Pentru zona

    Mobila din lemn masiv preturi

    Care este prețul mobilierului din lemn masiv? Mobilierul din lemn masiv este cu cel puțin 30% mai scump decât cel din plăci aglomerate, însă este cu mult mai durabil, de calitate și ecologic. Termenul de execuție este de la 1 la 4 luni. Prețul mobilierului din lemn masiv depinde în special de complexitatea execuției, de tipul de lemn, de prelucrarea suprafeței și, desigur, de tâmplar. Prețul unei mese din lemn masiv de nuc cu picioare din metal, de dimensiunile 200 x 100 cm, se situează între 1000-3000 lei/buc..

    Cui să încredințați achiziționarea mobilei din lemn masiv? Trimiteți o cerere către tâmplarii sau designerii de interior din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul mobilierului din lemn masiv


    Prețul unei mese din lemn masiv. Prețul unei mese din lemn masiv de nuc cu picioare din metal, de dimensiunile 200 x 100 cm.

    1000 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    3000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Mobilă lemn masiv

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Preț masă lemn de stejar

    Prețul unei mese din stejar L180 x l100 x h76 cm


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul execuției unui pat masiv la comandă


    buc

    RON/buc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    MOBILIER DIN LEMN MASIV - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Mobilier din lemn masiv - ce trebuie să știți?

    Mobilierul din lemn masiv sunt singurele piese din lemn masiv adevărat
    Mobilierul din lemn masiv sunt singurele piese din lemn masiv adevărat

    1.1. De ce lemnul masiv este special

    Când vă hotărâți asupra unei piese de mobilier ca produs de tâmplărie, aveți mai multe opțiuni. Mobilierul este de obicei realizat din PAL, unde părțile interioare, închise și ascunse sunt acoperite cu folie de melamină incoloră sau albă, în timp ce părțile vizibile sunt acoperite și cu o singură culoare sau folii în modele unui lemn. O altă opțiune este furniruirea PAL cu un strat subțire, cu frunze de lemn, astfel încât produsul final să pară că este din lemn adevărat. Un înlocuitor mai scump pentru PAL sunt plăcile MDF, care sunt mai durabile. Din punct de vedere tehnic, niciuna dintre aceste versiuni nu este cu adevărat „mobilier din lemn”, deoarece PAL și MDF sunt materiale produse artificial din deșeuri sau din cele mai rele părți ale materialului. În procesul industrial de prelucrare a lemnului, deșeurile de lemn generate sunt măcinate și amestecate cu diverse impurități pentru a obține un amestec artificial care este ulterior comprimat, presat și tăiat în plăci în continuarea procesării tehnologice. Spre deosebire de piesele de mobilier realizate din acest material, mobilierul din lemn masiv este realizat din lemn masiv, adevărat, ceea ce înseamnă de fapt că toate părțile sunt tăiate din bușteni din lemn adevărați, modelați, impregnați și lipiți sau în orice alt mod uniți mecanic în forma dorită.

    1.2. Mobilierul masiv este complet natural

    Pe baza procesului de producție descris anterior, este clar că lemnul solid este cel mai ecologic tip de materie primă prin toate caracteristicile sale, chiar și prin faptul că este complet reciclabil - ceea ce poate însemna că și mobilierul din acesta este la fel. Spre deosebire de mobilierul industrial, care reprezintă cea mai mare parte a ofertei de pe piață, mobilierul din lemn masiv este format din elemente din lemn adevărate tăiate din bușteni, în timp ce materialele artificiale, acoperirile și lacurile sunt utilizate numai în etapele finale ale finisării pentru a proteja împotriva daunelor, dăunătorilor și impactului exterior.  Astăzi, aceste lacuri, uleiuri și acoperiri sunt în mare parte ecologice și inofensive pentru sănătate.

    1.3. Mobilierul din lemn masiv este un mobilier tradițional

    În trecut, toate mobilierele erau masive, făcute manual din anumite tipuri de lemn, deoarece nu existau mașini pentru producerea de plăci comprimate. Astăzi, însă, este mai puțin obișnuit, în primul rând din cauza prețului, dar și din cauza esteticii, deoarece mobilierul atât de mare și luxos nu arată bine în spațiile mici și înguste, cum ar fi apartamentele. Prin urmare, este utilizat în principal în hoteluri, restaurante exclusive, reședințe și cluburi, precum și castele, vile, expoziții muzeale și case aflate sub protecție, în ceea ce privește protecția și conservarea monumentelor culturale.

    1.4. Avantajele mobilierului din lemn masiv

    Mobilierul masiv are status de lux, prestigios și unic, cu o patină specială. Deoarece mobilierul din lemn masiv este o raritate astăzi, o masă din lemn masiv va aduce, de exemplu, un farmec special casei dvs. și va crea o ambianță minunată în jurul vostru, care va încânta atât membrii familiei, cât și vizitatorii. Mobilierul din lemn este mai presus de toate o experiență elegantă și estetică, deoarece nu este o imitație a lemnului, ci lemn adevărat. Piesele din lemn masiv bine fabricate sunt foarte durabile și rezistente, iar datorită valorii și unicității lor, sunt de obicei moștenite și transmise din generație în generație. Avantajul lemnului masiv presupune faptul că este un material complet ecologic care poate fi complet reciclat.

    1.5. Dezavantajele mobilierului din lemn masiv

    Principala slăbiciune a mobilierului din lemn masiv este prețul său, care este cauzat de prețul ridicat al lemnului ca materie primă. Dacă vă spunem că mobilierul din lemn masiv este cu 300% mai scump în comparație cu piesele realizate din materiale din plăci din lemn sau din producția industrială în serie, va fi destul de clar care este relația dintre calitate și valoare. O altă slăbiciune este considerată sensibilitatea lemnului, în special rezistența sa la zgârieturi, lovituri sau pete. Prin urmare, acest tip de mobilier nu este potrivit pentru fiecare cameră și pentru fiecare tip de utilizare și necesită o renovare, tratament, lăcuire sau uleieri mai frecvente. Dacă intenționați să utilizați o piesă din lemn masiv în fiecare zi, cum ar fi o masă pentru sufragerie, tâmplarul trebuie să o protejeze mai bine cu acoperiri.

    2. Cum se realizează mobilierul din lemn masiv?

    Mobilierul din lemn masiv poate fi realizat de un tâmplar mai experimentat și, ocazional, piesele din lemn masiv pot fi cumpărate și în unele saloane de mobilier specializate.

    2.1. Tipuri de lemn potrivite pentru producția mobilierului

    Ce tip de lemn va fi utilizat pentru care piesă depinde în principal de scopul și cerințele referitoare la estetică și stil. În funcție de astfel de condiții prealabile, se alege tipul de proprietăți mecanice, fizice și vizuale adecvate. Când vine vorba de lemnul solid, unul dintre principalele criterii de selecție este aspectul și culoarea, deoarece produsul final va arăta exact la fel, în timp ce nuanțele și luciul pot fi ajustate într-o oarecare măsură prin lăcuire și uleiere. Tipurile de lemn mai dure, cum ar fi stejarul, fagul, frasinul, arțarul, mărul, părul și cireșul sunt potrivite pentru piesele care vor fi folosite în fiecare zi, în timp ce pentru mobilierul mai puțin expus care nu va fi folosit atât de des, tipurile de lemn mai moi, cum ar fi molidul poate fi folosit, și brad, arin, leuștean și pin. Tipurile de lemn mai moi nu sunt potrivite pentru mese și suprafețe de lucru, deoarece se vor vedea foarte rapid urme de utilizare, cum ar fi zgârieturile și lovituri.

    2.2. Prelucrarea trunchiului de copac

    După tăierea copacului, trunchiurile întregi sau buștenii tăiați sunt duși la gater sau fabrică, unde sunt tăiați și prelucrați în continuare în funcție de anumite procese tehnologice, adică gradul de finalizare a prelucrării. În prelucrarea primară, lemnul este în principal tăiat, despicat, tăiat și decojit, în timp ce prelucrarea finală necesită un număr mare de scule și mașini pentru rindeluire, răzuire, frezare, găurire, strunjire, îndoire, presare, șlefuire. Prin prelucrarea mecanică a lemnului, mai întâi sunt obținute semifabricatele, iar prin prelucrarea ulterioară, a produsele finale. Aceste piese, brute sau semifabricate, sunt cumpărate de dulgheri și utilizate pentru a face mobilier în atelierul lor.

    2.3. Mobilier din lemn masiv într-un atelier de tâmplărie

    Tâmplarul va tăia bucăți sau scânduri din lemn în elemente mai mici, din care va realiza părți din viitoarea piesă de mobilier prin finisare și prelucrare. Meșterii folosesc adesea diferite părți sau chiar tipuri de lemn pentru diferite piese de mobilier, ceea ce reduce costul total al lucrărilor meșteșugărești. Tâmplarul va folosi cele mai frumoase părți ale lemnului pentru fronturi și alte părți vizibile ale vitrinelor, dulapurilor, sertarelor sau comodei, și mai rele pentru interiorul și alte părți ascunse. Fiecare element trebuie să fie bine șlefuit și tratat, astfel încât să nu apară răniri de la PAL în timpul utilizării.

    2.4. Acoperiri și vopsele de protecție

    După producție, straturile de protecție sunt aplicate, adică lăcuirea sau ungerea - într-un cuvânt, finisarea finală a acelor suprafețe care vor fi cel mai expuse la utilizare și uzură. Lemnul masiv poate fi, de asemenea, vopsit cu colori incolore sau pigmentate, culori mate sau lucioase prin care structura și textura lemnului pot fi încă văzute, dacă totuși nu optați pentru culoarea naturală pe care lemnul deja o are.

    2.5. Detalii despre elementele de îmbinare

    După ce toate elementele au fost tăiate, prelucrate și protejate corespunzător, tâmplarul le asamblează în produsul final. Dacă este un element mai mic, de ex. scaune, le va asambla în atelier; piesele mai mari sunt asamblate și plasate la locul de instalare (dulapuri, vitrine, paturi, mese ...) deoarece în felul acesta sunt mai ușor de transportat. Elementele pot fi lipite sau îmbinate cu cuie și pene de lemn. Cele mai solicitante de realizat și asamblat, dar și cele mai frumoase, sunt piese ale căror detalii arată ca pozitivul și negativul aceleiași imagini și se potrivesc ca un puzzle.

    3. Criterii pentru selectarea speciilor de arbori

    3.1. Textura lemnului pentru mobilier

    Alegerea tipului de lemn este primul pas cheie în proiectarea mobilierului din lemn masiv și depinde de scop. Piesele diferite necesită proprietăți fizice și mecanice diferite ale lemnului. Un alt criteriu, poate chiar mai important, este aspectul lemnului. Trebuie avut în vedere faptul că diferite tipuri de lemn arată diferit, adică textura, structura și compacitatea miezului lor sunt diferite. Trebuie avut în vedere faptul că diferite tipuri de lemn arată diferit, adică textura, structura și compacitatea miezului lor sunt diferite. Coaja, masa lemnoasă și măduva pot fi recunoscute în secțiunea transversală a copacului. Textura este un „model” de lemn pe o suprafață netedă. Conform texturii, există o structură mai mult sau mai puțin regulată și o direcție de creștere (de exemplu texturi dungate, texturi de secțiune transversală radială ...), dar și diverse anomalii (texturi cu ochi, cu nervuri sau strălucitoare ...). Chiar dacă scopul final al prelucrării nu este o suprafață complet lustruită a plăcilor, produsul final va arăta la fel ca textura secțiunii transversale a lemnului, doar că va fi oarecum mai puțin pronunțată.

    Texturile variază considerabil în funcție de tipul de lemn. Molidul are mulți cucui și are multe nereguli; copacii tropicali au adesea dungi, arțarul și frasinul se caracterizează prin șiruri ondulate de fibre, în timp ce plopul și teiul au o textură aproape imperceptibilă, uniformă. Stejarul și fagul sunt cele mai apreciate tocmai datorită structurii lor cele mai uniforme și armonioase, care, atunci când sunt prelucrate profesional și cu îndemânare, arată incredibil de luxos și de prestigios.

    3.2. Culoarea lemnului natural

    În afară de textura lemnului, culoarea lemnului este, de asemenea, foarte importantă pentru aspectul final al mobilierului. Diferite tipuri de lemn au culori și nuanțe destul de diferite, așa că ar trebui să alegeți tipul a cărui culoare doriți. Nuanțele și tonurile pot fi ușor schimbate și ajustate cu acoperiri de protecție (lac, pete, ulei și ceară), dar nu complet, cu excepția cazului în care optați pentru o culoare pigmentată. Cireșul, para și fagul sunt destul de roșiatice, molidul și bradul sunt tonuri deschise care se îngălbenesc în timp, pe când ce arțarul, mesteacănul și plopul sunt foarte strălucitori; în schimb, nucul este cenușiu până aproape negru, iar stejarul, castanul și frasinul sunt în toate nuanțele și nuanțele de maro.

    3.3. Luciul lemnului

    Luciul fiecărei suprafețe se datorează reflexiei luminii și depinde de tipul de lemn, de caracteristicile anatomice, de proprietățile fizice și chimice, de prelucrare și de secțiunea transversală. Caracteristicile anatomice ale lemnului, precum dimensiunea elementelor, proporțiile celulelor parenchimatoase, conținutul de rășină și alte substanțe, afectează foarte mult luciul. Lemnul tăiat în lung are un luciu mai mare. Datorită structurii anatomice caracteristice, adică a liniilor care formează inelele, benzile tăiate din lemn sunt, de asemenea, lucitoare. În secțiunea radială, arțarul, fagul, stejarul, ulmul și salcâmul au un luciu distinct; coniferele au un luciu slab, iar un păr, de exemplu, nu îl are deloc. În plus, diferite metode de prelucrare, cum ar fi măcinarea, perierea, tăierea, rindeluirea și profilarea produc efecte diferite care pot fi îmbunătățite doar prin finisare.

    3.4. Vopsirea lemnului masiv

    Culorile transparente vor estompa ușor și vor înmuia liniile curate ale texturii lemnului, dar le vor lăsa vizibile, motiv pentru care produsul va părea în continuare natural, dar ca și cum ar fi privit printr-un filtru. Aceasta este o soluție bună dacă căutați o culoare specifică pe care lemnul natural nu o are; cherestea proaspăt tăiată este portocalie și gălbuie, în timp ce lemnul vechi este gri și gri-verde - capătă o patină - și tocmai culorile transparente pot „accelera” procesul de îmbătrânire a lemnului. Colorarea este posibilă și în cazurile în care un anumit tip de lemn nu este disponibil sau culoarea necesară pur și simplu nu este disponibilă în natură.

    O altă opțiune de vopsire sunt culorile care acoperă complet textura naturală a lemnului și creează o suprafață monocromatică, monocronică. Aceasta nu este tocmai varianta pe care am recomanda-o, deoarece ridică problema semnificației, deoarece pierde tot farmecul unui lemn masiv.

    4. Designul mobilierului din lemn masiv

    Puteți proiecta singuri mobilier masiv, un tâmplar îl poate face după dorințele dvs., iar cele mai frumoase piese vor fi cu siguranță proiectate de un designer de interior sau arhitect, care se va ocupa de fiecare detaliu frumos, practic și semnificativ. Atunci când proiectați mobilier din lemn masiv, detaliile sunt extrem de importante, deoarece un lucru greșit poate face ca întregul concept să nu aibă sens.

    5. Elementele mobilierului din lemn masiv

    În principiu, orice poate fi din lemn masiv, dar nu este întotdeauna cu sens ca toate elementele să fie din lemn. Mobilierul masiv sunt în principal mese de sufragerie, birouri și consolă, baruri, paturi, dulapuri independente, vitrine, sertare, comode și, desigur, scaune. Are mai puțin sens, de exemplu, ca dulapurile încorporate să fie din lemn masiv, deoarece, cu excepția frontului, lemnul nu este deloc vizibil și, din același motiv, este similar cu rafturile de cărți. Ușile camerei pot fi din lemn masiv, dar acest lucru este foarte rar, deoarece astfel de uși sunt mult mai grele decât ușile standard cu panou, care sunt goale sau au fagure de carton, deci sunt mai susceptibile de a „cădea”. Pentru a evita acest lucru, sunt necesare balamale speciale, care din nou, datorită greutății ușii, nu pot fi instalate în niciun perete și așa mai departe. Dacă prețul este adăugat la toate cele de mai sus, veți realiza că nimeni nu are nevoie de toate aceste complicații. Gardurile, balustradele și mânerele din lemn masiv sunt foarte frumoase și speciale, dar astăzi sunt foarte rare. Mai mult, parchetul, podeaua sau pardoseala rustică pot fi, de asemenea, din lemn masiv. O pardoseală atât de bogată și fină este extrem de frumoasă în fiecare spațiu, dar este, desigur, cea mai scumpă, adică mult mai scumpă decât parchetele standard cu mai multe straturi, unde doar suprafața de mers este din lemn și arată la fel.

    6. Prețul mobilierului din lemn masiv

    Mobilierul din lemn masiv este de două până la trei ori mai scump decât PAL sau MDF. Acest lucru se datorează prețului ridicat al lemnului brut, din care mobilierul masiv se poate face. Prețul exact, desigur, depinde de piesa în sine (dulapul trebuie să fie mai scump decât scaunul), de tipul de lemn (molidul este mult mai ieftin decât stejarul ...), de metoda de prelucrare (vopsită sau nevopsită) și complexitatea lucrării (detalii, articulații ...). Prețurile variază, de asemenea, foarte mult de la tâmplar la tâmplar, iar pentru mobilierul special din lemn masiv, trebuie să găsiți un meșter experimentat și priceput, deoarece aceasta este o piesă care vă va fi alături pe viață și care va fi folosită de generațiile viitoare. În cele din urmă, merită spus că mobilierul frumos, de înaltă calitate și realizat cu atenție este o investiție bună, deoarece poate fi revândut întotdeauna la un preț bun.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    piese din lemn de stejar

    Buna ziua,

    Va adresez o cerere de oferta referitoare la o serie de piese din lemn de stejar, conform desenului atasat / link Dropbox:

    https://www.dropbox.com/scl/fi/a6be4330ha2lotnhl959p/piese_stejar.pdf?rlkey=57ofronq5av4cfjqp9m0cnsac&dl=0

    In cazul confirmarii comenzii, sper sa colaboram fructuos si pe viitor.
    Astept precizarile Dvs despre pret, termenii de plata si termen de executie.

    Va multumesc! 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    3 cutii ptr.sticlă vin lăcuit cadou special

    cutii cadou lux sticlă vin, lăcuit capac balama cu clinch. Dimensiuniile aprox. 52cm x 15cm x 6cm . 652.05 RON la 1086.75 RON

    ........

    Rafturi baie pe comandă

    Vă contactez în legătură cu un posibil proiect.
    Sunt în căutarea unei echipe care să mă ajute la baie cu realizarea unor rafturi sub lavoar. Referință: Custom Made Bathroom Wood Floating Vanity Shelf, Sink Live Natural Edge Rustic Solid Wood Wall Mounted Shelf, New Home Christmas Gift - Etsy.de

    Custom Made Bathroom Wood Floating Vanity Shelf, Sink Live Natural Edge ...
    This Bathroom Vanities item by CarpathiansWoods has 759 favorites from Etsy shoppers. Ships from Romania. Listed...

    În attach regăsiți poze cu ce este in prezent și lavoarul care urmează să fie achiziționat. Sunt deschis la mască, însă prefer rafturi precum cele din imagine (neapărat vopsite gri) pentru în cazul în care trebuie să se umble la aerisire.
    Sunt deschis la orice fel de sistem de prindere, doresc doar ca lucrarea să includă și montajul.
    Vă mulțumesc și aștept răspunsul dvs. 1738.8 RON la 2898 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Mobilă din lemn masiv, 4 buc
    Mobilă lemn masiv, Ploieşti

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Paturi lemn, 2 buc
    Mobilă lemn masiv, Zalău

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Masti de calorifere cu glaf integrat, aproximativ 160 cm
    Mobilă lemn masiv, Ploieşti

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Executare perete despartitor din lemn cu ochiuri de sticla si usa, o bucata 2m x 1.50 m
    Mobilă lemn masiv, Sinaia

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Dulap lemn masiv si masa lemn masiv, Dulap 1.80 x 1.65 masa 1.20 x 1.30
    Mobilă lemn masiv, Sinaia

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Coltar bucătărie , 1
    Mobilă lemn masiv, Sighetu Marmaţiei

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, De reconditionat o masa din lemn masiv, Masiv
    Mobilă lemn masiv, Sacoşu Turcesc

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Blaturi de lemn pentru mobila,
    Mobilă lemn masiv, Bucureşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Paturi,mobila bucatarie, Stejar
    Mobilă lemn masiv, Gura Humorului

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Mobilier camere pensiune, 10 camere
    Mobilă lemn masiv, Bumbeşti-Jiu

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Blat pentru baie , Nuc
    Mobilă lemn masiv, Oradea

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Mobilier dormitor lemn masiv, Fag
    Mobilă lemn masiv, Deva

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Doresc sa fac la comanda riflaje decorative pentru living si dormitor , lemn masiv sau pal, culoare stejar natur, 14 buc
    Mobilă lemn masiv, Cluj-Napoca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Perete decorativ/separator, H2370mmX L 3500mm pentru living - stejar, frasin...
    Mobilă lemn masiv, Braşov

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Restaurare mobilier lemn masiv, biblioteca, bufet, sifonier
    Mobilă lemn masiv, Iaşi

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Recondiționare mobilier clasic, 7 metri pătrați
    Mobilă lemn masiv, Belceşti

    521.64 RON la 869.4 RON

    Prețul, Corp pentru centrala Pal, l:3.60m, h:2.55m
    Mobilă lemn masiv, Iaşi

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Tapiterie stofa 6 scaune furnir(stofa personala),
    Mobilă lemn masiv, Dumbrăviţa

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, 9 usi lemn stratificat, 9 buc
    Mobilă lemn masiv, Petrova

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Mobila bucatarie +2 Dressing + comda cu birou+ biblioteca cu birou,
    Mobilă lemn masiv, Bucureşti

    26082 RON la 43470 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă lemn masiv?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Mobilă lemn masiv lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    130+ Firme pentru Mobilă lemn masiv
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă