Prețul scărilor din lemn depinde de înălțimea etajului, tipul de lemn, tipul de structură, complexitatea elementelor decorative și, desigur, de executant. Prețul unor scări din lemn executate la comandă masive variază de la o ofertă la alta. Prețul scărilor din lemn drepte cu suprafețe circulabile din lemn pentru un etaj se situează de la 3000 până la 6000 lei.
Cui să încredințați achiziționarea cu scări din lemn interioare? Trimiteți o cerere către tâmplarii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Prețul montării balustradei rășinoase (stâlpi susținere, rigle lemn, mână curentă)
Prețul scărilor și al ușilor interioare din casă cu suprafata 170 m2
Indiferent de forma scărilor pe care le comandați, acestea pot fi executate din același material și pot fi prelucrate în același cu același procedeu ca și parchetul. În acest caz, scările pot fi executate chiar din plăci de parchet.
Nu este o mare diferență de preț între scările din lemn masiv și cele din furnir. Furnirul, care se folosește la executarea de scări pentru imobile, trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 mm, pentru că un furnir mai subțire nu ar rezista la solicitările mecanice de zi cu zi la care sunt supuse scările, ci s-ar deteriora rapid. În schimb, scările din lemn masiv sunt mai rezistente față de cele din furnir, aceasta în cazul în care umiditatea atmosferică nu este ridicată. De asemenea, scările din lemn masiv se repară mai ușor. Dacă doriți să aveți scări din lemn masiv în casa dumneavoastră, trebuie să știți, că puteți alege dintr-o varietate de specii de lemn. Acest lucru nu este valabil pentru scările din furnir. Deși sensibilitățile lemnului nu sunt atât de prezente la ele, scările din furnir sunt mai sensibile la deteriorările fizice și la umiditate. În plus, ele se pătează rapid.
Atunci când lemnul se usucă, el se contractă. De aceea, contactele dinte elementele, care alcătuiesc scara din lemn, încep să scârțâie când călcăm peste ele.
Nu recomandăm vopsirea sau levigarea scărilor din lemn. Aceasta pentru că vopseaua se va decoji încet-încet de pe partea scărilor, pe care se circulă foarte intens, iar revopsirea scărilor deja montate este foarte dificilă.
Indiferent de aspectul final pe care doriți să îl aibă scările din lemn, executanții acestora folosesc plăci de diferite grosimi pentru fabricarea treptelor. Este recomandabil, să alegeți executantul scărilor din lemn deja în faza în care se execută construcția portantă din beton armat a acestora (construcția AB poate avea o umiditate de maxim 2,2% înainte de a fi turnată). Astfel, veți evita plata cheltuielilor necesare pentru reglarea înălțimii scărilor. Pentru fixarea scărilor din lemn în beton se pot folosi în mod exclusiv adezivi, care nu conțin apă. Aceasta pentru că adezivii de dispersie și alți adezivi, care conțin apă, ar cauza crăparea și îndoirea lemnului. De asemenea, sunt adecvați numai adezivii, care se întăresc și în cazul în care se aplică în straturi groase. Se interzice fixarea scărilor din lemn în beton cu purpenă, pentru aceasta se contractă sub acțiunea pașilor respectiv a greutății persoanelor și produce un zgomot puternic de gol și scârțâirea treptelor.
Nu se recomandă montarea scărilor din lemn înainte de a termina restul lucrărilor de construcții și meșteșugărești, pentru că în timpul desfășurării lucrărilor menționate este greu a le proteja de eventuale deteriorări mecanice sau de alt fel. O excepție o reprezintă montarea unor scări din oțel de sine stătătoare, care pot fi îmbrăcate cu lemn după terminarea restului lucrărilor.
Construcțiile portante din oțel ale scărilor nu au nevoie de o fundație specială. Scările de tip consolă pot fi montate și în case din lemn sau în case prefabricate, și nu necesită pereți din beton. Este recomandabil, ca scările cu construcție portantă din oțel să fie executate în întregime de un singur executant, pentru că în cazul în care construcția portantă din oțel este realizată de un executant, iar partea din lemn a scărilor este făcură de alt executant, se poate întâmpla ca îmbinarea acestor două materiale diferite să nu fie optimală și, deci, nici aspectul scărilor să nu fie atât de bun.
Alegeți un executant, care este dispus să viziteze casa în care urmează a fi instalate scările din lemn, să vă dea sfaturi aprofundate și de calitate, și să vă ofere soluții tehnice și estetice adecvate. Este recomandabil, ca executantul să efectueze lucrarea în totalitate - inclusiv reglarea înălțimii scărilor, execuția scării din beton, montarea plăcilor din lemn - deci să execute scările din oțel și scările din lemn în totalitate. Este bine, să vă interesați în prealabil cu privire la experiența și referințele executantului, pe care îl angajați. Dacă executantul a efectuat deja lucrări de calitate, atunci veți avea garanția că este de încredere, iscusit și bine pregătit profesional. Toate aceste calități sunt foarte importante când e vorba de execuția unor scări. Stabiliți clar cu executantul materialele pe care acesta urmează a le folosi la execuția scărilor și termenul de execuție a acestora. Cereți dinaintea începerii lucrării o factură de avans, în care să fie specificate toate lucrările, pe care executantul urmează a le executa, prețurile și termenele de execuție ale acestora.
Nu știți ce specie de lemn să alegeți pentru scări? Vă informăm, că există multe specii de lemn, care pot fi utilizate cu acest scop. În funcție de locația dumneavoastră, de forma scărilor și de mijloacele financiare de care beneficiați, anumite specii de lemn sunt mai bune pentru dumneavoastră decât altele.
Pin, larice (zada) și brad
Dintre conifere, pinul galben și laricele sunt speciile de lemn cel mai dur. Acești arbori sunt foarte rezistenți și cresc în diferite zone climaterice. Acesta este și motivul pentru care pinul galben se folosește atât ca material de construcții, cât și la fabricarea mobilei. Pentru că lemnul de pin galben are o densitate mai mare față de alte specii de lemn, el este excelent și pentru fabricarea pardoselilor din lemn și a scărilor din lemn. Pe lângă versatilitatea utilizării lui, lemnul de pin se mai numără și printre speciile de lemn cele mai accesibile și mai ieftine. Datorită densității lemnului de pin, produsele executate din acest material rezistă la influențele climaterice nefavorabile, la oscilațiile mari de temperatură, la umiditate și la dăunători. De asemenea, lemnul de pin se taie și se prelucrează cu simplitate. Toate aceste caracteristici ale lemnului de pin îl fac o alegere excelentă și pentru execuția de scări din lemn atât de interior, cât și de exterior.
Enumerăm câteva specii de foioase autohtone: stejarul alb, frasinul, arțarul, fagul, ulmul, mesteacănul cireș, carpenul, părul, arțarul de munte, aninul, castanul autohton, teiul, nucul, salcâmul, plopul și salcia.
Dintre toate speciile de lemn de foioase, la executarea scărilor din lemn se folosește cel mai frecvent lemnul de stejar. Lemnul de stejar este preferat datorită texturii sale frumoase și uniforme, cât și a culorii sale gri-maronie. Stejarul este foarte rezistent la putregai. Stejarul alb se folosește la fabricarea pardoselilor din lemn, a scărilor din lemn și chiar a bărcilor. Un alt motiv pentru care stejarul este un material de construcții foarte bun este acela, că el se poate prelucra foarte bine cu unelte manuale și de alt fel.
Iată câteva specii de lemn neautohtone: arțar canadian, larice siberian, mahon, wenge, cedru, iroko, doussie, merbau, tec și zebrano.
Din motive ecologice, nu vă recomandăm folosirea de specii exotice de lemn, mai ales dacă este vorba de specii pe cale de dispariție sau care cresc foarte încet. Este adevărat însă, că uneori preferăm ca scările din lemn exterioare să fie executate dintr-un lemn foarte rezistent, cum ar fi laricele siberian.
Scări din lemn de sine stătătoare, cu construcție portantă din lemn
Toate elementele constitutive ale acestor scări sunt din lemn. Elementele portante laterale pot fi executate drepte sau curbate și pot avea sau nu platformă.
Scări din lemn de sine stătătoare, cu construcție portantă metalică
Aceste scări au construcție portantă metalică, în timp ce plăcile platformelor și ale treptelor sunt din lemn masiv sau din furnir.
Scări de sine stătătoare, cu construcție portantă ascunsă
Acesta este cazul în care construcția portantă metalică este ascunsă în elementele din lemn. Astfel de scări creează senzația de plutire și ușurime.
Construcție portantă din beton, îmbrăcată în lemn
Construcția portantă din beton poate fi îmbrăcată în lemn. Este recomandabil a îmbrăca în lemn atât treptele, cât și elementele laterale. Astfel de scări sunt mai ușor de întreținut. În plus, treptele sunt mai bine îmbinate între ele.
Indiferent de tipul construcției portante a scărilor, pentru obținerea unui aspect unicat al acestora, la execuția lor se pot folosi în combinație după plac diferite materiale, cum ar fi: metalele, sticla și piatra.
Balustrade
Balustradele sunt un element esențial pentru orice tip de scări și este important ca acestea să se potrivească cu aspectul restului elementelor constitutive ale scării. Materialele, care se folosesc cel mai frecvent pentru executarea balustradelor scărilor sunt următoarele: oțelul inoxidabil, fierul forjat și alama. Dar, balustradele scărilor mai pot fi executate și din sticlă, marmură, plase metalice sau alte tipuri de împletituri.
Scările din lemn pot fi conservate și protejate împotriva influențelor nefavorabile ale vremii cu diferite lacuri sau vopsele. De asemenea, scările din lemn capătă un aspect unic prin prelucrare tehnică. Iată câteva tipuri de prelucrare a lemnului: șlefuirea, perierea, sablarea etc. În continuare, vă prezentăm câteva metode de prelucrare a lemnului:
Albirea lemnului
Prin acest procedeu se albește culoarea naturală a lemnului și se atenuează și diferențele naturale de culoare, astfel că lemnul capătă un aspect mai uniform. Scările din lemn albit sunt foarte moderne.
Levigarea lemnului
Prin levigarea lemnului se schimbă culoarea acestuia, în timp ce structura și textura lemnului rămân vizibile.
Vopsirea lemnului
Prin vopsire, lemnul este protejat și conservat foarte bine. În plus, putem alege singuri culoarea vopselei.
Lăcuirea lemnului
Produsele din lemn pot fi prelucrate și prin lăcuire. Astfel, aceste produse capătă fie un aspect lucios, fie unul mat sau semimat.
Tratarea lemnului cu uleiuri colorate și ceară
Lemnul mai poate fi prelucrat și cu uleiuri (naturale sau sintetice) sau cu ceară. Astfel, produsele din lemn capătă nuanțe deosebite, iar structura și textura acestuia ies în evidență.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Placare cu lemn o scara de beton formata
Vreau sa plachez cu lemn o scara de beton.
Scara este formata din 14 trepte. 4 trepte sunt drepte iar 10 sunt în curba. As vrea sa fie placata cu lemn. Acum este placata cu gresie dar cred ca merge lipit lemnul peste. Sunt atasate poze.
3042.9 RON la 5071.5 RON
Scara interioara din lemn de fag cu balustrada tip riflaj
Scară interior pentru pod tip mansardă. O scară dreaptă cu riflaj ca in imaginea de prezentare 13910.4 RON la 23184 RON
Placare scara interioară placată cu lemn
Vreau o scara placată cu lemn, plus balustrada. Treapta are 92 cm 27 cm si 18 cm, 14 trepte. Sunt atasate poze. 5216.4 RON la 8694 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.