Pentru zona
    Se întâmplă ca înlocuirea completă a plăcilor ceramice în bucătărie sau baie să nu fie posibilă, practică sau profitabilă din diverse motive, dar schimbarea sau împrospătarea se poate realiza prin văruire, adică vopsire. Vopsirea plăcilor este ușoară și simplă și nu este o procedură solicitantă sau costisitoare. Tot ce aveți nevoie este o anumită cantitate de vopsea specială, câteva unelte și bunăvoință.
    Articol de specialitate 255
    vopsirea placilor ceramice
    Avem 1909 executanți pentru domeniul Tencuială decorativă:

    1. Procesul de vopsire a plăcilor

    Cândva, nu avea sens să vopsiți gresia și faianța, de exemplu, în baie sau bucătărie, în scopul remodelării sau împrospătării, deoarece acolo, din cauza prezenței constante a umezelii și a aburului, culoarea s-a șters rapid. Totuși, deoarece tehnicile de lucru și tehnologiile de producție chimică a vopselelor și lacurilor avansează în mod constant, acum sunt disponibile acoperiri de bază speciale rezistente la apă, așa-numitele grunduri, după care se folosește vopseaua cu care se pot redecora chiar și încăperile umede.

    Înainte de vopsire, plăcile trebuie bine pregătite și curățate. Dacă există plăci deteriorate, trebuie să le reparați cu chit de poliester. Apoi toate suprafețele ceramice trebuie spălate temeinic cu un agent neabraziv pentru îndepărtarea grăsimilor și a depunerilor, pentru a le curăța și a le îndepărta strălucirea. De asemenea, dacă există mucegai sau depuneri de săpun și depuneri de calcar și acestea ar trebui îndepărtate. Când plăcile sunt complet curățate și degresate, începe șlefuirea; se poate folosi o mașină de șlefuit (cu bandă și fir, cu atașamente variabile, de exemplu), iar șmirghelul trebuie să aibă granulație 220 sau manual, dar va fi mai dificil și mai lent. De asemenea, trebuie să tratați chiturile pentru a elimina compusul existent și apoi să aplicați în ele o nouă cantitate de agent de protecție.  

    La final, puteți începe să vopsiți, cu faptul că mai întâi acoperiți plăcile cu un strat special sau amorsă. Cu unelte adecvate, o rolă din spumă sau burete și mănuși de protecție, se începe cu aplicarea primului strat de vopsea. Toate suprafețele care se pot murdări în timpul vopsirii trebuie protejate. Toată suprafața plăcilor poate fi acoperită cu vopsea sau se poate folosi o bandă adezivă specială pentru zugrăvire pentru a proteja rosturile astfel încât doar plăcile să fie vopsite. În felul acesta puteți crea modele foarte interesante.

    2. Ce unelte sunt necesare?

    Pentru vopsire vor fi necesare următoarele echipamente: tavă de vopsea, rolă din spumă sau burete, mâner pentru rolă, mănuși, hârtie de protecție, șmirghel, acoperiri de protecție și vopseaua adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Trimiteți o cerere sau puneți o întrebare.

    Articol de specialitate 255
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tencuială decorativă?

    Avem 1909 executanți pentru domeniul Tencuială decorativă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1909 executanți pentru domeniul Tencuială decorativă
    8.9
    0

    PICOFIX SRL


    8.9
    0

    AMBSADOR CONCEPT SRL

    89
    8.9
    0

    IKA CONSTRUCT PROJECTS SRL


    10
    2

    ACHIM CONSTRUCT S.R.L.