Pentru zona
    Încălzirea cu panouri IR nu este considerată o modalitate clasică de încălzire a spațiului. În comparație cu metodele clasice - încălzirea cu radiatoarele sau cu foc, încălzirea cu panourile IR este puțin cunoscută. Panourile IR (infraroșu) răspândesc căldura prin radiație și nu încălzesc aerul, ci obiectele și corpurile din mediul apropiat. Ne-am ocupat puțin de acest tip de încălzire pentru gospodării și am făcut un rezumat privind câteva fapte principale despre panourile cu infraroșu și costul acestora.
    Articol de specialitate 232
    incalzire cu panouri infrarosu
    Avem 966 executanți pentru domeniul Panouri radiante:

    1. Cum funcționează sistemul de încălzire cu panou IR?

    Întregul sistem de încălzire cu ajutorul panourilor IR funcționează pe principiul emiterii undelor electromagnetice în spectrul infraroșu al luminii. Cu ajutorul acestor panouri, căldura se răspândește exclusiv prin radiații.

    Esența acestui tip de încălzire este că nu încălzește aerul, ci obiectele și corpurile din spațiul dat (pardoseală, pereți, obiecte, oameni). Cu alte cuvinte, fiecare suprafață din apropiere, adică din fața dispozitivului, este încălzită, iar apoi căldura se răspândește și în jurul camerei. Prin urmare, temperatura camerei este de obicei mai mică decât ceea ce este considerat optim pentru alte tipuri de încălzire; căldura în acest caz este resimțită doar în cercul de radiație al panoului IR până la o anumită distanță, în fața sau sub acesta.

    2. Care este randamentul sistemului de încălzire?

    Consumul de energie este ceva mai mic comparativ cu încălzirea caloriferului și încălzirea prin pardoseală, deoarece panourile IR nu încălzesc clădirea la temperatura optimă, ci direct obiectele și corpurile, astfel că pierderile de căldură prin învelișul clădirii sunt mai mici. Pe de altă parte, acest tip de încălzire utilizează cea mai scumpă sursă de energie - electricitatea. Se poate spune că eficiența analogică a sistemului de încălzire cu ajutorul panourilor IR este aproape de 100%.

    3. Panouri IR - instalare și montaj, costuri de întreținere

    Instalarea și montarea sistemului de încălzire cu panouri IR este foarte simplă și rapidă în comparație cu un calorifer, mai ales cu încălzirea în pardoseală. Panourile se montează ușor pe perete sau tavan. Dezavantajul, în schimb, este că nu pot încălzi în mod direct apa sanitară, astfel încât instalarea unui sistem suplimentar este cu siguranță necesară. În ceea ce privește costurile de întreținere, acestea sunt destul de mici. În cazul reamenajării spațiului, panourile IR pot fi refolosite (demontate și reasamblate rapid).

    În comparație cu un calorifer, și în special cu încălzirea în pardoseală, instalarea și asamblarea sistemului de încălzire IR este foarte simplă și rapidă
    În comparație cu un calorifer, și în special cu încălzirea în pardoseală, instalarea și asamblarea sistemului de încălzire IR este foarte simplă și rapidă

    4. Panouri IR - investiție și cost anual de consum

    Când vine vorba de acest tip de încălzire, costurile anuale sunt de fapt foarte greu de estimat. Cert este că, datorită posibilității de reglare dirijată, consumul de energie este ușor redus, dar prețul pe unitatea de energie electrică este disproporțional mai mare în comparație cu păcura.

    Investiția în încălzire IR crește liniar odată cu creșterea spațiului de locuit și a numărului de camere.

    Să zicem, că pentru încăperile de 10 m2, cu siguranță investiția va fi avantajoasă față de alte metode de încălzire. Totuși, dacă în casă există 20 de astfel de camere, investiția se înmulțește cu 20, ceea ce nu este cazul, de exemplu, cu pompele de căldură și alte sisteme de încălzire.

    5. Care sunt condițiile de viață și impactul asupra sănătății oamenilor?

    Încălzirea cu panouri IR este considerată un sistem cu reacție rapidă și poate fi conectată și la management inteligent. Datorită încălzirii directe a corpului în apropierea panoului, temperatura camerei este în general mai scăzută și se ridică la 18-19°C. Din aceasta se poate concluziona că panourile IR creează un mediu de locuit plăcut.

    Aspectul negativ, din punct de vedere al sănătății, este riscul de arsuri la atingerea panoului. Prin urmare, acestea trebuie protejate sau montate într-un loc mai puțin accesibil (tavan). Dezavantajul acestei metode de încălzire este și expunerea directă prelungită la radiații, care poate duce la înroșirea pielii. Prin urmare, este necesar să găsiți un loc potrivit pentru instalare, astfel încât radiația să nu fie directă.

    6. Panouri IR - preț

    Desigur, prețurile panourilor IR variază în funcție de puterea individuală, dimensiunea și, nu în ultimul rând, furnizorul acestui tip de încălzire. Prețul lor aproximativ este de la 230 la 3.130 RON/buc. De exemplu, un panou IR cu o putere de 430 W costă cel puțin 270 RON/buc.

    Articol de specialitate 232
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Panouri radiante?

    Avem 966 executanți pentru domeniul Panouri radiante:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 966 executanți pentru domeniul Panouri radiante
    8.9
    0

    R & B INTERFRIG POWER SRL


    8.9
    0

    INOVATIV ELECTRICAL COMPANY SRL


    8.9
    0

    SCAN ELECTRIC SRL


    8.9
    0

    ELECTRICA CORRADO SRL