Pentru zona

    Furnizori energie electrică - Comparator prețuri (Oferte energie electrica)

    Cât este prețul energiei electrice?Introducerea energiei electrice în case permite iluminarea, funcționarea aparatelor, telecomunicațiilor și funcționarea aerului condiționat. Furnizorii de energie electrică au prețuri diferite. O comparație rapidă a prețurilor pentru gospodării arată căprețul pe kWh energie electrică costă aproximativ 0,30 - 0,40 lei/kWh, pe oră mai multe tarife zilnice (TV, fiecare consumator de la 7h la 22h), respectiv, aprox0,20 - 0,30 lei/kWh cu TVAtarif mai mic pe noapte(TV, fiecare consumator de la 22h la 7h). Această listă de prețuri nu include alte costuri, precum întreținerea rețelei, transportul energiei electrice, taxele pentru surse de energie regenerabile și altele asemănătoare.Prețul la energie electrică cu toate costurile suplimentare este în jur de 0,73 lei/kWh pentru gospodării. La cele mai mici prețuri, aveți grijă de reducerile, promoțiile și pachetele actuale. Consumatorii din alte categorii primesc energie electrică la alte tarife mai mici.

    Cui să încredințați furnizarea cu energie electrică? Trimiteți o cerere către furnizorii de energie electrică din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Alte prețuri pentru Furnizori energie electrică

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    CUMPĂRAREA ENERGIEI ELECTRICE - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Cumpărarea energiei electrice - ce trebuie să știți?

    alimentarea-cu-energie-electrică.jpg1.1. În general despre energia electrică

    Energia electrică este sursa de energie cea mai frecvent utilizată. Rețelele de energie electrică sunt, prin urmare, unul dintre cele mai răspândite tipuri de instalații din lume și din țara noastră. Astăzi, este greu să ne imaginăm viața fără energia electrică. O folosim în fiecare zi și peste tot. Cu ajutorul energiei electrice, încălzim, luminăm camere, orașe și drumuri. Este folosit pentru alimentarea frigiderelor, cuptoarelor, aspiratoarelor, fiarelor de călcat, computerelor, telefoanelor, televizoarelor și a tuturor celorlalte aparate, dispozitive și echipamente. De asemenea, călătorim tot mai des pe electricitate. În România, piața energiei electrice a devenit liberă pentru clienții mari și pentru consumatorii mici, astfel încât toată lumea să își poată alege furnizorul de energie electrică.

    1.2. Cum funcționează un contor de energie electrică?

    Un contor de măsurare a energiei electrice, sau, denumit popular, un contor, măsoară câtă energie electrică consumați. În gospodării, acest consum se măsoară în kilowați pe oră, iar prețul este calculat din cantitatea de kilowați pe oră consumată. Astăzi, curentul electric nu mai este taxat la un tarif unic, ci la un tarif mai mare și mai mic, adică zi și noapte, zone verzi, albastre și roșii și în funcție de contor, dacă este la tarif unic sau tarif dublu. Astfel, energia electrică pe care o consumați în timpul zilei se încasează la o rată mai mare. Energia electrică consumată noaptea se încasează la o rată mai mică. Energia electrică se încasează la același preț numai dacă optați pentru un singur tarif, adică un singur contor tarifar. Prețul tarifelor diferă. Un furnizor poate oferi prețul de energie electrică peste zi, între orele 07:00 – 22:00, la o rată mai mare, adică mai scump, și prețul de noapte în intervalul orar 22:00 – 07:00, mai ieftin. Și anume, furnizorul de energie electrică din țara noastră a făcut un program pentru o încărcare mai uniformă a sistemului, astfel încât consumatorii să aibă energie electrică mai ieftină de la ora 22 până la ora 7, indiferent de schimbările de timp, de zile nelucrătoare, de stat sau sărbători religioase. Cea mai adecvată metodă de plată depinde de nevoile și stilul de viață al unei anumite gospodării. O gospodărie cu mulți membri și un număr mare de aparate electrice folosite noaptea) se potrivește cel mai bine metodei de plată cu două tarife. Cu toate acestea, metoda tarifului unic este cea mai potrivită pentru persoanele fizice sau gospodăriile mai mici care nu doresc să se gândească când să folosească aparatele electrice.

    1.3. Diferite tipuri de contoare de energie electrică

    Există contoare de electricitate analogice și digitale. Contoarele analogice sunt cu o tarifă sau cu două tarife. Dacă decideți să modificați metoda de calcul, va trebui să schimbați și contorul. În ultimii ani, contoarele analogice au fost în mare măsură (acolo unde este posibil) înlocuite cu cele digitale. Contoarele digitale sunt aceleași atât pentru facturarea cu un singur tarif, cât și cu cea cu două tarife. Dacă doriți să modificați metoda de calcul existentă, trebuie doar să informați furnizorul de energie electrică. Contoarele digitale sau inteligente permit, de asemenea, furnizorilor să vă citească de la distanță consumul de energie electrică. De asemenea, pot transfera automat datele contorului. Un număr mare de tarife, consumul maxim permis, diverse funcții pentru plătirea în avans și controlul calității rețelei electrice pot fi setate pe contorul inteligent.

    1.4. Citirea contorului

    Contoarele analogice sunt citite chiar de consumatori, iar contoarele digitale au avantajul că pot fi citite de la distanță de la centrul de control al sistemului, adică furnizorul efectuează citirea automată de la distanță. Atunci când citirea indexului nu a fost realizată în mod corect, afișajul contorului nu funcționează corespunzător sau este blocat, puteți să vă adresați Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice din județul în care este montat contorul.

    1.5. Defecțiunea contorului

    Fiecare contor are un anumit număr de erori permise. Niciun contor de energie electrică nu efectuează măsurări 100% precise. Eroarea poate fi sau nu neglijabilă. În practică, contoarele inteligente măsoară adesea un consum mai mare decât cel real. Prin urmare, caracteristicile de măsurare ale contoarelor sunt verificate în mod regulat. Dacă observați că contorul dvs. nu măsoară corect, trebuie să îl raportați furnizorului dvs. de energie electrică și să-i cereți să inspecteze (calibreze) contorul. Numai furnizorul de energie electrică din zona dvs. vă poate gestiona contorul. Contorul de energie electrică trebuie schimbat la fiecare doisprezece ani (pentru gospodării). Tot mai multe gospodării vor beneficia de contoarele inteligente. În România, montarea contoarelor inteligente este gratuită pentru consumatorul de energie electrică, în baza unui calendar aprobat de Autoritatea Națională în Domeniul Energiei.

    2. Prețul energiei electrice

    Compania Getica 95 Com este în prezent cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică deoarece a avut o cotă de 12% din piață la prețuri, conform datelor ANRE.

    factura1.JPG

     Formular de facturare a energiei electrice
    Formular de facturare a energiei electrice

    Puteți vedea lista de prețuri accesând linkul:

    https://www.electricafurnizare.ro/preturi-si-tarife/

    Conform prevederilor Metodologiei de determinare a tarifelor fixe și a prețurilor la energia electrică produsă de producătorii eligibili din surse regenerabile de energie, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat următoarele valori ale prețurilor și tarifelor fixe la energia electrică produse din resurse regenerabile:

    -        instalațiile fotovoltaice – 1.88 lei/kWh;
    -        instalațiile eoliene – 1.55 lei/kWh;
    -        instalațiile hidroelectrice – 0.97 lei/kWh;
    -        instalațiile de cogenerare pe biogaz – 1.84 lei/kWh;
    -        instalațiile de cogenerare pe biomasă solidă – 1.96 lei/kWh.

    Datele privind consumul de energie electrică pe o lună:

    - consumul clienților casnici : 1,07 TWh
    - consumul clienților noncasnici: 2,97 TWh

    Conform raportărilor lunare ale producătorilor (prelucrare SMPEE), cotele de piața celor mai mari producători sunt următoarele:

    - Hidroelectrica 36.17%
    - Nuclearelectrica 17.33%
    - CE Oltenia 14.84%
    - OMV Petrom 8.35%

    Producția de energie electrică din România provine în proporție de 12,4% energie eoliană, 3,4% din panouri solare fotovoltaice și 27,6% din hidroenergie. În total, producția de energie regenerabilă (eoliană, fotovoltaică și biomasă) reprezintă 16% din total.

    3. Furnizorii de energie electrică

    În fiecare an, există din ce în ce mai mulți furnizori de energie electrică în România. Informațiile despre furnizori sunt disponibile public, deoarece furnizorii publică regulat prețuri online, precum și diverse condiții și prețuri speciale și oferte de pachete. Cu o monitorizare regulată, fiecare utilizator poate decide rapid ce opțiune este cea mai potrivită pentru el.

    3.1. Alegerea liberă a furnizorului

    Piața energiei electrice din România a fost liberalizată complet în 01.01.2021 ceea ce înseamnă că pe viitor consumatorii nu mai trebuie să plătească prețurile stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în energie. Prin urmare, fiecare client existent sau potențial este liber să aleagă cu ce furnizor dorește să încheie un contract de furnizare.

    Alegerea sa este complet independentă, iar clienților este recomandat să urmărească prețurile pe site-ul ANRE. În acest fel vor fi mai bine informați despre ofertele de pe piață. Alegerea este în întregime liberul arbitru al fiecărui utilizator. Astăzi, mulți oameni încă înțeleg greșit acest lucru. Alegerea celui mai favorabil furnizor de energie electrică poate oferi unei persoane sau unei familii economii semnificative, fără a compromite în niciun fel confortul sau stilul de viață. Acest lucru este valabil mai ales pentru utilizatorii care se încălzesc la energie electrică sau au mașini electrice. Spre deosebire de furnizorii de servicii de telecomunicații, furnizorii de energie electrică nu depind de cablarea și acoperirea zonelor individuale sau de alți factori. Dacă sunteți conectat la rețea, puteți alege orice furnizor. Piața liberă încurajează concurența, ceea ce înseamnă că furnizorii încearcă să ofere clienților lor existenți și potențiali diverse avantaje și cele mai bune condiții. Trebuie să lucreze mai mult pentru clienții lor. Veți găsi o listă a furnizorilor de electricitate autorizați din România accesând linkul:

    https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/operatori-economici/energie-electrica1391006213/furnizare-catre-consumatori1391006442

    4. Schimbarea furnizorului de energie electrică - procedură

    Înlocuirea unui furnizor de energie electrică cu altul nu este la fel de complicată ca alegerea celui mai favorabil furnizor. Pe site-ul ANRE sunt publicate rapoarte de monitorizare a furnizorilor de energie electrică. Cu toate acestea, doar furnizorii cu amănuntul sunt listați acolo. Utilizatorul trebuie să verifice pe lângă preț și alte condiții precum condiții contractuale și altele asemenea. Necesită concentrare, recalculare și timp, dar merită efortul și poate da roade.

    4.1. Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică

    Atunci când alegeți cel mai favorabil furnizor, este bine să luați în considerare toate condițiile oferite.

    De exemplu, cât timp este valabil contractul, care sunt perioadele de preaviz, modalitatea de plată, servicii suplimentare, reduceri și altele asemenea. De asemenea, puteți alege între diferite surse din care se obține energia electrică. După ce ați luat o decizie și ați selectat un nou furnizor, trebuie să puneți la dispoziția furnizorului documentele necesare pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice.

    Procedura este următoarea:

    - cerere încheiere contract de furnizare 
    - copia actului de identitate
    - o declarație pe proprie răspundere, în cazul în care nu dețineți documente care să ateste dreptul de proprietate sau de folosință asupra spațiului, care fac obiectul locului de consum și al folosirii legale a spațiului respectiv, acesta nefiind revendicat de altcineva. În baza acestei declarații ți se va întocmi contract de furnizare a energiei electrice pe o perioadă determinată de cel mult un an calendaristic, cu posibilitate de prelungire automată pe un an calendaristic succesiv, in situația în care dreptul de folosință asupra spațiului nu a suferit modificări.
    - notificare de schimbare a furnizorului
    - o factură cât mai recentă de la vechiul furnizor

    4.2. Drepturile consumatorilor

    Drepturile consumatorilor cu privire la furnizorii de energie electrică sunt reglementate de lege. Furnizorii trebuie să publice prețurile curente ale energiei electrice. Clienții trebuie informați cu privire la toate posibilitățile și condițiile. Datoria furnizorului de energie electrică este să arate pe factură din ce surse a fost obținută energia electrică primită de client și în care parte. În orice caz, vă recomandăm să obțineți informații detaliate despre toate condițiile și ofertele existente și să verificați experiențele altor utilizatori, adică cum funcționează totul în practică, în comunitatea locală, pentru a nu vă crea probleme inutile.

    4.3. Contract cu furnizorul de energie electrică

    Contractul de furnizare a energiei electrice se încheie ca un contract standard. Furnizorul trebuie să anunțe în avans condițiile contractului, care trebuie să fie corecte. În cazul în care furnizorul modifică condițiile contractului, acesta trebuie să anunțe cumpărătorul în timp util, iar cumpărătorul are dreptul să rezilieze contractul dacă nu este de acord cu noile condiții.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    energie electrica pt. casa de locuit

    Doresc sa schimb furnizorul actual de energie electrica pt. casa in care locuiesc, pentru ca in perioada anterioara, in anul 2022 a practicat preturi variate, discriminatorii, foarte mari.
    Mulțumesc frumos, 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    Schimbare furnizor energie

    Bună ziua,

    Doresc cchimbare furnizor energie.

    Mulțumesc 2173.5 RON la 3622.5 RON

    ........

    Furnizor energie electrică

    Bună ziua,

    Am nevoie de 3600 KW/ lună

    Multumesc 8694 RON la 14490 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Am nevoie de un branșament trifazic , 19 kw
    Furnizori energie electrică, Doştat

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Instalatie electrica 3.60,
    Furnizori energie electrică, Bucureşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON



    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Furnizori energie electrică lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    28+ Firme pentru Furnizori energie electrică
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă