Pentru zona
    Termografia, adică termoviziunea, este procesul de măsurare a radiației termice în partea infraroșie a spectrului electromagnetic. Termografia determină distribuția și cantitatea de căldură pe orice suprafață. Tocmai datorită acestei caracteristici, termoviziunea este aplicabilă în multe domenii precum construcții, industrie, energie, instalații electrice și altele asemenea. Măsurătorile sunt efectuate folosind o cameră termografică specială care permite inspecția clădirilor pe baza căldurii pe care o radiază sau reflectă.
    Articol de specialitate 173
    termografie
    Avem 39 executanți pentru domeniul Termografie:

    1. Termografia în construcții

    1.1. Ce este termografia sau imagistica termică?

    Clădirile sunt controlate prin inspecție termografică, care evaluează starea lor fizică și energetică. La o astfel de examinare se pot observa diverse erori la nivelul clădirii, cele apărute în timpul construcției sau ca urmare a acțiunii forțelor naturale, a învechirii și deteriorării materialelor încorporate.

    1.2. Ce erori sunt detectate prin inspecția termografică?

    Cele mai frecvente erori constatate de termoviziune sunt punțile termice, izolația termică instalată necorespunzător, neetanșarea ușilor și ferestrelor, prezența umezelii în pereți, scufundarea clădirii, impermeabilizarea slabă a acoperișurilor plate, scurgerile de apă din conducte și scurgerile în instalațiile a sistemelor de apă caldă și încălzire în pardoseală.

    2. Când trebuie efectuat un examen termografic?

    Vă recomandăm să vă decideți pentru acest tip de control înainte de a cumpăra orice imobil, atunci când construiți unul nou sau renovați o clădire veche.

    2.1. Termografie și cumpărarea imobiliară

    În timpul controlului termografic al imobilului pe care doriți să îl cumpărați, camera va afișa toate defectele ascunse. Termoviziunea relevă calitatea construcției, expertiza lucrării, izolația, pericolul potențial al umezelii și amplasarea instalațiilor în clădire. Acest tip de control ar trebui efectuat și atunci când vine vorba de casele, cu consum redus de energie sau pasive, pentru că în acest fel vă veți asigura, adică veți stabili dacă această clădire a fost construită conform tuturor specificațiilor date.

    În cazul în care se descoperă aceste defecte, cumpărătorul are dreptul de a cere vânzătorului eliminarea acestora sau reducerea proporțională a prețului.

    2.2. Termografia în timpul construcției noi

    ​Chiar și în timpul construcției unei clădiri noi, pot fi găsite potențialele slăbiciuni și înlăturate în timp printr-o inspecție termografică, în timp ce construcția este încă în curs. În acest fel, se pot face economii considerabile, deoarece eliminarea scurgerilor după finalizarea construcției este o muncă mult mai complexă și mai costisitoare. În plus, dacă totul este aranjat la timp, costurile de încălzire și răcire ale unei astfel de clădiri vor fi semnificativ mai mici.

    2.3. Imagistica termică și renovare

    Termoviziunea în timpul renovării este folosită pentru a vedea punctele în care se pierde căldura. Potrivit examinării, aceste puncte pot fi ulterior izolate și astfel reduc costurile viitoare de încălzire și răcire a casei.

    Camera termică este instrumentul principal la inspectarea clădirilor
    Camera termică este instrumentul principal la inspectarea clădirilor

    3. Examinarea termografică

    Acest tip de inspecție include controlul preventiv al echipamentului electric și al anvelopei clădirii.

    3.1. Prezentare generală a echipamentelor electrice

    Termoviziunea se folosește pentru a înregistra toate dispozitivele și echipamentele din clădire. Este foarte important ca în timpul controlului să fie pornite și să nu fie ascunse optic. Rezultatul măsurării este o afișare a locurilor, punctelor, anomaliilor și temperaturilor. În timpul inspecției echipamentelor electrice, trebuie respectate toate măsurile de protecție, astfel încât rezultatele obținute să fie exacte și sigure.

    3.2. Examinarea de ansamblu a anvelopei clădirii

    Inspecția anvelopei clădirii se poate face din exterior sau din interior sau din ambele părți. Din exterior, toate suprafețele exterioare vizibile pe fațadă sunt controlate și invers, toate suprafețele interioare ale anvelopei sunt controlate. Pe baza rezultatelor măsurătorilor, este posibil să vedem exact care și unde sunt punctele critice, prin care se pierde energie sau, eventual, se creează umezeală sau mucegai. Astfel, termoviziunea oferă o reprezentare precisă a tuturor anomaliilor de temperatură.

    Termografia face posibilă detectarea punților termice, astfel încât remedierea este planificată pe baza rezultatelor
    Termografia face posibilă detectarea punților termice, astfel încât remedierea este planificată pe baza rezultatelor

    4. Prețul examinării termografice și camera termică

    Prețul unei inspecții termografice de bază a unei case sau apartament, cu aproximativ 8 imagini, iese la aproximativ 500 RON. Pentru o inspecție mai amplă cu până la 30 de imagini, veți avea nevoie de aproximativ 700 RON. Prețul unei inspecții termografice a unei mici afaceri sau clădiri industriale cu până la 50 de imagini este de aproximativ 2000 RON. O examinare termografică mai extinsă, cu până la 200 de imagini, s-ar ridica la aproximativ 4.000 RON. Dacă decideți să faceți o inspecție termografică, pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizorii și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Prețul inspecției depinde de volumul clădirii, adică de dimensiunea acesteia și, bineînțeles, de furnizorul de servicii.

    Prețul unei camere termografice pentru scanarea apartamentelor, caselor, spațiilor comerciale și industrial este de la 1.500 la 13.000 RON.

     

    Articol de specialitate 173
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Termografie?

    Avem 39 executanți pentru domeniul Termografie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 39 executanți pentru domeniul Termografie
    8.9
    0

    HM BAGS SRL


    8.9
    1

    BESTDEALACF S.R.L.


    8.9
    0

    LAURENTIU PALADE BIROU DE ARHITECTURA SRL


    8.9
    0

    E.E.TIM ECHIPAMENTE DE AUTOMATIZARE S