Pentru zona

    Fațadă din sticlă, prețurile fațadelor din sticlă

    O fațadă de sticlă este o zonă mai mare de sticlă pe zidul exterior al clădirii, care permite utilizarea luminii naturale și a căldurii, deoarece soarele poate pătrunde adânc în interior.
    Articol de specialitate 190
    fatada din sticla
    Avem 224 executanți pentru domeniul Pereti cortina:

    1. Proprietățile fațadelor din sticlă

    Marele avantaj al fațadelor din sticlă este că suprafețele mari de sticlă permit luminii și căldurii să pătrundă adânc în clădire. De aceea se face impresia de spațialitate, deschidere, lejeritate, și din acest motiv astfel de spații au un efect pozitiv asupra oamenilor din toate punctele de vedere. Suprafețele mari de sticlă oferă, de asemenea, privirea liberă spre mediul exterior și evocă sentimente de conexiune cu natura înconjurătoare. Pe lângă calitatea manoperei, fațada din sticlă permite economii la consumul de energie, mai ales în lunile de iarnă. Iarna, interiorul clădirii, pe care este montată fațada de sticlă, este încălzit suplimentar pasiv datorită energiei solare. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când alegeți geamurile, deoarece acestea trebuie să fie suficient de izolate pentru a evita supraîncălzirea vara. Puteți alege între elementele de sticlă de diferite dimensiuni, forme și culori pentru a se obține expresia arhitecturală dorită.

    2. Fațadă structurală din sticlă

    Una dintre caracteristicile fațadelor din sticlă structurală este că profilele elementelor din sticlă nu sunt vizibile. Din exteriorul fațadei este vizibilă doar o îmbinare de 2 cm lățime. Avantajul fațadei structurale este că permite fațadei să arate complet uniform din exterior, indiferent dacă ferestrele se deschid sau sunt fixe.

    Fațada se sprijină pe substructură, care este de obicei realizată din aluminiu sau alt metal, iar aceste profile sunt de lățime minimă. Geamurile sunt fixate sau lipite de substructură cu ajutorul profilelor de aluminiu special concepute. Sticla securizata este folosită pentru construcția întregii fațade.

    3. Fațadă din sticlă semi structurată

    Fațada semistructurală diferă de fațada structurală prin faptul că profilele de aluminiu sunt vizibile cu acest tip de clădire. Adesea, geamurile semistructurate ale fațadei se realizează cu sticlă reflectorizantă obișnuită, care poate fi sau nu călită.

     Secțiune transversală a structurii fațadei din sticlă
    Secțiune transversală a structurii fațadei din sticlă

    4. Utilizarea fațadelor din sticlă

    Fațadele din sticlă sunt adesea folosite pentru clădirile publice, dar nu neapărat. Se găsesc din ce în ce mai des în clădirile comerciale, unde o abundență de lumină naturală este foarte de dorit și reprezintă un mare beneficiu. Sticla de aceste dimensiuni este folosită și pentru vitrajul holurilor, coridoarelor, pasajelor, atriumurilor, peristilurilor, scărilor și altele asemenea, iar mai apoi chiar și clădirile a căror fațada întreagă nu este din sticlă au mari beneficii atât din punct de vedere funcțional cât și estetic. Pentru casele particulare, acest tip de construcție este folosit în general ca excepție, deși tendințele moderne înclină spre cele mai mari suprafețe posibile de sticlă de pe fațade tocmai din cauza marilor beneficii aduse de lumina naturală și căldura pentru sănătatea umană.

    5. Fațada din sticlă – preț

    Prețul unei fațade din sticlă depinde de suprafață, tipul de sticlă, tipul de construcție (structurală sau semi-structurală), precum și de utilizarea eventuală a unor sisteme de umbrire a ferestrelor. Prețul unei fațade din sticlă cu două straturi, cu profile vizibile din aluminiu cu întreruperea punții termice și geam termopan împreună cu montajul este în jur de 1000l RON/m2. Prețul unei fațade semi-structurale din sticlă similare se ridică la 1500 RON/m2. Pentru o fațadă structurală din sticlă asemănătoare veți plăti în jur de 2000 RON/m2.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Trimiteți-ne o cerere sau puneți o întrebare.

    Articol de specialitate 190
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pereti cortina?

    Avem 224 executanți pentru domeniul Pereti cortina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 224 executanți pentru domeniul Pereti cortina
    8.9
    1

    ALL RETRO GLASS SRL


    8.9
    0

    EXPERT MONTAJ SRL


    8.7
    0

    TF LAVANDA


    8.9
    0

    KANDRA ANTON-ALEXANDRU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ