Pentru zona
    Înainte de începerea sezonului de încălzire vă puteți pregăti pentru curățarea și vopsirea temeinică a caloriferelor. Este recomandată în special vopsirea caloriferelor mai vechi, deoarece după mulți ani de utilizare vopseaua de pe calorifere devine gălbuie. Vopsirea caloriferelor se poate face și pe cele mai noi pentru a le reîmprospăta culoarea sau  pentru a se potrivi mai bine în interior. Mai jos descriem procedura de vopsire a radiatorului în cinci pași.
    Articol de specialitate 295
    vopsire calorifer
    Avem 807 executanți pentru domeniul Vopsirea metalului:

    Fie  că sunt din aluminiu sau din fontă (turnate),  caloriferele pot fi vopsite la anumite intervale de timp. Achiziționarea caloriferelor noi este o cheltuială financiară mare, iar dacă caloriferele sunt funcționale, dar neatractive din punct de vedere estetic, le puteți vopsi  pur și simplu și economisiți mult. Oricât de noi ar fi mobilierul și alte elemente de interior și arată exact pe gustul dvs., culoarea deteriorată a caloriferului va strica cu adevărat estetica întregului spațiu.

    Pregătirea spațiului înainte de vopsirea caloriferului

    Caloriferele trebuie oprite și răcite înainte de vopsire, așa că nu este de mirare că majoritatea se decid să facă aceasta vara când nu este sezonul de încălzire.

    ”Doar pe caloriferele complet reci vopseaua existentă poate fi îndepărtată și aplicată una nouă.

    Înainte de a începe vopsirea, este necesar să protejați corespunzător podeaua, peretele și mobilierul situat în apropierea caloriferului. Puteți face acest lucru cu carton, folii folosite în lucrările de zugrăvit și ziare vechi. Este important să asigurați spațiul pentru a vă scuti de munca suplimentară și costuri mai târziu. După ce ați protejat spațiul, este timpul să vă protejați și dvs.  Utilizați o mască de protecție pe care o veți pune peste organele respiratorii, precum și mănuși de protecție care vă vor proteja pielea.

    Putem vopsi caloriferele cât sunt pe perete sau le putem da jos - aceasta este o modalitate mai complicată, dar ne permite să vopsim temeinic caloriferul, adică să nu rămână nevopsit niciun punct al suprafeței sale. Dacă ați decis să nu îl dați jos și să vopsiți caloriferul în interior, este necesar să asigurați un aflux de aer proaspăt. Obligatoriu deschideți ferestrele și ușile și permiteți circulația aerului.

    Înainte de a vopsi radiatorul, cumpărați o vopsea potrivită

    Vopsirea caloriferelor nu se poate face cu vopsele obișnuite. În acest scop se folosesc vopsele specializate pentru calorifere sau vopsea termică pentru metal. Aceste vopsele sunt rezistente la temperaturi ridicate, precum și la modificările acestora. De asemenea, au o putere excelentă de acoperire, o stabilitate mai mare a culorii și rezistență la îngălbenirea care apare de-a lungul anilor de utilizare. Dacă nu sunteți sigur ce vopsea ar trebui să utilizați, puteți să întrebați vânzătorul de la magazinul de vopsea sau pur și simplu să vă consultați cu meșterul dacă ați decis să lăsați această lucrare cuiva cu experiență.

    Vopseaua se aplică în general într-un singur strat tocmai datorită puterii sale de acoperire mai mari. Timpul de uscare a vopselei și alte detalii trebuie verificate pe ambalaj și trebuie respectate conform recomandărilor producătorului. Nu trebuie neaparat să vopsiți caloriferele în alb, așa cum se întâmplă în majoritatea locuințelor, dar puteți alege nuanța care se potrivește cel mai bine cu interiorul dumneavoastră în multitudinea de culori care se găsesc pe piață. Acest lucru este mai ales convenabil dacă doriți ca culoarea caloriferului să corespundă culorii peretelui pe care este amplasat, în acest fel îl puteți neutraliza vizual.

    vopsire calorifer în albastru
    Puteți neutraliza caloriferul vopsindu-l în culoarea peretelui

    Procurați instrumentele necesare pentru vopsirea caloriferului

    Pe lângă vopsea, veți avea nevoie și de instrumentele adecvate - pensule obișnuite, perii cu mâner lung, perii unghiulare, role mici cu mâner lung. O rolă este recomandată pentru caloriferele mai noi din aluminiu care au un front plat, în timp ce o perie este o alegere mai bună pentru caloriferele mai vechi. Pentru părțile greu accesibile ale caloriferului, utilizați o perie specială curbată cu mâner lung.

    De asemenea, puteți folosi vopsea cu pulverizare pentru vopsire dacă preferați să pulverizați vopsea sau folosiți un instrument tradițional de vopsea. Avantajele vopselelor spray sunt utilizarea mai ușoară a acestora și aplicarea uniform. Aceste beneficii ies în prim-plan în special atunci când vopsiți caloriferele cu nervuri - puteți pur și simplu să pulverizați vopsea în locuri greu accesibile. Cu toate acestea, atunci când utilizați vopsea spray, este necesar să acoperiți o suprafață mai mare a spațiului din jurul caloriferului, iar posibilitatea de a inhala substanțe care intră în compoziția lor este mai mare.

    Vopsirea caloriferului este imposibilă fără curățarea acestuia

    După ce am protejat zona înconjurătoare, am achiziționat echipament de protecție, vopsea și unelte adecvate, primul lucru de făcut este șlefuirea și curățarea caloriferului. Părțile decojite se îndepărtează cu chit, iar celelalte părți se șmirgluie.  Este necesar să îndepărtați vopseaua veche, să șlefuiți suprafața și să îndepărtați impuritățile și abia apoi să începeți vopsirea. Desigur, această procedură depinde de starea actuală a  caloriferului - pentru caloriferele care sunt noi și puțin deteriorate, va fi suficientă doar puțină șlefuire pentru ca noua vopsea să adere mai bine.

    Este important de știut că vopseaua nu aderă la praf, și este important curățirea caloriferelor fără praf și grăsime pentru ca vopseaua să adere bine. Calorifele nu trebuie curățate doar cu această ocazie, ci faceți aceasta cu regularitate, la începutul fiecărui sezon de încălzire – caloriferele murdare pot avea o eficiență termică cu până la 30% mai mică, ceea ce nu este bun din punct de vedere ecologic sau economic.

    Dacă caloriferul este mascat de o plasă sau grătar, trebuie să-l scoateți mai întâi prin deșurubarea șuruburilor din spate sau lateral. Puteți spăla grătarul sau plasa cu dușul sau în vană. Puteți curăța suprafețele exterioare ale caloriferului  cu o cârpă umedă sau un burete. Accesarea impurităților dintre elemente  și curățarea lor nu este atât de simplă. Înainte de a începe să îndepărtați murdăria dintre elemente, puneți un prosop umed sub calorifer - praful se va lipi de el și nu se va răspândi mai mult prin încăpere. În acest scop, utilizați un furtun îngust de la un aspirator și aspirați toate piesele disponibile sau suflați totul cu un uscător de păr. La curățare nu uitați de spațiul dintre calorifer și perete. Cu siguranță vei fi surprins cât de mult praf s-a acumulat între două curățări ale caloriferului.  Asigurați-vă că îndepărtați tot praful și murdăria înainte de a vopsi caloriferul.

    De-abia când caloriferul este complet uscat puteți începe cu aplicarea vopselei.

    meșter vopsea calorifer
    Caloriferul îl puteți vopsi singur,  dar dacă doriți să evitați greșelile, angajați meșteri

    Și în sfârșit - aplicarea vopselei

    După ce ați curățat caloriferul de praf, grăsime și alte impurități și l-ați lăsat să se usuce, rămâne să aplicați vopseaua. Vopsiți caloriferul ca și cum ar fi o pânză nou-nouță care așteaptă să fie acoperită cu vopsea.

    Vopseaua se aplică cel mai des în poziție verticală, iar o parte se aplică și pe orizontală, între elemente. În acest fel, se realizează o vopsire uniform a caloriferului. La final, lăsați caloriferul să se usuce bine.

    Puteți vopsi singur caloriferul, dar dacă doriți să evitați caloriferul și nu doriți să irosiți timpul liber, cel mai bine este să lăsați acest lucru pe seama unor meseriași cu experiență. Prețul vopsirii caloriferului va depinde de complexitatea suprafeței (câtă rugină există, de exemplu), de numărul de nervuri și de vopsitor însuși.

    Dacă vă hotărâți să vopsiți caloriferul, ne puteți contacta pe daibau.ro.  Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la întrebarea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

     

    Articol de specialitate 295
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Vopsirea metalului?

    Avem 807 executanți pentru domeniul Vopsirea metalului:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 807 executanți pentru domeniul Vopsirea metalului
    8.9
    0

    ALP INTERIOR CONCEPT S.R.L.

    NR. 2.11
    8.9
    0

    MIRCEA INSTAL CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    ELK ISOLATION S.R.L


    8.9
    0

    THE MICIU S.R.L.