacă sunteți în căutarea cuiva căruia doriți să îi încredințați proiectarea și implementarea unui sistem de udare sau irigare, puteți cere ajutor la daibau.ro și este complet gratuit, rapid și ușor. Tot ce trebuie să faceți este să completați cererea de pe site-ul nostru și veți fi contactați în curând de o firmă cu o ofertă potrivită.

    gazon.jpg

    Articol de specialitate 44
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sisteme de irigare?

    Avem 142 executanți pentru domeniul Sisteme de irigare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 142 executanți pentru domeniul Sisteme de irigare
    8.9
    1

    GRĂDINA VERDE DOROBANŢ S.R.L.


    9.7
    0

    GRADINARII TAI S.R.L.


    9.7
    0

    SAVU ALEXANDRU ŞTEFAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    LVL VICAPI CUMANDA CONCEPT S.R.L.

    77