Pentru zona

    Garduri din aluminiu, garduri PVC, garduri din lemn sau garduri din fier forjat?

    Când vine vorba de alegerea și montarea unui gard, se aplică aceeași regulă ca și pentru fațade - trebuie îndeplinite atât funcționalitatea, cât și estetica. Având în vedere că  gardurile, cu excepția celor pentru scări interioare, sunt amplasate în exterior, acestea trebuie să reziste la diferite influențe atmosferice și mecanice; în plus, gardurile sunt o barieră atunci când cineva se apropie de casa noastră și influențează foarte mult impresia de ansamblu. Dacă nu vă puteți decide între un gard din aluminiu, PVC și un gard din lemn, sau vă gândiți la un gard din fier forjat, iată o comparatțe a acestora care vă poate ajuta să alegeți.
    Articol de specialitate 142
    garduri
    Avem 40 executanți pentru domeniul Garduri ALU:

    Fiecare gard, fie că este fabricat din aluminiu, clorură de polivinil (PVC), lemn sau fier forjat, are punctele sale forte și punctele slabe. Unele sunt mai susceptibile la intemperii și coroziune, unele sunt mult mai scumpe decât altele, iar unele, pe de altă parte, par nenaturale, artificiale...

    Garduri din aluminiu - avantaje

    Unul dintre principalele avantaje ale unui gard din aluminiu este rezistența acestuia la coroziune. Gardurile din aluminiu nu ruginesc sau putrezesc, ca și în cazul celor din lemn, ceea ce le face excelente pentru utilizare în exterior. Pe profilele de aluminiu se aplică un strat final de protecție în timpul producției, care nu trebuie reînnoit. Prin urmare, nu necesită vopsire sau lăcuire pentru a le proteja de coroziune sau rugină - întreținerea implică doar ștergere ocazională pentru a îndepărta eventualele pete. Este potrivită în special pentru toți cei care nu au mult timp liber – fără a fi nevoie de întreținere suplimentară și revopsire, gardurile din aluminiu  vor fi durabile și vor rezista cu succes la ploaie, grindină, zăpadă, vânt puternic și radiații UV puternice. Este important de subliniat că aluminiul este aproape de neînlocuit pe litoral, mai ales când vine vorba de clădiri chiar lângă coastă. Într-un astfel de mediu, nicio protecție anticorozivă nu poate fi eficientă pe termen lung și, de exemplu, gardurile din fier forjat nu sunt deloc recomandate.

    gard aluminiu
    Gardurile din aluminiu nu ruginesc sau putrezesc, ceea ce le face excelente pentru utilizare în aer liber

    Sunt realizate din panouri și montate pe stâlpi de montaj din zidărie sau aluminiu. Pentru că sunt prefabricate, sunt mai simplu de asamblat decât alte tipuri de garduri - în funcție de dimensiunea curții, un gard din aluminiu poate fi asamblat în câteva ore. Montarea  unui astfel de gard este simplificată dintr-un alt motiv - aluminiul este un material de masă mică. Transportul elementelor din aluminiu va fi așadar mai ușor decât, de exemplu, fierul forjat. Gardurile din aluminiu, datorită acestei caracteristici tehnice, nu reprezintă o povară prea mare pentru construcția clădirii.

    Nu trebuie neglijată nici estetica gardului din aluminiu. Alegerea este foarte mare când vine vorba de culori și design. Panourile din aluminiu pot fi decorate cu diferite modele, ornamente sau perforații, iar țevile din care este asamblat gardul pot fi pătrate, plate, rotunde, de diferite diametre, și pot fi rotite pe verticală sau orizontală. De asemenea, elementele gardului din aluminiu pot fi în orice culoare din diagrama RAL, pe lângă culoarea aluminiului anodizat. Deosebit de populare sunt gardurile din aluminiu în decor din lemn, care imită cu fidelitate culoarea și textura. În acest fel, obțineți căldura și naturalețea lemnului, dar acest gard nu necesită protecție sau întreținere regulată precum gardurile din lemn. Cu toate acestea, aluminiul este preferat, mai ales printre susținătorii stilului modern, contemporan de decorațiuni interioare și exterioare. Finisajele, precum luciul ridicat și imitația procrom adaugă o notă de eleganță. În plus, aceste tipuri de garduri sunt o alegere frecventă, deoarece se potrivesc cu ușurință cu umpluturile de sticlă și, ca atare, sunt deosebit de potrivite pentru terase și balcoane, precum și pentru scările exterioare și interioare. Gardurile din aluminiu cu umpluturi de sticlă arată minimalist și foarte modern.

    Garduri din aluminiu - puncte slabe

    Pe lângă numeroasele avantaje, gardurile din aluminiu au și anumite puncte slabe. Principalul lucru este rezistența - deși gardurile ALU sunt foarte durabile și stabile, când vine vorba de rezistență, nu pot face față, de exemplu, fierului forjat. Pentru a asigura o stabilitate corespunzătoare, gardul din aluminiu are nevoie de mai multe puncte de sprijin și mai mulți stâlpi intermediari pe structura în sine.

    gardurialuminiu
    Pentru a asigura o stabilitate corespunzătoare, gardul din aluminiu  are nevoie de mai multe puncte de sprijin și mai mulți stâlpi intermediari în construcția propriu-zisă.

    Când vine vorba de prețul unui gard din aluminiu, este de două ori mai scump decât un gard din PVC și lemn.

    Garduri PVC - avantaje

    Deși PVC-ul nu este considerat un material tradițional, are o serie de avantaje care l-au făcut atât de popular astăzi.

    La fel ca și gardurile din aluminiu, gardurile din PVC nu necesită întreținere sau vopsire regulată, deoarece nu ruginesc, nu se descompun, nu putrezesc și nu sunt atacate de dăunători cum sunt gardurile din lemn, nu sunt corodate de sare în mediile de coastă, deci sunt potrivite pentru clădiri de-a lungul mării sau pentru instalarea lângă piscine. Următoarele date arată că avantajele gardului din PVC sunt de necontestat  - PVC-ul are o rezistență de cinci ori mai mare la tracțiune față de lemn și o elasticitate de patru ori mai mare față de metal, iar durata de viață a gardului din PVC este de până la cinci decenii.

    gard PVC
    Durata de viață a unui gard din PVC este de până la cinci decenii

    Un alt avantaj important este curățarea simplă a gardului din PVC. Murdăria este ușor de îndepărtat cu apă și un detergent neabraziv.

    Sfat: evitați pulverizatoarele de înaltă presiune, deoarece pot deteriora gardul din PVC și pot „înlătura” protecția UV.

    Gardurile din PVC sunt rapid și ușor de asamblat, iar panourile pot fi compuse din șipci așezate orizontal sau vertical, iar întrucât sunt modulare, pot fi ușor demontate și reasamblate.

    Pe lângă faptul că sunt de lungă durată și durabile - prezintă o rezistență bună la influențele meteorologice, cum ar fi precipitațiile și fluctuațiile de temperatură. Astăzi, gardurile din PVC pot fi găsite în diverse culori, chiar și așa-numitele decoruri care imită materiale naturale.

    Când vine vorba de prețul gardului din PVC, este mai ieftin decât gardurile metalice.

    Garduri din PVC - puncte slabe

    Clorura de polivinil, un material termoplastic artificial din care sunt realizate aceste garduri, are nu numai avantaje, ci și anumite puncte slabe. Primul dezavantaj și cel de bază  al gardului din PVC este că nu arată natural - este un material artificial, iar susținătorii ecologiei îl evită în general.

    gard PVC alb
    Gardurile din PVC sunt rapid și ușor de asamblat, iar panourile pot fi compuse din șipci așezate orizontal sau vertical

    De asemenea, la achiziționarea unui gard din PVC, o atenție deosebită trebuie acordată calității materiei prime. Dacă este un material de calitate scăzută, radiațiile UV pot face ca gardurile din PVC să-și piardă aspectul și strălucirea inițiale, iar culoarea se poate estompa.

    Garduri din lemn - avantaje

    Cele mai comune tipuri de lemn folosite pentru a face un gard din lemn includ molid, pin, brad, cedru, chiparos. Oricare ar fi tipul de lemn din care sunt confectionate, gardurile din lemn dau un aspect cald, natural, usor rustic oricarui spatiu. Gardurile din lemn sunt un succes mai ales dacă lemnul apare deja pe fațadă, pentru că apoi se rotunjesc stilistic în ansamblu.

    garduri din lemn
    Gardurile din lemn sunt de obicei simple, realizate din scânduri așezate orizontal sau vertical

    Gardurile din lemn sunt recomandate din punct de vedere al mediului, fiind un material natural care poate fi reciclat. Există, de asemenea, anumite tratamente acceptabile din punct de vedere ecologic pe care le puteți folosi pentru a proteja gardurile din lemn de putregai și dăunători. În acest scop se folosesc uleiuri vegetale naturale care oxidează și creează un strat protector pe substratul pe care sunt aplicate. Cel mai faimos este uleiul de in, care este cel mai vechi mijloc de protecție a suprafeței lemnului.

    Gardurile din lemn se construiesc rapid, mai ales cele simple din scânduri așezate orizontal sau vertical (rețineți că gardurile din scânduri așezate orizontal se deteriorează mai repede, deoarece apa este mai greu de scurs din ele).

    Când vine vorba de prețul unui gard din lemn, acesta reprezintă și unul dintre avantaje - plăcile sunt accesibile și mai ieftine decât multe alte materiale.

    Garduri din lemn - puncte slabe

    Principala slăbiciune a gardurilor din lemn este că au nevoie de întreținere regulată - trebuie bine protejate cu vopsele pentru a preveni putrezirea sau atacurile dăunătorilor. Lemnul, oricât de uscat și de calitate este, se deteriorează din cauza influențelor externe, în special a umidității. Este mai puțin rezistent decât alte materii prime pentru garduri. Întreținerea regulată a gardurilor din lemn provoacă cheltuieli mai mari de materiale, precum și de timp, așa că nu sunt o alegere bună pentru cei care nu își permit.

    vopsire garduri lemn
    Principalul dezavantaj al gardurilor din lemn este că au nevoie de întreținere regulată

    Fier forjat - avantaje

    În orice scop pentru care este folosit - fie că este vorba de garduri, porți, mobilier sau obiecte decorative, este incontestabil că fierul forjat se transmite din generație în generație, și aceasta datorează calității și durabilității sale, a  faptului că nu se demodează niciodată și reprezintă o eleganță de neatins. Fierul forjat poate fi văzut în clădiri vechi, medievale, unde a fost admirat de secole.

    fier forjat
    Gardurile din fier forjat sunt foarte durabile și, cu o întreținere adecvată, vor arăta la fel chiar și după multe decenii

    Gardurile din fier forjat au numeroase avantaje - sunt grele și rezistente, asigură o bună protecție și securitate. Ele pot rezista la vibrații și șocuri, furtuni puternice și diferite influențe mecanice. Sunt ușor de întreținut - din când în când trebuie doar să ștergeți praful și alte impurități. Și poate cel mai important lucru despre ele - gardurile forjate sunt foarte durabile și, cu o întreținere adecvată, vor arăta la fel chiar și după câteva decenii.

    Fier forjat - puncte slabe

    Unul dintre principalii dușmani ai gardurilor din fier forjat este rugina, așa că trebuie folosite vopsele care oferă o protecție eficientă. Ca și în cazul unui gard din lemn, întreținerea regulată necesită timp, efort și bani, adăugând la investiția inițială într-un gard din fier forjat.

    Fierul forjat reprezintă o cheltuială mare. Aceste tipuri de garduri sunt considerate produse de prestigiu și, prin urmare, sunt destul de scumpe în comparație cu cele din alte materiale. Cu toate acestea, acestea sunt considerate o investiție pe termen lung care crește valoarea imobilului în sine. Prețul unui gard forjat va depinde în primul rând de mărimea acestuia, dar și de detaliile dorite.

    garduri metalice
    Gardurile din fier forjat sunt destul de scumpe în comparație cu cele din alte materiale

    Ce gard să alegeți?

    Răspunsul la această întrebare va depinde în primul rând de preferințele, nevoile și bugetul disponibil. Dacă doriți calitate, sunteți adeptul amenajării interioare și exterioare moderne și nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru întreținere, atunci e mai bine să optați pentru gardurile din aluminiu. Dacă doriți ca gardul dvs. să fie admirat de ceilalți, prețuiți moștenirea și luxul și nu e nicio problemă să cheltuiți mai mulți bani pentru un produs de calitate, gardurile forjate pot fi alegerea potrivită. Daca iubiți tradiția și atmosfera rustică, doriți un gard simplu pe care îl veți îngriji cu mândrie, , gardurile vechi bune din lemn sunt raspunsul. Daca,îin schimb vă doriți un gard rezistent, pe care doar să-l ștergeți din când în când, care se montează ușor și rapid și la care pur si simplu nu trebuie să vă gândiți, gardurile din PVC sunt soluția potrivită.

    Daca v-ați hotărât asupra unuia dintre garduri și căutați ofertanți și meseriași care să le monteze, puteți căuta ajutor pe daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Articol de specialitate 142
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Garduri ALU?

    Avem 40 executanți pentru domeniul Garduri ALU:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 40 executanți pentru domeniul Garduri ALU
    10
    1

    TEODORA & ANASTASIA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    METALKALL S.R.L.


    8.9
    0

    ALUGARD CONCEPT SRL

    407 A
    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.