Pentru zona

  Zid de sprijin din beton armat preț

  Care este prețul unui zid de sprijin ? Gradul de dificultate a terenului poate spori în mod considerabil costul construcției, deoarece de regulă este necesară realizarea unei fundații speciale și stabilizarea terenului cu ziduri de sprijin. Dacă zidul de sprijin sau scarpa are peste 1,5 m înălțime, aveți nevoie și de o autorizație de construire, ceea ce scumpește și mai mult construcția. Cu cât zidul de sprijin este mai înalt, cu atât are nevoie de o fundație mai extinsă. Vă recomandăm de asemenea efectuarea calculului static, pe care vi-l realizează inginerul de statică. Prețul de execuție a unui zid de sprijin, cu pregătirea prealabilă, armătura și turnarea betonului, se situează în jur de 100-150 lei/m2.

  Cui să încredințați realizarea unui zid de sprijin? Trimiteți o cerere către executanții de ziduri de sprijin din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul unui zid de sprijin


  Prețul paramentului. Prețul de execuție a unui zid de sprijin, cu pregătirea prealabilă, armatură și turnarea betonului.

  100 RON/mp

  PREȚ MINIM
  RON/mp

  PREȚ MEDIU
  150 RON/mp

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Zid de sprijin din beton armat

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Preț capac stâlp beton


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul bolțarilor de beton pentru stâlp

  Bolțarii din beton pentru stâlpi au avantajul de a fi ușor de montat în cazul în care vrei să demarezi o lucrare de împrejmuire. Bolțarii din beton vibropresați pentru stâlpi sunt tip cofrag, iar în acest caz nu mai este nevoie să cofrați cu scândură. Perfect calibrat, cu suprafețe netede și perfecte, tratate cu soluții impermeabilizante, bolțarul nostru este o soluție de încredere pentru multe aplicații edilitare cu o mare valoare estetică și reducere de costuri. Un alt atu important este durabilitatea, dar și durata montajului.


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  Prețul demolării pereților din beton


  mp

  RON/mp

  RON

  Prețul split bolțarilor din beton


  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON

  buc

  RON/buc

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  ZIDURI DE SPRIJIN – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

  1. Ziduri de sprijin - ce trebuie să știi?

  zid-de-sprijin.jpg1.1. Zid de sprijin

  Zidurile de sprijin sau chiar scarpele (meșterii le deosebesc numind zidurile de sprijin pline, iar cele goale cu scarpele) sunt de fapt granițele dintre două niveluri de teren care împiedică alunecarea pământului din punctele superioare în cele inferioare. Prin urmare, scarpele sunt utilizate în acele locuri în care ar putea surveni o alunecare de teren din cauza diferenței mai mari de înălțime a terenului. De aceea un zid de sprijin este adesea o soluție în curți sau grădini de legume, deși este folosit și pentru amenajarea teritoriului și grădinii. Zidul de sprijin asigură  ca solul terenului superior să rămână pe loc și, astfel, curtea dvs. să arate întotdeauna îngrijită și ordonată.

  2. Tipuri de ziduri de sprijin

  Există mai multe tipuri de astfel de ziduri – din piatră, beton sau lemn. Cât de durabil va fi zidul și cât timp își va îndeplini scopul, pe lângă calitatea muncii, depinde și de material. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale și este destul de clar că nu fiecare poate fi folosit în orice scop. La realizarea unei astfel de construcții, alegerea materialelor și a metodelor de lucru depinde în mare parte de caracteristicile terenului, de mediul înconjurător și de locul pe care se ridică. Desigur, este întotdeauna recomandat ca peretele persistent să urmeze stilistic conceptul de amenajare a teritoriului și, mai presus de toate, să fie cât mai discret și neobservat. Deoarece este încă o structură a clădirii și este foarte vizibilă în toate sensurile, este important să se contopească cu mediul. Acesta este și motivul pentru care zidurile de sprijin sunt adesea acoperiți suplimentar cu vegetația care este plantată în punctele mai înalte pentru a, pe măsură ce crește, acoperi întregul zid sau sunt formate din blocuri goale în care sunt plantate plante.

  2.1. Ziduri de sprijin clasice din beton

  Zidurile de sprijin din beton sunt cea mai comună alegere pentru acest tip de construcție de protecție. Acest lucru se datorează universalității lor, aspectului neutru și, mai ales, durabilității excepționale, care rezistă tuturor condițiilor meteorologice. Un zid de beton se realizează pregătind mai întâi cofrajul cu armătură și apoi turnând betonul în el. Pregătirea cofrajelor cu armătură necesită anumite cunoștințe și experiență. Zidul poate fi ridicat fără armături, dar o astfel de construcție va fi mai slabă și mai puțin rezistentă la deteriorări mecanice sau la influența schimbărilor meteo. Cel mai bun lucru la zidurile de sprijin din beton este că practic nu trebuie reparate niciodată. Deoarece sunt turnate în cea mai mare parte dintr-o singură bucată, întreaga suprafață este purtată uniform de forțele de presiune ale pământului care acționează asupra structurii. În afară de așezările mai mici (vorbim despre milimetri), nu ar trebui să se aștepte alte modificări pe o astfel de pantă de beton. Dacă zidul de beton începe să se aplece în direcția presiunii solului, înseamnă că fundația nu este realizată corect sau că grosimea necesară a betonului a fost estimată incorect.

  2.2. Zid de sprijin din elemente din beton

  Un ansamblu special al zidului de sprijin este un zid modular din beton, care este realizat din elemente fabricate din fabrică; aceste produse finite sunt transportate într-un anumit loc și amenajate. În cele din urmă, întreaga lungime a zidului arată ca un mozaic de mai multe elemente modulare interconectate. Avantajul unui astfel de ansamblu de construcție în raport cu construcția clasică este timpul de lucru mai redus, elementele de beton de o calitate mai bună datorită unui control mai bun al amestecului și întărirea acestuia în timpul producției și, de asemenea, un preț ușor mai mic în comparație cu un zid clasic de beton.

  2.3. Zid de sprijin din blocuri de beton

  Un zid rezistent din blocuri de beton este comparabil ca durabilitate și rezistență cu un terasament turnat din beton, cu excepția că de fapt, construcția sa este oarecum mai ușoară. Nu necesită cofraj sau armături, ci pregătirea bazei și a fundațiilor. Prin urmare, zidul poate fi construit din blocuri clasice de beton, solide sau goale, sparte sau crăpate. Acest tip de zid de sprijin este realizat practic la fel ca un zid de cărămidă - blocurile sunt stivuite una peste alta și apoi îmbinate cu mortar. În partea de sus, sunt așezate elemente mai mici, de finisare, cum ar fi cărămizi sau plăci de beton, și dacă sunt alese elemente speciale de beton pentru cofrajele exterioare - și există cele care arată ca piatră reală, de exemplu - zidul poate acționa ca un element elegant în aer liber.

  2.4. Ziduri de sprijin din piatră

  Zidurile de sprijin din piatră sunt foarte populare în special în lumea mediteraneeană. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că sunt relativ exigente de efectuat și ar trebui acordată o atenție specială alegerii pietrei. Cea mai bună alegere este cea care poate fi găsită în locația în care este ridicat zidul. Cu toate acestea, ar trebui evitate speciile mai moi, deoarece acestea sunt mai puțin durabile și rezistente, cum ar fi rocile poroase care, datorită structurii lor, absorb apa foarte repede sau șistul care se sparge ușor. Pe de altă parte, rocile foarte dure, de asemenea, nu sunt potrivite, chiar dacă sunt foarte stabile și rezistente la influențele atmosferice. Acest lucru se datorează faptului că piatra din carieră nu poate fi niciodată stivuită direct într-un zid de sprijin; de obicei trebuie rafinat sau tăiat într-o anumită formă. Această sarcină este foarte dificilă sau chiar imposibilă atunci când vine vorba de pietrele dure.

  Atunci când alegeți o piatră pentru scarpi, pe lângă tipul și duritatea corespunzătoare, vă decideți și pentru dimensiune; este cel mai bun și mai practic să luați pietre din care zidul poate fi ridicat relativ rapid și ușor fără prea multă prelucrare și finisare. Prea mari pietre necesită prea multă muncă suplimentară, iar cele prea mici vor face zidul să pară gol și instabil. Piatra zdrobită poate fi comandată dintr-o carieră și apoi prelucrată, ceea ce, în principiu, este mai scump decât un furnizor de materiale de construcție.

  2.5. Zid de sprijin din lemn

  Cea mai rară versiune a unui zid de sprijin este cu siguranță din lemn. Acest lucru se datorează în primul rând sensibilității și instabilității lemnului, care dintre toate materialele enumerate este cel mai puțin rezistent la schimbările meteorologice. Zidurile de sprijin din lemn sunt dificil de întreținut, deoarece scândurile sau plăcile trebuie controlate constant și acoperite cu acoperiri de protecție, vopsea sau lac, iar cele deteriorate sau putrede trebuie înlocuite cu altele cât mai curând posibil. Totuși, un zid din lemn oferă și unele avantaje. Una dintre cele mai importante este prețul său, deoarece plăcile sau scândurile le puteți tăia și singuri. Dacă decideți să faceți singuri restul, veți avea nevoie de stâlpi de oțel care vor fi suporturile și consolele pe care sunt fixate elementele din lemn. Un alt avantaj al unui astfel de zid de protecție este construcția ușoară, deoarece dimensiunea și forma scândurilor de lemn pot fi refăcute și reglate rapid, iar stâlpii de oțel nu necesită alte lucrări suplimentare decât fundația. Nu în ultimul rând, zidul de sprijin din lemn este realizat dintr-un material complet natural care poate fi reciclat și înlocuit rapid, deci este o alegere excelentă în cazurile în care este nevoie de o soluție rapidă și temporară.

  3. Cum se face un zid de sprijin din beton?

  3.1. Pregătirea terenului pentru zidul de sprijin

  Înainte de a începe ridicarea zidului de protecție, trebuie făcută o fundație adecvată, deoarece numai atunci zidul va fi puternic, stabil și de lungă durată și își va îndeplini scopul. Terenul este pregătit mai întâi pentru fundație, adică este săpată o groapă a cărei fund este acoperit cu un strat de pietriș. Acest strat dintr-un amestec de pietriș mai fin și mai mare și uneori nisip, cu grosimea de 10 - 20 cm (rar mai mult) la fundul gropii, se numește tampon; se comprimă pentru a deveni compact, fără pori și rezistent la îngheț. După ce totul este nivelat, începe betonarea fundației, care poate fi întărită cu armătură, dacă este necesar.

  3.2. Fundația unui zid de sprijin

  Când terenul este pregătit, acesta toarnă și compactează de fapt tamponul la fundul gropii de fundație, începe betonarea; fundația este făcută ca o centură, adică o bandă. Ce dimensiuni va avea depinde de dimensiunile zidului în sine. În principiu, regula este că atât lățimea, cât și adâncimea fundației sunt aceleași cu dimensiunile standard ale fundațiilor de tip radier. Aceasta înseamnă că fundația trebuie să fie sub zona de îngheț, la aproximativ 80-100 cm (sub suprafață), iar lățimea să fie de 50-70 cm. Adâncimea este determinată de zona geografică, de fapt, de puterea înghețului și de adâncimea pe care o atinge în mod normal, în timp ce lățimea depinde de lățimea zidului în sine. În orice caz, fundația trebuie să fie de cel puțin două ori mai lată decât zidul. Datorită fundației prea înguste, zidul de sprijin poate începe să se micșoreze și să se scufunde, iar din cauza celui superficial, apa este reținută în timpul iernii și îngheață în construcția însăși, ceea ce duce la crăparea și coroziunea armăturii din fundații.

  3.3. Cofraj și armătura pentru fundație

  Fundațiile de tip radier din beton sunt construite prin cofraj - așezarea cofrajelor din lemn. Construirea unei fundații de beton fără cofraj nu este nicidecum recomandată. Și anume, unii executanți de construcții pur și simplu trec peste instalarea cofrajelor din lemn și turnă betonul direct în groapa de construcție, ceea ce nu este deloc recomandat. Acest lucru este fezabil, dar atunci este practic imposibil să se controleze acuratețea construcției sau dimensiunile fundației, iar erorile sunt înmulțite cu lungimea fundației. Din acest motiv, recomandăm întotdeauna cofrarea cu cofraje din lemn, în care apoi se toarnă betonul. Cofrajul permite controlul precis al întregii construcții, dimensiunii și poziției armăturii din oțel în fundații. Mai mult, facilitează fixarea, astfel încât armătura să nu se miște sau să alunece din poziția prevăzută la turnarea betonului. Armătura în beton preia acțiunea forțelor de tracțiune și asigură astfel o stabilitate suplimentară a zidului, dar și transferul forțelor din partea superioară a zidului în partea de jos. Sunt necesare cunoștințe și abilități pentru această execuție corectă a fundației din beton cu armătură, așa că vă sfătuim ca în tot cazul să angajați profesioniști și să nu începeți singuri lucrarea.

  3.4. Țeavă de drenaj

  Unul dintre elementele foarte importante ale oricărui zid de protecție este țeava obligatorie de drenaj. Această țeavă asigură un flux de apă controlat în timpul ploilor abundente prin deschiderile realizate în zidul de sprijin. Aceste deschideri ar trebui să fie planificate în prealabil la o anumită distanță și locurile lor ar trebui să fie marcate înainte de construirea zidului. Dacă se realizează un zid din beton, țevile de drenaj din plastic sunt așezate pe locurile în cofraj, înainte de turnarea betonului. Dacă țeava de drenaj este instalată corect, presiunea apei pe zidul de sprijin este redusă semnificativ.

  4. Ridicarea zidului de sprijin din piatră

  4.1. Pregătirea amplasamentului și excavarea gropii

  Pentru un zid de sprijin din piatră, precum și pentru orice barieră de protecție, terenul trebuie mai întâi pregătit și determinat. Urmează pregătirea fundației din beton armat, deși, teoretic vorbind, fundațiile pot fi și din piatră. O astfel de construcție de fundație este mai riscantă, deoarece este mai dificil de controlat parametrii de calitate, rezistență și non-porozitate, astfel încât fundația AB este considerată o alegere mult mai bună.

  4.2. Zid de sprijin din piatră cu mortar de ciment

  Dacă vă decideți pentru un zid de piatră cu mortar de ciment, știți că pietrele sunt așezate pe un strat de mortar de ciment care le leagă într-un întreg solid, astfel încât rezistența zidului este unul dintre avantajele sale. Pe de altă parte, non-porozitatea sa s-ar putea dovedi a fi o slăbiciune, datorită retenției de apă, astfel încât conducta de drenaj este foarte importantă aici. Dacă decideți să construiți cu mortar de ciment, acordați atenție tratamentului rosturilor. Mortar poate fi prea mult în rosturi, astfel încât să ajungă până la marginea exterioară, ceea ce pierde tridimensionalitatea zidului la fel de mult ca și specificitatea fiecărei pietre individuale; de fapt, un astfel de zid „turnat” arată mai mult ca un autocolant decât o structură din piatră naturală. Zidul va arăta mai frumos atunci când rosturile sunt mai adânci și nu sunt umplute până la vârf cu mortar, astfel încât volumul și textura fiecărei pietre să fie clar vizibile și naturalețea întregului zid să nu fie perturbată.

  4.3. Lucrul cu nisip și pământ

  Acest mod de a face un zid de sprijin este așa-numita zidărie uscată cu piatră. Rosturile dintre pietre sunt umplute cu un amestec simplu de nisip și pământ. Un astfel de perete de sprijin nu este la fel de puternic sau stabil ca cel cu mortar de ciment, dar poate rezista presiunii solului, dacă nu este mai mare de un metru. Acest amestec este, de asemenea, suficient de poros.

  4.4. Punerea pietrelor

  Când fundația este gata, începe așezarea pietrelor una lângă cealaltă. Dacă construcția este uscată, fisurile sunt umplute cu un amestec de nisip și pământ și dacă este așa-numită construcție umedă, rosturile sunt umplute cu mortar de ciment. Odată cu formarea rândurilor individuale și creșterea treptată a zidului de sprijin, se formează o pantă umplută cu pământ, avându-se cea mai mare grijă să nu se deterioreze țeava de drenaj. În principiu, atunci când puneți pietre, regula este că cele mai mari și mai frumoase sunt plasate pe partea din față, astfel încât să fie „fața” zidului de sprijin, iar restul să rămână în spate. În timpul alinierii, pietrele trebuie înclinate astfel încât întreaga pantă a zidului să fie în cele din urmă în jurul valorii de 20 ° optime. Cel mai simplu mod de a păstra această pantă în timpul construcției este de a împlânta lamele în formă de șablon pe fiecare parte a zidului și de a le conecta cu o frânghie care va servi drept punct de reper și un limitator în timpul construcției.

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Proiectare si executie zis sprijin

  Proiectare de zid sprijin si executie. Este atasata si o poza. Doresc sa fiu contactat doar prin mail. 8694 RON la 14490 RON

  ........

  Un zid de sprijin din piatra sau beton

  Bună ziua,

  Doresc un zid de sprijin din piatra sau beton, lungime 20 m , H=2 m, Lucrarea se va face la Costesti com Balta.

  Mulțumesc 4347 RON la 7245 RON

  ........

  armare pereti caramida

  Bună ziua,

  aplicat amorsa intarire rosturi / aplicat betomn contact / pozat plasa buzau fi6 pe pereti fixata cu cupoane / aplicat tencuiala mecanizata / finisaj cu un strat de tinci

  Mulțumesc 15214.5 RON la 25357.5 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Zid in curte, la gradina, 4 și 2 m, 7 m lungime
  Zid de sprijin din beton armat, Cluj-Napoca

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Zid de sprijin, 50 ml, 0.8m
  Zid de sprijin din beton armat, Cărbuneşti

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Zid speijin, 61 ml
  Zid de sprijin din beton armat, Iaşi

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Imprejmuire gard beton + zidarie, 42 ml
  Zid de sprijin din beton armat, Pantelimon

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Proiectare,execuție zid sprijin, 15m lungime și 4 m înălțime
  Zid de sprijin din beton armat, Cluj-Napoca

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Zid de sprijin din boltari, L=12ml H elevatie=0.6m
  Zid de sprijin din beton armat, Comarnic

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Amenajare teren protectie inundaii, 2700 mp
  Zid de sprijin din beton armat, Sultanu

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Zid de sprijin mal pamant, 30m lugime 2 m inaltime
  Zid de sprijin din beton armat, Mitrofani

  6259.68 RON la 10432.8 RON

  Prețul, Zid Sprijin din beton armat, 3 m inaltime si 40 m lungime
  Zid de sprijin din beton armat, Ernei

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Zid de sprijin, 2,5m înălțime, 60m lungime
  Zid de sprijin din beton armat, Muntele Rece

  15649.2 RON la 26082 RON

  Prețul, Construirea unui zid de beton armat cu talpa pentru sustinerea unui mal, 1,50 de la suparata solului, 15
  Zid de sprijin din beton armat, Bărăşti

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Zid de sprijin, 30 ml și înaltime 2,50 m
  Zid de sprijin din beton armat, Răchiţi

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Grinda cu stalpi, 9
  Zid de sprijin din beton armat, Braşov

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Zid de sprijin efectuat in scazamant (inaltimi intre 1.5mH si 3m), 3m ,30ml
  Zid de sprijin din beton armat, Râmnicu Vâlcea

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, ZID SPRIJIN PAMANT, 2.5X10m
  Zid de sprijin din beton armat, Călăţele

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Zid sprijin , 2m înălțimea ,lungime 47 m
  Zid de sprijin din beton armat, Apahida

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Zid de sprijin in gradina, 35m respectiv 2m
  Zid de sprijin din beton armat, Floreşti

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Subzidire fundație 20 m liniari, Aprx.120cm×70cm×20m
  Zid de sprijin din beton armat, Perşinari

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Armarea fundației, 120 mp
  Zid de sprijin din beton armat, Valea

  13041 RON la 21735 RON

  Prețul, Zid de sprijin in forma de U, 10x10x10 m si 0,25 m grosime, 2 m inaltime, 0,25 m grosime
  Zid de sprijin din beton armat, Floreşti

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Zid sprijin fundatie fier beton, 15 - 20m
  Zid de sprijin din beton armat, Dobrotu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Constructie zid in forma de u, 8 m lungime, cu 5 m laturile
  Zid de sprijin din beton armat, Baia Mare

  4173.12 RON la 6955.2 RON

  Prețul, Zid din beton sau prefabricate, H=5m,L=20m
  Zid de sprijin din beton armat, Bran

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Zid de sprijin pt terasare teren in panta, panta destul de mare , 25-35 m lungime, 2-3 m înălțime
  Zid de sprijin din beton armat, Hangu

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Remediere zid de sprijit distrus, Inaltime in panta de la 2 la 3 m, lungimea 15 m
  Zid de sprijin din beton armat, Homorâciu

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Construcție zid beton sprijin , 27 ml
  Zid de sprijin din beton armat, Mihăeşti

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Zid de sprijin beton armat, h3m/5m L 30m+25m
  Zid de sprijin din beton armat, Călimăneşti

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Zid sprijin gard, 120 ml lungime și 2 m înălțime .
  Zid de sprijin din beton armat, Cluj-Napoca

  10867.5 RON la 18112.5 RON

  Prețul, Doua ziduri de beton, lungime 6m si inaltime aproximativ 50-60cm
  Zid de sprijin din beton armat, Cluj-Napoca

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Sprijinire mal, 90 ml
  Zid de sprijin din beton armat, Moviliţa

  1521.45 RON la 2535.75 RON

  Prețul, Amenajarea unui drum privat,
  Zid de sprijin din beton armat, Bistriţa

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Fundație cabană, stâlpi de susținere , cca 20 mp
  Zid de sprijin din beton armat, Arieşeni

  1304.1 RON la 2173.5 RON

  Prețul, Zid sprijin, placa beton, constructie lemn, 80 mp placa
  Zid de sprijin din beton armat, Comarnic

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Zid susținere la un mormânt, 2 mp
  Zid de sprijin din beton armat, Aiud

  652.05 RON la 1086.75 RON

  Prețul, Executie zid de sprijin inaltime variabila - 330 ml, 330 ml
  Zid de sprijin din beton armat, Craiova

  8694 RON la 14490 RON

  Prețul, Zid de 3 metri inaltime,70 metri lungimea, 3 metri inaltime,70 metri lungimea
  Zid de sprijin din beton armat, Valea Argovei

  1738.8 RON la 2898 RON  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zid de sprijin din beton armat?
  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Zid de sprijin din beton armat lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  1998+ FIRME PENTRU Zid de sprijin din beton armat
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ