Pentru zona

    Sablare preț

    Cât costă o sablare a metalului?? Costul sablării metalelor depinde de metoda de lucru (sub presiune, turbină sau injecție), tipuri de material abraziv (particule metalice și nisip de cuarț, sticlă și particule obținute prin măcinarea cojilor de nuc și a știuletelor de porumb, sodă, gheață simplă și uscată), materialul sablat (oțel, aluminiu, beton, lemn etc.), diverse prelucrări suplimentare (întărirea suprafeței, rugozitate) și de meșter. Prețul sablării jantelor din oțel este în jur de 200 lei/h.

    Cui să încredințați serviciile de sablare a metalului? Trimiteți o cerere către meșterii de sablare din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Preț sablare suprafață metalică


    Preț sablare suprafață metalică de 1 mp

    650 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    750 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Sablare

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    SABLAREA LEMNULUI, BETONULUI ȘI METALUL - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Sablare - ce trebuie să știți?

    Sablarea este o tehnică modernă, adică un proces de prelucrare mecanică prin care impuritățile sau vopselele sunt îndepărtate de pe suprafața metalului într-un mediu controlat și materiale speciale, înainte de vopsirea nouă. Procesul se realizează folosind nisip sau alte substanțe abrazive care sunt aplicate sub presiune ridicată și viteză mare pe suprafața de tratat.

     Lucrul în cabina de sablare
    Lucrul în cabina de sablare

    1.1. Pentru ce este sablarea?

    Curățarea și restaurarea suprafețelor

    Toate materialele colectează impurități și uneori pot fi atât de încăpățânate încât nu pot fi îndepărtate prin curățarea obișnuită. Fie că sunt suprafețe mai mici sau mai mari, murdăria le face mai puțin eficiente și le accelerează degradarea, iar apoi estetica devine discutabilă.

    Pregătirea pentru prelucrarea ulterioară

    Sablarea este utilizată în procesarea semifabricatelor în procesul de producție; de exemplu, pregătește jantele mașinii pentru vopsire, dar și toate celelalte piese metalice care trebuie curățate înainte de prelucrarea ulterioară.

    Întărirea suprafețelor

    Există o tehnică specială de prelucrare numită „shot peening” care întărește diferite suprafețe prin schimbarea microstructurii acestora. După aceea, suprafața devine mai rezistentă și mai dură.

    1.2. Ce materiale pot fi sablate?

    Sablarea este o procedură care elimină complet impuritățile și straturile de suprafață de diferite origini pe diferite suprafețe. Vom enumera și explica unele dintre ele.

    Sablarea betonului

    Betonul care a fost expus la diverse influențe externe de ani de zile se murdărește, pe acesta este scris grafit; cel din interior este vopsit sau tratat și așa mai departe. Dacă doriți să strălucească din nou în strălucirea originală, sablarea este cea mai bună alegere. cel din interior este vopsit sau tratat și așa mai departe. Dacă doriți să strălucească din nou în strălucirea originală, sablarea este cea mai bună alegere.

    Sablarea metalului

    În timp, culoarea diferitelor suprafețe metalice se poate umfla, crăpa, curăța sau estompa. Sablarea este cel mai simplu mod de a elimina toate aceste schimbări, astfel încât să se ajungă la o suprafață sănătoasă înainte de a fi protejată sau vopsită din nou.

    Sablarea lemnului

    Ca și în cazul metalelor și la suprafețele din lemn, vopseaua se desprinde în timp. În plus, datorită oxidării și luminii, lemnul schimbă nuanțele, colectează praful și alte impurități și le absoarbe astfel încât acestea intră în structura sa. Sablarea este principalul mod de curățare a lemnului înainte de prelucrarea ulterioară și ajută la conservarea materialului cât mai mult timp posibil.

    Sablarea cărămizilor

    Sablarea face ca și cărămida la fel să arate ca nouă.

    1.3. Avantajele și dezavantajele sablării

    Principalele avantaje sunt:

    Pe lângă curățarea suprafețelor, sablarea servește și pentru îndepărtarea vopselei. Acest lucru este foarte util în cazurile în care nu doriți să revopsiți, ci doar folosiți acoperire de protecție pentru a păstra aspectul natural al suprafeței. Același lucru este valabil și pentru profilarea metalelor.

    Principalele dezavantaje sunt:

    Materialul sablat este mai ușor deteriorat ulterior. Sablarea utilizează agenți foarte abrazivi care generează electricitate statică și căldură. În plus, dacă întregul proces nu se desfășoară sub atenție și protecție deplină, poate apărea un incendiu.

    2. Selectarea meșterilor în funcție de echipament

    Deoarece sablarea este o sarcină de specialitate restrânsă și cu risc ridicat, aceasta ar trebui să fie întotdeauna făcută de profesioniști bine pregătiți și care au echipamentul adecvat. Diferiți maeștri oferă diferite tipuri de servicii, în principal în funcție de echipamentul de care dispun.

    2.1. Echipamente portabile

    Mașinile mobile de sablare uscată sunt de obicei alimentate de un compresor diesel. Compresorul de aer injectează aer comprimat într-unul sau mai multe „tunuri”. O parte a dispozitivului este un vas sub presiune în care există un material abraziv, care determină puterea sablării. Sistemele complet echipate sunt adesea montate pe rulote sau sunt dispozitive compacte pe roți, oferind astfel o mobilitate și o accesibilitate chiar mai bune. Există și dispozitive chiar mai mici care se poartă pe spate și astfel devin și mai practice.

    2.2. Cameră

    Camera de sablare este, de fapt, un sistem închis care permite folosirea și reciclarea abrazivului în același timp. De obicei, este format din patru părți: o cameră, un sistem de sablare, un sistem de reciclare a materialelor abrazive și un sistem de colectare a prafului. Meșterul stă în afara camerei și numai mâinile sale înmănușate se află în cameră. Camera are o fereastră prin care se uită în timp ce acționează un pistol acționat cu piciorul. Există, desigur, camere automate care sunt utilizate pentru a prelucra un număr mare sau cantități mari de componente și care au adesea multe duze pentru suflarea materialului.

    2.3. Cabină

    Cabina diferă de cameră, pe lângă dimensiune și prin faptul că meșterul se află în ea în timp ce lucrează. Există mai multe tipuri diferite de cabine. Unele sunt atât de mari încât pot deține avioane întregi, mașini de construcții, vehicule și altele asemenea. Tot ce au în comun este că sunt spații închise ermetic, astfel încât abrazivii să nu le poată pătrunde. Echipamentele mobile de sablare sunt utilizate în interiorul cabinelor, în timp ce un rezervor de aer abraziv și un sistem de aspirare a prafului sunt instalate astfel încât aerul să fie filtrat. Astfel de cabine industriale au, de asemenea, un sistem automat de reciclare a materialelor.

    3. Diferite moduri de sablare

    3.1. Sablare clasică

    Sablarea este un proces abraziv de netezire, modelare și curățare a suprafețelor dure; Se numește „abraziv” deoarece materialele dure sunt utilizate și ca mijloace sub presiune și viteză ridicate, astfel încât rezultatele dorite sunt obținute relativ mai ușor și mai rapid. Acest proces ar putea fi comparat cu șlefuirea manuală cu șmirghel; desigur, pe lângă faptul că necesită tot mai puțin efort fizic, suprafața tratată este mult mai fină și mai uniformă. În plus, aerul comprimat cu care este suflat materialul abraziv poate ajunge în alte locuri complet inaccesibile. Sablarea este un proces care există și în natură și îl cunoaștem mai ales ca eroziune cauzată de acțiunea forțelor naturale, în principal vânt. Aplicată în industrie, este cu siguranță mai rapidă, mai puternică și complet controlată. Partea de bază a echipamentului de sablare este o cameră în care nisipul și aerul sunt amestecate; de acolo, amestecul se deplasează printr-o duză de mână care este direcționată către suprafața de tratat. Duzele pot fi realizate din diferite materiale, în diferite dimensiuni și forme.

    3.2. Sablare umedă cu abrazivi

    Acest proces este exact același cu sablarea uscată, care se efectuează în camere și cabine, mașini industriale automatizate și echipamente portabile. Avantajul sablării umede este posibilitatea utilizării mult mai multor materiale ca substanțe abrazive (de la foarte fin la foarte grosier) și a căror densitate poate fi, de asemenea, complet diferită (de la plastic la oțel). În același timp, apa fierbinte cu detergenți poate fi utilizată pentru degresare, iar în timpul procesului se creează mai puțin praf. Toate acestea fac mai sigură utilizarea materialelor silicatare pentru curățarea sau îndepărtarea substanțelor periculoase precum azbestul, substanțele radioactive și toxice. Prelucrarea este oarecum mai lentă decât cu sablarea uscată, dar se obține o suprafață mai curată.

    3.3. Sablare cu bile

    Acesta este procesul de eliminare a impurităților prin insuflarea unor mici bile de sticlă sau ceramică sub presiune ridicată, fără a deteriora suprafața. Se folosește pentru a curăța depunerile de calcar de pe gresie și faianță și rosturi din piscină, de exemplu, dar și de pe alte suprafețe, cum ar fi îndepărtarea mucegaiului și a ciupercilor. În acest fel, vopseaua este îndepărtată de pe piesele auto, dar și de pe toate materialele cu densitate și duritate reduse care ar putea fi ușor deteriorate de particulele ascuțite.

    3.4. Sablare cu turbină

    La sablarea în turbină, adică în cameră, centrifuga forțează abrazivul pe obiectul care urmează să fie procesat. Acesta este un proces foarte eficient, deoarece substanțele abrazive (de obicei nisip și oțel inoxidabil) pot fi reciclate și refolosite. Este cel mai des utilizată atunci când straturile de plastic și cauciuc trebuie îndepărtate de pe material.

    3.5. Sablare cu apă

    Această metodă de sablare diferă de altele prin aceea că apa este utilizată în locul abrazivilor. Vopseaua veche sau substanțele chimice curate sunt de obicei îndepărtate cu jet de presiune, dar în așa fel încât suprafața care trebuie tratată să nu fie deteriorată. Această metodă este ideală pentru curățarea suprafețelor exterioare și interioare, deoarece maestrul poate curăța locurile altfel greu accesibile cu un jet puternic. Un alt avantaj al acestui tip de sablare este reutilizarea apei, care reduce cantitatea de deșeuri și protejează mediul.

    3.6. Sablare micro-abrazivă

    Acesta este un tip de sablare uscată, pentru care se utilizează duze foarte mici, de obicei cu un diametru de la 0,25 mm la 1,5 mm și pentru suprafețe foarte mici sau părțile acestora (de la 1 mm2 la doar câțiva centimetri pătrați). Abrazivul măcinat fin este atât de subțire încât poate fi scris pe sticlă și atât de sensibil încât poate fi folosit pentru a desena pe coaja unui ou. Dimensiunea particulelor abrazive variază de la 10 la 150 micrometri. Cu toate acestea, acest tip de tratament necesită o presiune foarte mare.

    3.7. Sablare automată

    Acesta este, de fapt, un proces automatizat. Sablarea automată este adesea parte a unui proces de prelucrare mai mare, complet automatizat, care implică de obicei pregătirea prealabilă și vopsirea ulterioară.

    3.8. Sablare cu gheață carbonică

    Acest tip de sablare necesită aer sau gheață carbonică. Impuritățile de suprafață sunt îndepărtate cu particule lichide de dioxid de carbon care sunt evacuate sub presiune ridicată și viteză mare, într-o mașină specială în condiții controlate. Datorită înghețului, materialul se micșorează și astfel rupe legăturile adezive. Gheața carbonică este un material relativ moale și, prin urmare, deteriorează mai puțin suprafața care trebuie tratată decât sablarea obișnuită.

    3.9. Sablare cu vacuum

    Aceasta este metoda care creează cel mai puțin praf. Dispozitivul de sablare elimină abrazivul uscat și, în același timp, aspiră ceea ce este utilizat împreună cu aerul. În acest fel, se folosește cea mai mică cantitate de abrazivi, deoarece abrazivul în sine se separă de praf și de particulele libere și poate fi reutilizat.

    4. Procesul de sablare

    4.1. Pregătirea sablării

    În primul rând, este necesar, în funcție de mărimea și tipul de material care urmează să fie curățat sau prelucrat, să se determine metoda de lucru și echipamentul necesar (lucrul în atelier sau pe teren, tipul de „pistol”, cabină sau cameră etc.). Următorul pas este pregătirea locului pentru muncă. Tot ceea ce nu va fi sablat ar trebui îndepărtat și, dacă nu poate fi scos, atunci ar trebui să fie bine protejat. Acest lucru previne posibilele daune și rezultate nedorite. Când terenul este gata, lucrările pot începe.

    4.2. Protecția în timpul sablării

    Sablarea poate reprezenta un potențial pericol pentru sănătatea și siguranța meșterului, indiferent dacă este efectuat cu echipamente portabile sau într-o cabină sau cameră. În timpul procesului de lucru, se generează mult praf și abrazivi. Există mai multe materiale abrazive care nu sunt bune pentru sănătate și există și materiale foarte dăunătoare (nisip de cuarț, zgură de cupru și zinc, silicați). Sablarea cu orice material prezintă, de asemenea, un risc de rănire fizică, cum ar fi arsuri, căderi, expunere la praf, deshidratare și supraîncălzire, expunere la atmosfere explozive și zgomot excesiv. Din toate acestea, sablarea trebuie făcută exclusiv de profesioniști care știu să se protejeze.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Sablare si vopsire gard metalic

    Am nevoie de sablare si vopsire pentru un gard fier forjat. Lungime este de aprox 180 ml 217.35 RON la 362.25 RON

    ........

    Sablare de la 300 mm pana la 5000lmm

    Sablare corniere., profile
    am atașat toate bucățile și dimensiunile în poza atașată mai jos 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Sablare suprafață de beton degradata, aprox 30 mp

    Sablare suprafață de beton degradata, aprox 30 mp. Am atașat și poza. 2608.2 RON la 4347 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Sablat un tractor,pentru vopsit, 1 cpl
    Sablare, Baia Mare

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Reconditionare si vopsire poarta metalica, 1 poarta
    Sablare, Sibiu

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sablare, 16 elemenți de calorifer din fonta
    Sablare, Caransebeş

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sablare geam, Aprox. 40 cm
    Sablare, Suceava

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Sablare gard metalic exterior, 30m gard
    Sablare, Scorţeni

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Sablare, Genti de 15 4 buc.
    Sablare, Satu Mare

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sablare si vopsire, 45 ml*65cm inaltim
    Sablare, Voluntari

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sablare tavan lemn, 40 mp aproximativ
    Sablare, Corbeanca

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sablare gard fier, inclusiv porti L=28 m, h= 2m, 30 m gard cu h=1,80 m
    Sablare, Târgovişte

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sablare calorifere, 2 buc de dimensiuni proximativ 600x400 mm
    Sablare, Carei

    347.76 RON la 579.6 RON

    Prețul, Placare cu gresie casa scarilor, 66mp
    Sablare, Sibiu

    3738.42 RON la 6230.7 RON

    Prețul, Sablare sasiu Suzuki Jimny, 1 buc
    Sablare, Baia Mare

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sablare + hidrodemolare beton, 50000 mp + 1000 mc
    Sablare, Bucureşti

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Sablare gard forjat, 160 mp
    Sablare, Vorona

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Curățare uși lemn exterioare, 2 buc
    Sablare, Ploieşti

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Sablare acoperiș container partial ruginit, minimum 15 metrii patrati
    Sablare, Constanţa

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Sablarea unei case din lemn, 80mp
    Sablare, Corbu

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, CURATARE DE VOPSEA PORTI, 3 BUC
    Sablare, Craiova

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sablare casa din lemn, 100mp
    Sablare, Valea Doftanei

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sablare vopsitorie , 2200 MP
    Sablare, Bucureşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Pe langa vopsitorie, sablare,
    Sablare, Iaşi

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sablare, 800 m2
    Sablare, Galaţi

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Sablare balustrada scara casa, 5 bucati de balustrada fier forjat
    Sablare, Bucureşti

    1086.75 RON la 1811.25 RON

    Prețul, Sablare pereti caramida in pivnita, aprox 100 mp
    Sablare, Verneşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sablare?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Sablare lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    51+ Firme pentru Sablare
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă