Pentru zona
    Pentru fiecare structură de zidărie, trebuie realizate elemente de conectare verticale și orizontale, adică conexiuni verticale și orizontale, deoarece cărămida în sine nu este suficient de portantă. Mai precis, structura cărămizii trebuie să fie armată cu beton armat, deoarece cărămida are doar o sarcină verticală; datorită proprietăților materialului în sine, cărămida nu este capabilă să reziste la o forță orizontală, cum ar fi, să zicem, un cutremur. Prin urmare, în caz de cutremur, această sarcină este preluată de fier beton sau cleme verticale de beton. Cu toate acestea, sunt necesare îmbinări orizontale din beton armat pentru a acoperi întinderile mai mari, cum ar fi cele de deasupra ferestrelor și ușilor, pe care îi numim buiandrugi.
    Articol de specialitate 270
    fier beton
    Avem 248 executanți pentru domeniul Tăiere beton:

    1. Beton armat sau fier beton

    Termenul fier beton nu este cea mai fericită soluție și este oarecum confuz, nici nu este un termen tehnic pentru acest material. Fierul din beton nu conține deloc „fier”, ci oțel. Într-un sens restrâns, fierul beton este de fapt beton armat, cum este orice beton astăzi. Aceasta înseamnă că în beton, care în principiu poartă sarcinile obiectului, există bare de armare din oțel care preiau și sarcinile de tracțiune. Totuși, în practică, astăzi întâlnim ambii termeni și am vrut să îi clarificăm astfel încât să îi înțelegeți dacă îi întâlniți. Oricum, fier betonul sau betonul armat (AB) este unul dintre cele mai versatile și mai puternice materiale de construcție, cu proprietăți fizice și mecanice excelente.

    2. Cât oțel este necesar pentru betonul armat?

    De cât beton armat este nevoie și care ar trebui să fie raportul dintre beton și armătura de oțel, va fi calculat exact de un inginer structural sau de o firmă care produce acest tip de armătură. Este important ca proporțiile și cantitățile să fie determinate cu precizie, deoarece numai în acest mod construcția va fi stabilă, sigură și, în același timp, economică. Dacă armătura din oțel și dimensiunile conexiunilor din beton sunt estimate „din cap” și aproximativ, acestea se pot dovedi a fi prea mari, ceea ce va face conexiunile prea groase și prea masive cu armături în exces. Acest lucru nu mărește doar costurile de construcție, ci datorită greutății proprii a conexiunii din beton crescute, influențează direct statica întregii clădiri.

    Conexiunile verticale și orizontale din betonul armat sunt părțile integrante ale construcției fiecărei case din cărămidă
    Conexiunile verticale și orizontale din betonul armat sunt părțile integrante ale construcției fiecărei case din cărămidă

    3. Conexiuni orizontale și verticale din betonul armat

    3.1. Conexiuni verticale din betonul armat

    Elementele de conectare verticale, adică conexiunile verticale trebuie întotdeauna realizate la toate colțurile clădirii, pe laturile libere ale fiecărui element de construcție, la îmbinările tuturor pereților portanți și deasupra și dedesubtul deschiderilor care depășesc 1,5 m2. Conexiunile verticale nu trebuie să fie la mai mult de 4 m distanță. Dacă distanța dintre ele este mai mare, trebuie introduse cleme suplimentare. Betonul armat sub formă de legături verticale preia tensiunile orizontale cauzate de cutremure și vânt și doar o sarcină verticală parțială asupra clădirii, deoarece este purtată în principal de cărămizi.

    3.2. Conexiuni orizontale din betonul armat

    Atunci când betonul armat este sub formă de grinzi din beton armat, distanțele dintre grinzile de tavan trebuie calculate cu mare atenție, iar calculul static este esențial. Grila sau distanța, grosimea și lățimea depind de sarcină și mai ales de întinderea plăcii de beton armat. Conexiunile orizontale din beton armat sunt, de asemenea, sub formă de grinzi deasupra ferestrelor și ușilor; acești buiandrugi nu pot fi din cărămidă, adică ar trebui să aibă forma unui arc.

    Conexiunile formează elemente continue care sunt interconectate fizic. Atât conexiunile verticale, cât și cele orizontale trebuie să fie conectate ferm și stabil între ele. O umplutură este întotdeauna introdusă între îmbinări, care este de obicei un perete de cărămidă. Betonul armat și cărămizile trebuie, de asemenea, să fie bine conectate.

    4. Cum sunt consolidate conexiunile verticale și orizontale?

    Conexiunile verticale și orizontale sunt întotdeauna întărite în conformitate cu proiectul dat. Legăturile verticale trebuie întărite cu bare de armare în beton - în medie, 4 bare sunt utilizate pentru o conexiune. Conexiunile sunt turnate din beton, pentru care cofrajul este pregătit mai întâi. Cu toate acestea, pot fi utilizate și cărămizi de cofraj (goale), care se cumpără de obicei gata pregătite. Cărămizile pentru cofraj sunt în mare parte realizate din material izolant. Aceste cărămizi sunt utilizate în locul unei construcții separate a fiecărei cleme din construcție, ceea ce economisește timp.

    Desigur, conexiunile orizontale la fel trebuie consolidate. Acestea sunt armate longitudinal și transversal, cu bare de armare conectate prin etriere. Armătura se plasează în cofrajul pregătit și apoi se toarnă betonul. Trebuie avut grijă ca părțile longitudinale și transversale ale armăturii să iasă din structură cel puțin 70 cm.

    În orice caz, vă recomandăm să nu acceptați astfel de lucrări, cu excepția cazului în care sunteți constructor de profesie. Nu numai din cauza costurilor care vor crește semnificativ dacă totul trebuie reconstruit sau demolat și reconstruit, ci mai ales din cauza siguranței personale și a familiei dumneavoastră. Rețineți că planificarea și proiectarea întregii clădiri, inclusiv aceste conexiuni din beton armat în structura clădirii, trebuie să fie realizate de un inginer structural, adică constructor, proiectant sau arhitect care va raporta calculul exact al tipurilor, secțiunilor transversale și cantităților de bare de armare, precum și a mărcii de beton și dimensiunile conexiunilor din beton.

    Dacă vă decideți pentru acest tip de lucrări de construcție, ne puteți contacta și la daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 270
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tăiere beton?

    Avem 248 executanți pentru domeniul Tăiere beton:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 248 executanți pentru domeniul Tăiere beton
    8.9
    0

    A.E.S. HOME CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    GLOBCON OPERATION SRL


    8.9
    0

    COZMINCĂ OANA CAMELIA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    8.9
    0

    SELCA SA