Pentru zona
    Copertinele sunt folosite pentru acoperirea teraselor, balcoanelor, căsuțelor de vară, adeseori sunt copertine pentru ușile din față, precum și copertinele auto, care au sarcina de a le proteja de precipitații, radiații UV, frunze, ramuri și alte impurități. În orice scop sunt folosite, fie că sunt arcuite sau plate, copertinele din policarbonat sunt cea mai comună alegere. Iată de ce!
    Articol de specialitate 40
    copertine din policarbonat lexan
    Avem 242 executanți pentru domeniul Copertine fier forjat:

    Ce fel de copertine există?

    Pentru început, vom spune mai multe despre copertinele în sine. Copertinele, indiferent de materialul din care sunt fabricate, sunt o soluție excelentă pentru protejarea proprietății de condițiile meteorologice nefavorabile - grindină, zăpadă, vânt, ploaie, radiații UV puternice. Cel mai adesea ele apar sub formă de copertine pentru mașini, terase, copertine pentru ușile din față, de ex. pentru intrările în spații rezidențiale și comerciale, precum și pentru diverse alte scopuri.

    Structura copertinei este realizată din oțel, aluminiu sau inox (oțel inoxidabil), există și copertine vechi bune din lemn, în timp ce acoperișul copertinei în sine constă în cea mai mare parte din policarbonat multistrat (lexan), despre care va fi vorba mai detailat în continuare, profile din aluminiu și PVC, panouri de acoperiș, tablă trapezoidală...

    Construcția definește dimensiunile și forma copertinei, asigură fundația și trebuie să îndeplinească toate cerințele staticii. În funcție de mediul în care este montată copertina, structura poate fi combinată cu elemente din fier forjat pentru a da un aspect clasic, antic.

    Construcția copertinei poate fi combinată cu elementele din fier forjat pentru a crea un aspect clasic, antic.
    Construcția copertinei poate fi combinată cu elementele din fier forjat pentru a crea un aspect clasic, antic.

    După cum am menționat, copertinele pot fi plate sau arcuite. Copertinele arcuite sunt folosite mai mult, mai ales la acoperirea teraselor din clădirile rezidențiale. Avantajul lor constă în faptul că sunt mai puternice din punct de vedere structural, deoarece arcadele le oferă o rezistență suplimentară, iar „la ochi” sunt mai frumoase

    Copertinele pentru mașini sau terase au în general o construcție metalică - pentru cadrul copertinei în cea mai mare parte sunt utilizate țevile pătrate metalice, iar pentru acoperire se folosesc plăcile din Lexan, din policarbonat.

    Ce este lexan și ce sunt copertinele din lexan?

    Lexan este o placă din policarbonat cu proprietăți mecanice excelente. Este un termoplastic transparent, iar în construcție, este cel mai adesea folosit sub formă de plăci din policarbonat cu structură celulară internă.

    Numele Lexan provine de la numele de marcă al producătorului american General Electric, care pur și simplu s-a răspândit ca nume pentru acest material în întreaga lume. Este un material termoizolant care are capacitatea de a rezista la deformări mari fără crăpare și rupere, adică se caracterizează printr-o rezistență bună la impact.

    Lexan-ul și-a găsit o largă aplicare în construcții, dar și în alte sfere. Este folosit mai ales pentru copertine, închiderea grădinilor și teraselor, pereți despărțitori, ca înlocuitor pentru sticlă deoarece este o opțiune mai rezistentă atunci când vine vorba despre deteriorările mecanice. Și anume, lexan-ul este de aproximativ 250 de ori mai rezistent la impact decât sticla și de aproximativ 30 de ori mai rezistent la impact decât acrilul, lexan-ul are proprietăți termice cu aproximativ 40% mai bune decât sticla, iar în comparație atât cu sticla, cât și cu acrilul, are costuri de întreținere semnificativ mai mici.

    Lexanul este utilizat mai ales pentru copertine, închiderea grădinilor și teraselor, pereților despărțitori.
    Lexanul este utilizat mai ales pentru copertine, închiderea grădinilor și teraselor, pereților despărțitori.
    Plăcile Lexan sunt de două ori mai ușoare decât sticla

    Există o mare varietate de tipuri și grosimi de lexan. De asemenea, plăcile de lexan sau policarbonat vin în diferite culori. Grosimile lexanului sunt de obicei 4, 6, 8, 10, 16, 20 și 25 mm, iar când vine vorba de culori, acestea sunt transparente, lăptoase, albastre, verde, gri, opal... Plăcile lexan transparente sunt caracterizate de o transmisie ridicată a luminii, care variază între 38% și 83%, în funcție de grosimea aleasă a plăcii. Plăcile Lexan în culori sunt folosite cel mai des în scop estetic sau în zonele însorite cu clima caldă.

    Plăcile lexan sunt folosite și pentru sere, grădini de iarnă, le vedem în centre comerciale, stadioane sportive, piscine, acoperișuri pentru stații de autobuz, deoarece este un material bun pentru vitraj și un excelent substitut al sticlei.
     Plăcile lexan sunt folosite și pentru acoperișurile stațiilor de autobuz.
    ​ Plăcile lexan sunt folosite și pentru acoperișurile stațiilor de autobuz.

    Dar știați că lexan-ul este materialul folosit pentru viziera căștilor de hochei? Acest policarbonat structural este folosit și pentru panouri publicitare, sticle reutilizabile și panouri solare.

    În ceea ce privește construcția în sine, lexanul este cel mai des folosit în clădirile comerciale, sportive și industriale.

    Prețul plăcilor lexan depinde de caracteristicile menționate mai sus - grosime, culoare, dar și de producător sau furnizor. De exemplu, placa de policarbonat lexan alb, grosime de 6 mm, 600x 210 cm, costă în jur de 350 RON/buc.

    Și deci cât vor costa copertinele metalice cu lexan? Prețul achiziționării și montării unei copertine metalice de dimensiunea 502x275x299/210 cm, ale cărei acoperiș este din plăci de policarbonat, costă aproximativ 7.500 RON.

    Cui ar trebui să încredințați fabricarea sau achiziționarea și montarea unei copertine metalice? Trimiteți o cerere executanților potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Plăcile lexan au caracteristici mai bune decât sticla și sunt, de asemenea, mai scumpe.

    Când vorbim de preț, este important să menționăm factorul care influențează direct prețul copertinei lexan. Când sunt realizate, este important ca la acoperirea copertinelor, adică în timpul montării plăcilor de lexan pe structură, să aveți grijă care parte merge „în sus” și care „jos” dacă este un lexan cu protecție unilaterală împotriva radiațiilor UV. Bineînțeles că partea cu protecție trebuie plasată „în sus” în timpul montării deoarece este expusă la soare, ploaie, vânt și zăpadă. Puteți obține și lexan cu protecție UV pe două fețe, dar este cu aproximativ 40% mai scump decât unul cu protecție pe o singură parte.

    Plăcile lexan sunt depozitate și transportate în ambalajul original cu folie de protecție care se îndepărtează după asamblare. În timpul depozitării, plăcile lexan trebuie protejate de ploaie și lumina directă a soarelui.

    În funcție de scop, producător și grosime, plăcile lexan pot fi împărțite în monocameral și cele cu structură celulară multicamerală. Pe piață găsiți și plăci din policarbonat integral sau „full lexan” cu rezistență și duritate mai mare. Lexan-ul umplut este folosit atunci când este necesar ca suprafața transparentă să fie foarte rezistentă, ca un înlocuitor excelent al sticlei.

    Plăcile lexan sunt folosite și în sere.
    Plăcile lexan sunt folosite și în sere.

    Avantajele unei copertine din lexan

    Deși se caracterizează prin greutate redusă, plăcile lexan au o toleranță ridicată la impact, astfel încât copertinele lexan sunt extrem de rezistente la deteriorările mecanice. La temperaturi scăzute, nu sunt casante până la -40 de grade și nu se înmoaie la temperaturi ridicate, doar la +120 de grade. Prin urmare, ele se caracterizează printr-o rezistență ridicată la impact care nu depinde de temperatură. Datorită greutății reduse (gama de greutate este de la 1300 g/m până la 3800 g/m), transportul plăcilor lexan, manipularea acestora și montarea copertinei lexan sunt mai simple în comparație cu alte materiale.

    Deoarece plăcile lexan pot rezista la fluctuații extreme de temperatură rămânând practic indestructibile, acesta este materialul perfect pentru acoperiș.
    Deoarece plăcile din lexan pot rezista la fluctuații extreme de temperatură rămânând practic indestructibile, acestea sunt materialul perfect pentru acoperiș.
    Deoarece plăcile din lexan pot rezista la fluctuații extreme de temperatură rămânând practic indestructibile, acesta este materialul perfect pentru acoperiș.

    Un alt avantaj pe care nu trebuie să-l uităm este transmisia ridicată a luminii. Tocmai de aceea este un material ideal pentru vitraj și acoperire, cu o gamă largă de aplicare. Plăcile lexan, în funcție de structură și grosime, au un grad de transparență de la 38% la 83%.

    Copertinele din lexan au caracteristici bune de izolare termică. Transferul de căldură este de până la U- 0,9 W/m²K. De asemenea, se caracterizează printr-o protecție ridicată la foc - sunt auto-stingătoare și greu inflamabile. Când este aprins, lexanul se topește, dar nu se aprinde.

    Datorită stratului de protecție menționat a suprafeței (unilateral sau dublu), care reduce impactul nociv al radiațiilor UV, copertinele lexan se caracterizează prin rezistență la radiațiile UV.

    Copertinele acoperite cu acest material sunt rezistente și la alți factori climatici. Deoarece plăcile lexan constă din celulele din policarbonat, ele nu își schimbă proprietățile fizice și mecanice la schimbările de temperatură ridicată. Un alt avantaj rezultă din aceasta - longevitatea fără modificarea performanței.

    Pe lângă faptul că se caracterizează printr-o „rezistență” ridicată în ciuda greutății lor mici, un alt avantaj al plăcilor lexan este elasticitatea. Raza de îndoire este de până la 240 de grade. Plăcile lexan pot fi, de asemenea, îndoite în forme arcuite prin folosirea procesului la rece. Sunt ușor de tăiat și nu există teama de crăpare sau deteriorare la găurire. Prezintă o bună rezistență la substanțe chimice și acizi.

    Plăcile din lexan sunt ușor de tăiat și nu există teama de crăpare sau deteriorare la găurire.
    Plăcile din lexan sunt ușor de tăiat și nu există teama de crăpare sau deteriorare la găurire.

    Dezavantajele copertinelor din lexan

    Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, inclusiv lexan-ul. Deși este rezistent la substanțe chimice mai puternice, nu este rezistent la agenții de curățare abrazivi. Nu poate fi lustruit pentru recuperarea clarității. Deși plăcile din lexan au în general o garanție pe timp de 10 ani, ele se pot îngălbeni în timp.

    Deși acest dezavantaj nu înseamnă mare lucru atunci când vine vorba de copertinele din lexan, este important de știut că acest material nu trebuie călcat pentru că se îndoaie ușor. Și nu în ultimul rând, prețul. Plăcile lexan sunt semnificativ mai scumpe decât sticla, material pentru care sunt un înlocuitor excelent.

    Pe lângă plăcile lexan standard, pe piață există și cele cu caracteristici mai expresive, precum plăcile lexan cu rezistență crescută la impact, plăcile lexan cu control solar, plăcile lexan easy clean (care sunt ușor de curățat).

    Articol de specialitate 40
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Copertine fier forjat?

    Avem 242 executanți pentru domeniul Copertine fier forjat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 242 executanți pentru domeniul Copertine fier forjat
    8.9
    0

    ALCO PLAST EURO-GROUP S.R.L.


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    IRON GNG DESIGN SRL


    8.9
    0

    ANDRONIC FIER FORJAT SRL