Pentru zona

    Solar preț

    Prețul unei sere depinde de dimensiunea acesteia, de materialul ales pentru structură, de materialul copertinei transparente, de orificiile de aerisire și de un eventual sistem de irigare. Prețul unei sere adecvate uzului casnic, realizate dintr-o structură de oțel galvanizat și învelit cu folie din polietilenă de mărimea 4 x 6 metri (24m2), fără montaj, este de circa 2000 lei. Dacă optați pentru montaj specializat, trebuie să adăugați la acest preț încă circa 400lei. O seră cu folie din polietilenă, țevi din oțel galvanizat și uși glisante costă astfel de la 50 la 700 lei/m2 Cum o seră este o structură ușoară, asamblabilă, puteți să cumpărați cu mult mai ieftin și să asamblați și o seră la mâna a doua.

    Cui să încredințați montarea unei sere? Trimiteți o cerere către furnizorii de sere din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul serei


    Prețul serei. O seră cu folie din polietilenă, țevi din oțel galvanizat și uși glisante.

    50 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    700 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Sere si solarii

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul serei

    Sera are fundație și este o structură permanentă având și instalații de încălzire, independente de soare. Pentru a construi o seră ai nevoie de autorizație de construcție. În seră pot crește unele plante care nu pot fi cultivate cu succes într-un solar. O particularitate importantă a serelor o constituie ferestrele eficiente. Aceste ferestre sunt produse ori dintr-un tip de policarbonat, ori din sticlă dublă.

    Un solar, este o structură tip schelet, confecționat din lemn, PVC sau metal, acoperită cu una sau două folii oarecum transparente si rezistente la ultraviolete. Structura este una simplă bazată pe niște țevi curbate sau bare, în diferite forme și înfipte în pământ. Nu există fundație sau amenajări speciale. Înăuntru se formează o incintă închisă ca un tunel căpătuit la ambele capete.


    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Solar – tot ce trebuie să știți

    1. Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra un solar – tipuri, utilizări, prețuri

    1.1. Sera sau solarul poate avea întrebuințări diferite

    Dacă doriți să vă cumpărați o seră, trebuie mai întâi să vă gândiți la ce vă va servi, pentru că serele se diferențiază în funcție de utilizare. De exemplu, o seră pentru răsaduri și hibernarea plantelor va fi diferită față de sera pentru grădina de iarnă sau față de sera pentru legume. Trebuie să mai știți și că anumite sere rețin căldura mai bine, altele facilitează o folosire mai eficientă a spațiului și iarăși altele absorb lumina mai bine.

    solarii.jpg
    Seră acoperită cu plăci din policarbonat

    1.2. Sera sau solarul poate avea un sistem de încălzire sau nu

    Serele pot fi încălzite sau nu. Serele încălzite sunt mai utile, pentru că pot fi folosite atât pentru răsaduri, cât și pentru hibernarea plantelor. Ele prelungesc perioada de dezvoltare a plantelor. Aceste sere mai servesc și la călirea plantelor, ca și la pregătirea lor pentru a fi replantate în afara serei. Trebuie să mai adăugăm și că creșterea plantelor exotice în sere nu este posibilă fără încălzirea acestora.

    1.3. Mărimea unui solar și extinderea simplă a acestuia

    Vă recomandăm, să vă cumpărați o seră modulară, pe care să o puteți extinde ușor, dacă peste câțiva ani necesitățile dvs. de a folosi sera se vor mări. Pentru a alege sera cu mărimea potrivită, gândiți-vă bine la spațiul de care veți avea nevoie, pentru tot ceea ce vreți să plantați în ea. Trebuie să aveți grijă ca spațiul dintre rafturi respectiv grinzi să fie suficient de mare, pentru a vă putea mișca și lucra fără probleme în interiorul serei. Rafturile serei trebuie să asigure un spațiu suficient pentru plante și să aibă o adâncime maximă de 60 cm, iar grinzile să nu fie mai late d e 100 cm, pentru a putea ajunge la ele. Faceți loc în seră lăsați și pentru o masă de lucru suficient de mare pentru a vă facilita munca.

    2. Care este diferența dintre un solar construit în regie proprie și un solar cumpărat?

    2.1. Construirea unui solar în regie proprie

    În primul rând, trebuie să vă hotărâți, dacă vă veți construi singuri sera sau vă veți cumpăra una fabricată industrial. Vă sfătuim, să vă faceți singuri sera numai în cazuri excepționale, pentru că o seră fabricată profesional și amplasată corect vă va economisi multă muncă și, de asemenea, multe cheltuieli. Randamentul unei sere bine fabricate și corect amplasate este mai mare decât acela al unui solariu improvizat. Dacă vă veți monta singuri sera, trebuie să știți că un cadru masiv vă va lua mai mult din lumină, dar și că în magazinele obișnuite nu se găsesc cadre pentru sere suficient de solide.

    2.2. Alegerea de a cumpăra un solar

    Vă sfătuim, să nu vă lăsați păcăliți de preț și să nu cumpărați o seră ieftină. De fapt, astfel de sere veți întâlni foarte frecvent la magazinele specializate. Cel mai bine este să optați pentru o seră de calitate.

    sera.jpg
    Sera trebuie să fie cât mai aproape de casă

    Sera trebuie să aibă un cadru (schelet) solid
    Fiți atenți la cât de solid este cadrul serei. Acesta trebuie să fie cât mai rezistent posibil la condițiile nefavorabile de mediu și să suporte chiar și o forță de 100 kg. În ultima vreme, au apărut fenomene meteorologice extreme, care se caracterizează printr-un vânt puternic. Dacă solariul dumneavoastră are un cadru solid și rezistent, aceasta nu va fi luat de vânt. Cadrul trebuie să fie rezistent și la ninsori abundente, pentru că altfel în astfel de cazuri va trebui să stați de pază noaptea și să curățați acoperișul serei de zăpadă, pentru ca acesta să nu se dărâme.

    Sera trebuie să aibă un sistem de aerisire optim
    Pe lângă cadrul rezistent, un alt element important pentru ca o sera dumneavoastră să funcționeze bine și să dea randament este sistemul de aerisire optim al acesteia. O aerisire bună - chiar și cea artificială, obținută prin ventilație - va proteja plantele de boli, mai bine decât chimicalele. Aerisirea serelor este importantă din mai multe motive:

    a) primul motiv este acela că indiferent de anotimp, excesul de umiditate, care se adună în interiorul serei, trebuie să fie eliminat constant;

    b) al doilea motiv este echilibrarea temperaturii: în serele mici, temperatura aerului poate depăși 30°C chiar și pe timp de iarnă. Pentru echilibrarea temperaturii nu este suficientă doar existența unei ferestre mici pe acoperișul serei.

    De fapt, doar prin deschiderea aripilor laterale se poate obține o aerisire bună a serei.

    Dar, este important ca aripile laterale să nu se deschidă în întregime, ci partea inferioară a acestora să fie fixă cel puțin până la înălțimea de 1 metru.

    În acest fel, răsadurile și plantele din seră sunt protejate de exemplu primăvara, când în fiecare dimineață vom aerisi sera pentru a elimina umiditatea acumulată în timpul nopții din cauza temperaturilor nocturne încă foarte scăzute.

    Aerisirea prin deschiderea parțială a părților laterale ale serei este foarte importantă și vara, când temperaturile diurne sunt atât de ridicate încât, dacă sera nu ar fi aerisită, plantele s-ar opări din cauza căldurii excesive.

    3. Tipuri de solarii

    3.1. Clasificarea serelor în funcție de cadru

    De obicei, materialul din care este fabricat cadrul serei este ales în baza:

    - scopului cu care este utilizată sera,

    - a posibilităților de mentenanță a cadrului și

    - a aspectului dorit al serei.

    Cadrele serelor sunt de cele mai multe ori din lemn, din aluminiu sau din oțel.

    Sera cu cadru din lemn
    Lemnul este, cu siguranță, materialul cel mai atractiv, care se poate folosi pentru cadrele de seră. Dar, acesta prezintă și câteva aspecte nefavorabile: cadrele din lemn destinate serelor sunt destul de scumpe și sunt, de asemenea, greu de întreținut.

    Sera cu cadru din aluminiu
    Un aspect favorabil al cadrelor de seră din aluminiu este că acestea necesită doar o mentenanță superficială. În schimb, aspectul nefavorabil este că aluminiul nu reține bine căldura.

    Sera cu cadru din oțel
    Cadrul de seră din oțel este mai ieftin și mai simplu de montat, dar necesită o mentenanță constantă. Acesta facilitează și montarea de panouri din sticlă mai groasă.

    3.2. Clasificarea serelor în funcție de materialul plăcilor

    Plăcile din sticlă pentru sere sunt cele mai indicate. La fabricarea lor se folosește sticlă mai subțire și mai ieftină față de sticla normală. Aceste plăci permit o trecere maximă a luminii solare prin ele. Acest tip de sticlă reține bine căldura, dar se sparge sau crapă foarte ușor.

    Plăcile din plastic sunt mai puțin adecvate pentru sere. Sunt mai scumpe, mai sensibile și își pierd repede transparența. Au un grad de reținere a căldurii mai scăzut și devin fragile în urma expunerii la soare.

    Plăcile din policarbonat sunt utile, pentru că se sparg mai greu și izolează bine termic, dar nu sunt rezistente la zgârieturi și își pierd culoarea în timp.

    4. Deciderea amplasamentului unui solar

    În funcție de soare
    Atunci când decidem amplasamentul serei, trebuie să ținem cont de faptul, că toate plantele iubesc soarele. De aceea, sera trebuie să fie amplasată pe partea cea mai însorită a grădinii, pentru ca să fie luminată de soare o perioadă cât mai îndelungată posibil din zi.

    Direcția de amplasare
    Este importantă și direcția de amplasare a serei. Este de dorit ca sera să fie amplasată pe direcția est-vest, pentru ca plantele să aibă o lumină constantă de-a lungul zilei.

    Ferirea de vânt a serei
    Amplasați sera pe un loc cât mai adăpostit de vânt și furtună.

    Efectul negativ al apei pluviale și al apei freatice în abundență
    Serele nu trebuie să fie amplasate niciodată la poalele unui deal, într-un loc dintr-o vale sau o depresiune, unde apa s-ar putea aduna pe timp de ploaie abundentă. De asemenea, nici zonele în care apa freatică se află la nivel ridicat, nu sunt favorabile pentru sere.

    În proximitatea casei
    Dacă este posibil, este bine ca sera să fie amplasată cât mai aproape de casă, pentru că trebuie să alimentăm sera cu apă, iar cărarea găleților cu apă pentru udarea plantelor din seră este foarte obositoare. De asemenea, dacă sera este aproape de casă, nu ne va fi greu să mergem în fiecare zi de iarnă să ne culegem plantele aromatice, legumele și florile din ea.

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Montarea unui solar nou 4 x 8 m

    Dețin un solar (seră de gradina noua) 8 × 4 m si am nevoie de montaj. 217.35 RON la 362.25 RON

    ........

    Sera 6 x 3 m

    Ma intereseaza o sera 6 x 3 m cu acoperisul in 2 ape. 8694 RON la 14490 RON

    ........

    Solar metalic la cheie

    Doresc sa construiesc un solar metalic in Com. Galateni-Teleorman cu dimensiunile-latime 6 m si lungimea de 20 m. Am in prezent unul cu structura superioara din lemn-capriori si sustinerea di teava rotunda. 1956.15 RON la 3260.25 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Invelirea+ imbunatatirea unui solar de dimensiuni 8*4, 7 x4 înălțăme 3 m
    Sere si solarii, Costeşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sera in gradina 10 x 3m-complet, 10/3m
    Sere si solarii, Constanţa

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Sera 4x8m tot necesarul cu montaj, 12 mp
    Sere si solarii, Darabani

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Montajul unui solar, 4 x 10 m
    Sere si solarii, Constanţa

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Sere si solarii, 10 x 4m
    Sere si solarii, Domneşti

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sere si solarii, 8m/24/3,5 m
    Sere si solarii, Bucureşti

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Solar, 1 buc
    Sere si solarii, Lazuri de Beiuş

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Solar pentru legume, 5x16m
    Sere si solarii, Toboliu

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Postament sera + montaj sera, lxLxh 3,00 x 10,00 x 2,00
    Sere si solarii, Fibiş

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montaj solar 6/20, 6/20 x3,30inaltime
    Sere si solarii, Suceava

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Construcție seră, 8m x 4 m
    Sere si solarii, Ocoliş

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sera gradina, 3x6x2 m
    Sere si solarii, Coconi

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, O sera pentru fortarea lalelor hidroponic, 10mx10m
    Sere si solarii, Gostilele

    6955.2 RON la 11592 RON

    Prețul, Scheletul solarului fara folie, 10m latime 20 lungime
    Sere si solarii, Cuciulat

    13910.4 RON la 23184 RON

    Prețul, Manopera pentru montarea unei sere metalice cu ecran dublu, 7200 mp
    Sere si solarii, Cerneşti

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, ACOPERIRE SERA , 5/7/4
    Sere si solarii, Constanţa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, 2 sere din policarbanat 60 mp, cu sistem de incalzire, irigatii, venti, 2 buc 60 mp
    Sere si solarii, Râmnicu Vâlcea

    4173.12 RON la 6955.2 RON

    Prețul, O sera din poliuretan cu structura rezistenta tot anul, 3x6x2
    Sere si solarii, Jibou

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Solar gradina + sistem irigare , L8 latime 4 H 2
    Sere si solarii, Buzău

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Solar 4x8, 1 usa, aerisire lateral,
    Sere si solarii, Gulia

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Solar, 5m x 10 m x 3.5m
    Sere si solarii, Lehliu

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Ofertî pentru solar, 4x8 sau 4x10
    Sere si solarii, Radovanu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Sera gospodărie privată, 7/6m , înălțime maxim 3 m
    Sere si solarii, Timişoara

    26082 RON la 43470 RON

    Prețul, Reparatie solar de legume, 10m lungime cu 5m latime
    Sere si solarii, Nuci

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Seră profesională, 30m lungime, 10 m latime, 3 m inaltime
    Sere si solarii, Curtici

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sera penteu gradina, 3x6x2 m
    Sere si solarii, Braşov

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Montaj structura metal+policarbonat 10mm, bronz, lungime 4m, latime 3 m, inaltime peste 2 m
    Sere si solarii, Târgu Mureş

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montaj folie pe o sera cu schelet metalic, Lungime-8m, latime-6m inaltime aproximativ 2m
    Sere si solarii, Bucureşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Solar cu schelet din metal , 8m/3.5m
    Sere si solarii, Dumbrăviţa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Solar , 3x8 sau 4x8 cu usa la ambele capete si as prefera cu placi PVC
    Sere si solarii, Nojorid

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Solar gradina , 10 x 5 m
    Sere si solarii, Oradea

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Sera sticlă 4x4 m, 4 x 4 m
    Sere si solarii, Giarmata

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Montaj folie pe un solar existent de12/4 m.Am folia cumpărată., 12 m lungime 4 m latime
    Sere si solarii, Albota

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Cumparare si montaj sera ,
    Sere si solarii, Covrigi

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Solar 4/10, Cu montaj
    Sere si solarii, Crivina

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Montaj folie solar, folie pt solar
    Sere si solarii, Otopeni

    652.05 RON la 1086.75 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sere si solarii?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Sere si solarii lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    42+ Firme pentru Sere si solarii
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă