Pentru zona

    Amenajarea bucătăriei - ce tendințe ne așteaptă în 2024?

    Articolul a fost citit chiar de 1940+ utilizatori
    Bucătăria a încetat de mult să mai fie doar o încăpere în care se gătește, este unul dintre locurile centrale din casă, unde membrii gospodăriei se adună, socializează și se bucură de pregătirea meselor și de luarea mesei împreună. În consecință, amenajarea bucătăriei devine o sarcină din ce în ce mai importantă căreia i se acordă multă atenție. Am cercetat ce tendințe ne așteaptă în anul următor, 2024, când vine vorba de amenajarea bucătăriei.
    Articol de specialitate 1940
    amenajarea bucatariei
    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior:

    Amenajarea bucătăriei trebuie să îndeplinească toate cerințele de funcționalitate, dar și dorințele și preferințele dumneavoastră personale, pentru ca șederea în ea să fie cât mai plăcută. Bucătăria ar trebui să emane veselie, căldură și să trezească sentimente frumoase. Prin urmare, nu este de mirare că unul dintre principalele „postulate” ale designului bucătăriei în 2024 este bucuria de a trăi, dar și crearea unui refugiu sigur, liniștit.

    Fiecare dintre tendințele de mai jos va face petrecerea în bucătărie mai ușoară, mai puțin haotică. Unele dintre ele, care erau actuale în anii precedenți, rămân încă în vigoare.

    Amenajarea modernă a bucătăriei este de neconceput fără o insulă de bucătărie

    Popularitatea insulelor de bucătărie nu scade, ba chiar crește din ce în ce mai mult cum trec anii. Oferă numeroase avantaje precum suprafață suplimentară de lucru, mai mult spațiu de depozitare, aspect modern.

    Înălțimea insulei de bucătărie ar trebui să fie de aproximativ 90 de centimetri.

    Insulele de bucătărie vor fi „la modă” și în 2024, pentru că îndeplinesc cea mai importantă cerință - multifuncționalitate. Și anume, insula de bucătărie este un element polivalent - reprezintă punctul central al bucătăriei în jurul căruia se vor aduna membrii gospodăriei și oaspeții, poate avea rafturi pentru depozitare dedesubt, ceea ce economisește spațiul atât de necesar și îi conferă un aspect mai organizat, și, de asemenea, vă va oferi mai mult spațiu pentru pregătirea meselor și va permite ca mai mulți oameni să poată participa deodată. În spațiile amenajate modern, insulele de bucătărie înlocuiesc adesea mesele din sufragerie.

     În spațiile amenajate modern, insulele de bucătărie înlocuiesc adesea mesele
    În spațiile amenajate modern, insulele de bucătărie înlocuiesc adesea mesele

    Amenajarea bucătăriei în 2024 implică culori senine

    Culorile pereților și elementelor de bucătărie nu trebuie neglijate, ele joacă un rol foarte important și au o influență puternică asupra modului în care ne simțim când suntem în bucătărie. În comparație cu anii precedenți, când albul era cea mai bună alegere, acesta a fost înlocuit cu culori mai strălucitoare, vesele.

    Bejul este o nuanță neutră care va oferi bucătăriei dumneavoastră o notă de eleganță, mărind în același timp vizual spațiul. Cei mai cunoscuți decoratori din lume anunță că vor folosi această culoare mai mult decât albul sau gri. Culoarea roșie izbitoare este înlocuită cu un roz subtil pentru că, există vreo culoare mai vioaie? De asemenea, este o alegere excelentă pentru bucătăriile mici, aduce lumină și bucurie spațiului subliniind în același timp toate culorile de accent din cameră. Paleta de culori folosită pentru decorarea bucătăriei îndrăznețe include nuanțele de vișiniu și portocaliu, fie că este vorba de pereți, mobilier sau decor. Ele dau spațiului adâncime și rafinament, iar, deoarece aparțin grupului de tonuri pământești, permit o experiență „întoarcerii la natură”, care, de asemenea, nu se demodează niciodată.

    Dacă nu sunteți suficient de curajoși să optați pentru aceste nuanțe puternice, dar vi se par tentante, pentru început puteți vopsi în aceleași culori mânerele sertarelor și elementele de bucătărie sau să cumpărați vase în culori mai puternice care vor fi expuse.

    Contrastul, care se obține prin împerecherea nuanțelor calde, saturate cu tonuri neutre, va fi în tendință.

    Rafturi plutitoare pentru amenajarea unei bucătarii moderne

    Rafturile plutitoare aduc o serie de avantaje - spațiul vertical cel mai des neutilizat este folosit pentru a se mări spațiul pentru depozitare, sunt o modalitate modernă de a vă expune obiectele preferate fără console și suporturi vizibile, ceea ce realizează un aspect elegant, minimalist. Rafturile plutitoare de colțar sunt și ele o alegere bună, cu ajutorul căreia vom folosi inteligent fiecare centimetru de spațiu disponibil, care este unul dintre principiile bucătăriilor moderne.

    În 2024, rafturile plutitoare vor înlocui chiar și dulapurile superioare, ceea ce va face spațiul să pară mai eliberat.

     Rafturile plutitoare vor înlocui chiar și dulapurile superioare în 2024
    Rafturile plutitoare vor înlocui chiar și dulapurile superioare în 2024

    Corpuri de iluminat integrate pentru o atmosferă mai plăcută

    Iluminarea bună este de o importanță crucială pentru a vă simți confortabil într-o cameră și fără ea nu vă puteți imagina să faceți vreo lucrare, oricât de solicitantă ar fi. În ultimii ani, benzile cu LED-uri au devenit o alegere foarte populară, deoarece în afară de a fi practice, reprezintă o soluție estetică excelentă. Sunt considerate o sursă de lumină flexibilă, deoarece benzile cu două fețe pot fi puse aproape oriunde. Cu ajutorul benzilor LED putem ilumina conținutul elementelor, ceea ce va facilita și grăbi deplasarea în bucătărie.

    Nu emit multă căldură și consumă mai puțină energie decât un bec obișnuit - durează de până la 20 de ori mai mult.

    În ultimii ani, benzile LED au devenit o alegere foarte populară
    În ultimii ani, benzile LED au devenit o alegere foarte populară

    Amenajarea bucătăriei într-un stil contemporan necesită detalii metalice

    Nichelul și alama lustruită vor fi deosebit de populare când vine vorba de decorarea bucătăriei în 2024. Detaliile metalice vor oferi fiecărei bucătării o notă de eleganță și rafinament, fie că este vorba de mânere, șine sau robinete. Apropo de robinete, este important de menționat că modelele clasice, simple, vor fi la modă în următorii ani.

    Arătați ceea ce vă place

    Pentru ca petrecerea timpului în bucătărie să fie cât mai plăcută, trebuie să o personalizați, să-i dați amprenta personală și ce modalitate mai bună de a face asta decât să arătați clar ceea ce vă place? Folosiți rafturile deschise pentru a vă arăta farfuriile, paharele, cărțile de bucate preferate. Puteți aranja condimentele preferate pe rafturile verticale deschise și puteți agăța cești scumpe, cârpe retro și mănuși pe șinele și cârligele de bucătărie...

    Amenajarea bucătăriei trebuie să fie în armonie cu natura

    Ca și în anii precedenți, și anul 2024 va exista tendința locuirii în armonie cu natura. Dacă aveți condiții pentru asta, faceți o bucătărie de vară pe terasa dumneavoastră sau în curte. După cum sugerează și numele, va fi deosebit de utilă în lunile de vară – gătitul la temperaturi ridicate va fi mai ușor, pregătirea meselor afară este mult mai distractivă, iar aerul proaspăt vă va ajuta să scăpați de mirosurile nedorite, mult mai bine decât un respirator.

    Dacă nu aveți posibilitatea pentru o bucătărie de vară, întoarcerea la natură este posibilă într-un alt mod – creșteți ierburi aromatice sau pentru condimente! Pe lângă verdeața care va îmbogăți spațiul, veți avea busuioc proaspăt, mentă, oregano, micro germeni...

    Pe lângă verdeața care va îmbogăți spațiul, veți avea busuioc proaspăt, mentă, oregano, micro germeni...
    Pe lângă verdeața care va îmbogăți spațiul, veți avea busuioc proaspăt, mentă, oregano, micro germeni...

    Plitele cu inducție sunt încă populare

    Popularitatea gătitului pe plitele cu inducție încă nu scade. Toate avantajele lor, care sunt într-adevăr multe, provin din modul lor de lucru. Și anume, plitele de inducție funcționează conform principiului efectului unui câmp magnetic asupra unui conductor prin care circulă electricitatea. Prin urmare, numai fundul oalei se încălzește.

    Plitele de inducție funcționează conform principiului efectului unui câmp magnetic asupra unui conductor prin care circulă electricitatea
    Plitele de inducție funcționează conform principiului efectului unui câmp magnetic asupra unui conductor prin care circulă electricitatea

    Vom evidenția câteva dintre avantajele importante ale plitelor cu inducție: se încălzesc mai repede decât aragazul la gas și cel electric, deoarece nu este nevoie să așteptați ca elementul de încălzire să transfere căldură în vase, acestea sunt încălzite direct. Lucrul acesta duce la o gătire mai rapidă - se estimează că șase litri de apă pot fi fierte în mai puțin de 15 minute. De asemenea, întrucât eficiența energetică în viața de zi cu zi este tot mai accentuată, nu trebuie să ignorăm faptul că plitele cu inducție nu pierd căldură în procesul de transfer, așa cum este cazul aragazului la gas și electric, unde se pierde multă energie pe aerul în jurul oalei și tigăi. Când gătiți pe o plită cu inducție, doar vasele se încălzesc. Pe lângă faptul că este mai ecologic, gătitul pe o plită cu inducție este și mai sigur - plitele nu eliberează gaz în aer și nu există pericolul ca cârpele sau alte obiecte să ia foc deoarece încălzesc doar obiectele care au particule de fier în ele. Și în sfârșit, dar nu mai puțin important, un avantaj care este de o importanță crucială pentru pasionații de gătit - cu utilizarea unei plite cu inducție, gătitul este mai controlat, adică este mai puțin probabil ca mâncarea să fie arsă sau să se fie prea fiartă. Motivul pentru aceasta constă în modul în care funcționează plita de inducție - de îndată ce opriți arzătorul, transferul de căldură se oprește imediat.

    Amenajarea bucătăriei în stil scandinav

    Nici bucătăriile scandinave nu se demodează, ceea ce este deosebit de benefic pentru cei cu bucătăriile mici, în care totul trebuie să fie polivalent, funcțional, bine organizat fără prea multe detalii.

     Bucătăria scandinavă emană minimalism, dar nu își pierde eleganța
    Bucătăria scandinavă emană minimalism, dar nu își pierde eleganța

    Principalele caracteristici ale acestui stil includ simplitatea și caracterul practic, aparatele și dispozitivele de bucătărie încorporate, prezența detaliilor decorative în cantități minime, corpuri de iluminat încorporate. Stilul scandinav presupune eliberarea de lucrurile inutile și pune în prim plan o paletă monocromatică de culori cu nuanțe neutre dominante precum bej, crem, gri, tonuri deschise de lemn. Dacă vreți să adăugați ceva dinamism bucătăriei dumneavoastră scandinave, optați pentru contrastul alb-negru și tonuri îndrăznețe și mai închise de gri.

    Bucătăria scandinavă este dominată de dulapuri din lemn, blaturile din marmură sau piatră și în spate din beton. Emană minimalism, dar nu își pierde eleganța.

    Dacă nu aveți timp să vă dedicați fiecărui detaliu sau pur și simplu vreți să lăsați amenajarea bucătăriei în seama unui profesionist, un designer de interior vă poate crea un plan de amenajare interioară. Și cât de mult va costa designul interior al bucătăriei va depinde de dimensiunea spațiului, de volumul lucrărilor necesare, de numărul de imagini sau de modele tridimensionale, precum și de numărul soluțiilor posibile.

    Dacă sunteți în căutarea unor designeri de interior profesioniști și iscusiți, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând experții în design interior vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Articol de specialitate 1940
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Design interior?

    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior
    8.9
    0

    INSP SRL


    8.9
    0

    DISENATE ARHITECTURA SRL


    8.9
    0

    NORDIC VECTOR SRL


    8.9
    0

    CASA BUTYKA PROD COM S.R.L.