Pentru zona

    Curățarea zăpezii și a urmelor de gheață - necesitate și obligație

    Iarna se apropie încet  și aduce cu ea situații care fac probleme cetățenilor în fiecare an: zăpada și gheata pe scări, alei, trotuare și parcări. Pe lângă faptul că strică estetica  obiectivelor rezidențiale, de afaceri și de alimentație publică,  zăpada și gheața acumulată amenință siguranța pietonilor, în special a persoanelor în vârstă, și se ajunge  adesea la  căderi, lezări chiar și mai grave și aglomerație în secțiile de ortopedie. Prin urmare, deszăpezirea regulată și îndepărtarea gheții este de cea mai mare importanță.
    Articol de specialitate 280
    curățare zăpadă
    Avem 113 executanți pentru domeniul Deszăpezire:

    Temperaturile mai scăzute din timpul nopții, fluctuațiile mari de temperatură și repausul vegetației indică faptul că iarna se apropie. Cel mai rece anotimp aduce cu sine euforie festivă și relaxarea în sporturile de iarnă, dar și numeroase obligații și costuri: facturi lunare mai mari din cauza sezonului de încălzire, înghețarea conductelor din cauza temperaturilor scăzute, iar condițiile meteorologice schimbate necesită curățarea continuă a zăpezii și a urmelor de gheață – gheața de pe scări sau pe căile de acces  poate fi foarte periculoasă, mai ales pentru persoanele în vârstă!

    Poleiul și zăpada nu sunt inofensive

    Condițiile meteorologice din timpul iernii prezintă un risc de lezări  din cauza trotuarelor înghețate, căilor de acces, scărilor, parcărilor (gheața este adesea ascunsă sub un strat subțire de zăpadă), apar riscuri în trafic, formarea de gheață pe acoperișurile clădirilor, spargerea țevilor de apă și conductelor de canalizare. 

    Serviciile de urgență intervin cu regularitate în fiecare iarnă din cauza leziunilor, entorselor și extremităților rupte, deoarece alunecarea pe gheață este foarte frecventă. Astfel de leziuni pot fi de gravitate diferită: de la cele nesemnificative la altele mai grave, chiar și cele cu un rezultat fatal.

    gheață
    Gheața pe scări sau pe căile de acces  poate fi foarte periculoasă, mai ales pentru persoanele în vârstă

    Grupul celor mai frecvente leziuni include leziunile ale articulațiilor – mâine și gleznă. Leziunile încheieturii mâinii apar cel mai adesea atunci când cădeți pe mâna întinsă, ceea ce provoacă durere puternică și umflare, iar acea parte a mâinii se învinețește. Leziunile mult mai grave sunt fracturile osoase în care durerea este permanentă și pulsantă, hematoamele durează mai mult, iar deformarea este vizibilă cu „ochiul liber”.

    Bătrânii sunt deosebit de sensibili. În special femeile cu osteoporoză avansată sunt susceptibile la leziuni sub formă de fracturi de șold sau diafiza femurului în sine. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că leziunile cauzate de gheață și alunecare nu sunt doar sensibile la persoanele în vârstă, ele sunt foarte frecvente la toate grupele de vârstă.

    ”Zilele reci însoțite de ninsori și gheață nu sunt deloc inofensive, deoarece oricine poate aluneca cu ușurință și se poate răni.

    Cum să evitați lezarea pe gheață?

    În astfel de condiții de iarnă, este important să preveniți toate inconvenientele potențiale și chiar pericolele.

    Este important să acordați atenție mersului în sine - se recomandă o mișcare mai lentă și atentă. Concentrarea în timpul mersului, evitarea distragerilor este de asemenea importantă. Ar trebui să fiți deosebit de atenți când vine vorba de așa-numita „gheață neagră”: un strat subțire de gheață pe carosabil,  care apare după ploi înghețate sau sub influența mașinilor (anvelopele calde topesc zăpada și gheața, iar când această apă  îngheață din nou , se formează acest strat transparent periculos ). Deși pare că acest strat subțire de gheață de pe drum este negru, este un strat transparent care pare doar umed, dar este de fapt extrem de alunecos.

    ”Când există gheață pe suprafețele de mers, încercați să nu purtați prea multe lucruri în mâini pentru echilibrare și folosirea balustradelor.

    De asemenea, în condiții de iarnă puternice și friguroase este necesară o încălțăminte adecvată, cu talpa antiderapantă, de preferat cu crampoane. Așa cum este necesar să aveți anvelope de iarnă pe mașină iarna, la fel este necesar să  purtați încălțăminte care să prevină alunecarea și să reducă riscul lezării..

    încălțăminte de iarnă
    În condiții de iarnă foarte reci, este necesară încălțămintea adecvată, cu tălpi antiderapante

    Există, de asemenea, anumite trucuri pentru a vă dezgheța cu succes trotuarele  sau scările. În acest scop se poate folosi detergent de vase - amestecați doi litri de apă călduță cu 1 lingură de detergent de vase și 30 ml alcool 70%. Turnați soluția rezultată într-o sticlă de pulverizare și pulverizați scara sau turnați-o direct pe scări sau petrotoar . Gheața va dispărea rapid; sare sau bicarbonat de sodiu - aceasta este soluția cea mai bună: sare sau bicarbonat de sodiu se presară pe gheață, iar peste ea se toarnă nisip pentru a preveni alunecarea. Verificați suprafețele și repetați procesul dacă este necesar.

    ”Dacă zăpada nu este curăţată, se va bătători, iar gerul de dimineaţă o va compacta şi mai mult. Prin urmare, prima soluție  și de bază este cea mai urâtă de mulți - să luați o lopată și să curățați totul.

    Deszăpezirea este o obligație și o datorie

    Așa este, iar dacă zăpada și urmele de gheață nu sunt curățate în fața intrării în imobil sau în incintă, va urma o amendă.

    cetățean care curăță zăpada
    Dacă zăpada nu este curăţată, se va bătători, iar gerul de dimineaţă o va compacta şi mai mult
    ”Cetățenii, persoanele juridice și entitățile sunt obligate să curețe urmele de zăpadă și gheață în fața spațiilor lor rezidențiale, comerciale sau de altă natură, pentru a asigura circulația pietonilor în siguranță.

    Astfel, de exemplu, unele hotărâri aduse la nivel local precizează că persoanele juridice și persoanele fizice răspund de îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuar cu o lățime de până la 5 m, care este situat în fața imobilulului, adică terenul de construcție asociat, în fața clădirilor de birouri și a spațiilor comerciale, în fața clădirilor rezidențiale și comerciale, în fața clădirilor în construcție, în fața și în jurul terenurilor de construcție neamenajate care folosesc acel imobil ca proprietari, care sunt utilizatori ai bunurilor imobiliare sau în calitate de chiriași sau ca și  deținători direcți ai imobilului respectiv. Aceste obligații se aplică și altor zone de trafic de uz public (drumuri interioare, căi de acces, poteci în jurul sau între clădiri etc.).

    ”Zăpada și gheața îndepărtate nu trebuie aruncate pe carosabil pentru a nu obstrucționa circulația și trecerea pietonilor pe trotuar, iar scurgerile nu trebuie, de asemenea, acoperite.

    Nerespectarea reglementărilor privind îndepărtarea zăpezii și a gheții prevăd amenzi pentru persoanele juridice, pentru persoanele fizice și persoana responsabilă în sens juridic, dar și amenzi pentru antreprenori.

    Pentru a evita amenzile, procesele sau orice vătămare fizică din cauza alunecării, este deci necesar să îndepărtați zăpada și gheața în mod regulat. Gheața găsită pe poteci, parcări și scări ale clădirilor pune sub semnul întrebării siguranța tuturor locatarilor. 

    ”Întreținerea permeabilității suprafețelor este foarte importantă în timpul sezonului de iarnă, în primul rând din motive de siguranță, iar apoi din motive estetice.

    Dacă nu doriți să aveți grija suprafețelor alunecoase și impracticabile care îngreunează munca de zi cu zi, în primul rând la intrarea și ieșirea într-o clădire rezidențială/de afaceri/de alimentație public,  nu aveți timp să curățați zăpada manual și nu doriți să intrați în conflict  cu vecinii dumneavoastră pentru cine a curățat ultima dată zăpada, nu ar fi mai rău să contactați serviciul de deszăpezire.

    Dacă nu doriți să aveți grija suprafețelor alunecoase și impracticabile, se recomandă  să contactați serviciul de deszăpezire

    serviciul de deszăpezire
    Dacă nu doriți să aveți grija suprafețelor alunecoase și impracticabile, se recomandă  să contactați serviciul de deszăpezire

    Dar cât costă serviciul de deszăpezire? Pentru serviciile de deszăpezire de pe căile de acces, drumuri sau parcări în timpul sezonului de iarnă cu stropire de urză sau sare antigivrare se percepe în general de la 25 până la 40 EURO/h.

    Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de deszăpezire, puteți solicita ajutor la daibau.ro , complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând serviciile de deszăpezire vă vor contacta cu o ofertă adecvată.

     

    Articol de specialitate 280
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Deszăpezire?

    Avem 113 executanți pentru domeniul Deszăpezire:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 113 executanți pentru domeniul Deszăpezire
    8.9
    1

    GRĂDINA VERDE DOROBANŢ S.R.L.


    8.9
    0

    AMBSADOR CONCEPT SRL

    89
    8.9
    0

    ADOLF KOVACS S.R.L.


    8.9
    0

    DANUBIAN GARDEN S.R.L.