Pentru zona

    Var stins și mortar de var, preț

    Articolul a fost citit chiar de 677+ utilizatori
    Varul este folosit la producerea mortarului ca liant. Există var neted și var stins, care diferă în compoziția chimică și procesul de producție. Tencuiala de var este realizată pe bază de var, care este un material ecologic, durabil și, mai presus de toate, reglează bine umiditatea și previne formarea mucegaiului pe perete. Deși varul stins a fost un material de construcție de secole, acesta devine din nou din ce în ce mai popular datorită proprietăților menționate mai sus.
    Articol de specialitate 677
    var stins
    Avem 872 executanți pentru domeniul Tencuială mecanizată:

    1. Ce este varul stins?

    1.1. Var neted

    Varul este baza mortarului de var, care este realizat prin procese cunoscute sub numele de stingere și ardere. Varul neted este produs prin arderea calcarului într-un cuptor la temperaturi ridicate de până la 900°C. Conform structurii sale chimice, varul este oxid de calciu, o substanță cristalină albă (pulbere). La arderea calcarului, din cauza temperaturii ridicate, are loc o reacție chimică ireversibilă.

    1.2. Cum se produce varul stins?

    Varul stins este produs prin stingerea varului nestins cu apă. Acest tip de var are o compoziție chimică de hidroxid de calciu. Când lucrați cu var stins, este necesară o atenție sporită, deoarece o cantitate excesivă de hidroxid de calciu poate fi dăunătoare. Varul stins este folosit pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru realizarea tencuielilor de var.

    2. De ce să alegeți varul stins?

    2.1. Varul are o istorie lungă

    Varul stins este un material de construcție vechi de secole, cu o tradiție la fel de lungă de utilizare, care devine din ce în ce mai relevant astăzi. Cele mai importante motive pentru întoarcerea sa „la ușa mare” constă în faptul că este ecologic din toate punctele de vedere: așa este și metoda de producție, este ușor accesibilă și nu dăunează deloc nici oamenilor și nici mediului. Dacă este necesar, varul se îndepărtează cu ușurință din clădire și, spre deosebire de multe alte materiale de construcție, nu dăunează mediului, chiar și ca deșeu.

    2.2. Var pentru un microclimat excelent

    Se crede că varul are un efect foarte pozitiv asupra microclimatului casei și, prin urmare, asupra confortului vieții. Este un material care este stabil în mod natural în apă și impermeabil, antistatic, permeabil la vapori și nu emite substanțe nocive. În zonele rezidențiale, varul stins este cel mai des folosit sub formă de tencuieli de var, ale căror tipuri și prețuri le vom discuta mai detaliat.

    Mortar
    Varul stins este rezistent la apa si are efect antiseptic

    3. Mortar de var și proprietățile acestuia  

    3.1. Tencuiala de var are efect antiseptic

    Spre deosebire de tencuielile de argilă, tencuielile de var se bazează pe compoziția lor chimică, motiv pentru care au un efect antiseptic favorabil. În practică, aceasta înseamnă că acestea previn formarea mucegaiului pe perete și sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii. Tencuielile de var sunt deci o alegere excelenta daca se doreste reabilitarea cladirilor vechi cu un procent mare de umiditate, unde exista o mare probabilitate de formare a mucegaiului.

    3.2. Mortarele diferite de var  

    Mortarele de var pot fi folosite atât în interiorul clădirii cât și în exterior, pentru fațadă. În interiorul clădirii, mortarul de var poate fi folosită pentru toți pereții, precum și pentru tavane. În principiu, mortarul de var este potrivit pentru toate tipurile de substraturi, poate fi aplicat pe cărămizi, beton, piatră, argilă etc. Este adecvată în special ca căptușeală a pereților foarte poroși, cum ar fi, de exemplu, pereții din beton celular.

    Mortarul de var poate fi colorat în diferite nuanțe și tonuri, care se realizează cu pigmenți pământi sau minerali.

    4. Cum se aplică tencuielile de var?

    Mortarul se aplică pe suport în unul sau mai multe straturi și se pot realiza manual sau cu mașina. Mortarul de var se aplică cel mai adesea pe fațadă în două straturi, mai întâi ca strat grosier și apoi strat de tencuială fină. Unele dintre cele mai bune proprietăți ale tencuielii de var sunt că sunt permeabile la vapori și că absorb și reglează foarte bine umiditatea. Astfel, acţionează ca un fel de regulator de umiditate.

    5. Mortare de var - caracteristici tehnice

    Mortarul de var este un material termoizolant și impermeabil. Acest tip de tencuială este complet organic, prin urmare ecologic, deoarece nu are niciun impact negativ asupra sănătății. Sunt adesea folosite pentru reabilitarea clădirilor vechi, mai ales atunci când au un nivel crescut de umiditate.

    6. Compoziția mortarului de var

    Principalele ingrediente ale mortarului de var sunt nisipul și varul. În funcție de efectul de mortar dorit, se selectează culoarea adecvată și granulația de nisip. Nisipul nu trebuie sa fie murdar sau sa contina urme de argila sau alte substante. De obicei se folosește var stins, care trebuie să fie curat și fără cocoloașe mari.

    Proporția de var stins: nisip trebuie să fie între 1:1 și 1:4, cu o creștere treptată a cantității de nisip din amestec. De asemenea, este importantă ordinea în care se adaugă ingredientele în amestec - în primul rând, varul stins trebuie amestecat cu apă, astfel încât să se obțină lapte de var, la care se adaugă treptat nisip. Fluxul constant de aer proaspăt și temperatura ridicată accelerează și mai mult priza mortarului.

    7. Mortar de var – preț

    Prețul mortarului de var-ciment finit este între 5 și 10 EURO. Varul gata se vinde sub formă de pulbere (hidratat), în saci de 5-35 kg sau ca var stins (var) în găleți de 5-25 kg.

    Dacă decideți să utilizați var, ne puteți contacta la Daibau. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde întrebării dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Echipa Dvs.

    daibau.ro

    Articol de specialitate 677
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tencuială mecanizată?

    Avem 872 executanți pentru domeniul Tencuială mecanizată:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 872 executanți pentru domeniul Tencuială mecanizată
    8.9
    0

    I.D.T.H.C. TENCUIELI S.R.L.


    8.9
    0

    CONSTRUCTI MATHIAS CREATIVE S.R.L.


    8.9
    0

    A.F. CONSULTING SRL


    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu