Cât costă lucrările de tinichigerie? Prețurile serviciilor de tinichigerie depind de domeniul de activitate, materialul selectat și meșter. Această lucrare include de fapt montarea lambriului pentru acoperiș, jgheaburilor și a tuturor interconectărilor care vor permite scurgerea în siguranță a apei de pe acoperiș și va împiedica pătrunderea acesteia în interior sau în construcție. Desigur, dacă va-ți hotărât asupra unui acoperiș de tablă, atunci este ceva complet diferit. Lucrările la o casă medie de familie poate costa între 500 și 800 de euro.
Cui să încredințați lucrarea de tinichigerie? Trimiteți o cerere către tinichigiii din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
cantitatea dvs.
unitate
prețul orientativ
prețul dumneavoastră
Dacă aveți sarcini legate de construcția sau renovarea acoperișului, jgheaburile vor fi una dintre sarcinile indispensabile. Mai exact, planificarea și montarea acestora. Montarea jgheaburilor este o parte obligatorie a ridicării acoperișului, iar pentru aceasta va trebui să angajați profesioniști, întrucât este o muncă de înaltă specializare care necesită cunoștințe, unelte, dar și pricepere adecvate, având în vedere că se desfășoară la înălțime. Vă recomandăm, în cazul în care nu este o construcție nouă care a fost deja planificată, convenită și asigurată, să optați pentru un singur executant și principiul „la cheie”.
Deși poate părea că montarea jgheaburilor nu este deosebit de complicată, să știți că este un întreg sistem care trebuie planificat cu atenție, cu calcule precise cu mai mulți parametri și bine implementat pentru ca jgheaburile să își îndeplinească scopul în anii următori. Prin urmare, realizarea nu este mai puțin complexă decât alte componente ale construirii unei case pentru a avea o locuință sigură și durabilă. Proiectul de drenaj al acoperișului se realizează concomitent cu proiectarea structurii acoperișului și trebuie realizat de proiectantul responsabil. Același lucru se recomandă și atunci când vine vorba de reconstrucția sau înlocuirea unor părți ale acoperișului, învelitorii acoperișului sau coșului de fum.
Dimensiunile jgheabului sunt calculate în funcție de mai mulți factori: precipitațiile medii așteptate într-o anumită locație, dimensiunea și planul suprafeței acoperișului. De acești parametri depinde tipul sistemului de drenaj care trebuie realizat, diametrul și poziția burlanelor precum și structura scurgerii de acoperiș.
Se presupune că pentru 1 m2 de suprafață de acoperiș trebuie să existe 1 cm suprafață a țevilor de jgheab. În același timp, trebuie să știți că se calculează așa-numita „lățime desfășurată a jgheabului”, care este de fapt dimensiunea tablei înainte de a fi îndoită în forma jgheabului.
Următoarele dimensiuni standard ale jgheabului sunt produse în România:
Informații despre cantitatea medie de precipitații din România pot fi citite pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie din România, în tabele separate pe regiune. Apropo, acolo se spune că avem în medie 553,2 mm de precipitații pe an.
Tinichigiii sunt meșteri care în industria construcțiilor se ocupă de sarcinile finale de construire a unui acoperiș, mai precis, de tăierea streșinii, montarea jgheaburilor, burlanelor, parazăpezilor și paratrăsnetului. Așadar, odată ce dulgherii și meșteri pentru acoperiș și-au încheiat partea lor de lucru, pentru a asigura etanșeitatea și durabilitatea acoperișului, tinichigiii au sarcina de asigurare că precipitațiile nu pot provoca nicio pagubă. În ceea ce privește protecția, jgheaburile sunt o componentă foarte importantă a sistemului care colectează apa și o drenează în pământ pentru a preveni infiltrațiile și udarea fațadei sau punerea în pericol a fundației. Pe de altă parte, sistemul poate fi realizat astfel încât apa de ploaie să fie colectată în rezervoare subterane și utilizată pentru nevoile casnice.
Când vine vorba de construcții noi, lucrările cu tablă se execută împreună cu celelalte conform proiectului pentru care s-a obținut autorizația de construire, iar dumneavoastră, în această privință, sunteți liniștiți. Totuși, atunci când este nevoie de renovarea sau înlocuirea acoperișului, deseori trebuie făcute și jgheaburile, așa că de executant ar trebui să vă ocupați singuri de asta.
Având în vedere câți ofertanți există pe piață, nu va fi ușor să alegeți unul. Pentru aceasta, vă recomandăm să ne contactați - cooperăm cu companii și meșteri ale căror referințe și toate comentariile clienților le puteți vedea pe site-ul nostru. Completați formularul online cu informațiile de bază despre proiectul solicitat și veți primi repede oferte de la executanții interesați cu toate detaliile.
Determinarea diametrului jgheaburilor, sau mai precis, a dimensionării întregului sistem, depinde de dimensiunea acoperișului și de arhitectura acestuia, precum și de sarcina așteptată a precipitațiilor. Este clar că sistemul de drenaj al unui acoperiș plat, într-o apă, două ape sau mai multe ape, nu poate fi același și nici nu poate fi montat în același mod. Se face un calcul diferit pentru fiecare tip de acoperiș, grad de înclinare și tip de acoperitori; practic, este o formulă cu mai multe variabile și trebuie realizată de un expert iscusit, care știe ce să facă și cum să o facă. Cel mai bine este să angajați un profesionist local, deoarece acesta poate anticipa toate opțiunile și riscurile din experiența sa din domeniu. Așadar, singura modalitate prin care sistemul de drenaj poate servi cel mai bine și mai lung timp este să fie proiectat în conformitate cu toți factorii dați, executat profesional și ca jgheaburile și toate elementele de legătură să fie realizate din materiale calitative.
Este important de știut că jgheaburile sunt împărțite în țevi care colectează apa și cele care o duc de pe acoperiș până la pământ - burlane. Țevile pentru scurgerea apei sunt mai înguste și formează o rețea orizontală pe acoperiș, adică la îmbinările pantelor acoperișului. Țevile de drenaj pornesc de la acele îmbinări și sunt verticale – merg până la pământ și sunt în mare parte la colțurile clădirii. În jurul casei poate exista o țeavă de canalizare pluvială îngropată prin care apa curge fie la alimentarea cu apă publică, fie la rezervorul/colectorul de ploaie subteran.
Sistemul de jgheaburi poate fi vizibil sau ascuns și acesta se alege în funcție de tipul de fațadă, adică de arhitectura clădirii. În România, jgheaburile „întinse” în jurul acoperișului sunt mult mai frecvente, în timp ce acelea ascunse sunt rezervate în principal pentru construcțiile moderne cu linii reduse, unde se încearcă ca toate suprafețele să fie drepte și neîntrerupte.
Sunt cazuri când proiectanții se decid pentru jgheaburile din lemn, doar când este vorba de modul strict de stilizare în construcții doar cu materiale naturale sau pentru monumente culturale al căror aspect nu trebuie deteriorat în timpul lucrărilor de reconstrucție și renovare. În toate celelalte situații se aleg țevile metalice, deoarece sunt mai stabile, ușor de schimbat și nu necesită întreținere. Se folosesc table zincate, plastifiate, din cupru, aluminiu și inox. Toate acestea sunt protejate cu diverse tipuri de acoperiri și substanțe, tocmai pentru că în permanență vor fi expuse influențelor schimbătoare din mediului extern. Experții noștri recomandă în mare parte jgheaburi din tablă zincată plastifiate datorită celui mai bun raport calitate-preț.
Prin faptul că sunt făcute pentru a fi expuse diferitelor condiții meteorologice mai multe decenii, este clar că nu au nevoie de nicio întreținere specială. Dacă sunt realizate din material bun și montate profesional conform standardelor date, jgheaburile vor rezista cu adevărat ani de zile. Totuși, dumneavoastră trebuie să le curățați în mod regulat de frunze și alte depuneri aduse de vânt, pentru a se preveni înfundarea.
În cele din urmă, există un sistem autonom de încălzire a jgheaburilor. Dacă locuiți într-o zonă în care iernile sunt mai puternice și mai lungi, cu multe precipitații, este rezonabil să luați în considerare instalarea unui sistem de încălzire al jgheaburilor. Acestea sunt de fapt cabluri care sunt întinse de-a lungul jgheaburilor și, cu ajutorul senzorilor, sunt pornite la nevoie atunci când depunerile de zăpadă depășesc cantitatea critică. Curentul degajat prin conductori încălzește lent țevile și topește zăpada, astfel încât este evitat pericolul de a se reține prea mult sediment care poate provoca scurgeri în interiorul clădirii sau poate îndepărta o parte din streașină sau jgheaburi.
La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră
Doresc instalarea unui jgeab si a unui burlan pt ap et 3
Buna seara,
Doresc montarea unui jgeab si a unui burlan la un apartament, pe partea cat tine apartamentul. Acoperisul este facut mai de mult dar nu a fost pus burlan si jgeab. Burlanul trebuie montat de la acoperis pana la parter. Apartamentul este situat la etajul 3.
Multumesc
1738.8 RON la 2898 RON
Jgheaburi
Am nevoie de montan jgheaburi la o casa cu suprafata de 80 mp. Cu factura si contract! 1738.8 RON la 2898 RON
Înlocuire jgheaburi
Este necesară înlocuirea a cca 100 ml de jgheab de tablă zincată cu jgheab de plastic, precum și a unor burlane la o casă în București, înălțime sol-streașina 6,1 m., curte. 3477.6 RON la 5796 RON
O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.