Pentru zona

    Testare etanșeitate, calculul pierderilor de energie

    Prețurile combustibililor sunt în continuă creștere, așa că ar trebui făcut tot posibilul pentru a reduce pierderile totale de energie. Pierderile de căldură sunt reduse atunci când se creează un înveliș etanșat în jurul casei. Dacă învelișul clădirii este suficient de impermeabil, adică dacă toate locurile prin care se pierde cea mai mare energie sunt corect realizate sau reparate, se poate face un test de etanșeitate pentru a se afla situația.
    Articol de specialitate 188
    testare etanseitate
    Avem 186 executanți pentru domeniul Casă pasivă:

    1. Cum se desfășoară testul de etanșeitate

    Când construcția clădirii este finalizată, se recomandă testarea etanșeității, dar acest lucru trebuie făcut înainte de montarea pardoselii sau a învelișului pereților.

    Testul ermeticității este pe termen lung și necesită pregătire. În primul rând, toate ferestrele, ușile exterioare, țevile de ventilație și de canalizare și alte deschideri din și pe casă trebuie să fie închise. Deschiderile mai mici pot fi închise cu adeziv, iar cele mai mari pot fi închise într-un alt mod adecvat. Toate ușile interioare din clădire ar trebui să fie deschise, deoarece acesta este singurul mod în care presiunea aerului poate fi egalată în întreg spațiul.

    Un ventilator special pregătit este conectat la computer și plasat pe una dintre deschiderile exterioare. Apoi, cu ajutorul dispozitivului, începe să aducă aer în casă sau să-l sufle. Diferența măsurată între presiunea externă și cea internă trebuie să fie de 50 Pa. Se măsoară apoi cantitatea de aer care poate fi suflată fără a modifica diferența de presiune. Pe baza acestei măsurători se calculează raportul dintre volumul clădirii și volumul de aer care trebuie suflat în mod constant.

    Într-o casă pasivă, schimbul de aer prin toate deschiderile poate fi de maximum 0,6 pe oră. Prin urmare, într-o oră, nu trebuie înlocuit mai mult de jumătate din volumul total de aer.

    2. Testarea de etanșeitate și clădirile pasive

    Abia după efectuarea testului ermetic, puteți fi complet siguri că locuința dumneavoastră este închisă corespunzător, adică etanșată. De fapt, abia atunci puteți fi siguri că se califică drept pasivă și prin alți parametri. După test, puteți obține un certificat pentru o clădire pasivă.

    Calculul pierderilor de energie
    Calculul pierderilor de energie

    3. Care este scopul testului de etanșeitate?

    Pe lângă faptul că acest tip de testare poate detecta fisuri și goluri în construcție care nu au putut fi detectate în niciun alt mod și, prin urmare, pot fi reparate înainte de finalizarea clădirii, datorită cărora costurile vor fi mai mici, testul este de mare ajutor în protejarea structurii de deteriorări care ar crește și s-ar agrava în timp. Aceste daune pot fi cauzate de trecerea aerului cald și umed prin structura clădirii.

    4. Reducerea pierderilor de căldură

    Pierderile de căldură pot fi reduse prin micșorarea pierderilor de ventilație, mai exact trecerea aerului prin ferestre și uși precum și prin structură. Măsurile de creștere a eficienței energetice, adică reducerea pierderilor de căldură la fel și bani, pentru că plătiți pentru energia neutilizată, includ montarea tâmplăriei de înaltă calitate, impermeabile, o grosime suficientă a izolației termice și așa mai departe.

    Articol de specialitate 188
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Casă pasivă?

    Avem 186 executanți pentru domeniul Casă pasivă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 186 executanți pentru domeniul Casă pasivă
    8.9
    0

    CORAL BUSINESS CONSULTING SRL


    8.9
    0

    OCEAN 2000 SRL


    8.9
    0

    ECOVILLA CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.