Pentru zona
    Cea mai des întâlnită modalitate de încălzire în țara noastră este cu siguranță încălzirea clasică cu calorifere, deși tot mai des oamenii optează și pentru încălzirea în pardoseală. Cu toate acestea, este cunoscută și încălzirea prin pereți, care este și mai ușor de instalat, și se caracterizează printr-un consum foarte scăzut.
    Articol de specialitate 366
    calorifer
    Avem 1602 executanți pentru domeniul Încălzire prin pereți și tavan:

    1. Ce este încălzirea prin pereți?

    Încălzirea prin pereți este cunoscută și sub denumirea de încălzire radiantă și este o modalitate modernă și eficientă de încălzire a locuinței. Spre deosebire de sistemele de încălzire care se bazează pe aer cald pentru a încălzi camerele, încălzirea prin pereți folosește căldura radiantă pentru a încălzi pereții și obiectele. Spus mai simplu: cu încălzirea prin pereți, în loc de radiatoarele individuale care radiază căldură, întregul perete acționează ca un singur calorifer mare. Acest lucru are ca rezultat răspândirea căldurii în spațiu în mod egal și o încălzire mai uniformă, ceea ce face cu siguranță locuința mai confortabilă.

    2. Încălzirea prin pereți - avantaje

    Încălzirea prin pereți este foarte avantajoasă în principal pentru că întregul perete devine un calorifer care emite căldură pe toată înălțimea și lățimea lui. Așa cum încăperile pot fi încălzite iarna cu aceste instalații, ele pot fi și răcite vara, fiind un sistem cu soluție dublă, completă.

    Încălzirea prin pereți poate fi controlată și reglată cu ajutorul unui termostat, astfel încât și temperatura se schimbă. Cel mai interesant lucru la acest sistem este că aerul dintr-o încăpere încălzită în acest mod este mult mai plăcut, deoarece nu este complet uscat, iar în același timp lângă pereți nu există aer rece care i-ar răci și ar mări riscul de mucegai și igrasie. La fel, stratul final, adică acoperirile pereților, pot fi la alegerea dumneavoastră, deoarece nu există limite în ceea ce privește tipul și compoziția materialului. Nu în ultimul rând, prețul încălzirii prin perete este accesibil, costurile de întreținere sunt mici, iar consumul de energie este, de asemenea, redus.

    Instalațiile sistemelor de încălzire prin pereți
    Instalațiile sistemelor de încălzire prin pereți

    2.1. Încălzirea prin pereți este eficientă

    Încălzirea prin pereți este o modalitate eficientă din punct de vedere energetic pentru încălzirea casei. Deoarece căldura radiază prin pereți, nu consumă atât de multă energie precum sistemele tradiționale care încălzesc aerul din încăperi.

    2.2. Încălzirea prin pereți este confortabilă

    Încălzirea prin pereți creează un mediu mai plăcut, mai confortabil pentru locuit. Căldura se răspândește mai uniform deoarece suprafața de încălzire este mai mare, astfel încât în ​​camere nu există puncte reci sau curenți de aer.

    2.3. Aer interior mai sănătos

    Încălzirea prin pereți nu depinde de un sistem de ventilație mecanică care poate răspândi praful și alergenii în toată casa. Îmbunătățește calitatea aerului din interior și creează un microclimat mai sănătos.

    2.4. Încălzirea prin pereți este universală

    Încălzirea prin pereți poate fi montată în diferite tipuri de pereți, inclusiv beton, cărămidă și ipsos.

    2.5. Încălzirea prin pereți este practică și estetică

    Încălzirea prin pereți permite ca spațiul să fie fără elemente de încălzire, ceea ce poate fi o provocare la amenajarea interiorului datorită încadrării în stil și în arta conceptuală. Pe de altă parte, există și mai puține obiecte pe care se adună praful. Spațiul este nu mai este încărcat, ci deschis și curat.

    3. Încălzirea prin pereți - tipuri

    3.1. Încălzire electrică prin pereți

    Acest tip de sistem se bazează pe panouri electrice de încălzire care sunt încorporate în perete. Acele plăci conectate la curentul electric emit căldură. Încălzirea electrică prin pereți este ușor de montat și poate fi folosită ca sistem de termoreglare primar sau secundar.

    3.2. Încălzirea cu apă prin pereți

    La fel ca și caloriferele tradiționale, încălzirea prin pereți folosește apa pentru a încălzi pereții și a radia căldură în spațiu. Sistemul constă din țevi care sunt introduse în pereți și conectate la încălzitorul central. Încălzirea cu apă prin pereți este mai eficientă din punct de vedere energetic decât cea electrică și ideală pentru casele sau clădirile mai mari.

    4. Încălzirea prin pereți – la ce trebuie să acordați o atenție deosebită?

    Problema cu încălzirea prin pereți poate să apară dacă obiectul nu este suficient de izolat termic, pentru că atunci căldura generată de încălzirea din interiorul încăperii iese pe cealaltă parte, prin pereți. Montarea în perete necesită și mult spațiu, deoarece nu trebuie să se suprapună sau să se încrucișeze cu alte instalații. Peretele în care sunt montate instalațiile de acest tip trebuie să fie complet liber, astfel încât mobila nu trebuie amplasată lângă acesta. Executarea instalațiilor de perete se poate face fie în timpul construcțiilor noi, fie în perioada de renovare, atât în varianta uscată cât și umedă. Montarea uscată se face înaintea montării de ipsos, plăci din lemn sau plăci ceramice. Montarea umedă este de fapt turnarea țevilor atașate la pereții goi cu mortar.

    4.1. Costuri inițiale

    Costul inițial al montării unui sistem de încălzire prin pereți poate fi mai mare decât al unui sistem tradițional de încălzire. Totuși, prin economisirile la consum se compensează rapid costul inițial.

    4.2. Montaj

    Montarea unui sistem de încălzire prin pereți necesită o instalare profesională, care poate fi mai complicată decât la aparatele și echipamentele tradiționale.

    4.3. Întreținere

    Încălzirea prin pereți necesită întreținere regulată pentru asigurarea eficienței optime a sistemului.

    Pe platforma daibau.ro, puteți oricând să căutați ajutor cu privire la acest sistem; trimite-ne o cerere sau puneți o întrebare.

     

    Articol de specialitate 366
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Încălzire prin pereți și tavan?

    Avem 1602 executanți pentru domeniul Încălzire prin pereți și tavan:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1602 executanți pentru domeniul Încălzire prin pereți și tavan
    8.9
    0

    ART INSTAL SRL


    8.9
    0

    COROLA INSTALATII SRL


    8.9
    0

    TOTAL HEAT SRL


    8.9
    0

    PRIMO SRL