Pentru zona

    Balustrade exterioare: balustrade moderne din lemn pentru balcon

    Articolul a fost citit chiar de 1506+ utilizatori
    Balustradele din lemn sunt așezate cel mai adesea pe balcoane, atât pentru siguranță, cât și pentru estetică, deoarece completează aspectul fațadei, de fapt, întreaga casă, din punct de vedere al stilului și al ambianței. Deoarece nu mai sunt exclusiv un element de protecție, experții în design exterior și interior îl abordează din ce în ce mai mult ca un segment care poate fi proiectat în moduri diferite în conformitate cu ideea conceptuală a clădirii sau, dacă este necesar, cu dorințele clientului.
    Articol de specialitate 1506
    balustrade exterioare din lemn
    Avem 268 executanți pentru domeniul Gard lemn:

    1. Balustrade exterioare din lemn

    Balustradele sunt un element necesar pentru orice terasă sau balcon. Oricum, avem impresia că au fost întotdeauna din lemn, iar exemplele cele mai simple sunt, desigur, numeroasele garduri de curte care pot fi văzute peste tot în zonele rurale. Nu este neobișnuit ca gardurile exterioare să fie din lemn, dar este adevărat că balustradele din lemn pentru balcon sunt relativ rare în zonele urbane ale timpului nostru. Acest lucru este cel mai probabil fiindcă acestea au fost înlocuite cu materiale mai moderne, precum oțelul inoxidabil și sticla, care sunt alese de tot mai mulți clienți în primul rând pentru o întreținere mai ușoară. Cu toate acestea, balustradele din lemn sunt potrivite pentru balcoane și terase, iar lemnul este un material care nu poate fi comparat cu niciunul, mai ales pentru că atrage inevitabil vederile la fațadă, ieșind în evidență  tonurile naturale, pământești. Balustradele exterioare din lemn arată excelent, mai ales în cazurile în care lemnul apare deja pe fațadă, astfel încât casa arată stilistic și arhitectural ca un întreg complet.

     Designul unei balustrade moderne din lemn pentru balcon este ales în funcție de clădire
    Designul unei balustrade moderne din lemn pentru balcon este ales în funcție de clădire

    2. Balustrade din lemn pentru balcon - materiale

    Balustradele pentru balcon pot fi realizate din diferite materiale din lemn, pot fi modulare sau din zidărie.

    Dacă vă decideți pentru balustradă modulară, este de dorit ca aceasta să fie dintr-un material adecvat, rezistent și durabil. Dacă alegeți lemnul, lăsați-l să fie un material lemnos de calitate, prelucrat și protejat cu expertiză, astfel încât să reziste mult timp la factori de mediu instabili, cum ar fi modificările vremii, anotimpurile, radiațiile UV sau dăunătorii. În principiu, diferite tipuri de lemn, de la molid la fag, sunt potrivite pentru balustradele de balcon și mult mai important decât aspectul lor natural este că sunt bine protejate de impregnare, lac sau alt tip de acoperire.

    Una dintre cele mai populare alegeri este o balustradă tradițională din lemn pentru balcon. Are un aspect atractiv și longevitate. Fie că pe un parapet din cărămizi, beton, metal sau lemn, între aceleași suporturi, fie din panouri solide sau perforate sau cele compuse din scânduri dispuse într-o formă geometrică, precum și cele mai vechi și mai simple – o balustradă, va arăta la fel de frumos și atractiv. Singura lor slăbiciune este că necesită întreținere regulată. Se recomandă ca balustradele din lemn să fie vopsite cel puțin o dată la 1 până la 3 ani.

     

    Sfaturi de specialitate de la MEGASTRUCTURI S.R.L.

    Ce tip de lemn folositi pentru balustradele de exterior? 

    Pentru realizarea lucrărilor din lemn la exterior, în special balustradele din lemn exterioare se folosește lemnul din brad sau pin. Lemnul utilizat la execuția de balustrade din lemn este uscat în uscător, având umiditate de 8-10%. Elementele din lemn folosite în execuție pot fi și stratificate. Execuția din lemn esență rășinos, brad sau pin ține de raționamente financiare, dar și de ușurința în prelucrare și manipulare. Durata de viață și exploatare este între 15 ani și  25 ani.

    Cum se întrețin balustradele de lemn exterioare?

    Întreținerea balustradelor din lemn se face cu mai multe tipuri de finisaje: lacuri pigmentate pe bază de apă, ceară, uleiuri colorate și lacuri alchidice. În funcție de tipul de protecție utilizat, întreținerea și recondiționarea unei balustrade din lemn este un proces mai delicat. O balustradă din lemn bine șlefuită și finisată nu va mai trebui recondiționată timp de 5 ani. Întreținerea ulterioară presupune etapa de șlefuire, chituire și aplicarea stratului de protecție în 2 mâini de finisaj, cu perioada de uscare între mâini de minim 24 ore.

    Sorin Manoliu, MEGASTRUCTURI S.R.L.

    3. Balustrade moderne din lemn pentru balcon

    Aspectul unei balustrade moderne din lemn pentru balcon, atât forma, cât și materialul, este ales în funcție de stilul și compoziția întregii clădiri. Balustradele pot fi destul de diverse: zidărie sau solide - atunci când doriți să protejați balconul de vedere sau mai deschis și mai ușor - când doriți ca balustrada balconului să fie mai puțin vizibilă și să lase să intre mai multă lumină. Balustradele deschise din lemn pot avea diferite forme sau culori, dar să completeze impresia că întreaga casă trebuie să fie conform dorințelor dvs. sau ideii arhitectului.

    4. Construirea unei balustrade exterioare pentru balcon

    4.1. Structura unei balustrade moderne din lemn pentru balcon

    Substructura balustradei din lemn de astăzi trebuie să fie suficient de puternică pentru ca una sau mai multe persoane să se sprijine pe ea fără probleme, ceea ce înseamnă că trebuie fixată corespunzător fie pe podeaua balconului, fie pe pereții laterali, din exterior sau din interior. Pe care dintre aceste două moduri de fixare o alegeți dvs. sau arhitectul, depinde atât de fațadă în sine cât de dorințele dvs. și de estetica clădirii.

    4.2. Dimensiunile balustradei exterioare

    Pentru ca balustradele exterioare să fie și de protecție, adică suficient de sigure, dimensiunile lor sunt definite. Trebuie să aibă cel puțin 100 cm înălțime și, dacă nu sunt pline, distanța dintre coloanele individuale sau lamele trebuie să fie de cel puțin 10 cm. Aceasta este singura modalitate de a proteja cu adevărat copiii și animalele de companie de căderi și răni.

    Balustrada din lemn se potrivește în orice interior sau exterior
    Balustrada din lemn se potrivește în orice interior sau exterior

    5. Balustrade moderne din lemn pentru balcon – preț

    Cât costă balustradele din lemn pentru balcon? Prețul pentru o balustradă din lemn depinde de tipul de lemn, de metoda de fixare, de tipul de balustradă (solidă, perforată, sculptată, din scânduri) și, desigur, de ofertant. O balustradă din lemn la comandă și o balustradă tipizată din lemn sunt destul de diferite în ceea ce privește prețul, așa că gândiți-vă bine dacă doriți un aspect mai bun sau un preț mai bun. Prețul achiziționării și instalării unei balustrade din lemn masiv, de dimensiuni: baluștri de capăt 150x150, placat cu lemn gros de 40 mm, tronson ornamental profil 60x60 mm încrucișat, finisaj lucios, este de 850 lei / ml.

    Dacă decideți să instalați o balustradă din lemn pentru balcon, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1506
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Gard lemn?

    Avem 268 executanți pentru domeniul Gard lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 268 executanți pentru domeniul Gard lemn
    8.9
    0

    MR FIX IMPEX S.R.L.


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL


    8.9
    0

    G & G IMAGE CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    CADOURI DE-A GATA S.R.L.