Pentru zona

    Rezervor de apă pluvială - preț

    Care este prețul unui colector de apă pluvială și de ce este rentabilă o astfel de investiție? Prin colectarea apei pluviale protejăm mediul înconjurător, devenim auto-suficienți și putem economisi chiar și până la 100 lei pe lună. Peste jumătate din apa potabilă consumată în fiecare zi este utilizată pentru: spălarea rufelor, irigații, spălarea vaselor, toaletă și altele. Din aceste motive, un rezervor de apă pluvială reprezintă soluția ideală pentru ca, în locul apei potabile, să folosim pentru activitățile menționate mai înainte apa pluvială, care mai prezintă și avantajul de a nu conține clor și calcar. Prețul unui rezervor de apă pluvială depinde de producător, mărime și de materialul, din care este fabricat. Prețul unui sistem complet de colectare a apei pluviale pentru o casă unifamilială standard variază între 4000 - 6000 lei. 240.

    Cui să încredințați achiziționarea unui rezervor de apă pluvială? Trimiteți o cerere către furnizorii de rezervoare de apă pluvială din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unui rezervor de apă pluvială


    Prețul unui rezervor de apă pluvială cu capacitate între 3500 și 5000 l.

    2500 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    11000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Rezervor de apă pluvială

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 3500 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Furnizarea și instalarea unui colector de apă pluvială de 2000 L.


    buc

    RON/buc

    RON

    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 1000 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 2000 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 2500 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 5000 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 6000 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 8000 L


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unui colector de apă pluvială

    Prețul unui colector de apă pluvială de 10000 L


    buc

    RON/buc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Colectarea apei pluviale – tot ce trebuie să știți

    1. Despre colectarea apei pluviale

    Colectarea apei pluviale se poate face în mai multe moduri, de la cele mai simple (cum ar fi colectarea apei într-un butoi) și până la cele mai sofisticate și complexe (de exemplu, colectarea apei pluviale în cisterne mari terestre sau subterane, pentru a o folosi ca apă menajeră).

    colectare-apa-pluviala.jpg1.1. Cum se colectează apa pluvială?

    Apa pluvială se colectează de pe acoperiș sau de pe alte suprafețe impermeabile și se stochează pentru a fi utilizată ulterior. Apa curge, deci, prin jgheaburi și burlane într-o cisternă sau într-un rezervor de stocare. Colectarea apei pluviale devine din ce în ce mai mult o alternativă viabilă și atractivă pentru furnizarea constantă de apă destinată gospodăriilor și întreprinderilor.

    Colectarea apei pluviale nu mai este în niciun caz valabilă doar pentru ferme! În multe țări, ca Germania și Australia, recoltarea apei pluviale este deja o practică destul de obișnuită. Apa pluvială poate fi colectată și stocată și în mediile urbane. Tot ce trebuie făcut, pentru a profita de această sursă  de apă gratuită, este de a o capta de pe acoperiș și a o direcționa în rezervorul de apă. Prin instalarea unui astfel de sistem de colectare a apei pluviale, veți prelua controlul asupra alimentării cu apă menajeră a locuinței dumneavoastră, înlocuind cu apa pluvială tot necesarul de apă pentru gospodărie sau cel puțin o parte semnificativă din aceasta. Sistemele de colectare a apei pluviale sunt destinate alimentării cu apă a întregii case și/sau numai folosirii acesteia pentru udarea grădinii.

    1.2. Care sunt avantajele colectării apei pluviale?

    Enumerăm câteva avantaje, pe care le prezintă colectarea apei pluviale:

    - apa pluvială este o sursă de apă relativ curată și complet gratuită;

    - facilitează obținerea unui control deplin asupra alimentării cu apă, ceea ce este deosebit de important, mai ales în zonele în care există restricții privind consumul de apă sau în care sursele de apă nu sunt suficiente;

    - este acceptabilă din punct de vedere social și constituie o măsură de protejarea a mediului înconjurător;

    - susține autosuficiența și ajută la economisirea apei;

    - apa pluvială este mai bună pentru plante și grădini, deoarece nu este clorurată;

    - reduce riscul inundațiilor și a suprasolicitării canalelor de scurgere în timpul furtunilor;

    - poate rezolva problemele legate de drenajul apei pe proprietatea dumneavoastră, oferindu-vă în același timp apă gratuită;

    - folosește tehnologii simple, ieftine și ușor de întreținut;

    - se poate folosi ca sursă principală de apă, ca sursă de rezervă sau pentru o posibilă fântână;

    - sistemul poate fi adaptat cu ușurință pentru clădirile deja existente sau se poate configura un nou sistem, destinat unei clădiri noi;

    - sistemul este foarte flexibil și poate fi modular, permițând extinderea, remodelarea sau relocarea sa, dacă este necesar;

    - oferă o sursă excelentă de apă de rezervă în caz de urgență.

    1.3. De ce este importantă colectarea apei pluviale?

    Colectarea apei pluviale este importantă din mai multe motive. Principalele două motive sunt următoarele: prin colectarea apei pluviale (1) reducem din costuri și (2) economisim apă, protejând în acest fel mediul înconjurător.

    1.4. Cum putem folosi apa pluvială colectată?

    Puteți folosi apa pluvială pentru practic toate scopurile, pentru care la ora actuală folosiți apa de la robinet. Ideea utilizării apei potabile pentru spălarea toaletelor și udarea peluzelor este risipitoare și iresponsabilă, mai ales dacă ținem cont de creșterea populației și a deficitului de apă din întreaga lume. Colectarea apei pluviale este o tehnică de ecologizare a casei și de reducere a amprentei de mediu. Există trei domenii în care apa pluvială poate fi utilizată: (1)  pentru irigații sau udarea grădinilor; (2) utilizarea apei nepotabile în clădiri și (3) utilizarea apei potabile în clădiri. Iată câteva idei despre cum puteți folosi apa pluvială:

    - pentru udarea grădinii respectiv a gazonului, plantelor ornamentale, pomilor fructiferi și legumelor; puteți conecta sistemul de colectare a apei pluviale la sistemul dumneavoastră de irigare.

    - pentru spălarea autovehiculelor;

    - pentru spălarea animalelor de companie;

    - pentru alimentarea cu apă a fântânilor și a iazurilor;

    - pentru umplerea piscinei;

    - pentru a spăla căile de acces și trotuarele și a nu folosi pentru aceasta apa potabilă;

    - pentru a spăla toalete și rufele;

    - pentru satisfacerea tuturor nevoilor de apă potabilă, dacă apa pluvială este filtrată și dezinfectată în mod corespunzător;

    - pentru procese industriale, în ateliere în locul apei furnizate prin instalațiile de alimentare cu apă obișnuite.

    1.5. Moduri de colectare a apei pluviale

    Dacă v-ați hotărât să începeți să colectați apa pluvială pentru necesitățile casei dumneavoastră, în continuare vă prezentăm informații despre cele mai bune metode de colectare a apei pluviale, pe care le aveți la dispoziție. De asemenea, vă mai prezentăm și informații despre componentele de bază ale unui sistem de colectare a apei pluviale. Deși colectarea apei pluviale se face de foarte mult și există o tehnologie veche pentru aceasta, de-a lungul timpului au intervenit multe îmbunătățiri, odată cu inovarea și dezvoltarea produselor utilizate în acest domeniu.

    Care sunt diferitele metode de colectare a apei pluviale?

    Singurul lucru, prin care se diferențiază următoarele metode de colectare a apei pluviale, constă în mărimea fiecărui sistem în parte. Toate sistemele de colectare și stocare a apei pluviale funcționează conform acelorași principii, dar diferă în ceea ce privește estetica și eficacitatea reală a conservării apei.

    1.5.1. Colectarea apei pluviale în rezervoare

    Această metodă este cea mai comună și implică instalarea unei conducte, care este conectată la un jgheab sau un canal de drenare pentru colectarea apei pluviale. Rezervorul propriu-zis sau colectorul poate fi un butoi din plastic reciclat sau unul nou, special destinat colectării apei pluviale.

    Avantaje:

    Orice proprietar de casă poate folosi acest sistem cu ușurință. Butoaiele din plastic se comercializează în diverse magazine și în magazine online. Butoaiele nu ocupă mult loc, astfel încât ele pot fi folosite indiferent de condițiile de spațiu.

    Dezavantaje:

    Capacitatea butoaielor din plastic este, în general, de numai 50 până la 100 de litri. De aceea, apa pluvială se poate revărsa și astfel se înregistrează pierderi.

    1.5.2. Sistemul uscat

    Această metodă este asemănătoare colectării apei pluviale în rezervoare, dar necesită mai mult spațiu de stocare. Țeava se usucă după fiecare ploaie, pentru că se golește de apă chiar la vârful rezervorului.

    Avantaje:

    Acest sistem facilitează stocarea unei cantități mari de apă pluvială. Este excelent pentru zonele climaterice caracterizate de precipitații rare. Instalarea sistemului este ieftină. Deoarece sistemul este simplu, întreținerea acestuia este ușoară.

    Dezavantaje:

    Rezervorul trebuie să fie amplasat chiar lângă casă.

    1.5.3. Sistemul umed

    Această metodă implică instalarea unei rețele de conducte colectoare subterane, care sunt conectate cu conducte terestre de alimentare cu apă pluvială de la diferite jgheaburi. Apa pluvială va umple conducta subterană orizontală și se va ridica prin conducte verticale, vărsându-se la final în rezervor. Canalele de drenaj și conductele pentru colectarea subterană trebuie să aibă conexiuni etanșe. Nivelul la care se află gura rezervorului trebuie să fie sub nivelul tuturor jgheaburilor casei.

    Avantaje:

    Posibilitate colectării apei pluviale de pe o zonă mai mare, din mai multe jgheaburi și burlane. Rezervorul poate fi amplasat departe de casă.

    Dezavantaje:

    Execuția acestui sistem este mai scumpă, din cauza conductelor subterane. Trebuie să existe o diferență suficientă de nivel între jgheaburi și orificiul de intrare a apei în rezervor.

    2. Alegeți un executant profesionist de sisteme de colectare a apei pluviale

    Alegerea unui executant de calitate de sisteme de colectare a apei pluviale poate fi o sarcină dificilă. Conceperea unei soluții adecvate pentru fiecare client în parte, este îndatorirea oricărui executant profesionist. Alegeți o firmă specializată, care să vă ofere un serviciu complet. Un astfel de executant va analiza proiectul dumneavoastră din diferite perspective, pentru a crea o soluție personalizată și unică pentru casa dumneavoastră. O astfel de firmă vă va oferi o soluție completă și nu va încerca doar să vă vândă un anumit sistem de colectare a apei pluviale, pe care a ales unilateral să îl promoveze. Un executant profesionist va aborda toate problemele ca pe niște oportunități. Își va inova constant procesele de lucru și va căuta permanent să dea dovadă de profesionalism, excelență, integritate și onestitate, pentru a oferi clienților săi cea mai bună experiență posibilă. Și nu în ultimul rând, firmele de calitate oferă garanție pentru toate produsele, pe care le comercializează, și pentru toate serviciile, pe care le prestează, și au referințe excelente de la clienți anteriori.

    3. Tipuri de rezervoare de apă pluvială

    3.1. Rezervor de apă pluvială de suprafață din polietilenă

    Acest tip de rezervor destinat depozitării apei pluviale este o alegere economică. Polietilena cu densitate ridicată este utilizată cel mai frecvent la fabricarea rezervoarelor de apă. Pe piață, se comercializează rezervoare din polietilenă de diferite forme. Dar, un rezervor cilindric tradițional din polietilenă, cu partea superioară bombată, este cea mai bună alegere pentru colectarea apei pluviale. După cum am mai spus, aceasta este o soluție economică de stocare a apei. Rezervoarele din polietilenă sunt rezistente la impact și este relativ bine protejate împotriva degradării care poate fi cauzată de lumina soarelui. Sunt disponibile în diferite dimensiuni și culori și au fost aprobate pentru a fi folosite la stocarea apei potabile. Rezervoarele din polietilenă sunt relativ ușor de mutat din loc și instalat manual, pentru că sunt rezistente și au greutății reduse. Această greutate mică a rezervoarelor din polietilenă se transpune în costuri de livrare mai mici comparativ cu costurile de livrare a rezervoarelor fabricate din alte materiale. Bineînțeles, că în cazul alegerii unui rezervor din polietilenă scăpăm de problema ruginii, care apare în cazul rezervoarelor din tablă. Dacă un rezervor din polietilenă se sparge accidental, el este de cele mai multe ori ușor de reparat.

    Dezavantaje:

    Rezervoarele din polietilenă nu sunt dintre cele mai aspectuoase. Cu timpul, orice rezervor din polietilenă se descompune din cauza radiațiilor ultraviolete, chiar dacă este protejat cu inhibitori speciali. Deși aceste rezervoare sunt de dimensiuni variate, anumite dimensiuni lipsesc. Dacă aveți nevoie de mult spațiu de stocare a apei pluviale și pentru aceasta ați ales rezervoare din polietilenă, veți avea nevoie de un număr mai mare de astfel de produse. Un alt dezavantaj, pe care îl prezintă rezervoarele din polietilenă, este acela că ele sunt inflamabile. Și, în final, vă mai amintim și că industria maselor plastice respectiv procesul de fabricare a materialelor plastice din petrol poluează mult mediul înconjurător.

    3.2. Rezervor de apă de suprafață din tablă zincată

    Aceste rezervoare de colectare a apei pluviale au un aspect vizual plăcut. De asemenea, ele pot fi o soluție rentabilă de stocare a apei. Iată și alte avantaje ale folosirii de rezervoare de apă pluvială din tablă zincată: sunt pe deplin rezistente la acțiunea razelor solare ultraviolete; sunt adecvate pentru depozitarea apei potabile, dacă se utilizează un sistem adecvat de filtrare a apei pluviale; rezervoarele din metal galvanizat pot fi deplasate și instalate cu ușurință manual, pentru că sunt rezistente și au greutate mică. Dar, bineînțeles, că trebuie să se aibă grijă, să nu se lovească rezervorul în timpul manipulării și amplasării sale pe teren.

    Dezavantaje:

    Rezervoarele din tablă zincată sunt ușor perforabile, deci trebuie să aveți grijă la modul în care le instalați. Chiar dacă aceste rezervoare sunt zincate, ele pot totuși rugini. Rezervoarele din metal zincat sunt disponibile în diferite dimensiuni, dar dacă aveți nevoie de mult spațiu de depozitare, va trebui să instalați mai multe astfel de produse, ceea ce va face investiția mai scumpă.

    3.3. Cisterne din beton subterane, destinate colectării apei pluviale

    Aceste cisterne pot fi de dimensiuni mari și, de aceea, ele sunt o alegere excelentă, dacă în zona climaterică în care locuiți precipitațiile sunt frecvente și aveți nevoie de cantități mari de apă menajeră sau pentru irigare. Ele pot fi o soluție foarte economică pentru depozitarea unor cantități mari de apă. Au o durată de viață foarte îndelungată. În cazul construirii unei case noi, la momentul executării lucrărilor de excavare pentru fundația și subsolul casei, se poate executa și groapa pentru instalarea cisternei de stocare a apei pluviale. Cisternele din beton au o capacitate portantă ridicată și, de aceea, ele pot fi instalate chiar și sub o alee sau sub o parcare. Enumerăm și alte avantaje privind utilizarea de astfel de cisterne: asigură menținerea unei temperaturi constante a apei stocate pe tot parcursul anului; pot avea forme, dimensiuni și aspecte variate respectiv pot fi executate la comandă; pot neutraliza aciditatea - scăzută de altfel - a apei pluviale; sunt adecvate pentru depozitarea apei potabile, dacă sunt căptușite în mod adecvat; dacă se fisurează, ele pot fi reparate.

    Dezavantaje:

    Acest tip de rezervor poate fi foarte scump, mai ales dacă se stochează cantități mici de apă. Excavarea gropii destinate cisternei și accesul la cisternă pot fi dificile în anumite locații. Mișcările tectonice pot provoca fisurarea rezervoarelor din beton. Pentru a preveni acest lucru, cel mai bine este să se instaleze o căptușeală în interiorul rezervorului. Fabricarea cimentului Portland, care intră în componența betonului, consumă multă energie.

    3.4. Rezervor de apă subteran din polietilenă

    Folosirea unui rezervor subteran din polietilenă este o opțiune ieftină de stocare apei pluviale. Datorită faptului că sunt îngropate în pământ, aceste rezervoare nu se mai dezintegrează sub acțiunea razelor solare. Alte avantaje: sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și capacități; sunt ușor de transportat și instalat; sunt rezistente și durabile, funcționând fiabil foarte mult timp; nu dăunează sănătății și, de aceea, pot fi folosite pentru stocarea apei potabile.
    Dezavantaje:

    Acest tip de rezervor are capacitatea maximă de aproximativ 2.500 de litri. Aceasta înseamnă că, dacă doriți mai mult spațiu de stocare a apei, va trebui să instalați mai multe rezervoare și costul proiectului dumneavoastră se va mări. Lucrările de excavare a gropilor în care se instalează rezervoarele pot mări foarte mult costurile. Aceste rezervoare nu sunt suficient de rezistente din punct de vedere structural, pentru a  rezista la circulația rutieră.

    3.5. Rezervor subteran din fibre de sticlă

    Rezervoarele subterane din fibre de sticlă constituie soluția perfectă pentru terenurile problematice. În ele se pot stoca cantități mari de apă. Fiind instalate în pământ, ele nu sunt expuse la degradarea cauzată de acțiunea razelor solare ultraviolete de-a lungul timpului. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și capacități. Sunt rezistente și durabile, având o durată de viață îndelungată, caracterizată de o funcționare fiabilă. Mențin o temperatură constantă a apei stocate pe tot parcursul anului. Fibrele de sticlă nu sunt afectate de compoziția solului, care poate degrada rezervoare fabricate din alte materiale.

    Dezavantaje:

    Instalarea acestor sisteme de colectare a apei pluviale poate fi foarte costisitoare și nu este rentabilă în cazul în care precipitațiile din zona în care locuiți sunt reduse. Excavările efectuate pentru instalarea în pământ a astfel de cisterne pot fi dificile în unele zone.

    3.6. Rezervor modular subteran

    Cisternele modulare subterane constituie o opțiune foarte flexibilă de colectare și stocare a apei pluviale. Aceste depozite subterane de apă sunt economice, dacă se stochează cantități mai mari de apă. Costurile de expediere (pe volumul total al rezervorului) sunt foarte reduse în comparație cu costurile necesare pentru expedierea a altor tipuri de rezervoare subterane. Au o formă absolut flexibilă, permițând dispuneri și adâncimi diferite. Sunt durabile și rezistente.

    Dezavantaje:

    Pentru a li se asigura longevitatea, aceste rezervoare trebuie să fie îngropate în pământ. Pentru că nu pot fi curățate în interior, componenta de filtrare a apei pluviale – care se instalează la orificiul rezervorului este extrem de importantă.

    4. Cum se instalează un sistem integral de colectare a apei pluviale?

    Totul începe pe suprafața acoperișului. Aproape toate suprafețele acoperișului sunt adecvate pentru colectarea apei pluviale. Jgheaburile trebuie să aibă capace de protecție, care au rolul de a preveni pătrunderea murdăriei în ele. Apa pluvială poate fi colectată prin jgheaburi de orice tip și formă. Nu este nevoie de un jgheab special pentru a colecta apa pluvială. O opțiune suplimentară de filtrare a apei pluviale constă în instalarea de filtre speciale, prin care apa este parțial curățată. Există, de asemenea, un dispozitiv special, care se conectează la jgheab, pentru a împiedica pătrunderea în rezervor a primului val de apă pluvială, pentru că această apă adună mizeria acumulată pe acoperiș și prin urmare este murdară. O altă opțiune pentru filtrarea apei pluviale este instalarea unei membrane la gura de intrare a rezervorului. Aceasta ajută și la respingerea țânțarilor și a dăunătorilor.

    Rezervoarele și cisternele de stocare a apei pluviale sunt fabricate din materiale variate și pot avea dimensiuni și forme diferite. Pe capătul furtunului de scurgere se poate instala o supapă, pentru a ține țânțarii și dăunătorii la distanță. Pentru a menține automat o cantitate minimă de apă în rezervor, se poate instala un sistem automat de umplere. Acest lucru este foarte important pentru rezervoarele de apă pluvială, care sunt conectate la sisteme automate de irigare, pentru a se preveni uscarea pompei. Alegeți un sistem de colectare a apei cu pompă, pentru a furniza apă pluvială sub presiune și pentru o distribuție mai ușoară a apei pluviale sau pentru conectarea la un sistem de irigație subteran. Instalați un filtru de irigare în spatele pompei, care să rețină orice murdărie, care ar putea trece prin pompă. Un indicator al nivelului apei poate fi, de asemenea, util pentru monitorizarea consumului de apă din rezervor. Acești indicatori sunt disponibili în diferite versiuni - de la cele simple și până la variantele digitale wireless.

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Bazin de colectare a apelor pluviale

    Bună ziua,

    Ne intereseaza achizitia si instalarea unui bazi de colectare a apelor pluviale + drenajele in jurul casei.

    Mulțumesc 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Bazin colectare apa pluvială 6000l

    Bună ziua,

    Bazin colectare apa pluvială 6000L
    Accesorii de conexiune, eventuale filtre și pompa de evacuare
    Apa pluvială colectata o sa fie folosita pentru grădina și exterior

    Vă mulțumesc 3477.6 RON la 5796 RON

    ........

    Rezervoar de apă pluvială

    As avea nevoie de realizat caminul pt. alimentarea cu apa curenta de la reteaua publica, dar totodata dispun de o fantana pe teren. As vrea sa folosesc fantana pt. irigatii si sa am un put in apropierea casei pentru a putea face bransamentul mai usor atunci cand o voi renova si o voi bransa apa si canalizare. 3477.6 RON la 5796 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Colectarea si scurgerea apei pluviale, normal
    Rezervor de apă pluvială, Şag

    434.7 RON la 724.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Rezervor de apă pluvială?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Rezervor de apă pluvială lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    87+ Firme pentru Rezervor de apă pluvială
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă