Pentru zona

    Panouri solare, fotovoltaice preț

    Care este prețul unei centrale solare? Achiziționarea unei centrale solare este o investiție pe termen lung, care conform estimărilor curente se amortizează în aproximativ 15 ani, prin reducerea semnificativă a costurilor cu energia electrică. Deocamdată, cele mai bune randamente sunt obținute de celulele de siliciu monocristalin, ceva mai scumpe, care obțin randamente între 15 și 17,5%. Celulele solare policristaline sunt mai ieftine și obțin randamente între 13 in 15%. De asemenea, se pot utiliza module mobile, care sunt concepute pentru a urmări traiectoria soarelui. Aceste sisteme sunt scumpe, însă permit utilizarea la maximum a energiei solare. Prețurile sistemelor fotovoltaice pot varia foarte mult, în funcție de numărul de module, de tipul celulelor solare și de elementele suplimentare încorporate în sistem. De obicei, o centrală solară pentru o locuință unifamilială standard costă între 17000 și 18000 lei, deci în jur de 800-900 lei/m2.

    Cui să încredințați montarea unor panouri solare, fotovoltaice? Trimiteți o cerere către furnizorii de centrale solare din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul panourilor solare


    Prețul panourilor solare de 250 W, fără montare.

    450 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    800 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Panouri solare, fotovoltaice

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul panourilor solare fotovoltaice


    mp

    RON/mp

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Panouri fotovoltaice sau centrale solare – tot ce trebuie să știți

    1.Ce trebuie să știm despre sistemele fotovoltaice sau centralele solare?

    Autosuficiența este o tendință din ce în ce mai actuală a populației. Utilizarea resurselor naturale - în special a energiei rezultate din surse regenerabile – în locuințe constituie un obiectiv din ce în ce mai important. Casele pasive sau cu consum redus de energie, centralele solare, încălzirea prin pardoseală cu apă caldă furnizată de o pompă de căldură, obținerea apei sanitare dintr-un colector de apă pluvială sunt realități tot mai prezente în domeniul construirii clădirilor rezidențiale.

    Pentru că energia solară este gratuită, nelimitată și curată, centralele solare se utilizează din ce în ce mai mult și la noi.
    Pentru că energia solară este gratuită, nelimitată și curată, centralele solare se utilizează din ce în ce mai mult și la noi.

    1.1. Avantajele pe care le prezintă o centrală solară

    Energia solară este gratuită, nelimitată și curată.

    Prin utilizarea de energie curată reducem emisiile de dioxid de carbon.

    Durata de viață a unei centrale solare este de 30 ani.

    Montarea sistemului este simplă.

    Centrala solară folosește atât lumina directă a soarelui, cât și pe cea difuză.

    Energia electrică, care nu se utilizează, poate fi vândută.

    Centrala solară este ușor de întreținut.

    1.2. Modul de funcționare a unei centrale solare

    Centralele solare sunt formate din două componente: prima componentă este alcătuită din module fotovoltaice, care folosesc undele electromagnetice ale soarelui pentru producerea de curent electric; a doua componentă este reprezentată de elementele, care servesc la utilizarea într-un anumit scop energiei electrice obținute. Celula solară transformă direct energia solară în electricitate. Lumina solară pune în mișcare electronii celulei solare, creând un curent electric direct, pe care un invertor îl transformă în curent electric alternativ și îl direcționează în rețea. Celulele solare sunt fabricate în general din siliciu, care este abundent în scoarța terestră. Celulele mono-cristaline din siliciu sunt cele mai eficiente, dând randamentul cel mai ridicat.

    2. Unde pot fi montate centralele solare?

    2.1. Centrala solară de acoperiș

    Centrala solară destinată montării sale pe acoperiș este adecvată pentru casele cu învelișuri de acoperiș clasice și unghiuri de înclinare ale acestora între 0 și 60 de grade. Este important, ca învelișul acoperișului să fie într-o stare satisfăcătoare, pentru a fi siguri că va rezista cel puțin încă 30 de ani - aceasta fiind durata de viață a unei centrale solare. De asemenea, este bine ca acoperișul să fie orientat către sud. Și orientarea acoperișului către est sau vest este adecvată. Suprafața acoperișului trebuie să fie suficient de mare, pentru a satisface necesitățile de energie electrică ale locuinței.

    2.2. Centrala solară integrată pe acoperiș

    Centrala solară integrată pe acoperiș este un tip special de centrală solară, pentru că modulele fotovoltaice alcătuiesc în același timp și învelișul primar al acoperișului. Acest tip de centrală solară se distinge printr-un aspect estetic deosebit și este cea mai potrivită soluție pentru construcțiile noi sau pentru cazul în care învelișul de acoperiș existent trebuie să fie înlocuit din cauza uzurii.

    2.3. Centrala solară autonomă

    Centrala solară autonomă este o sursă excelentă de electricitate pe terenurile neutilizate. Dacă cadrul de susținere este adecvat, modulele fotovoltaice pot fi orientate față de soare în mod optim, asigurându-se astfel o eficiență maximă a centralei solare.

    2.4. Centrala solară în sistem insular

    Centrala solară în sistem insular este o soluție pentru alimentarea cu energie electrică a caselor individuale și a altor clădiri mici. Facilitează alimentarea cu energie electrică a caselor de vacanță, a rulotelor și a cabanelor montane sau a căsuțelor pe de lângă culturile de viță-de-vie, ca și a tuturor celorlalte clădiri, care nu pot fi racordate la rețeaua publică de alimentare cu energie electrică.

    3. Furnizorii de centrale solare

    Atunci când căutați furnizori pentru sistemul dvs. solar, verificați dacă candidații sunt pregătiți profesional și au toate certificările și asigurările corespunzătoare. În legătură cu acestea, veți găsi o mulțime de informații pe internet. Puteți cere informații și de la prietenii și membrii de familie, care poate că s-au decis recent să investească într-o centrală solară.

    Pe portalul online daibau.ro puteți găsi și compara furnizori de centrale solare și puteți citi evaluările făcute de clienții lor anteriori privind serviciile prestate. Vă sfătuim, să obțineți cel puțin trei oferte pentru furnizarea și montarea unei centrale solare, care să fie realizate în baza acelorași date și măsurători, pentru a putea fi comparate.

    Puneți următoarele întrebări furnizorilor de centrale solare:

    Cunoaște compania dvs. reglementările locale și procedurile de acordare a autorizațiilor, ca și procedurile de racordare la rețeaua electrică? Obținerea autorizației de construire și a permisiunii de racordare la rețeaua electrică este adesea un proces complicat și de lungă durată. Asigurați-vă, că furnizorul centralei solare are multă experiență cu aceste tipuri de proceduri și că se va asigura ca centrala dvs. solară să poată începe a funcționa rapid.

    Poate compania dvs. să ne furnizeze referințe privind profesionalismul său de la alți clienți din zonă? Discutați cu alți clienți din zonă, pentru a afla mai multe despre toate provocările, cu care aceștia s-au confruntat, și cum i-a ajutat respectiva companie să le rezolve.

    Are compania dvs. licența sau certificatul corespunzător pentru furnizarea centralei solare? Panourile fotovoltaice trebuie să fie instalate de către un instalator autorizat. Acest lucru înseamnă, de obicei, că instalatorul sau subcontractorul este autorizat de o companie locală de distribuție a energiei electrice pentru desfășurarea acestei activități.

    Ce garanție oferă compania dvs. pentru centralele solare, pe care le furnizează? Cine asigură funcționarea și întreținerea sistemului? Majoritatea centralelor solare au o garanție industrială standard (care este de aproximativ 20 de ani pentru celulele solare și de 10 ani pentru convertoare). O garanție bună este adesea semnul, care indică că instalatorul folosește echipamente de calitate. De asemenea, este important să se clarifice a cui este responsabilitatea pentru întreținerea corectă și eventualele reparații ale sistemului. Majoritatea acordurilor și a contractelor de cumpărare a unei centrale solare includ clauza asigurării mentenanței sistemului de către furnizor (instalator).

    Se află compania dvs. sub incidența vreunei hotărâri judecătorești în vigoare, care îi condiționează activitatea? Ca în cazul oricărui alt proiect, care necesită un executant, este recomandată precauția.

    În oferte trebuie să se precizeze în mod clar capacitatea maximă de producție de energie electrică a sistemului - măsurată în wați (W) sau în kilowați (kW). Solicitați, de asemenea, o estimare a cantității de energie electrică, pe care sistemul o va produce anual sau lunar (măsurată în kilowați-oră). Această valoare este cel mai utilă pentru a se face comparația cu facturile de energie electrică existente.

    De asemenea, oferta ar trebui să includă și costurile totale de pornire a centralei solare, incluzând hardware-ul, instalarea, racordul la rețeaua electrică, autorizațiile necesare, taxa pe vânzare și garanția. Costul/watt și costul estimat/kWh sunt cele mai utile date pentru a compara prețurile practicate de diferiți furnizori, pentru că instalatorii pot utiliza echipamente diferite sau pot face oferte pentru sisteme de diferite dimensiuni.

    4. Centralele solare au sisteme diferite de funcționare

    Există trei tipuri principale de centrale solare pentru locuință:

    4.1. Centrale solare de rețea sau On-Grid

    Aceste sisteme solare sunt cele mai frecvent folosite la noi. O centrală solară de rețea este alcătuită din colectoare solare de acoperiș, care produc energie electrică directă, și din convertoare, care o transformă în energie electrică alternativă, ce poate fi folosită în locuințe. Surplusul de energie electrică, care este generat în timpul zilei, este înapoiat în rețea. Noaptea sau atunci când producția de energie electrică este mică, locuința va fi alimentată de la rețeaua de energie electrică. Aceste sisteme asigură o alimentare cu energie electrică de rezervă, în cazul unei pane de curent.

    4.2. Centrale solare hibride

    Sistemele hibride sunt asemănătoare sistemelor de rețea, dar includ și o baterie pentru depozitarea energiei în surplus produsă de colectoarele solare. Noaptea sau atunci când producția de energie este mică, locuința va fi alimentată cu energia electrică depozitată în baterie, în locul utilizării rețelei electrice. Aceste sisteme sunt preferate în zonele în care se produc multe pane de curent.

    4.3. Centrale solare autonome sau Off-Grid

    Centralele solare autonome nu sunt conectate la rețeaua de alimentare cu energie electrică publică. O astfel de centrală (alcătuită din colectoare și baterie) trebuie deci să asigure necesarul de energie electrică a casei. Aceste sisteme sunt mai scumpe, pentru că au mai multe colectoare solare și rezervoare de energie, pentru a acoperi întregul necesar de energie, mai ales că în perioadele fără soare nu se produce multă energie electrică. La proiectarea rețelei externe a centralei solare trebuie să se controleze cu rigurozitate și să se măsoare consumul de energie electrică. În plus, trebuie să se prevadă un generator de curent electric de rezervă.

    5. Pașii ce trebuie urmați pentru a monta o centrală solară

    5.1. Calculați eficiența energetică a locuinței dumneavoastră

    Înainte de a lua decizia finală privind instalarea unei centrale solare, proprietarii de case ar trebui să cunoască foarte bine, câtă energie electrică necesită, și să se asigure, că nu este posibil să obțină o eficiență energetică mai bună cu intervenții mai mici.

    5.2. Evaluați ce potențial de utilizare a energiei solare aveți

    Evaluați energia solară potențială, pe care o puteți produce la locația dvs. Deoarece sistemele fotovoltaice utilizează atât lumina directă, cât și pe cea difuză a soarelui pentru a genera energie electrică, potențialul de utilizare a centralelor solare destinate locuințelor este mare. Cu toate acestea, cantitatea de energie, care poate să fie generată de o centrală solară într-o anumită locație, depinde de cantitatea de energie solară cu care aceasta intră în contact și de dimensiunea sistemului. Există mai multe măsurători cartografice și instrumente disponibile, care vă pot ajuta să determinați potențialul de energie solară al casei dumneavoastră.

    5.3. Evaluați câtă energie electrică veți consuma

    Pentru a ajuta executantul să vă dea sfaturi utile cu privire la tipul și dimensiunea sistemului fotovoltaic adecvat pentru locuința dumneavoastră, este recomandabil să îi furnizați anumite informații: examinați facturile de energie electrică pentru a determina, care sunt nevoile dvs. anuale de energie electrică. Consumul dvs. va fi menționat în facturi în kilowați-oră (kWh). Notați consumul de energie electrică din fiecare lună a anului; este foarte probabil faptul că în unele luni folosiți mai multă energie electrică decât în altele (de exemplu, dacă utilizați aerul condiționat vara). De asemenea, luați în considerare orice modificare planificată, care poate duce la creșterea sau micșorarea consumul de curent electric: dacă veți cumpăra un vehicul electric sau intenționați să vă modernizați locuința, nevoile dvs. de energie electrică vor crește; iar dacă vă veți termoizola suplimentar fațada casei, este posibil să aveți nevoie de mai puțină energie electrică după aceea.

    5.4. Subvențiile pentru centralele solare

    Administrația Fondului pentru Mediu vă poate oferi o subvenție pentru centrala dumneavoastră solară. Verificați, care sunt condițiile pe care trebuie să le îndepliniți pentru aceasta.

    5.5. Colaborați cu furnizorul centralei solare

    Furnizorul centralei solare vă va ajuta să obțineți toate permisele de conectare necesare. De asemenea, acesta se poate ocupa de primirea unei subvenții din Fondul pentru Mediu. Consultați-vă cu el cu privire la sistemul solar este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Dimensiunea centralei solare se va baza pe nevoile dvs. de energie electrică, ca și pe următorii factori:

    - locația casei dumneavoastră și lumina solară disponibilă;

    - mărimea, orientarea și gradul de înclinare al acoperișului, pe care urmează a se monta centrala solară;

    - eficiența sistemului privind transformarea luminii solare în energie electrică;

    - alte surse de energie electrică, cum ar fi: rețeaua de electricitate, o centrală electrică eoliană sau un generator de curent electric.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Panouri fotovoltaice

    Doresc să economisesc energie, să am facturi cât mai reduse și îmi doresc să instalez panouri solare iar o persoană v-a recomandat. Casa are 64 mp 2173.5 RON la 3622.5 RON

    ........

    PANOU SOLAR APA CALDA 135 L

    AM NEVOIE DE UN PANOU SOLAR 130 L + MONTAJ . EXISTA UN BOILER ELECTRI DE 80 L 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Sistem fotovoltaic 8kw Casa Verde

    Un sistem fotovoltaic monofazat 8kw prin casa verde. 9563.4 RON la 15939 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Montaj panouri solare pentru apa calda menajera, Sistem presurizat de apă caldă 180 l
    Panouri solare, fotovoltaice, Zimnicea

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Pompa aer apa cu sistem fotovoltaic cu baterii montaj inclus k complet, 120 mp
    Panouri solare, fotovoltaice, Baloteşti

    28255.5 RON la 47092.5 RON

    Prețul, Montat panou termic si insataltie,
    Panouri solare, fotovoltaice, Balş

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Achizitionare si montaj huawei hibrid inverter 6kw,
    Panouri solare, fotovoltaice, Cristuru Secuiesc

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaiv hibrid, 64
    Panouri solare, fotovoltaice, Buzău

    30429 RON la 50715 RON

    Prețul, Montaj panouri fotovoltaice, 10 panouri
    Panouri solare, fotovoltaice, Câmpineanca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, sistem fotovoltaic offgrid, 6kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Titu

    10867.5 RON la 18112.5 RON

    Prețul, Panou solar apă caldă, 1 cpl
    Panouri solare, fotovoltaice, Fălticeni

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Apa calda permanenta, Suprafata casei 100 mp
    Panouri solare, fotovoltaice, Comăneşti

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Electricean autorizat, 1
    Panouri solare, fotovoltaice, Gheorghe Lazăr

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Achizitionarea si montaj panouri fotovoltaice, Peste 80 m2
    Panouri solare, fotovoltaice, Baia Mare

    34776 RON la 57960 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice,
    Panouri solare, fotovoltaice, Bucureşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Achizitionare si montaj panouri fotovoltaice 8 kw trifazic, /
    Panouri solare, fotovoltaice, Vatra Moldoviţei

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Instalarea a 400 kWp, acoperis plat, cu sistem C& I Alpha ESS, 400KWp
    Panouri solare, fotovoltaice, Oradea

    347760 RON la 579600 RON

    Prețul, Tot sistemul panouri fotovoltaice 6,4 kw trifazat, Sistem 6,4 kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Munteni-Buzău

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Montaj panouri fotovoltaice, 8 panouri fotovoltaice
    Panouri solare, fotovoltaice, Râmnicu Vâlcea

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic 15 KW trifazat inclusiv dosar prosumator, 20.000 kwh anual/230 mp
    Panouri solare, fotovoltaice, Pantelimon

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Panou fotovoltaic, 5kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Arad

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, fonduri proprii, 5Kwh
    Panouri solare, fotovoltaice, Deva

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, monofazat in programul Casa Verde, 8kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Brăila

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice 8 kw , trifazic, casa verde, 8 kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Oradea

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic cu Program Casa Verde 2023, 5kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Satu Mare

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, casa verde, 5-6kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Târgu Mureş

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Programul Casa Verde, 6 kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Târgovişte

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Full montaj panouri fotovoltaice, 6kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Bragadiru

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sistem OFF GRID trifazic,10kw, montaj pe sol, 20-24 panouri fotovoltaice
    Panouri solare, fotovoltaice, Mureni

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice la cheie la o casă, 6KW
    Panouri solare, fotovoltaice, Siliştea Crucii

    26082 RON la 43470 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice cu montaj, capacitate 15 kw,, 400 mp
    Panouri solare, fotovoltaice, Braşov

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic la cheie, 6kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Şura Mică

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Panou fotovoltaic fara retea publica, 5kW
    Panouri solare, fotovoltaice, Deva

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Sistem fotovoltaic aprox 10 kw.trifazat., 1/10 kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Ulieş

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Panouri și pompă de căldură,
    Panouri solare, fotovoltaice, Guranda

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Kin ongrid 3 kw localitate Barzeiu,
    Panouri solare, fotovoltaice, Berleşti

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Montaj sistem fotovoltaic, 11 kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Braşov

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Panouri fotovoltaice, 430 w 12 buc
    Panouri solare, fotovoltaice, Paşcani

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Doresc montarea unui sistem fotovoltaic deja achiziționat, 3,5kw
    Panouri solare, fotovoltaice, Făgăraş

    3042.9 RON la 5071.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Panouri solare, fotovoltaice?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Panouri solare, fotovoltaice lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    1434+ Firme pentru Panouri solare, fotovoltaice
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă