Pentru zona

    Fațade lemn preț

    Care este prețul unei fațade din lemn? Fațada din lemn este mai scumpă decât o fațadă tencuită clasică, însă practic fără niciun fel de întreținere vă va servi pe toată durata de viață a casei. Prețul unei fațade din lemn depinde de alegerea calității lemnului (zadă siberiană, molid), grosimea izolației și tipul de execuție. Prețul unei fațade din lemn din larice siberian pe substructură și izolație din vată minerală (15 cm) se situează între 200-300lei/m2. Lucrurile stau puțin altfel în ceea ce privește prețul sistemelor de umbrire a ferestrelor glisante din lemn. Merită să instalăm un sistem de umbrire glisant de mărime mare, deoarece ghidajele sunt mult mai scumpe decât lemnul.

    Cui să încredințați montarea unei fațade din lemn? Trimiteți o cerere către montatorii de fațade din lemn din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unei fațade din lemn


    Prețul unei fațade din lemn. Prețul unei fațade din lemn din larice siberian pe substructură și izolație din vată minerală 15 cm.

    200 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    600 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Fațada lemn

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    FAȚADA DIN LEMN - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Fațada din lemn - ce trebuie să știți?

    Fațada este ceea ce se observă prima dată la o casă și ceea ce impresionează cel mai mult. Astăzi, în ofertele producătorilor se găsesc numeroase tipuri de fațade, adică sisteme de fațade, iar unele dintre ele devin foarte populare. Fațadele tencuite sunt încă cele mai populare în regiunea noastră. Fațadele din lemn sunt și acum rare la noi. O fațadă din lemn bine executată nu este doar foarte estetică, ci și ecologică și durabilă. În plus, casa în sine arată tentantă, amintește de construcția tradițională și emană ospitalitate și căldură.

      Cel mai bun material pentru fațadele din lemn se obține din zada siberiană și molid

    Cel mai bun material pentru fațadele din lemn se obține din zada siberiană și molid

     

    1.1. Lemnul ca material de construcție istoric

    Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție. Cu toate acestea, cândva a fost folosit în general pentru interior, placarea interioară și ca mobilier sau pentru structura construcției. Deoarece nu existau încă modalități adecvate de protecție durabilă împotriva diferitelor influențe externe și condițiilor meteorologice, a fost folosit mai rar în exterior, deoarece a fost supus deteriorării mai rapide. Cu toate acestea, din istorie sunt cunoscute multe structuri ale construcțiilor din lemn, care sunt și azi monumente de arhitectură importante. Templele antice aveau și o structură de acoperiș din lemn, dar adevărul este că lemnul s-a degradat mult mai repede decât structurile din piatră, așa că puține dintre ele au mai rămas.

    1.2. Avantajele unei fațade din lemn

    Fațadele din lemn au multe avantaje. Deoarece este un material natural, astfel de fațade sunt durabile și ecologice. Lemnul poate fi reciclat și reutilizat în totalitate, ceea ce promovează economia circulară. Fațada din lemn este sinonimă cu o locuință tradițională, ospitalieră, plăcută și confortabilă și poartă cu ea acest tip de valoare adăugată. Lemnul sporește calitatea ambientului, întreaga clădire „respiră mai ușor” și este mai mult conectată cu natura. Acest lucru este de dorit mai ales în cazul în care casa se află într-un mediu natural, deoarece o astfel de fațadă se integrează bine în mediu. Cu toate acestea, lemnul în sine înnegrește de-a lungul anilor dacă este lăsat neprotejat, ceea ce conferă clădirii o patină specială. Nu în ultimul rând, avantajul unei fațade din lemn este o bună izolație.

    Majoritatea experților pune în evidență lemnul de zada siberiană ca fiind deosebit de potrivit ca material de construcție. Zada siberiană este foarte durabilă, rezistentă la umiditate și nu necesită protecție suplimentară, iar elementele se caracterizează printr-o durată de viață lungă.

    1.3. Dezavantajele fațadei din lemn

    Se poate spune că principalul și cel mai important dezavantaj al acestui tip de sisteme de fațadă și, în același timp, cel mai frecvent motiv pentru care oamenii nu îl aleg, este, desigur, prețul. Lemnul este unul dintre cele mai scumpe materiale de construcție și, prin urmare, acest mod de construcție este costisitor. Dacă la aceasta adăugăm întreținerea și renovarea regulată, care este inevitabilă la fiecare câțiva ani, costurile totale sunt semnificativ mai mari decât la o casă obișnuită, tencuită.

    1.4. Imagine arhitecturală

    Fațada din lemn constă de obicei din șipci sau panouri cu diferite finisaje și dimensiuni, care pot fi stivuite orizontal sau vertical. O astfel de fațadă este discretă și estetică în sens arhitectural și, de asemenea, se potrivește perfect cu mediul. Casele cu fațade din lemn sunt moderne și sunt o reflectare a grijii pentru mediu a proprietarilor, care a devenit tot mai importantă în ultimii ani. Lemnul poate fi combinat ușor cu betonul și piatra, ceea ce oferă un contrast frumos și interesant între aspectul cenușiu și brutalitatea betonului sau a pietrei și căldura conferită de nuanțele de lemn.

    2. Elementele fațadei din lemn

    Când vorbim despre fațadele din lemn, vorbim de fapt despre diferite sisteme de fațadă. Astfel de fațade nu sunt neapărat realizate în întregime din lemn. Ele pot fi parțial combinate cu alte materiale, iar numărul de astfel de soluții este într-adevăr limitat doar de imaginație și condițiile practice de proiectare. În cazul în care casa are suprafețe mari de sticlă, fie că este o fereastră panoramică sau o ușă glisantă, obloane din lemn, sisteme brisesoleil sau jaluzele, acestea vor afecta crucial imaginea întregii clădiri, întrucât și dimensiunile lor vor fi proporționale.

    3. Caracteristicile tehnice ale fațadei din lemn

    3.1. Izolație

    Lemnul are proprietăți izolante excelente - este unul dintre cei mai buni izolatori. Ca strat suplimentar, final, acest tip de fațadă contribuie întotdeauna la eficiența generală a izolației casei. Desigur, nu trebuie să uităm că izolarea termică este însă cel mai important lucru. Fațada din lemn poate contribui la o mai bună eficiență energetică, dar numai cu grosimea corespunzătoare a stratului termoizolant.

    3.2. Tipurile de lemn potrivite pentru fațade

    Diferite tipuri de lemn sunt destinate diferitelor utilizări - și același lucru este valabil și pentru fațada din lemn. Nu orice lemn este potrivit pentru o fațadă. Cel mai potrivit material este considerat a fi cel obținut din zada sau molidul siberian, iar mai nou, stejarul, frasinul și plopul tratați termic. Pentru construcții în general sunt potrivite acele tipuri de lemn cu rășină care servește drept protecție, dar nu și cele cu prea multa rășină, deoarece sunt inutilizabile din cauza lipiciozității.  Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că pregătirea calitativă a lemnului este crucială pentru longevitatea și calitatea unei case din lemn. Nu este vorba doar de prelucrare, ci și de perioada anului în care se taie, cantitatea de umiditate, adică perioada de uscare, deoarece trunchiurile trebuie să „stea” ceva timp în anumite condiții și numai după toate acestea pot fi trimise pentru prelucrarea ulterioară.

    Fațada din scânduri de zadă este foarte rezistentă la condițiile meteorologice și nu necesită protecție suplimentară specială. Cu toate acestea, zada își va schimba culoarea de-a lungul anilor pentru a deveni în cele din urmă gri și a capăta o patină deosebită, care devine și mai intensă în timp. Regula conform căreia lemnul pentru construcție este mai bun decât speciile cu creștere lentă se aplică numai coniferelor, în timp ce opusul se aplică speciilor de foioase.

    Lemnul pentru construcții din molid este mai puțin rezistent la influențele externe, de aceea se recomandă întotdeauna utilizarea straturilor de protecție. Molidul își schimbă și culoarea, de fapt, se îngălbenește sub influența razelor UV. În orice caz, datorită chimiei moderne, toate modificările nedorite pot fi acum controlate cu diferite tipuri de acoperiri și agenți de protecție.

    3.3. Fațadă din lemn cenușie

    Lemnul tăiat este un material sensibil care trebuie protejat și întreținut corespunzător. Lemnul de zada siberiană nu trebuie protejat, deoarece este foarte rezistent la intemperii. Cu toate acestea, fără un tratament adecvat, în cele din urmă vor deveni gri și vor obține o patina specială. Acest lucru nu înseamnă că lemnul putrezește și că a început să se degradeze - este un proces complet natural și inofensiv. Mai mult, stratul cenușiu de lemn reprezintă o protecție suplimentară, deoarece atinge o grosime de 2-3 cm. Acest strat de suprafață protejează lemnul de razele UV și apă.

    3.4. Protecția fațadelor din lemn

    Dacă doriți să păstrați culoarea originală a lemnului, astfel încât să rămână aceeași cât mai mult timp și să nu devină gri, va trebui să folosiți acoperiri speciale. Lemnul poate fi acoperit cu ulei de in sau de pin pentru impregnare, care întărește pigmentul natural al lemnului sau îl modifică ușor.

    În ultimă instanță, fiecare tip de lemn pentru construcții trebuie protejat de apă atât prin mijloace chimice sau naturale, cât și printr-un drenaj corespunzător. De asemenea, fațada din lemn trebuie să fie prevăzută cu ventilație astfel încât să se usuce după ploi abundente și să nu înceapă să putrezească. În principiu, se aplică regula ca imobilele cu fațade din lemn trebuie să aibă streașină, pentru ca apa de la marginea acoperișului să nu se scurgă prin fațadă.

    3.5. Întreținerea fațadei din lemn

    Întreținerea fațadelor din lemn depinde în primul rând de tipul de lemnul ales. Diferite tipuri de lemn necesită diferite tipuri de întreținere. În cazul zadei, lemnul va deveni gri în timp și va căpăta o patină frumoasă, naturală, care va acționa ca un strat protector. Aceasta este și cea mai bună protecție posibilă a materialului, deoarece este complet naturală. Lemnul tratat termic este, de asemenea, ușor de întreținut. Dacă vă decideți pentru lemnul uleiat, este clar că întreținerea lui va însemna reaplicarea uleiului la intervale regulate, dar acest lucru, din păcate, nu îl va proteja de razele UV, mucegai și ciuperci. Există tipuri mai bune de uleiuri care trebuie reînnoite la fiecare câțiva ani, dar nici acestea nu sunt antifungice. Dacă materialul este vopsit și impregnat, întreținerea este oarecum mai ușoară, dar vopseaua trebuie reînnoită în mod regulat. Deci, indiferent de lemnul pe care îl alegeți, un tip de practică regulată este inevitabil.

    Pe lângă metoda de prelucrare, este important și modul în care lemnul este așezat pe bază. Montarea bună cu detalii de calitate și executate profesional previne multe probleme, cum ar fi drenarea necorespunzătoare a apei. La durabilitatea fațadei din lemn contribuie și streașina. O fațadă bine plasată este, în principiu, foarte rezistentă.

    4. Realizarea fațadei din lemn

    4.1. Acțiunea de realizare este mai importantă decât tipul de lemn

    Dacă fațada din lemn este bine executată și dacă s-a ținut cont de prelucrarea de calitate a tuturor detaliilor, va servi ani de zile fără probleme. În general, fațada din lemn are durata de viață medie de 30 de ani. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fie întreținută sau reînnoită în mod regulat în tooată această perioadă. Există fațade vechi de o sută de ani, care au fost protejate de streșini mari sau copertine, iar longevitatea lor a fost asigurată de calitatea lemnului, metodele de prelucrare și calitatea integrării în construcție. Trebuie să fiți conștienți de faptul că lemnul este cel mai sensibil la apă și umiditate, așa că ar trebui să fie protejat cu atenție de acești factori. Aceasta înseamnă că, în timpul proiectării și construcției, trebuie lăsat loc, adică  prevăzut un postament care să separe fațada de sol și să asigure aerisirea și uscarea acesteia. Dacă lemnul este în contact direct cu solul, atunci nu există nicio modalitate de a preveni pătrunderea umezelii și a dăunătorilor.

    4.2. Construcția fațadei din lemn

    În practică, fațadele din lemn sunt întotdeauna compuse din trei substructuri. În primul rând, sunt instalate grinzile, suporturi pe care sunt fixate plăcile sau panourile de fațadă. Pot fi din metal sau lemn, în funcție de sistem. În consecință, este necesar să alegeți ancorele cu care materialul este atașat de bază. Aceasta este urmată de montarea izolației care umple golurile dintre scânduri sau plăci. Grosimea izolației poate fi de 5-20 cm, în funcție de  tipul de montaj al termoizolației. Lamelele sau panourile orizontale sau verticale individuale sunt apoi atașate la profilele L sau T ale ancorelor. Între ele, se lasă rosturi minime, astfel încât lemnul să poată respire, dilata și contracta în funcție de condițiile atmosferice. Depinde de orientarea fațadei din lemn dacă șipcile vor fi amplasate orizontal sau vertical. În principiu, există mai multe probleme la montarea orizontală, deoarece apa poate pătrunde prin aceste îmbinări intermediare în fațadă. Acest lucru poate fi evitat dacă suporturile sunt tăiate într-un unghi adecvat care va permite drenajul apei. „Grătarul” substructurii depinde de dimensiunile plăcilor de fațadă și este în principiu de aproximativ 50 cm.

    4.3. Ordinea straturilor fațadei de lemn

    1. Substructura: Substructura este formată din grinzile sau suporturile din lemn pe care sunt ancorate șipcile de susținere. Distanțele dintre grinzile de susținere trebuie ajustate și măsurate cu precizie, indiferent dacă sunt amplasate orizontal sau vertical. Dacă vă decideți pentru o fațadă din scânduri așezate vertical, suporturile trebuie să fie în poziție orizontală, dar tăiate în așa fel încât să prevină scurgerea apei.
    2. Izolație și folie permeabilă la vapori: După montarea șipcilor, golurile dintre ele trebuie umplute cu izolație, iar apoi montată folia permeabilă la vapori care să permită casei să respire.
    3. Scândurile sau panourile din lemn pentru finisaj: la terminarea substructurii de aceasta se fixează scândurile de finisare ale fațadei. Scândurile și plăcile sunt disponibile în diferite dimensiuni și din diferite tipuri de lemn, iar frecvența și tipul de întreținere va fi influențată de materialul pe care îl alegeți.

    5. Prețul pentru fațada din lemn

    Prețul unei fațade din lemn depinde, în primul rând, de alegerea lemnului (zada siberiană, molid etc.), de grosimea izolației și de metoda de lucru. Prețul unei fațade din lemn din larice siberian pe substructură și izolație din vată minerală de 15 cm este de 200 - 300 RON/mp.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Placare casa lemn cu plăci OSB de 10mm

    Placare cu osb pe pereți de lemn cu materialele mele. Pereții casei pe structura de lemn cu o suprafață de 65mp
    Vreau numai manopera. 4347 RON la 7245 RON

    ........

    Slefuire fata casei de lemn si aplicarea lacului

    Bună ziua,

    Am nevoie de următoarele lucrări

    - slefuire casa pentru a deschide porii
    - aplicare 1-2 straturi lac

    Casa are 100 m2 in total

    Mulțumesc 2173.5 RON la 3622.5 RON

    ........

    Montaj termosistem si lambriu.

    Bună ziua,

    Am nevoie de montaj termosistem din polistiren de 5 cm grosime, cadru lemn pentru lambriu si lambriu.

    Mulțumesc 4347 RON la 7245 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Izolatie 2 balcoane bloc exterior , 3,5 x 2m
    Fațada lemn, Râşnov

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, De aplicat pe exteriorul casei lambriu pvc(siding), 80 mp
    Fațada lemn, Braşov

    6520.5 RON la 10867.5 RON

    Prețul, Revopsit si lacuit fatada unei case de lemn, 8 x 8 m
    Fațada lemn, Giurgiu

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Renovare fatada lemn,
    Fațada lemn, Dezmir

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Lambriu exterior casa,
    Fațada lemn, Năvodari

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Executia unei fatade decorative exterioare din lemn, Orizontale
    Fațada lemn, Craiova

    1521.45 RON la 2535.75 RON

    Prețul, MONTAJ LAMBRIU LEMN EXTERIOR, 170MP
    Fațada lemn, Pucioasa

    43470 RON la 72450 RON

    Prețul, Revopsit exterior casa din lemn, 150 mp
    Fațada lemn, Întorsura Buzăului

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Montaj fatada ventilata, termoizolatie vata minerala si lambriu , 15mp
    Fațada lemn, Hârja

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Placa beton, extindere terasa, izolatie, dulgherie pentru o cameră de 17 mp, orizontale
    Fațada lemn, Dobârlău

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Inlocuit lemn exterior si eventual bait, 1 casă două etaje
    Fațada lemn, Desa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Slefuit si lacuit fațada lemn, 200 mp - Orizontale
    Fațada lemn, Bacău

    3912.3 RON la 6520.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațada lemn?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Fațada lemn lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    341+ Firme pentru Fațada lemn
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă