Care este prețul ferestrelor panoramice? Singurul dezavantaj al ferestrelor și pereților panoramici este prețul lor. Prețul unui perete panoramic depinde de dimensiuni, tipul de vitraj, modalitatea de dechidere și profil sau material. La fel ca în cazul ferestrelor obișnuite de perete, este valabil faptul că materialul cel mai ieftin este PVC-ul. Din cauza mărimii și greutății ferestrelor, care necesită un toc solid, cel mai des se folosește rama din aluminiu. Tipul cel mai vândut de perete panoramic este sistemul de deschidere glisantă înclinată, al cărui preț este cu aproape 50% mai scăzut decât sistemul de perete panoramic glisant cu ridicare. Pentru o fereastră panoramică fixă veți plăti cca. 4000-8000lei, un perete panoramic cu deschidere glisantă înclinată costă în jur de 12000-15000lei. Sistemul de deschidere glisantă cu ridicare este și mai scump, prețurile ajungând chiar și la 20000lei. Pereții-ușile panoramice sunt un produs scump și pretențios, dar ele permit pătrunderea în casa dumneavoastră a cantității maxime de lumină, pot fi conectate cu terasa și astfel pot oferi priveliști minunate. Termenul de livrare este de regulă de la 1 la 3 luni.
Cui să încredințați aprovizionarea cu ferestre panoramice? Trimiteți o cerere către furnizorii de ferestre panoramice din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
Prețul peretelui panoramic din sticlă. Prețul pentru livrarea și montajul ușilor panoramice din PVC.
cantitatea dvs.
unitate
Prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Pret pentru perete panoramic din PVC, prag mic - prag submersibil. Deschidere liftant culisantă a peretelui panoramic. Preț pentru perete panoramic cu livrare și instalare.
Prețul unei uși de balcon din lemn aluminiu, cu geam triplu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn aluminiu, cu geam dublu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn aluminiu, cu geam triplu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn aluminiu, cu geam dublu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn, cu geam dublu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn, cu geam triplu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn, cu geam dublu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din lemn, cu geam triplu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din PVC, cu geam dublu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din PVC, cu geam triplu și două deschideri, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din PVC, cu geam dublu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Prețul unei uși de balcon din PVC, cu geam triplu și o deschidere, de dimensiuni 110 x 210 cm
Termenii precum balcon sau ușă glisantă, fereastră panoramică și perete panoramic, în arhitectura și designul clădirilor înseamnă de fapt elemente de construcție identice. Diferențele dintre acestea sunt tehnice și tehnologice - dimensiunea, modalitățile de deschidere și modalitățile de producție. Astfel, ferestrele, indiferent de tip și dimensiune, pot avea piese fixe și mobile și, prin urmare, sunt fixe sau cu canat, adică glisante. Acele mai mari sunt pereți sau ferestre panoramice, deoarece oferă o conexiune cu natura și oferă o vedere cât de mult poate cuprinde ochiul, aducând în același timp multă lumină naturală și căldură în spațiu. În acest fel, pereții, de fapt, ușile și ferestrele de acest tip, afectează foarte mult uzualitatea energetică eficientă. În afară de faptul că astfel de clădiri arată extrem de moderne în sens arhitectural, ele cresc semnificativ calitatea vieții pentru locatari. Astăzi, producția de pereți și ferestre panoramice a avansat atât de mult încât îngrijorarea cu privire la mecanismele de deschidere și închidere și defecțiunile acestora sunt complet inutile. Un alt mare avantaj al ferestrelor glisante panoramice este acela că pot fi deschise constant, oferind astfel un flux continuu de aer proaspăt. Nu în ultimul rând, avantajul lor este că mecanismele de deschidere și închidere sunt de fapt sisteme care nu au aproape nicio limită în ceea ce privește dimensiunea sticlei și în același timp sunt stabile și sigure de utilizat.
Ușile glisante sunt mai complicate de realizat decât ușile batante obișnuite, datorită mecanismului, balamalelor și glisierelor. Aceasta, desigur, influențează și prețul, care este mult mai mare decât pentru ușile obișnuite. Același lucru este valabil și pentru ferestrele panoramice, care sunt mai scumpe datorită dimensiunilor sticlei, deși calitatea de locuire cu astfel de ferestre nu poate fi comparată cu cea fără ele. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că dezavantajele ferestrelor panoramice este curățarea exigentă și de lungă durată care rezultă din dimensiunile lor.
Ferestrele panoramice sunt de obicei așezate pe partea însorită a clădirii, deoarece aici este de obicei planificată ieșirea în grădină, terasă sau balcon. De aceea, veți vedea foarte des case cu o combinație de uși glisante sau ferestre panoramice pe partea de sud, est sau vest și parapet, adică ferestre și uși obișnuite din nord, unde se află cel mai adesea camere nerezidențiale.
Ferestrele glisante și panoramice diferă în funcție de sistemul de fixare în podea și tavan, de care depinde și modul de deschidere. Dacă respectați maxim dimensiunile recomandate, ferestrele nu se vor lăsa sau rupe, indiferent de ce fel de sistem de fixare sau mecanisme de deschidere și închidere au. Desigur, fereastra va ceda atunci când balamalele sunt inadecvate. Prin urmare, vă sfătuim ca, înainte de a alege un ofertant, să decideți ce fel de ferestre și uși doriți, ce dimensiuni și cum să se manipuleze cu ele, astfel că este mai bine să consultați experți în acest sens. Acesta este singurul mod de a evita toate inconvenientele și problemele, iar peretele panoramic va servi scopul mult timp.
Peretele panoramic înclinabil-glisant se caracterizează printr-un mecanism de deschidere și închidere; aripa culisantă este deschisă mai întâi prin înclinare ca pentru ventilație, și apoi aliniată trăgând partea inferioară. Astfel aripa mobilă a peretelui panoramic alunecă lângă cel fix, deși ambele părți sunt în același plan. Pentru aceste ferestre, se recomandă limitarea dimensiunilor la 320x240 cm.
Ferestrele panoramice de ridicare-glisare sunt deschise ridicându-le ușor înainte de deschidere, apoi glisând canatul lângă partea fixă, de-a lungul glisorului. Canatele acestor ferestre nu se află în același plan, dar atunci când sunt închise și blocate, sunt complet fixe și bine izolate termic, astfel încât creează un microclimat foarte plăcut. Ferestrele glisante cu acest sistem pot fi mai mari - până la 400x260 cm.
Un perete panoramic glisant pliabil este format din mai multe părți sau panouri, care se deschid în segmente, adică ca un acordeon - se suprapun la îmbinările părților, una peste alta. Aceste ferestre panoramice pliabile se pot deplasa în mai multe moduri și în mai multe direcții: toate panourile merg într-o parte sau alta sau se întâlnesc în mijloc sau doar anumite panouri pot aluneca la stânga sau la dreapta. Dimensiunea maximă recomandată pentru acest sistem de deschidere este de 480x260 cm.
Rama unui perete panoramic, adică a unei ferestre, poate fi realizată din diferite materiale care diferă prin durabilitate, preț, aspect și, desigur, conductivitate termică. Cea mai ieftină opțiune, cu conductivitatea termică adecvată, este o ramă din PVC. În plus față de preț, un avantaj suplimentar al ramei din PVC este întreținerea ușoară, deoarece este foarte rezistentă la condițiile meteorologice și poate fi curățată cu o cârpă umedă obișnuită. Dezavantajul plasticului este aspectul său, deoarece se întâmplă să învechească foarte rău, să se estompeze sau să devină galben. Mai sunt și ramele de ferestre din lemn, care au cele mai bune proprietăți de termoreglare, și în plus sunt un material ecologic și natural care menține umiditatea optimă a spațiului. Cu toate acestea, slăbiciunea lemnului este un preț ceva mai ridicat și o întreținere mai solicitantă. A treia opțiune este o combinație între o ramă din lemn și o mască din aluminiu. Acest lucru asigură o durabilitate mai mare a ramei ferestrei, deoarece aluminiul protejează lemnul. A patra opțiune, cea mai scumpă, este o ramă din aluminiu curat, deși nu are o conductivitate termică atât de bună. De fapt este cel mai durabil, elegant și extrem de ușor de întreținut.
Glisierele sunt un element cheie al mecanismului, adică sistemul de ferestre panoramice care permite mișcarea lor ușoară, fără zgomot și lină, iar într-un anumit sens, este crucial ca ferestrele cu dimensiuni atât de mari să nu se blocheze. Glisierele fac de fapt parte din rame și depind în primul rând de tipul de fereastră sau ușă (glisare-ridicare, înclinare-glisare, pliere). Dacă doriți o tâmplărie cu design modern, cel mai bine este că șinele pentru glisiere să fie la același nivel cu tavanul și podeaua, ceea ce înseamnă că sunt încorporate în ele. O astfel de instalare este puțin mai scumpă, dar arată și mult mai bine. Este cel mai ușor să faceți acest lucru în timpul construcției clădirii, în timp ce etanșarea ulterioară a tavanului și a podelei este ceva mai dificilă; dacă altfel nu este fezabil, șinele pentru glisiere pot fi așezate pe bază, deci va arăta ca o ramă, adică un prag. Pentru mișcare sunt necesare și roțile, montate deasupra și sub ușă sau fereastră, care la rândul lor depind de tipul elementului panoramic.
Pereții și ferestrele panoramice pot avea două sau trei straturi sau foi de sticlă. Cantitatea de sticlă va depinde în principal de conductivitatea termică necesară a clădirii, care este afectată de dimensiunile suprafețelor de sticlă. Dacă fațada este aproape completă din geamuri, va fi necesar geamul cu trei straturi, dar dacă ferestrele panoramice sau ușile glisante sunt într-o singură cameră, geamurile cu două straturi sunt suficiente. Mai mult, puteți alege între geamul simplu și reflectorizant (există și geam reflectorizant care contribuie la răcirea interiorului în timpul verii) și colorat sau complet transparent - de fapt, dacă geamul de pe fațadă va fi albăstrui, verde sau destul de clar și incolor (acesta este și cel mai scump).
Datorită suprafețelor mari de sticlă care reprezintă unul dintre principalele avantaje ale ferestrelor panoramice, se poate întâmpla ca, în special în lunile de vară, camera să se supraîncălzească. Pe lângă soluțiile evidente, cum ar fi terasele, streșinile și balcoanele de pe fațada de deasupra ferestrei, care ar împiedica pătrunderea directă a luminii și / sau a aerului condiționat din spațiu, perdelele exterioare sau un anumit tip de jaluzele sunt cea mai bună soluție și cea mai flexibilă. Suprafața metalică a jaluzelelor exterioare reflectă razele soarelui și le împiedică să treacă prin sticlă. De aceea este foarte important ca jaluzelele să fie montate din EXTERIOR - razele soarelui ar trebui să fie împiedicate să ajungă la sticlă și să treacă prin ea, care este principalul factor în supraîncălzirea camerei. Jaluzelele interioare servesc pentru a preveni pătrunderea razelor soarelui și pentru a umbri spațiul, pentru a face șederea cât mai plăcută posibil, dar aceasta nu oprește supraîncălzirea. Există mai multe soluții de instalare a jaluzelelor. Dacă nu doriți ca motorul electric al jaluzelelor să fie văzut, acest lucru trebuie avut în vedere atunci când proiectați casa de a lăsa suficient spațiu pentru instalarea sub fațadă. Dacă o astfel de soluție nu este posibilă din alt motiv, alegeți carcasele care se vor potrivi cel mai bine ramei ferestrei și, prin urmare, nu vor fi la fel de evidente din exterior.
Cât costă un perete panoramic? Datorită dimensiunilor sale mari, un perete panoramic este mult mai scump decât ferestrele obișnuite, cu parapet. Prețurile pentru ușile panoramice din PVC sunt aproximativ 4.000 – 12.000 lei, în preț este inclusă montarea și livrarea. Prețul ferestrelor glisante depinde în principal de tipul sau metoda de deschidere. Există sisteme de culisare mobilă, sisteme de înclinare-culisare și sisteme de culisare-ridicare. Un alt factor important îl reprezintă dimensiunile lor.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Inchidere foisor cu sticla
Dorim inchiderea unui foisor cu sticla, Suprafata foisorului este de aprox 18 mp
7824.6 RON la 13041 RON
Perete despartitor living-bucatarie din PVC
Doresc sa inchid o bucătărie open space cu tamplarie PVC. Suprafata de aprox 11 mp.
3477.6 RON la 5796 RON
Inchidere terasa
Doresc sa inchid terasa cu un perete panoramic fix 12x2,2 m si usa culisanta cu dim de 1 x 2,2 m.
Tamplarie pvc sau aluminiu.
7389.9 RON la 12316.5 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.
Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?