Pentru zona

    Rulouri exterioare sau jaluzele exterioare venețiene

    Tendințele moderne în proiectarea clădirilor pentru locuit și de birouri necesită utilizarea unor suprafețe mari de sticlă, deoarece s-a dovedit științific că lumina zilei și căldura au un efect foarte benefic asupra sănătății umane. Din acest motiv, este necesară o umbrire bună, mai ales în timpul verii. Cea mai bună formă a sistemelor de umbrire s-a dovedit a fi rulourile exterioare, ascunse sau jaluzelele, despre care vom vorbi în acest articol.
    Articol de specialitate 388
    rulouri exterioare
    Avem 264 executanți pentru domeniul Rulouri exterioare:

    1. Rulourile exterioare sau jaluzelele venețiene

    Aceste sisteme de umbrire exterioare sunt destinate umbririi spațiilor rezidențiale, clădirilor industriale și birourilor. Spațiul este întunecat complet cu rulouri, în timp ce umbrirea poate fi reglată cu jaluzelele venețiene. Scopul lor este de a permite umbrirea sau diminuarea parțială sau completă a încăperilor. Protecția împotriva razelor solare este importantă, mai ales vara, pentru a preveni supraîncălzirea spațiului.

    Înclinarea lamelelor jaluzelelor, care pot fi realizate din diferite materiale, permite reglarea cantității de lumină și căldură în fiecare spațiu.

    Un avantaj important al rulourilor exterioare este acela că sunt amplasate în exterior, în fața ferestrei. Aceasta înseamnă că sistemul de umbrire este încălzit, nu fereastra sau interiorul camerei.

    Pe lângă aceste funcții de protecție, sistemele de umbrire exterioare au un alt rol important –  antiefracție.

    Sfaturi de specialitate 

    Care este diferența între rulourile exterioare și jaluzelele venețiene?

    Cel mai răspândit și cunoscut mod prin care poți proteja fiecare cameră a casei sunt jaluzelele. Sunt amplasate pe exteriorul ferestrelor și ușilor în deschiderile lor. Jaluzelele pot fi din plastic sau aluminiu. Au ghidaje pe care alunecă. Cu ghidajele fixe, este posibilă doar coborârea și ridicarea jaluzelelor, în timp ce în cazul celuilalt tip, ele pot fi spre exterior. Jaluzelele din PVC sunt mai accesibile decât jaluzelele din aluminiu, dar nu sunt recomandate pentru deschideri mari și în caz de expunere excesivă la soare, deoarece durata de viață a acestora este și mai scurtă în acest caz. Jaluzelele din aluminiu sunt realizate din lamele de 4 cm lățime. Fiecare șipcă are poliuretan în compoziția sa, care asigură o izolare fonică și termică excelentă.

    Jaluzelele venețiene sunt din ALU și pot fi realizate în mai multe culori. În ceea ce privește caracteristicile de bază, jaluzelele reprezintă protecția de bază a lucrărilor din lemn împotriva tuturor condițiilor meteorologice. Se ridică și se coboară cu ajutorul unui scripete, sau a unui dispozitiv de automatizare fixat pe interiorul tâmplăriei. În perioada de vară, pot menține o temperatură plăcută, blândă în spațiu, astfel încât uneori să nu fie nevoie să pornești aparatul de aer condiționat sau alte dispozitive de răcire. Iarna, cu o utilizare adecvată, pot economisi până la 10% din consumul de energie electrică. Ferestrele sunt principala protecție împotriva tuturor condițiilor meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaia sau grindina. În plus, ele feresc de privirile indiscrete și nu pot fi ridicate din exterior, ceea ce oferă automat protecție împotriva efracției. Pe lângă proprietăți deosebite când vine vorba de izolare fonică, cu jaluzelele poți beneficia de liniște. Jaluzelele din aluminiu sunt extrem de durabile și foarte ușor de întreținut, astfel încât au numeroase avantaje față de rulourile exterioare.

    Ca să concluzionăm, din experiența proprie, din start, la o casă nouă aș recomanda  jaluzele venețiene din motivul că diferența majoră între ele și rulouri este că jaluzele nu înmagazinează căldură și se ventilează mult mai ușor. Dar clientul alege ce dorește în funcție de buget. 

    Ce tip de jaluzele recomandați, interioare sau exterioare?

    Jaluzelele pot fi instalate din exterior sau din interior. Instalarea interioară se realizează în timpul construcției clădirii în sine, în timp ce instalarea exterioară se realizează după montajul tâmplăriei. Pentru coborârea și ridicarea jaluzelelor, pe lângă metoda manuală, se poate instala și un motor electric cu telecomandă. Pot fi instalate și modele de motoare electrice cu senzori care pot fi programați în funcție de condițiile meteorologice.Jaluzelele exterioare sunt o modalitate mai ușoară, de calitate mai bună și mai practică pornind de la instalare, comportament în utilizare și întreținere.

    Cu acționare manuală sau automatizată?

    Scripeții pentru ridicarea jaluzelelor pot fi înlocuiți cu un motor care permite deplasarea acestora cu ajutorul unei telecomenzi sau al unui comutator de pe perete. Motorul este plasat în interiorul jaluzelei, iar controlul poate fi prin intermediul unui dispozitiv de la distanță sau cu un comutator care se plasează ușor chiar lângă fereastră.

    A doua opțiune este puțin mai ieftină, dar pentru aceasta, pe lângă sursa de alimentare de 230V, trebuie să creați traseu pentru cabluri până la locul unde vor fi amplasate comutatoarele. Dacă instalarea motoarelor electrice se realizează în timpul construcției clădirii, cablul este adus la fereastră din cutia de distribuție și plasat pe o siguranță separată. Pentru instalare în timpul renovării unei clădiri mai vechi, acest cablu poate fi furnizat de la cea mai apropiată cutie de joncțiune. De-a lungul timpului, aceste sisteme au fost îmbunătățite astfel încât să fie posibil controlul automat al cantității de lumină cu ajutorul senzorilor care reacționează la cantitatea de lumină externă. De asemenea, este posibilă reglarea orei și a poziției jaluzelelor, ceea ce necesită instalarea unor dispozitive de control mai scumpe. Prețul poate varia in funcție de producător și de suprafața jaluzelelor. Așadar, în funcție de nevoile personale, dorințele, posibilitățile și specificațiile tehnice, sfătuim și orientăm clienții să aleagă soluția care li se potrivește.

    2. Rulouri exterioare - montaj

    Există mai multe variante de montare a rulourilor și jaluzelelor. Caseta sistemului de umbrire poate fi instalată în exterior, deasupra sau în fața ferestrei. Toate piesele sunt ascunse în cutie și se pot adăuga plasele de țânțari. Cutiile sunt de dimensiuni diferite și au izolație astfel încât să nu apară punțile termice la îmbinări, atunci când sunt montate direct pe perete. Izolația este semicirculară în punctul pătrunderii sau a cutiei.

    Avantajul jaluzelelor exterioare este că pot fi sub fațadă
    Avantajul jaluzelelor exterioare este că pot fi sub fațadă

    2.1. Rulouri și jaluzele pe construcție nouă

    Montarea rulourilor sau jaluzelelor venețiene în clădirile noi are avantajul privind cutiile care pot fi integrate, adică montate în fațadă, astfel încât să nu fie vizibile. În plus, fațada rămâne plată și rectilinie, nu există elemente suplimentare pe ea și este o suprafață unificată. Apoi urmează ajustarea mărimii carcasei la grosimea fațadei. Înainte de montarea acestor sisteme de umbrire sub fațadă, consultați executantul pentru fațadă.

    2.2. Rulouri și jaluzele în timpul renovării

    Montarea rulourilor sau a jaluzelelor în timpul renovării nu poate fi sub fațadă, dar sistemele de umbrire exterioare pot fi integrate cu ramele de ferestre sau nișe. În același timp, trebuie acordată atenție cutiilor pentru sistemele de umbrire care trebuie să fie amplasate astfel încât să nu iasă în evidență pe fațadă.

    3. Rulouri și jaluzele - componente

    3.1. O cutie sau casetă pentru rulouri sau jaluzele

    Cutia de aluminiu pentru rulouri este realizată din tablă de aluminiu lăcuită. Mărimea depinde de înălțimea ferestrei și de forma profilului ruloului în sine. Există multe tipuri pe piață. 

    3.2. Lamele pentru rulouri sau jaluzele

    Jaluzelele venețiene au mai multe tipuri de lamele. Așa-numitele lamele sub forma literei „C” sunt cea mai bună soluție, deoarece curbura le face mai dure, iar lățimea este între 5 și 8,5 cm. Sunt fabricate din aluminiu și sunt disponibile în multe culori.

    Lamele plate „F” sunt potrivite acolo unde nu este suficient spațiu sau când doriți ca totul să arate compact. Lamele „Z” și „S” sunt destinate întunecării complete a încăperilor.

    3.3. Motoare pentru rulouri sau jaluzele

    Instalarea unui motor pentru deplasarea automată a jaluzelelor are mai multe avantaje. Primul dintre ele este durabilitatea - rulourile sau jaluzelele venețiene, precum și balamalele au durată mai lungă, deoarece întotdeauna se ridică și cobor uniform, egal și stabil. Al doilea avantaj este că reglați automat umbrirea. La final, motorul este protejat în carcasă, iar funcționarea și durabilitatea acestuia nu sunt influențate de factorii externi.

    3.4. Protecția pentru rulouri sau jaluzele

    Dintre toate modurile de spargere a caselor cel mai obișnuit este prin fereastră, prin ruperea lamelelor de pe ghidaje. Lamelele speciale cu umplutură de poliuretan și ghidajelele întărite nu permit acest lucru și astfel ferestrele sunt protejate.

    Articol de specialitate 388
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Rulouri exterioare?

    Avem 264 executanți pentru domeniul Rulouri exterioare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 264 executanți pentru domeniul Rulouri exterioare
    8.9
    0

    ERMETICA FENSTER S.R.L.


    8.9
    1

    JTP S.R.L


    8.9
    0

    ERRA GROUP S.R.L.


    8.7
    0

    TF LAVANDA