Pentru zona

    Sisteme de irigare preț

    Care este prețul unor sisteme de irigare? Sistemele automate de irigare sunt utilizate pentru a uda toată verdeața în mod uniform și regulat. În acest fel, peluza, grădina sau sera vor fi întotdeauna umede, luxuriante și suficient de fertile. Sistemele de irigare sunt destinate peluzelor, paturilor de grădină sau răsadurilor, dar și ghivecelor. Există, de asemenea, sisteme profesionale mai mari, care irigă parcuri, terenuri de golf, fotbal și alte terenuri și atriumuri. Există sisteme fixe cu aspersoare, sisteme fixe cu pulverizatoare mobile precum sistemele drop-by-drop. Pentru funcționarea corectă a sistemului de irigare este necesară o dispunere uniformă a stropitoarelor sau picurătoarelor. Pentru ca munca lor să fie optimă, sistemele reglează automat fluxul de apă și înmuierea anumitor elemente în funcție de nevoile plantelor cultivate. Este posibil să instalați un senzor de ploaie, care optimizează și mai mult utilizarea apei. Prețul sistemului de irigații variază între 60 și 75 lei / m2.

    Cui să încredințați montarea unor sisteme de irigare? Trimiteți o cerere către furnizorii de sisteme de irigare din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Alte prețuri pentru Sisteme de irigare

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    SISTEME DE IRIGAȚIE – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Ce trebuie să știți despre sistemele de irigare?

    În ultimii ani, am asistat la perioade secetoase în timpul verii din ce în ce mai lungi și mai calde, precum și la precipitații din ce în ce mai puține în lunile de iarnă. Experții spun că din cauza efectului de seră, planeta noastră se încălzește și că nu este exclus ca acest gen de climă să devină predominant. Fie că au dreptate sau nu, adevărul este că verdeața este necesară pentru a menține condiții microclimatice favorabile în mediul în care trăim. Și pentru ca să fie copaci, flori, tot felul de ierburi și iarbă precum și fructe și legume este nevoie de apă. Nu degeaba se spune că apa este sursa vieții.

    Dacă v-ați construit deja casa și ați amenajat grădina sau sunteți pe cale să o faceți, este clar că va trebui să aveți grijă de apă - apă potabilă, apă tehnică precum și apă pentru udare, astfel încât curtea, grădina dvs. sau livada să rămână bine îngrijită, înflorită și rodnică. Cea mai bună și mai ușoară soluție sunt sistemele de udare și irigare, și anume cele care sunt planificate și implementate în paralel cu construcția casei. Desigur, pot fi adăugate ulterior, dacă la început nu știți dacă veți avea de-a face cu ceva mai solicitant decât un gazon și flori în ghiveci.

    sistem-de-irigare.jpg

    2. Cum să alegi un furnizor de sisteme de irigare?

    Fie că doriți să instalați pe proprietatea dumneavoastră udare sau irigare în momentul amenajării împrejurimii sau dacă o realizați ulterior, vă sugerăm să contactați experții. Arhitecții peisagiști în cooperare cu furnizorii dispozitivelor și echipamentelor pentru udare și irigare vor ști să proiecteze și să planifice exact tipul de sistem care se potrivește tipului de teren pe care îl aveți, mărimii parcelei și bugetului dumneavoastră. Va fi mult mai practic și, în cele din urmă, mai ieftin decât să o faceți singuri dacă nu sunteți deja din profesie. Și anume, sunt mulți factori care pot influența succesul rezultatelor finale și este greu să le enumerați, darămite să le preziceți pe toate dacă nu vă ocupați de acest subiect în mod profesional.

    Iată doar câțiva dintre parametrii: dimensiunea parcelei, calitatea și compoziția chimică a solului și a apei, existența izvoarelor și distanța acestora, panta terenului, calculul dimensiunilor, lungimii, pozițiilor și direcțiilor țevilor, furtunurilor sau benzilor, locul pentru pompă, tipul, puterea și debitul pompei, control manual sau automat, întreținerea și curățarea sistemului și multe altele. Prin urmare, chiar dacă depășiți singuri toți acești factori, va trebui să găsiți un executant, adică un furnizor de servicii. Există literalmente nenumărați pe piață, tot la fel și modele și nu va fi deloc ușor să faceți alegerea corectă. În tot cazul, vă recomandăm cu sinceritate să ne contactați, deoarece cooperăm doar cu companii și meșteri de încredere care vor ști să vă iese în cale.

    3. Ce sisteme de irigare există și pe care să alegeți

    3.1. Cei mai importanți factori ai unui sistem de udare

    Dacă aveți o casă la oraș sau nu aveți timp sau dorința de a cultiva legume și fructe, un sistem de udare va fi suficient pentru gazonul sau gradina din față și/sau din spatele casei. Acel sistem poate fi cel mai simplu posibil, în sensul că aveți un robinet de curte și un furtun de grădină suficient de lung pentru a fi folosit la udarea florilor și ierbii sau ocazional, pentru a spăla cărările și mașinile. Dacă doriți, totuși, udare automată cu control central, senzori și temporizatoare, veți avea deja nevoie de ajutor profesionist pentru asta. Un arhitect peisagist sau o companie de amenajare a terenului va sugera o pompă automată și un sistem de stropire/picurare care se pornește și se oprește la ore stabilite folosind un temporizator.

    Când vine vorba de aceste sisteme mai simple și mai mici, există mai puțini factori de luat în considerare atunci când le instalați. Singurul lucru important aici este dimensiunea suprafeței de udat și numărul și dispunerea aspersoarelor determinate în funcție de aceasta. Aspersoarele în sine pot fi fixate sau pop-up. Se știe exact care este puterea fiecărui aspersor și raza de acțiune a jetului eliberat, deci calculul se face pe baza acestuia. Deja în centrele comerciale mai mari care au echipamente de grădinărit se vând seturi gata făcute de echipamente și componente pe care le puteți instala singuri conform instrucțiunilor producătorului.

    3.2. Cei mai importanți factori ai unui sistem de irigare

    Dacă aveți o parcelă mai mare cu mai multă vegetație sau doriți să vă ocupați în timpul liber de grădinărit, legume sau fructe, atunci veți avea nevoie de unul dintre cele mai serioase și mai mari sisteme de irigare. Expertul pe care îl angajați pentru consultanță sau instalarea sistemului trebuie să ia în considerare mai întâi următorii factori:

    cărui grup de teren pentru irigat îi aparține proprietatea dvs.
    care este calitatea apei de irigare,
    care este capacitatea sursei de irigare,
    care este tipul de captare,
    care va fi alegerea metodei de irigare,
    ce sistem de irigare trebuie luat,
    care este așa-numita normă de udare și normă de irigare,
    care va fi ciclul de udare.

    3.3. Cele mai importante premise pentru amenajarea unui sistem de irigare

    Sursa de apă trebuie să îndeplinească condiția de bază pentru a furniza cantitatea necesară de apă de calitate adecvată. Cantitatea necesară de apă este determinată în funcție de rata de irigare sau de udare și de mărimea suprafeței de irigat. În acest sens, trebuie să luați în considerare parametrii de calitate a apei. Când vine vorba de calitate, indicatorii fizici și chimici diferă. Toate apele din natură conțin o anumită cantitate de substanțe dizolvate. Cantitatea acestor substanțe, compoziția și fluctuațiile lor în timpul sezonului de udare influențează capacitatea de utilizare a apei. Apa folosită pentru irigare trebuie să îndeplinească criteriile de bază ale calității fizice a apei și anume:
    abundență izvoarelor,
    temperatura și
    cantitatea de substanțe dizolvate.

    Temperatura scăzută a apei nu este bună și duce la o încetinire temporară a creșterii și dezvoltării plantei în toate etapele sale, precum și la o scădere a randamentului. Apa rece adusă în sol prin diverse metode de irigare, reduce conținutul de nutrienți disponibili, activitatea microbiologică, iar în unele cazuri duce la apariția așa-numitei secete fiziologice. Se consideră că în condițiile noastre temperatura cea mai favorabilă a apei este în jur de 20°C.

    4. Tipuri de sisteme de irigare

    În general, există două moduri de irigare: de suprafață și subterană. Cele mai cunoscute și cu siguranță cele mai răspândite tipuri sunt „cu picurare” în cultivarea fructelor și legumelor și ploaia artificială pentru culturile de câmp. Cu siguranță, astăzi pe piață puteți găsi numeroși producători și furnizori de tot felul și tipurile de sisteme, iar fiecare dintre aceștia are propriile avantaje și dezavantaje. Cele mai cunoscute mașini de irigare sunt taifunurile, liniarele și pivoții, și există și aspersoare, pistoale de pulverizare și sisteme cu țevi. Există și aripi de ploaie autopropulsate, micro-aspersoare, furtunuri-picurătoare încorporate și sisteme fixe cu aspersoare mobile. Cele mai recente produse din acest domeniu sunt benzile de picurare, ale căror avantaje sunt fluxul uniform de picături de-a lungul întregii lungimi a benzii, faptul că nu există înfundare sau probleme din cauza sedimentelor în apă și faptul că raportul dintre prețul acestora și calitate este foarte competitiv. Pentru ca funcționarea fiecăruia dintre sistemele selectate să fie optimă, trebuie stabilită reglarea automată a debitului de apă și înmuierea anumitor elemente în funcție de nevoile plantelor cultivate. Este posibil să instalați un senzor de ploaie, care optimizează și mai mult utilizarea apei.

    4.1. Avantajele sistemului de picurare

    Economie de energie datorită presiunii de lucru mai scăzute.
    Consum redus de apă și forță de muncă.
    Datorită cantităților mai mici de apă din sistem, există mai puțină evaporare a apei.
    Posibilitatea de a adăuga substanțe nutritive concomitent cu irigarea.
    Nu este nevoie de o aranjare inițială majoră a suprafeței.
    Se produce puțină scoarță, la fel ca și buruienile, deoarece nu este umezită întreaga suprafață.
    Sistemul este de obicei complet automatizat și este posibil și controlul computerizat.
    Influența negativă a vântului a fost eliminată.
    Cantitatea de apă necesară pentru irigare poate fi dozată destul de precis.
    O metodă foarte convenabilă de irigare în zonele protejate (sere din plastic și cele din sticlă).
    Costurile de întreținere și exploatare sunt adesea mai mici în comparație cu alte metode de irigare.

    4.2. Dezavantajele sistemului de picurare

    Înfundarea frecventă a deschiderii picurătoarelor din cauza depunerilor în apă precum alge sau depuneri chimice, astfel încât aceste picurătoare trebuie înlocuite cu altele noi.
    Lungimea mare a țevilor face dificilă mișcarea mașinilor și a oamenilor.
    Nu este potrivit pentru suprafețe mai mari.
    Investiție inițială mare în construcția de echipamente și sisteme.

    4.3. Avantajele ploii artificiale

    Irigarea cu ploaie artificială se poate aplica atât pe terenuri denivelate, cât și pe terenuri plane, evitându-se lucrări de terasamente costisitoare și ample, de fapt, fără necesitatea pregătirii suprafeței terenului.
    Nu există eroziune nici măcar pe versanți.
    Echipamentul nu ocupă suprafața arabilă și nu interferează cu utilizarea utilajelor.
    Posibilitatea utilizării economice a apei disponibile datorită dozării precise a ratei de udare.
    Prin ajustarea intensității precipitațiilor, irigarea poate fi aplicată la fel de eficient pe solurile mai mult sau mai puțin permeabile.
    Posibilitate de irigare chiar și pe terenuri cu un nivel ridicat de apă subterană.
    Mai puțină formare a scoarței și compactare a solului.
    Uniformitatea umidității solului.
    Posibilitatea de irigare a culturilor nou însămânțate sau încolțite.
    Posibilitatea de a aplica fertirigare.
    Posibilitatea de protecție împotriva înghețului prin irigare cu ploi de foarte mică intensitate.

    4.4. Dezavantajele ploii artificiale

    Investiție inițială ridicată în achiziția de echipamente și construcția sistemului.
    Costuri mari de utilizare a sistemului.
    Vântul are o mare influență asupra denivelărilor precipitațiilor și poate limita sau dezactiva utilizarea sistemului.
    Pierderile de apă sub formă de evaporare din pâraie și plante.
    Nu toate dispozitivele pot fi folosite pentru udarea culturilor înalte, iar mișcarea aripilor de ploaie este dificilă.
    Posibilitatea de apariție a bolilor plantelor la anumite culturi este în creștere.
    Intensitatea și dimensiunea mai mare a picăturilor provoacă apariția crustei, deteriorarea structurii solului și posibila deteriorare a plantelor sensibile.
    Este necesară întreținerea dispozitivelor și echipamentelor chiar și în extrasezon.

    5. Instalarea sistemului de irigare

    În funcție de mărimea parcelei, tipul de sistem și tipul de cultură care va fi irigată, expertul sau firma pe care o angajați se va ocupa mai întâi de locul unde va fi pompa - o turbină sau un generator - care va extrage apa de la sursă și o va pompa în sistem, deoarece este cea mai importantă parte a echipamentului. Acel loc trebuie pregătit și asigurat conform recomandărilor producătorului pentru ca motoarele să funcționeze fără probleme. Piesele suplimentare sunt: ​​coș de aspirație, conductă de aspirație, furtun de aspirație, pompă de vid și „gât de lebădă”, fitinguri, hidranți, filtre și multe altele. Pentru sistemul de irigare „prin picurare” urmează măsurarea și aranjarea direcției țevilor sau furtunurilor și eventual îngroparea la mică adâncime sau fixarea lor astfel încât să nu se miște. Când vine vorba de irigarea prin ploaie, este de fapt o structură metalică numită rampă de ploaie. Întreaga structură este realizată din țevi cu goluri și din oțel galvanizat sau aluminiu-oțel. Pe fiecare coloană de susținere sunt două aripi cu aspersoare, adică duze realizate la o anumită distanță. Coloanele cu aripi fie sunt plasate în puncte date ale parcelei, fie sunt mobile și pot fi mutate după necesitate, udând astfel întregul câmp. Aripile au dimensiuni diferite în funcție de model și producător, și pot fi fixate pe coloană sau pot avea legături cu balamale datorita rotației aripilor în jurul axei verticale. Din nou, în funcție de model și producător, există construcții care pot fi atașate mașinilor agricole și astfel se pot mișcă și uda terenul.

    6. Întreținerea sistemului de irigare

    Sistemele de udare și irigare, în funcție de vârstă, tip și model, adică producător și furnizor, au în general o perioadă de garanție între 10 și 25 de ani. Aceasta este o perioadă destul de lungă, așa că majoritatea includ controale regulate și servicii post-vânzare în garanție. În principiu, aceasta înseamnă vizitarea unui tehnician de service cel puțin de 2 ori pe an, înainte și după sezon, precum și vizite pe bază de invitație.

    Este de remarcat că majoritatea oferă și montaj la cheie, precum și reparații ale sistemelor vechi sau de unii producători care nu mai sunt pe piață. „La cheie” ca și în industria construcțiilor înseamnă dezvoltarea proiectelor, așezarea și instalarea, punerea în funcțiune cu garanție și instruirea clientului pentru operarea echipamentului.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Sistem de irigatie pentru a acoperi un total de 190mp

    Buna ziua,
    In poza cu piatra pe jos, as vrea sa fac:
    1. sa las perimetral cu gardul o distanta de 25-30cm si sa fie picurator ca sa montez arbusti (in zona asta sunt vreo 20mp).
    2. scos piatra si pusa in zona perimetrala cu folie sub ea
    3. nivelat si montat irigatie
    4. gazon pe zona libera
    5. in zona fiecarui copac sa fie un cerc in jurul lui unde sa nu fie iarba ci piatra
    6. montat un robinet de apa in pamant (are gardena un model)
    Apoi partea cu mult pamant, acolo sunt in total cam 180mp (am sustras partea cu platforma masinii si zona de gratar), as vrea asa:
    1. nivelat (aici terenul nu este perfect drept, ori scos din pamant si nivelat cat de cat sa fie cat mai drept, ori lasat unde se poate drept dar facem un pic vale si apoi iarasi drept, vreau sa evit sa adaug pamant fiindca m-ar costa destul de mult si m-as ridica si eu destul de mult)
    2. irigatie cu aspersoare pe mai multe zone (deja este o zona cu 5 aspersoare, dar nu e gandit cum trebuie, putem refolosi ce am + automatizarea care este pe 6 zone daca-mi aduc aminte eu bine)
    3. picurator pe margine (tot asa cum vreau in fata, o distanta de 25-30cm fata de gard, sa se monteze un delimitator)
    4. adaugat nisip (aici solul imi crapa foarte repede si ii pot da multa apa fiindca degeaba, sta crapat, de aceea e asa cum e acum)
    5. montat gazon rulou
    6. amplasat locul de joaca intr-o zona unde este pamant tasat bine si drept
    7. modificat robinetul existent de apa cu unul mai stabil (daca se poate)

    Eu anul trecut am mai adaugat niste teren la curtea mea, in jur de 90mp si de aceea este diferenta de nivel, zona aia practic are niste pamant adaugat de atunci cand am mutat gardul.

    Locul de joaca si trambulina se pot muta cu usurina fiindca nu sunt montate permanent acolo.

    Eu v-am spus ce vreau sa fac, acum cu siguranta sunt mai multi pasi de acoperit, ne putem auzi la telefon sau in scris pentru orice nu este clar sau aveti sugestii.

    Multumesc! 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Sistem de irigatie

    Am nevoie de sistem de irigatie automatizat pentru o suprafata de aprox 4000 mp. Sunt atasate poze. 8694 RON la 14490 RON

    ........

    Amenajari gradini

    Am nevoie de amenajare gradini: gazon, plante, mica gradina de legume/plante aromatice, toaletat nuc.
    Tuns 2 copaci, instalare 150 mp gazon, renovare terasa, reparare/adaptare instalatie irigat, amenajare gradina legume/plante aromatice, tundere/transplantare 14 trandafiri (7 cataratori, 2 curgatori) 6520.5 RON la 10867.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Pregătire teren, semințe iarba, sistem irigații, 500 mp
    Sisteme de irigare, Vaslui

    10867.5 RON la 18112.5 RON

    Prețul, Relocare/protejari conducte apa, 240 ml
    Sisteme de irigare, Sfântu Gheorghe

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Sisteme de irigare, 375 mp
    Sisteme de irigare, Pantelimon

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sistem de irigatie, erbicidat, gazon,
    Sisteme de irigare, Hărman

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Reparație sistem de irigare, 1 buc
    Sisteme de irigare, Câmpina

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Reparație calculatorul sistemului de irigare, 1 buc
    Sisteme de irigare, Chiajna

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Sistem de irigare gazon, 150x50
    Sisteme de irigare, Sângeorgiu de Mureş

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem irigare gradina automat,
    Sisteme de irigare, Slatina

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sistem de irigații prin aspersie , 500 mp
    Sisteme de irigare, Leleasca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem irigatii gradina, 400 m liniari
    Sisteme de irigare, Costineşti

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Instalare sistem de irigatii ptr gradina de flori , dimensiunile 6/6 si 13/5
    Sisteme de irigare, Drăgăneşti-Olt

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem de irigare si pomi fructiferi si eventual ornamentali, 800mp
    Sisteme de irigare, Cristian

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, De îndreptat o suprafata de gazon , Plus minus 100mp.
    Sisteme de irigare, Boteşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Un put cu pompa electrica pentru irigat o gradina de aproximativ 2000m, O gaura in mijlocul terenului
    Sisteme de irigare, Cornu

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Colectarea și utilizarea la irigat spații verzi a apei pluviale, corpuri de clădir din campusul Universității Oradea
    Sisteme de irigare, Oradea

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Sistem de irigatie o platforma de 8/3,22/2, 68-70mp
    Sisteme de irigare, Cluj-Napoca

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sistem de irigat gazonul, 130 mp
    Sisteme de irigare, Remetea Mare

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Amenajare gradina, 200 mp
    Sisteme de irigare, Corbeanca

    4347 RON la 7245 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sisteme de irigare?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Sisteme de irigare lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    141+ Firme pentru Sisteme de irigare
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă