Prețul reparațiilor casnice depinde de volumul lucrărilor de întreținere necesare, de tipul de reparații și, desigur, de reparator. În cazul în care aveți nevoie de un instalator pentru înlocuirea rapidă a unui robinet, exclusiv materialul, veți plăti 40-120 lei/buc.
Cui să încredințați serviciile de reparații casnice? Trimiteți o cerere către meșterii de reparații casnice din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Când vă mutați într-o casă nou construită sau renovată, totul emană prospețime și miroase a nou. Nu doriți să atingeți nimic, astfel încât totul să rămână la fel de ordonat și frumos cum este, pentru totdeauna sau cât mai mult posibil. Desigur, este doar prima impresie, iar viața de zi cu zi își continuă cursul. Lucrurile din casă, diferite piese și mobilierul sunt folosite în fiecare zi din nou și, prin urmare, se uzează, se deteriorează și chiar se strică. Aparatele electrocasnice mici și mari, aparate de bucătărie, instalații și echipamente precum și alte elemente. Când se opresc, unele trebuie doar curățate și lubrifiate, altele reparate, iar altele vor trebui înlocuite. Și aceasta reprezintă rutina de a trăi într-o gospodărie.
Când se întâmplă oricare dintre aceste situații, este posibil să vă puteți descurca singuri, dar de cele mai multe ori, veți avea nevoie de ajutor profesional. Astfel de reparații minore în locuință aparțin categoriei numită mentenanță continuă, de fapt, printre lucrările mai mici din clădire sau pe clădire. Le putem numi și reparații casnice. Este caracteristic pentru astfel de lucrări că sunt de un volum mai mic și, prin urmare, nu necesită prea mult timp, dar cu siguranță este nevoie de pricepere și cunoștințe. În ciuda faptului că însuși termenul „reparație rapidă” sună a ceva simplu, nu este întotdeauna așa. Un meșter care se ocupă cu acest gen de muncă trebuie neapărat să cunoască diferite meserii.
Dacă locuiți în casa voastră proprie, atunci sunteți propriul vostru șef și decideți totul singuri. Dacă, pe de altă parte, locuiți într-o clădire, atunci lucrările în derulare și investiționale în și pe părțile comune ale clădirii trebuie decise de Asociația de Proprietari, adică de comunitatea de proprietari, care, potrivit Legii Organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari 196/2018 alege un manager dintre proprietari sau un profesionist. Pe lângă faptul că trebuie să cunoască tot felul de proceduri administrative și financiare privind gestionarea corectă a comunității se ocupă și de tot felul de reparații și intervenții de urgență în clădire, chiar și în apartamente. Desigur, dacă proprietarul apartamentului dorește, dacă nu, trebui să aibă grijă el însuși de tot ce se întâmplă.
Deoarece defecțiunile și avariile dintr-o casă sau un apartament pot fi diverse, la fel trebuie să fie și meșterii care sunt angajați. Dacă este vorba de electrocasnice, aparate și echipamente care se află în perioada de garanție, este mai ușor de rezolvat deoarece reparatorii pe care trebuie să îi contactați pentru ca garanția să rămână valabilă, sunt stabiliți în prealabil. Există și persoane care au nevoie doar de „mâini abile” și aceștia sunt acei cunoscuți meșteri casnici care pot rezolva lucrările ușor și rapid. În țara noastră sunt tot mai multe companii care se angajează în acest gen de activitate, oferindu-și serviciile ca manageri profesioniști și deci angajând meșteri și reparatori de diverse profiluri. Întrucât în situații de criză vă bazați mai ales pe recomandările prietenilor și vecinilor, s-ar putea să nu fie o idee rea să ne contactați, deoarece lucrăm doar cu companii și meșteri de încredere care vor fi de ajutor. Când vorbiți cu meșteri profesioniști pentru reparații casnice, cei mai mulți dintre ei vă vor spune că, din experiența lor, există două tipuri de oameni: cei care sunt convinși că pot face totul singuri, așa că de obicei fac și mai multe daune, sau cei care nici măcar nu vor să schimbe un bec. Sună neserios, dar până la urmă este mai bine, pentru că cel puțin nu va fi realizat neprofesionist.
Reparațiile rapide sunt cele care pot fi rezolvate într-un timp scurt și, de cele mai multe ori, doar cu ajutorul uneltelor manuale. Dacă meșterul evaluează că nu este o lucrare pentru el, fie pentru că necesită cunoștințe și experiență mai mari sau unelte sau echipamente profesionale, vă recomandăm să-i respectați opinia profesională.
Pe de altă parte, sarcinile îndeplinite de meșter includ conectarea mașinilor de spălat rufe sau a celor pentru vase, asamblarea pieselor de mobilier și montarea elementelor de mobilier. Dacă voi înșiși nu vă pricepeți sau nu aveți uneltele potrivite, cu siguranță va fi mai bine să chemați un meșter și, fără îndoială, mai sigur și mai rapid, pentru că el/ea o va termina cu pricepere și mai bine decât dumneavoastră.
Bucătăria este cu siguranță partea din casă cu cele mai multe electrocasnice, mașini și diverse echipamente care se pot strica în orice moment. Din nou, dacă aveți o garanție pentru ele, atunci va fi suficient să sunați la un anumit centru de service autorizat conform instrucțiunilor și să vă vorbiți cu ei privitor la următorii pași. Acest lucru se aplică electrocasnicelor, aparatelor de preparare a alimentelor și aparatelor electrice mai mici, cum ar fi telurile, mixerele, blenderele, tocătoarele de alimente, prăjitoarele de pâine și tigăile cu auto-gătit.
Totuși, dacă chiuveta este blocată, un raft sau mâner se rupe sau se slăbește, o roată sau picior al unui element de bucătărie se rupe, un sertar se blochează, partea frontală cade sau suprafața ei este deteriorată, o țeavă de robinet sau încălzitor de apă de bucătărie se scurge, ori sifonul cade sau se blochează, se formează o gaură sau cade un filtru dintr-un aspirator, o țiglă se sparge sau se rupe, un suport este dislocat sau un perete se pătează - toate acestea sunt lucrări pe care le poate face un meșter calificat. Înlocuirea garniturilor, filtrelor, fitingurilor, balamalelor, consolelor, cauciucurilor, supapelor periferice, siguranțelor, duzelor și a tuturor lucrurilor de acest gen este ceea ce poate face un meșter divers. Acestea sunt simple defecțiuni mecanice care nu amenință în niciun caz funcționarea dispozitivului și nici nu afectează capacitatea de utilizare a elementelor - au nevoie doar de o piesă de schimb potrivită.
În baie, asemănător bucătăriei, căile instalațiilor de apă, electricitate și canalizare se intersectează. Dacă se sparge o țeavă sau se arde un cablu, se consideră deja o intervenție majoră pentru care trebuie angajat un instalator sau electrician. Din fericire, acestea sunt cazuri rare și apar doar ca o excepție. Mult mai frecvente sunt defecțiunile robinetelor, sifoanelor și țevilor de legătură din cauza așa-numitei ape „dure” pline de calcar, care este cea mai frecventă cauză a înfundărilor. Înlocuirea sifoanelor, garniturilor și sitelor, dacă acestea nu pot fi desfundate, este o sarcină simplă pentru cineva care știe să o facă. Intervențiile neprofesionale pot provoca mult mai mari daune decât inițial, așa că țineți cont de asta atunci când trebuie să decideți să vă ocupați singuri de lucrare sau să chemați un profesionist.
Pe lângă aceste defecțiuni și înfundări ale instalațiilor, în baie este posibilă deteriorarea unor părți din mobilier sau echipamente. Toaleta, chiuveta, oglinda, sticla cabinei de duș, mânerele sertarului sau dulapului și picioarele acestora se pot crăpa sau rupe. Iar uneori, când cumpărați piese noi, trebuie să le asamblați și să le montați, dacă vânzătorul nu le oferă ca serviciu suplimentar. Și în astfel de situații, meșterii sunt soluția ideală.
Deoarece iluminatul este o componentă foarte importantă a exteriorului și a interiorului și este alcătuit din cele mai diverse tipuri și vârste de corpuri de iluminat, nu vă puteți permite să lăsați un bec ars neînlocuit luni de zile. Totuși, se întâmplă ca becul, cablul, întrerupătorul, ștecherul sau priza să se ardă sau să se ardă siguranța. Meșterul va putea evalua dacă acele piese pot fi înlocuite sau trebuie achiziționat un nou corp de iluminat. Dacă este necesar, iar șuruburile pentru un nou corp de iluminat, pandantiv, reflector sau de perete, în jargon, „nu se potrivesc” cu găurile existente în tavan sau în perete, veți avea din nou nevoie de forarea unor găuri noi și la mascarea găurilor vechi. Uneori pentru iluminat sunt necesare și cabluri prelungitoare care se ard și ele, sau la înlocuirea lor trebuie mascate din nou cu canale.
Piesele de mobilier sunt, de asemenea, lucruri care se folosesc zilnic în casă. De fapt, cu cât scaunul sau fotoliul dumneavoastră sunt mai preferate, cu atât sunt mai mari șansele de deteriorare a picioarelor, roților, mânerelor sau stofa acestuia. Acest lucru se datorează faptului că le folosiți mai mult, ca pe o piesă vestimentară preferată pe care o purtați și o spălați mai des și se deteriorează mai repede. Dacă un șurub se slăbește sau adezivul slăbește și totul se destramă, se rupe o piesă, cade o roată sau se desparte un spătar, acea parte trebuie reparată înainte să folosiți din nou întreaga piesă. Dacă meșterul de reparații casnice nu poate face acest lucru din orice motiv, atunci va fi mai bine să apelați la un tâmplar.
Pe lângă mobilier, componentele de amenajare interioară includ acoperitoare pentru podea și pereți, tâmplărie și elemente mobile. La fel, și acestea se uzează și se deteriorează în timp și necesită reparații, restaurare sau înlocuire. Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru profile decorative pentru parchet, finisaje, profiluri pentru colțuri și treceri, feronerie, mecanisme și piese pentru ferestre și uși, balustrade pentru scări, paravane sau lambriuri. Deschideți și închideți ferestrele și ușile de mii de ori pe an, așa că nu ar trebui să vă surprindă dacă la un moment dat garniturile, balamalele, clanțele ușilor, încuietorile sau mecanismele de glisare se slăbesc sau cad. Aici enumerăm și jaluzelele exterioare și interioare – perdele, jaluzele, rulouri, obloane, jaluzele venețiene sau jaluzele orizontale. Unele dintre ele se activează manual, iar aici cel mai adesea se răsucesc, se rup sau se blochează corzile, benzile, lanțurile sau bastoanele și ghidajele în sine, pe care este înfășurată pânza, precum și barele de perdea. Cele mai multe dintre aceste defecțiuni necesită doar strângerea, uleierea sau înlocuirea componentelor, iar asta la fel aparține micilor reparații cu care se ocupă meșterii pentru reparații casnice. Dacă jaluzelele sunt controlate de la distanță și alimentate de un motor electric sau sunt conectate la un sistem inteligent de management al casei, cel mai sigur lucru este să contactați persoana de la care le-ați cumpărat dacă achiziția include și service post-vânzare. Dacă doriți să instalați sau să înlocuiți o oglindă sau un fel de despărțitor temporar, o bară de protecție sau un suport, acestea la fel se încadrează în reparații minore.
Este greu de crezut, dar meșterii pentru reparații casnice sunt cei mai greu de găsit în prezent. Mai ales cei buni și de încredere. Toată lumea este concentrată pe afaceri mari și pe profituri mari, așa că reiese că aproape nimeni nu vrea să se ocupe de reparații atât de mici, care, apropo, sunt cu siguranță mai numeroase și mai cerute, deși mult mai ieftine. De aceea, majoritatea meșterilor sau companiilor taxează pentru prezență și oră de lucru, nu pentru reparația în sine.
Pentru a nu fi nevoiți să căutați pe internet, să formați numere de telefon și să căutați în continuare păreri de la clienții anteriori, vă recomandăm să ne contactați pentru aceste tipuri de probleme. Mai exact, să completați un formular cu datele de bază pe site-ul nostru, să descrieți de ce aveți nevoie și să așteptați să primiți oferte de la meșteri cât mai curând posibil sau să-i contactați direct. Toți cei care sunt înregistrați la noi sunt profesioniști serioși și verificați, așa că, alături de referințele lor, veți găsi și comentarii de la clienții anteriori. Opinia lor vă va ușura cu siguranță decizia și vă va ușura greutățile în căutarea un meșter de încredere.
În cele din urmă, dorim să vă împărtășim părerea unui meșter de reparații casnice. De multe ori întâlnesc fie lucrări efectuate neprofesionist, fie o astfel de stare neglijată - adică - o defecțiune sau o deteriorare mult mai mare decât a fost inițial - că atunci este nevoie de mai mult timp și de costuri mai mari pentru a restabili totul la starea normală. Prin urmare, recomandarea lui pentru toată lumea este ca sarcinile regulate obligatorii de curățare și întreținere în gospodărie să fie efectuate conform instrucțiunilor date, fie să angajeze profesioniști. Va fi întotdeauna cea mai simplă și mai ieftină soluție. Dacă defectele și daunele mici se lasă și se ignoră, și devin probleme mari, rezolvarea lor va fi cu siguranță mai solicitantă și mai costisitoare.
Indiferent dacă în gospodăria dumneavoastră aveți tehnologie și echipamentele cele mai moderne sau că pe cele mai vechi și mai comune, controlul și întreținerea de bază sunt obligatorii. Nimic nu poate funcționa de la sine sau rămâne în stare perfectă pentru totdeauna. Întotdeauna când mânuiți lucrurile, fiți atenți ce faceți și orice observați sau credeți că nu este în regulă, cât mai repede căutați ajutor profesional și cu siguranță totul se va termina spre satisfacția reciprocă.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Reparea un frigider
Este vorba de un frigider Beko care nu îmi funcționează de cat congelatorul la el și partea de sus nu răcește 130.41 RON la 217.35 RON
Reparatie panou radiant Orio
Buna ziua, as dori sa repar si eu urmatorul produs :https://www.evomag.ro/electrocasnice-incalzire-aparate-de-incalzit/orion-panou-radiant-orion-oph-22w-wifi-2000-w-wi-fi-led-ip24-alb-4004360.html / pur si simplu refuza sa mai porneasca, ma puteti ajuta cu acecst produs? 86.94 RON la 144.9 RON
Reparat cuptor cu microunde
Am de reparat cuptor cu microunde. 86.94 RON la 144.9 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.