Pentru zona

    Prelucrarea metalelor CNC - care sunt avantajele sistemului cu comandă numerică computerizată?

    Controlul numeric computerizat, mai bine cunoscut sub abrevierea CNC (Computer Numeric Control), este utilizat pe scară largă în diferite ramuri ale industriei - de la auto, aerospațial și apărare până la industria medicală și de producție. Precizia și automatizarea controlului numeric computerizat este folosită cu succes în tehnologia prelucrării metalelor. În restul textului, explorăm ce face ca prelucrarea metalelor CNC să fie atât de bună.
    Articol de specialitate 291
    CNC prelucrare metale
    Avem 68 executanți pentru domeniul CNC prelucrare metal:

    Cum a apărut  prelucrarea metalelor CNC?

    Dezvoltarea tehnologiei CNC a început la mijlocul secolului trecut, iar tehnologia originală de control numeric s-a bazat pe mașini și unelte existente care au fost utilizate în prelucrarea metalelor. Li s-au adăugat servomotoare care le controlau mișcările. Aceste mașini timpurii erau rudimentare, iar funcționalitatea lor era limitată. Mașinile vremii erau mari, scumpe și necesitau angajarea unui număr mare de operatori cu înaltă calificare pentru a le opera.

    Punctul de cotitură în dezvoltarea mașinilor CNC, care a schimbat procesul de producție în sine, a fost dezvoltarea computerelor și a electronicii. Pe măsură ce tehnologia computerelor a avansat, costurile au scăzut, iar mașinile CNC au devenit acceptate și răspândite pe scară largă în industrie. Unele dintre cele mai comune aplicații ale acestei tehnologii includ acum fabricarea de matrițe și scule.

    Prelucrarea metalelor CNC reprezintă standardul pentru producția de piese de mașini foarte solicitante. Mașinile CNC sunt instrumente automate care sunt controlate cu ajutorul comenzilor de program modelate de un computer, care joacă și el un rol important în gestionarea acestora. Astfel, tehnologia CNC face posibilă trimiterea comenzilor de program direct de la un computer la o anumită mașină care le execută imediat. Se mai poate spune că sunt dispozitive electromecanice care pot manipula unelte în jurul unui număr diferit de axe, cu mare precizie, conform instrucțiunilor unui program de calculator.

    Producția de astăzi de piese metalice fără utilizarea tehnologiei CNC este de neconceput. În mod similar aplicației sale în prelucrarea metalelor, tehnologia CNC este aplicată și în industria lemnului, unde este folosită în scopuri identice sau similare.

    Pentru a înțelege mai bine toate avantajele prelucrării metalelor CNC, cel mai bine este să faceți o paralelă cu prelucrarea tradițională, în care un strunjitor de metal calificat operează o mașină/uneltă pentru a tăia sau modela metalul, conform specificațiilor, desenelor tehnice sau planurilor proiectanților. si ingineri. Strungul pentru metal nu folosește tehnologii digitale pentru a transfera informații de la plan în material, ci unelte vechi bune: folosește busole speciale, rigle, cleme, raportoare și altele asemenea, iar apoi produsul este realizat cu diverse scule de tăiere. Desigur, strunjitorul de metal, în timpul lungului proces de lucru, trebuie să verifice în mod constant acuratețea tuturor dimensiunilor cu ajutorul instrumentelor de măsură.

    În prelucrarea metalelor CNC, toate procesele - tăiere, găurire, strunjire, frezare, șlefuire și altele asemenea - sunt efectuate cu ajutorul controlului numeric computerizat al mașinilor și sculelor în locul controlului manual. Controlul este automatizat, codificat și dezvoltat de dezvoltatori. Controlul numeric computerizat utilizează un sistem de coordonate carteziene. Coordonatele sunt determinate de ingineri pe un desen digital sau un model de produs.

    Deseori se folosește în producția de masă, dar și în serii de producție mai mici. Poate fi adaptat pentru aplicare la diferite materiale și procese. Peste 50 de metale, aliaje și materiale plastice industriale diferite pot fi prelucrate prin frezare și strunjire CNC. Acestea includ aluminiu, alamă, bronz, titan, oțel inoxidabil și zinc. Singura cerință care trebuie îndeplinită în legătură cu prelucrarea CNC este duritatea adecvată a materialului, astfel încât să poată fi fixat și prelucrat corespunzător.

    Avantajele utilizării mașinilor CNC sunt numeroase.

    Prelucrarea metalelor CNC este precisă și uniformă

    Mașinile CNC pentru prelucrarea metalelor permit producția rapidă de produse sau piese de înaltă precizie și de înaltă calitate. Tehnologia CNC folosește coordonate matematice și putere de calcul pentru a atinge același obiectiv cu cea mai mare precizie de fiecare dată. Prin urmare, cel de cinci sute sau milion de produs este același cu primul, ceea ce nu este cazul procesării manuale.

    Frezarea și strunjirea CNC sunt procese foarte precise, repetitive, iar mașinile pot fi programate să funcționeze în mod fiabil 24/ de ore pe zi dacă este necesar. Prin urmare, prelucrarea metalelor CNC este o alegere bună pentru producția de masă.

    Prelucrarea metalelor CNC economisește timp

    Mașinile CNC asigură prelucrarea metalelor de mare viteză. Sintagma „timpul este bani” este binecunoscută. Cu tehnologia CNC, timpul de prelucrare a metalului dorit este mult redus în comparație cu prelucrarea tradițională, iar procesarea repetată necesită doar pornirea programului. Prelucrarea clasică, tradițională, necesită ca în timpul reprocesării să se efectueze o reglare completă atât a sculelor, cât și a mașinilor.

    Cu ajutorul tehnologiei CNC, mai multe operații pot fi efectuate într-un singur ciclu de lucru fără niciun efort deosebit din partea operatorului. De asemenea, utilizarea tehnologiei CNC reduce numărul de mașini și crește calitatea produsului final.

    Acum doar o singură mașină poate fi folosită pentru a face un anumit produs din metal, în timp ce în trecut erau folosite mai multe.

    Prelucrarea metalelor CNC este flexibilă

    Cu prelucrarea metalelor CNC, geometriile și designul produselor fabricate sunt aproape infinite. Este folosit în diferite scopuri - de ex. utilizarea mașinilor de frezat CNC în prelucrarea metalelor oferă precizie și viteză ridicate în producția de serie. Tehnologia CNC este folosită și la tăierea metalelor cu plasmă, jet de apă, laser, șlefuire, găurire etc. Această versatilitate a făcut ca prelucrarea metalelor CNC să fie o alegere populară în toate industriile, deoarece oferă designerilor și inginerilor capacitatea de a crea produse eficient și precis.

    Prelucrarea CNC utilizează tăierea, strunjirea, frezarea și șlefuirea, ceea ce înseamnă că produsul este finisat prin îndepărtarea materialului.

    La strunjirea CNC, piesa de prelucrat se mișcă și unealta este fixă. Strungurile CNC sunt folosite pentru a produce forme cilindrice sau alungite. La mașinile de tăiat CNC, piesa de prelucrat este fixată într-o clemă, iar unealta de tăiere este atașată de un ax rotativ. Prin urmare, la tăiere, unealta se deplasează în jurul piesei care este prelucrată.

    CNC taiere metale
    Mașinile NC asigură prelucrarea metalelor de mare viteză

    Controlul numeric computerizat este un proces de prelucrare prin care unealta de tăiere este plasată lângă piesa de prelucrat din care urmează să fie îndepărtată o anumită parte a materialului prin răzuire. Acest lucru se face cel mai adesea cu un strung CNC sau cu o pila care taie diferite materiale: lemn, metal si plastic.

    O alegere populară pentru prelucrarea pe strunguri CNC este oțelul inoxidabil datorită durabilității sale. Oțelul inoxidabil are un raport bun rezistență-greutate, ceea ce îl face excelent acolo unde durabilitatea și rezistența sunt importante. Pentru că ester este rezistent la coroziune, este adesea folosit pentru produse și piese care vor fi expuse la condiții meteorologice nefavorabile.

    Strungurile CNC sunt utilizate în producția de piese auto, dispozitive medicale și instrumente chirurgicale, componente aerospațiale etc. Acestea permit controlul precis asupra dimensiunii, formei și finisajului suprafeței produsului finit.

    Foarte populară este și frezarea CNC, fără a cărei fiabilitate și versatilitate nu ne-am putea imagina nenumărate produse moderne, de la smartphone-uri la jeturi supersonice. Ce este frezarea CNC? Frezarea CNC este un proces de fabricație care utilizează o unealtă de tăiere montată pe un ax rotativ pentru a îndepărta selectiv materialul dintr-un bloc de stoc. Piesa de material care urmează să fie prelucrată este atașată de o masă și această masă se mișcă sau se rotește la diferite niveluri, astfel încât unealta să poată lucra în mai multe unghiuri. Mașinile sofisticate pot avea 5 sau chiar mai multe axe de mișcare independentă pentru aplicații avansate. Frezarea CNC este metoda optimă pentru prototiparea rapidă, precum și pentru producția în masă de materiale plastice și metale.

    Căutați o companie cu experiență, specializată în prelucrarea metalelor CNC și care utilizează procese avansate de fabricație, precum și cele mai noi unelte și mașini pentru a satisface cerințele ridicate? Ne puteți contacta la daibau.ro. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând companii de încredere pentru prelucrarea metalelor CNC vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Informații despre prețurile prelucrării metalelor CNC pot fi găsite în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 291
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul CNC prelucrare metal?

    Avem 68 executanți pentru domeniul CNC prelucrare metal:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 68 executanți pentru domeniul CNC prelucrare metal
    10
    1

    ART DESIGN CONSTRUCŢII COMPANY S.R.L.


    8.9
    0

    N.G. PROFIL SRL


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL


    8.9
    0

    DINCONSTRUCT METPROFIL SRL