Pentru zona

    Preț săpătură mecanizată

    Care este prețul unei excavări? Prețul unei excavări în construcții depinde de dimensiunile săpăturii (lățime, lungime, adâncime), tipul de săpătură, tipul de sol, dificultatea terenului, executant și de alți factori. Dacă este vorba despre un sol dur sau piatră, excavarea poate fi mult mai scumpă decât în mod normal. Dacă nu știți ce tip de sol se află pe terenul dumneavoastră, comandați un studiu geomecanic. Pentru excavarea la suprafață a humusului până la o adâncime de 30 cm, debarasarea prundișului și transportul pământului la rampa de deșeuri, veți plăti între 60-100 lei/m3. Prețul sistemului de drenaj variază undeva între 15 și 20 lei/m, cu materialul și execuția la o construcție nouă.

    Cui să încredințați realizarea unei excavări? Trimiteți o cerere către executanții de excavări din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul săpării gropii de fundație


    Prețul săpării gropii de fundație. Prețul pentru excavarea la suprafață a humusului până la o adâncime de 30 cm, debarasarea prundișului și transportul pământului la rampă de deșeuri.

    150 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    170 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Săpături mecanizate, miniexcavator

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Prețul săpării manuale a gropii de fundație


    mc

    RON/mc

    RON

    Prețul săpării mecanizate a gropii de fundație


    m

    RON/m

    RON

    Prețul transportului pietriș/nisip/pamânt cu roaba


    mc

    RON/mc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Excavarea pământului – ce ar trebui să știți

    1. Lucrări pregătitoare de construcție

    Excavarea pământului este printre primele lucrări care se execută la începerea construcției oricărei clădiri, inclusiv a unei case private. Lucrările de construcție sunt toate cele care preced construcția propriu-zisă sau urmează (pregătitoare, auxiliare și definitive) și includ: pilonarea terenului, adică marcarea perimetrului viitoarei case, amenajarea gardului șantierului și protecția acestuia și asigurarea; următorul set de sarcini este marcarea și excavarea drumului de acces (dacă nu există deja), excavarea gropilor de construcție, a găurilor pentru piloni, a șanțurilor, a canalelor de distribuție pentru instalații și subsoluri, bazine, fose septice, rezervoare, puțuri și foraje pentru pompele de căldură. Fiecare dintre aceste lucrări trebuie definite prin planurile de proiect și calcule și este confirmată prin obținerea unei autorizații de construire.

    Calitatea execuției acestor lucrări este foarte importantă, și poate crucială pentru stabilitatea și longevitatea viitoarei clădiri. Fiecare construcție este expusă constant acțiunile numeroaselor forțe naturale și factori de mediu, așa că dacă amortizarea impactului acestora nu se face în acea primă fază de execuție a proiectului, tot ce urmează va fi discutabil.
    Calitatea execuției acestor lucrări este foarte importantă, și poate crucială pentru stabilitatea și longevitatea viitoarei clădiri. Fiecare construcție este expusă constant acțiunile numeroaselor forțe naturale și factori de mediu, așa că dacă amortizarea impactului acestora nu se face în acea primă fază de execuție a proiectului, tot ce urmează va fi discutabil.

    2. Unde și cum să găsiți executanți de lucrări?

    Excavarea solului, adică a materialului de sol, se face prin săparea și îndepărtarea solului. Pământul excavat este îndepărtat și depus fie într-un loc anume, chiar pe șantier, pentru a fi folosit ulterior pentru alte lucrări, fie este dus la o groapă specială. Acest tip de excavare de pământ creează un spațiu pentru începerea construcției - mai precis, construcție inginerești sau clădiri. Dacă ați decis să construiți o casă și ați început deja cu realizarea, vă este clar că excavarea nu se poate face fără mașini grele, mașini de construcții, echipamente și unelte. În cazul în care v-ați hotărât să construiți pe sistemul „la cheie”, angajarea unei firme de construcții civile nu va fi problema dumneavoastră. Dacă v-ați hotărât să vă construiți casa în etape, atunci veți fi mult mai interesați de închirierea utilajelor de construcții.

    Având în vedere câți ofertanți există pe piață pentru executarea tuturor tipurilor de lucrări de terasament, nu vă va fi deloc ușor să faceți o alegere, decât dacă sunteți un profesionist și aveți informații exacte. Prin urmare, vă recomandăm să ne contactați, deoarece cooperăm cu firme și meșteri ale căror referințe și toate comentariile clienților le puteți vedea pe site-ul nostru. Completați formularul online cu cele mai elementare informații despre proiectul solicitat și veți primi în curând oferte de la executanții interesați cu toate detaliile.

    3. Studiu geotehnic

    Un studiu geotehnic este de fapt un document, o constatare a unui sondaj geotehnic al solului, care se solicită înainte de începerea oricărei lucrări. Este partea obligatorie a autorizației de construire, dar mai mult decât atât - fără acesta, calculele legate de fundație, protecția excavațiilor și gropilor de construcție, drenarea apelor uzate și altele asemenea nu pot fi efectuate. Acest studiu determină capacitatea portantă a terenului și compoziția solului de pe terenul pe care l-ați cumpărat, precum dacă și ce fel de construcție este posibilă în realitate. În plus, determină prezența apei subterane, care este deosebit de importantă pentru pompele de căldură și puțurile cu apă potabilă. Un studiu geotehnic este realizat de un inginer geotehnic, care efectuează teste și sondaje pe teren. Determinând diverși factori și parametri, dânsul evaluează toate faptele cele mai importante despre terenul dat, iar pe baza acestora, proiectanții decid care vor fi fundațiile, structura clădirii, sarcina și capacitatea portantă; în plus, există și concluzii despre faptul dacă se va efectua o săpătură și ce fel de săpătură va fi efectuată sau dacă se va realiza așa-numitul strat de înlocuire, precum și toate celelalte elemente ale clădirii.

    4. Tipuri de săpături ale pământului

    Tipurile de excavare a pământului pot fi diferite, în funcție de faptul dacă este vorba de lucrări de inginerie civilă sau de construcții. Pe de altă parte, materialul excavat de sol poate fi folosit pentru umplerea și întărirea solului, nivelarea și planificarea terenului, construirea aleilor sau drumurilor precum și a fundațiilor.

    Săpăturile de suprafață și cele adânci diferă, după cum sugerează și numele, prin adâncimea gropii, dar și prin scop. Fiecare săpătură de pământ, adică modul în care se face, cu ce tip de mecanizare și unelte, este definită de scopul final al obiectului de construcție pentru care se realizează. Solul este clasificat în funcție de tipul de material al solului, dar în termeni mai simpli, este unul obișnuit, afânat, dur sau stâncos, iar fiecare dintre aceste tipuri necesită un tratament diferit, o mecanizare diferită și - desigur - prețul depinde întotdeauna de complexitatea și scopul lucrării.

    Tipurile de săpături sunt împărțite în două grupuri principale - largi și înguste, iar printre acestea se numără:

    • săpături pentru fundații și betonare,
    • excavații pentru amenajarea instalațiilor, canalizare, alimentare cu apă, puțuri,
    • săpături pentru canale de drenaj,
    • excavații pentru piscine, subsoluri,
    • excavații de gropi de construcție,
    • defrișarea și nivelarea terenului,
    • fortificarea și asigurarea excavației cu ziduri de susținere sau de sprijin,
    • forarea tunelurilor pentru trecerea instalațiilor sub drumuri ș.a.m.d.

    Pe de altă parte, când săpătura este terminată, aceasta trebuie să fie protejată și de prăbușiri sau alunecări de teren, așa că sunt necesare mijloace speciale, materiale și mașini și pentru asta.

    4.1. Săpături largi

    Cel mai comun exemplu de săpătură largă este o groapă de fundație, care este realizată atunci când sunt planificate încăperile subterane; în casele private este subsolul, în timp ce în clădirile publice și de afaceri este vorba în mare parte de garajele subterane și zonele mecanice, adică zone de service.

    Săpăturile largi se fac cu mașini grele, de fapt, mașini de construcții precum buldozere, excavatoare, buldo-excavatoare și încărcătoare frontale. Excavarea materialului de sol se face în straturi: mai puțin adânci 0,2-0,4 m și mai adânci 0,6-0,8 m. Așa-numita săpătură brută se termină la o cotă de 0,2-0,3 m deasupra adâncimii proiectate a gropii de fundație, iar următoarea etapă începe cu următoarea fază a lucrărilor de construcție.

    Dacă este necesară umplerea tampoanelor, compactarea și consolidarea solului după excavare, se face cu încărcătoare, basculante, excavatoare și buldozere, deoarece se face în straturi, treptat. Se toarnă cantități mici din amestecul de material de sol și fracțiuni - 0,2-0,4 m dacă solul este cu granulație fină sau 0,3-0,7 m dacă solul este cu granulație grosieră. Răspândirea și nivelarea solului se face și cu excavatoare, iar în final nivelarea fină cu gredere.

    4.2. Săpături înguste

    Când vine vorba de o groapă de fundație cu o săpătură îngustă, înseamnă că se realizează o construcție nouă între clădirile existente, iar terenul de construcție este destul de limitat. Pentru aceasta, trebuie făcută o groapă mai îngustă și mai adâncă cu sprijin vertical. Desigur, acest lucru necesită și calcule precise și proiectare precisă. Chiar și în acest caz, ar trebui făcute în principal compactarea și consolidarea fundului gropii, umplerea tampoanelor și protecția. Singura diferență față de săpăturile largi este că racordurile la utilități sunt mai scurte precum și distribuția instalațiilor, că trebuie avută mare grijă la conductele și liniile existente pentru ca acestea să nu fie tăiate, iar molozul să fie dus imediat la deșeuri și să nu fie amânat pentru mai târziu.

    5. Săparea pământului pentru instalații de inginerie civilă

    Excavarea pământului, adică terasamentul, include și legăturile de acces la viitoarea dumneavoastră curte - drumul de acces, trecerea către garaj și ulterior, aleile din jurul curții. Toate acestea trebuie trasate și marcate, apoi asigurate corespunzător înainte de începerea asfaltării sau pavării.

    Acest tip de săpătură include și foraj pentru puțuri sau puțuri pentru pompele de căldură, tuneluri sub drumuri pentru branșamente la utilități, gropi pentru piscine, fose septice și rezervoare de ploaie. Există, de asemenea, diverse tipuri de șanțuri și canale pentru distribuția instalațiilor, bare colectoare pentru ape meteorice, puțuri și, eventual, pătrunderea la căile de acces sau la canalele pentru apărarea împotriva inundațiilor.

    6. Săparea pământului pentru diverse tipuri de instalații

    Este clar că înainte de construcția casei în sine trebuie asigurat accesul la mecanizarea care va fi folosită pentru lucrările pe șantier, astfel încât să poată începe lucrarea în sine. Pe lângă excavarea unei gropi de fundație pentru placa de fundație sau forarea și săparea pentru o fundație sub pereți sau stâlpi sau izolate, există și trasarea șanțurilor pentru toate tipurile de racordări - instalații electrice, alimentare cu apă, canalizare; urmate de canalele pentru drenarea fundațiilor și zidurilor de sprijin și, în final, dacă este cazul, cele pentru telefonie și televiziune, internet.

    Unele dintre aceste săpături sunt efectuate în cadrul lucrărilor pregătitoare, unele în cadrul lucrărilor de construcție și meșteșuguri, iar altele la final, ca lucrări finale de amenajare a grădinii. Oricum ar fi făcute și despre oricare ar fi vorba, ele trebuie să fie bine planificate și executate cu expertiză, pentru ca să nu apară probleme sau, și mai rău, să se extindă și să se adâncească. Este foarte important să țineți cont de faptul că, indiferent de dimensiunea proiectului și investiției, de calitatea execuției acestei prime faze de construcție depinde stabilitatea, durabilitatea și utilitatea construcției viitoare a dumneavoastră. Orice reabilitare ulterioară implică costuri mari și complicații chiar și mai mari.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Sapaturi mecanizate

    As dori un sant pt a ingropa un cablu electric in curte, pe o lungime de 10 m, cu latimea de aprox 0.2 m si adancimea de aprox. 0.5. Se excaveaza doar pamant. Accesul la locul de excavare este facil. 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Sapatura sant 80 cm adancime, 1000ml

    Am nevoie de sapaturi mecanizate pentru un sant 60 cm latime, 80 cm adancime, 1000ml. 26082 RON la 43470 RON

    ........

    Execuție șanț pentru conducta de canalizare

    Buna ziua,
    Săparea unui șanț pentru conducta de canalizare 6520.5 RON la 10867.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Săpături pentru beci, 2 mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Berceni

    304.29 RON la 507.15 RON

    Prețul, Un șanț de 25m și 80 adancime, 25m x 0,8 m adâncime
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bălăuşeri

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, De sapat pentru a inlocui tevile de canalizare ale blocului, L=3m, l=1m,h=1,9 m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bucureşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Sapat sant 260m adancime 80cm pentru cablu electric,
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Garoafa

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Sapat fundatie. Pivnita cu dimensiunea 9×3×3, 81 mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bucureşti

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Beci, 10 mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Siminoc

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Miniexcavator cu operator, volum aprox 250 mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Măicăneşti

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sapaturi pe domeniu public, 1600 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Lugoj

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Săpături mecanizate, lungime aprox 10-14 ml, adincime 80-100 cm
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Cluj-Napoca

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Săpături mecanizate, 150 m2 nivelat + 85 ml săpătura fundație
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Drobeta-Turnu Severin

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Sapatura fundatie casa 17Mx11Mx2,5M, 468 m3
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bascov

    5651.1 RON la 9418.5 RON

    Prețul, Ofertă săpat șanț, 1000 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Sibiu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Excavare sant cablu alimentare energie electrica, cca 300 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Sânsimion

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Săpare groapa pentru beci, L=8m , l=3m , h=2m.
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Valea Călugărească

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Sapatura fundatie, 34.9mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Palanca

    5216.4 RON la 8694 RON

    Prețul, Sapatura perimetru curte, 200*200m 20 cm adâncime
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Alexandria

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sant cu miniexcavator, Lungime 30 m, adâncime 80 cm
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Valea Argovei

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Săpat groapă, 2m x1m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Pucioasa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Nivelare balastru în curtea casei, 8-10 m3
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Valea Danului

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Sapat groapa pentru beci, 3x5 / 2m adancime
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bucureşti

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Drenaj + izolație, 100m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Anina

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sapatura LES cu fundatii stalpi, 4,5 kmx0.8x0.4
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Cugir

    17388 RON la 28980 RON

    Prețul, Saparea unui sant pentru fundatie gard, cca 85 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Filiaşi

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Sapataturi pt izolarea subsolului casei si a garajului, baza cca 60mp
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Tureni

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Săpat drum de servitute, 80ml de la 280cm la 50cm
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Tunari

    17388 RON la 28980 RON

    Prețul, Sapare sant racordare apa, 40 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Belciugatele

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Sapare teren, 2500mp
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Râmnicu Sărat

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Sapatura anexa, 9 m pe 4m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Denta

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Săpare șanț dren natural, 17 mc
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Predeal

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Oferta excavare subsol, 3500 mp
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bucureşti

    43470 RON la 72450 RON

    Prețul, Sapare sant pentru racordare la fosa septica, 30 m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Teişani

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Sapat beci, beci de 5m x3m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Buzău

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Relocare/protejari conducte apa, 240 ml
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Sfântu Gheorghe

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Curățare, nivelare teren, 1000 mp
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Lisa

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Săpătură beci, 3mx3mx2m
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Gruiu

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Daibau Lucrări: Construcție joasă - benzinărie nouă pentru camioane, Kiel, Germania, 1cpl
    Săpături mecanizate, miniexcavator, Bucureşti

    434.7 RON la 724.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Săpături mecanizate, miniexcavator?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Săpături mecanizate, miniexcavator lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    746+ Firme pentru Săpături mecanizate, miniexcavator
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă