Prețul montajului și demontajului ușilor de interior depinde de producător, de ofertele întocmite și, nu în ultimul rând, și de materialul și dimensiunile ușilor de interior. Prețul demontajului ușilor de interior se situează în jur de 30 EURO, iar pentru montajul ușilor de interior, alături de montarea uscată a tocurilor și a foii de ușă, veți plăti aproximativ 40-60 EURO. Montajul ușii de intrare este ceva mai scump. Pentru demontajul ușii de intrare veți plăti între 35-65 EURO, iar pentru montajul acesteia, între 65-100 EURO.
Cui să încredințați montarea ușilor de interior? Trimiteți o cerere către montatorii ușilor de interior din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Montarea ușilor interioare este un proces relativ simplu pe care îl puteți efectua singuri cu anumite cunoștințe anterioare. Tot ce aveți nevoie sunt uneltele adecvate, adeziv și spumă poliuretanică. Cu toate acestea, lucrurile stau puțin diferit când vine vorba de montarea ușilor exterioare. Montarea ușii de intrare este mult mai complicată decât ușa camerei, deoarece trebuie avut grijă să nu se întrerupă învelișul termic exterior al clădirii, deoarece pot să apară așa-numitele punți termice, prin care se pierde multă energie plătită, dar neutilizată. Întrucât ușile de intrare sunt mult mai complexe din punct de vedere tehnic (izolație termică și fonică, protecție antiefracție etc.), procedura de montare a acestora este diferită, fiind folosite și alte unelte, în primul rând pentru că aceste uși trebuie să fie fixate pe ziduri portante, ceea ce este o provocare în sine. Prin urmare, vă recomandăm călduros să lăsați această lucrare profesioniștilor. Producătorii, adică furnizorii odată cu vânzarea, oferă de obicei și montajul ușilor și oferă o garanție a muncii lor, așa că de ce să nu o folosiți?
În principiu, regula este ca ușa de la intrare să fie instalată împreună cu ferestrele, dar în tot cazul înainte de lucrările finale, precum turnarea șapei, vopsirea pereților și așezarea podelei. Deoarece pentru executarea lucrărilor interioare este necesară temperatura camerei din clădire, în special în lunile mai reci, este important ca ușa de intrare să fie montată mai devreme și astfel să ofere condițiile necesare pentru lucrările ulterioare.
Montarea ușilor camerei se face după ce toate podelele sunt finalizate, dar înainte de vopsirea pereților. Având în vedere că pe pereții din jur pot apărea mici deteriorări (margini tăiate etc.) la montarea ușii, zugrăvirea după montarea tâmplăriei va permite să corectați totul la timp.
Spre deosebire de ușile de intrare, ușile din interior nu trebuie să îndeplinească criteriile tehnice și de securitate avansate. Nu trebuie sa fie izolate fonic și termic, rezistente la influențele externe sau antiefracție, dar trebuie să fie totuși funcționale, impermeabile și frumoase. Acestea din urmă - frumoase - înseamnă de fapt că sunt integrate stilistic și estetic în interior, ceea ce este o condiție foarte importantă, deoarece sunt mai multe în casă și sunt foarte vizibile. Este o decizie personală care material să alegeți, dar are sens să-l adaptați la designul general al spațiului. Combinația de uși pentru interior furniruite arată foarte bine cu parchetul sau, dimpotrivă, ușa este vopsită în gri dacă doriți să stabiliți o distincție clară între suprafețele podelei și a pereților. Versiunile mai ieftine de furnir (din lemn) sunt laminate, deși există tipuri de materiale mai scumpe, precum cele din sticlă tratată special sau călită.
Atunci când alegeți o ușă de exterior, cea mai mare atenție trebuie acordată caracteristicilor tehnice. Ușile de intrare trebuie să fie de bună calitate, bine izolate termic și fonic, securizate și antiefracție. Dacă, pe lângă toate acestea, le găsești și pe cele care sunt complet în concordanță cu fațada și, de fapt, cu întregul exterior, atunci ați îndeplinit misiunea. Pe piață se comercializează o mare varietate de tipuri și modele - de la uși de intrare din plastic (PVC), din lemn sau furniruite, din sticlă cu ramele din lemn, plastic sau metal până la uși integral metalice cu ramele din lemn. Din punct de vedere estetic, este important ca ușa să arate ca o parte integrantă a fațadei, să o completeze și să nu iese prea mult în evidență, decât dacă ați hotărât să fie în contrast deplin.
Mulți clienți se întreabă dacă este mai bine să opteze pentru ușile la comandă sau să le cumpere într-un salon. Răspunsul la această întrebare este ambiguu și depinde de mai mulți factori. Când vine vorba de renovarea, amenajarea sau adaptarea caselor sau apartamentelor mai vechi, dimensiunile deschiderilor existente pentru tâmplărie nu sunt adesea standard, așa că ușile de cameră făcute gata se găsesc cu greu la vânzare. Întrucât ar fi inutil ca deschiderile să se schimbe și să ajusteze, atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al timpului și al efortului, cea mai simplă și mai rezonabilă soluție este realizarea la comandă, deoarece tâmplarul va ajusta cu precizie dimensiunile ușii la dimensiunile deschiderii, oricât de ciudate ar fi. În plus, meșterul poate schimba materialul și designul conform instrucțiunilor dumneavoastră, astfel încât să obțineți piese de mobilier absolut unice. În ceea ce privește prețul, este clar că ușile unice făcute pe măsură și cerințele dumneavoastră vor fi mai scumpe decât cele produse industrial, dar trebuie să fiți conștienți de faptul că această diferență este foarte justificată din punct de vedere al calității, unicității și durabilității.
Ușile produse industrial de dimensiuni standard care pot fi cumpărate în saloanele specializate sunt o alegere excelentă și, mai ales, mult mai ieftină decât cele la comandă. Cu toate acestea, pentru ca astfel de uși să se potrivească cu interiorul, deschiderile din pereți trebuie mai întâi proiectate pentru acestea. Practic vorbind, este fezabil doar în clădirile noi și clădirile mai recente, în timp ce în cele mai vechi este foarte rar fezabil. În plus, aveți disponibilă o gamă limitată de dimensiuni, materiale și design.
Punctele de plecare pentru montarea ușilor sunt, desigur, podelele nivelate, care trebuie luate în considerare chiar și în faza de realizare a pardoselilor, adică a șapei. Înainte de montare, este extrem de important ca deschiderea peretelui să fie pregătită corespunzător. Este necesar să se verifice cum se face tencuiala - dacă este neuniformă și neegalată, trebuie reparată și uniformizată prin aplicarea unui chit acrilic pe bază de apă. Pe lângă suprafața deschiderii peretelui, trebuie să verificați și podeaua - dacă aceasta este neuniformă și tocul ușii va fi înclinat, atunci mișcarea foii ușii va fi problematică.
La montarea ușilor de cameră este necesar ca deschiderea să fie cu cel puțin 3-5 cm mai mare decât dimensiunile exterioare ale tocului și cu 1-3 cm mai mare decât înălțimea exterioară a acestuia. Regula de aur a montării ferestrelor și ușilor este să lăsați întotdeauna deschiderea puțin mai mare, deoarece este mai ușor să o umpleți cu spumă poliuretanică și astfel să o reduceți decât să o ajustați pentru a o mări. Desigur, acest lucru trebuie luat în considerare în faza de proiectare, înainte de începerea construcției.
După verificarea tuturor deschiderilor pentru uși și, dacă este cazul, efectuarea modificărilor necesare, urmează montajul ramei, adică tocul ușii. Pentru acest lucru, nivela este cel mai importantă unealtă. Se pleacă de la poziția verticală a tocului; tocul asamblat al ușii de cameră este plasat în deschiderea peretelui în poziție verticală, iar corectitudinea acelei poziții se verifică cu o nivelă. Toate unghiurile trebuie să fie drepte și tocul să păstreze întreaga înălțime în aceeași linie dreaptă și aceeași axă.
Tocul introdus în deschiderea peretelui este fixat cu suporturi, adică așa-numitele distanțiere. Acest lucru este cel mai ușor de făcut cu suporturi telescopice profesionale, dar dacă nu le aveți, șipcile puternice și groase și penele de lemn, vor servi bine, dar atunci când le montați, trebuie să aveți grijă să nu zgâriați sau să deteriorați suprafețele. Distanțierele sau șipcile telescopice sunt așezate astfel încât tocul să se fixeze și să mențină lățimea necesară, iar acestea sunt blocate la înălțimea mânerului și deasupra podelei. În toate colțurile, pe partea stângă și dreaptă a tocului ușii, sunt așezate suporturile care vor ține și toate colțurile fixate și la o distanță egală până la finalizarea montării. La sfârșitul acestei părți a procesului, nivela trebuie folosită pentru a verifica din nou dacă unghiurile au rămas drepte peste tot și dacă toate liniile sunt drepte și pe aceeași axă.
Când tocul este introdus și complet fixat, este timpul să montați foaia de ușă. Foaia de ușă este atașată de balamale, șuruburile sunt înșurubate, apoi se verifică dacă se mișcă liber și ușor și dacă totul este la locul său. Dacă se blochează sau atârnă undeva, este necesar să reglați balamalele, adică să le strângeți sau să le slăbiți. Și de data aceasta, verificați din nou toate pozițiile cu o nivelă. Dacă totul merge bine, puteți îndepărta distanțierele telescopice sau șipcile, dar lăsați suporturile.
Deschiderea dintre perete și tocul ușii, oricât de îngustă ar fi, trebuie umplută cu spumă poliuretanică. Recomandăm utilizarea spumei care nu se întinde prea mult pentru a nu se vărsa pe toate părțile. Este important să lăsați totul așa cum este fixat timp de cel puțin 6 ore pentru ca spuma poliuretanică să se întărească complet sau atât cât a declarat producătorul.
Când spuma poliuretanică se usucă, urmează lucrările de finisare. Excesul de spumă trebuie tăiat cu un bisturiu și apoi puteți îndepărta, de asemenea, orice distanțiere și suporturi care au ținut tocul. Rămâne să montați, adică să lipiți sau să înșurubați muluri decorative în jurul ușii pentru a umple toate golurile și și pentru ca ușa să dobândească aspectul final. Dacă credeți că aveți nevoie sau doriți ceva diferit, puteți monta și alte elemente suplimentare în jurul tocului.
Ultima parte a procesului este reglarea finală a foii de ușă pe balamale. Verificați dacă foaia de ușă este poziționată corect și dacă se deschide/se închide fără probleme. În cele din urmă, este timpul să montați mânerul și, din nou, ar trebui să urmați instrucțiunile producătorului.
Dacă vă aflați într-o situație în care ușa este montată într-un perete din plăcile knauf, această deschidere trebuie să fie întărită corespunzător conform recomandărilor producătorului sau executantului. Knauf sau peretele din gips carton este foarte ușor și, prin urmare, aproape întotdeauna despărțitor, deci este esențial să îl întăriți bine înainte de a începe lucrul, astfel încât peretele să nu fie deteriorat și ușa să nu atârne.
Înainte de montarea ușii de intrare, este necesar să pregătiți deschiderea peretelui și să montați tocul ușii. Urmați instrucțiunile producătorului pentru asamblarea tocului. După asamblarea cadrului, adică a tocului, așa cum se mai numește la noi, dimensiunile acestuia trebuie comparate cu dimensiunile deschiderii peretelui. Deschiderea optimă pentru ușa din față ar trebui să fie cu 2-3 cm mai lată decât dimensiunile exterioare ale tocului și cu 1-2 cm mai mare decât înălțimea exterioară a tocului. În cazul în care se montează uși noi de intrare în locul celor vechi, deschiderea construcției, grinzile și deschiderea podelei pentru pragul metalic trebuie ajustate la noua ușă. Următoarele sunt, de asemenea, importante - dacă podeaua din holul de la intrare sau din încăpere nu este încă terminată, este necesar să se marcheze înălțimea finală a podelei sau nivelul podelei finite și să se monteze suporturi / distanțiere din lemn care vor înlocui temporar înălțimea pragului.
Înainte de a plasa pervazul ușii în deschiderea peretelui, astfel încât să fie la același nivel cu o parte a peretelui, acesta trebuie protejat cu bandă adezivă. Ușa finită este de obicei acoperită cu folie pentru protecție în timpul transportului și montării, așa că nu îndepărtați până nu terminați toată lucrarea. Introducerea stocului este cea mai complexă și importantă parte a întregii lucrări și se introduce în deschiderea peretelui astfel încât marginea superioară a pragului metalic să fie cu cel puțin 1,5 cm deasupra nivelului podelei finite (1 cm este minim și maxim 2 cm datorită mișcării nestingherite a foii de ușă), iar marginea inferioară, desigur, la aceeași înălțime cu nivelul podelei finisate. Pragul metalic poate avea și un profil suplimentar și șaibe. În acest caz, profilul de bază este plasat sub nivelul podelei. După măsurare și control, se verifică adâncimea exactă a tocului în raport cu grosimea peretelui, în timp ce unghiurile drepte ale axelor orizontale și verticale se verifică cu o nivelă. Plasarea ușii exact în centrul lățimii peretelui sau mai mult spre exterior, adică în interior, v-a depinde de cât de mult se va putea deschide ușa, în funcție de spațiul disponibil. Desigur, pentru a fi mai în sigură, este mai bine să plasați ușa de intrare exact în mijlocul deschiderii peretelui, însă după aceea se va putea deschide doar la unghiul drept.
Când tocul este așezat la locul său, acesta trebuie lipit pe toate cele patru laturi cu pene din lemn, adică în puncte de aceeași înălțime pe fiecare parte, față în față. Penele sunt plasate între perete și toc, dar astfel încât să fie paralele cu podeaua, în ambele colțuri superioare și în plus ușor împinse una spre cealaltă, apoi la treimi din înălțime și chiar deasupra pragului. Unghiurile drepte ale axelor orizontale și verticale sunt verificate din nou cu o nivelă. Ușa este nivelată în toate cele trei axe, astfel încât o nivelă cu laser sau un alt dispozitiv de măsurare sau un pendul obișnuit poate fi folosit pentru asta, iar când este nivelată și asigurată, o pană este plasată pe ambele părți. Aceste pene din lemn trebuie să fie bine prinse și să țină tocul ferm în poziție până la sfârșitul montării.
Apoi se montează foaia de ușă, dar înainte de aceasta, la mijlocul înălțimii tocului se introduce o șipcă, care servește la verificarea deschiderii/închiderii foii, deoarece foaia trebuie să se miște fără probleme lângă acea șipcă. De asemenea, se verifică modul în care foaia se sprijină pe toc și dacă unghiurile sunt drepte în toate direcțiile. Dacă este necesar, dacă observați vreo abatere, schimbați poziția tocului. Toate penele din lemn trebuie așezate cât mai ferm posibil, deoarece nu trebuie să se miște. De asemenea, puteți desena poziția corectă a tocului pe perete. Foaia de ușă este apoi scoasă din toc sau doar deschisă, astfel încât să stea în unghi drept față de toc și să fie suplimentar fixată, adică se întărește pentru a preveni îndoirea în timpul găuririi.
Urmează montarea distanțierelor, adică șipci cu ajutorul cărora tocul este stabilit astfel încât să nu se miște până la finalizarea montării. Penele din lemn sunt introduse mai întâi la înălțimea mânerului, pe ambele părți, între toc și perete, dar pentru ca nimic să nu fie deteriorat. Lungimea penei de lemn trebuie să corespundă lățimii tocului ușii. Când ați terminat, ar trebui să verificați dacă totul este bine poziționat și că toate liniile sunt drepte - în unghi drept față de podea.
Tocul ușii are deja găuri pregătite pentru montare, adică ancorarea pe perete. În primul rând, dopul de protecție este scos din suportul central, care se află la înălțimea mânerului, iar apoi se face o gaură cu un diametru de 6 mm prin toc și perete. Adâncimea găurii din perete ar trebui să fie de cel puțin 5 cm. Apoi, în ea este înșurubat un șurub de ancorare cu diametrul de 7,5 mm. După aceea suportul central se pune la loc și se înșurubează, dar trebuie verificată distanța dintre laturi, care trebuie să rămână aceeași pe toată înălțimea tocului. La găurire, desigur, trebuie avut grijă să nu deteriorați tocul ușii de intrare, deoarece acesta nu poate fi reparat. Atenție, de asemenea, la aceleași dimensiuni ale burghiului și dimensiunile șurubului. Când ancorarea s-a terminat, verificați din nou toate axele și unghiurile drepte cu o nivelă, pentru că numai atunci foaia ușii se va putea mișca fără de blocaj.
Deoarece ușa de intrare este o pătrundere în învelișul termic al casei și este expusă tuturor influențelor externe, aceasta trebuie sa fie complet impermeabilă, fără punți termice. Golul dintre construcție și toc este permanent închis pe trei niveluri. Stratul exterior este impermeabil și permeabil la vapori și oferă, de asemenea, o protecție adecvată împotriva vântului. Spuma poliuretanică din mijloc oferă izolație termică și fonică, iar în interior sunt instalate bariere de vapori și bariere termice. Acest spațiu dintre perete și toc trebuie umplut uniform cu spumă poliuretanică. La umplere, rețineți că spuma poliuretanică se extinde rapid, așa că nu puneți prea multă. Este important să lăsați pervazul ușii, tocul și pragul blocate și susținute timp de cel puțin 6 ore (sau conform instrucțiunilor producătorului) după umplere, pentru ca spuma din deschidere să se întărească complet.
Când spuma poliuretanică s-a întărit suficient, barele transversale, suporturile și penele sunt îndepărtate. Excesul de spumă este apoi tăiat cu un cutter, pe toată lungimea marginilor, acolo unde este necesar. Înainte de a începe lucrările de zidărie și de a monta mulurile decorative (așa-numitele plinte), verificați încă o dată montarea și închiderea foii de ușă. Banda adezivă sau folia de protecție se îndepărtează de pe întregul toc numai după finisarea peretelui din jurul ușii, adică după tencuire și zugrăvire, dacă sunt necesare. În ceea ce privește montarea mânerului și încuietoarei ușii, este necesar să urmați instrucțiunile producătorului anexate, deoarece montarea incorectă poate deteriora mecanismul de închidere.
Cât costă montarea unei uși? Prețul va depinde în primul rând dacă le comandați sau le luați pe cele produse în serie. Diferența dintre ele poate fi dublă sau chiar triplă. Prețul montajului ușii de intrare depinde de producător, de ofertă și, nu în ultimul rând, de materialul și dimensiunile ușii. Costul montării ușilor interioare clasice, împreună cu instalarea tocului ușii și a foii, pe o deschidere cu pereții plani și eventual tăierea tocului este de la 80 – 150 RON/mp.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Montaj 2 usi metalice la casa
Am nevoie sa montez 2 usi metalice la casa. Marime usi 140x210 cm si 120x210 cm. Casa este in constructie deci nu trebuie scoase usi vechi doar montate cele noi. Am nevoie de montaj Marti 11 februarie 2025. Casa se afla in judetul Arges sat Smeura, 3 km distanta de Pitești. 173.88 RON la 289.8 RON
Montaj usa filomuro
Am avea nevoie de un montaj pentru o usa tip filomuro. 86.94 RON la 144.9 RON
Montaj usi interior
Am nevoie de montat 3 usi interior cu marimi de 2 x 0,7 m. 260.82 RON la 434.7 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.