Pentru zona

    Cadastru, Geodezie, Topografie preț

    Cât costă serviciile de geodezie? O firmă de geodezie vă oferă o gamă largă de servicii de geodezie: planul de situație, trasarea hotarului, așezarea semnelor de hotar, comasarea, parcelarea, înțărușarea terenului și înregistrarea terenului aflat sub obiectiv. Prețurile pentru un plan de situație variază între 800 și 900 lei. Prețul pentru trasarea hotarului depinde de numărul de proprietăți învecinate. Serviciul de bază se ridică la 100 lei, adăugându-se câte 100 lei pentru fiecare vecin. Așezarea semnelor de hotar se ridică de la 100 lei+ 50 lei pentru fiecare vecin implicat. La fel ca în cazul comasării, și prețul parcelării este dificil de estimat, dar de regulă prețurile sunt peste 300 lei. Pentru înțărușarea terenului veți plăti 320 lei pentru o casă unifamilială. Prețul pentru procedura de stabilire a drepturilor de coproprietate depinde de mărimea clădirii și de eventualele particularități juridice legate de respectivul imobil.

    Cui să încredințați serviciile de geodezie? Trimiteți o cerere către geodeții din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul nivelării, trasării hotarului


    Prețul trasării clasice a hotarului cu 5 semne de hotar. Prețul pentru fixarea hotarului cu obținerea datelor la situația de zi; pregătirea pentru parcelare si elaborarea ințărușării terenului.

    500 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    800 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Cadastru, Geodezie, Topografie

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    SERVICII DE GEODEZIE, STUDIU GEOTEHNIC – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Ce trebuie să știți despre geodezie și studiul geotehnic?

    Geodezii efectuează măsurători ale terenurilor în baza cărora realizează studii geotehnice. De aceea, geodezii sunt de nelipsit în domeniile construcțiilor, agronomiei, silviculturii, mineritului și în numeroase alte domenii. Studiile geotehnice constituie materialul de bază pentru proiectanții, care proiectează clădiri, cartiere și localități, drumuri rutiere, căi ferate și alte construcții. În munca lor, geodezii folosesc instrumente optice, de înregistrare și măsurare, ca și tehnologie GPS și LIDAR, care facilitează execuția de modele 3D.

    Geodezii execută studiul geotehnic în baza măsurătorilor efectuate pe teren
    Geodezii execută studiul geotehnic în baza măsurătorilor efectuate pe teren

    1.1. Motivele obligativității studiului geotehnic

    Studiu geotehnic este o documentație tehnică obligatorie pentru proiectarea oricărei construcții în fazele studiului de fezabilitate (SF), a proiectului tehnic (PT) și a documentației tehnice pentru autorizarea construcțiilor (DTAC). Studiul geotehnic este obligatoriu pentru a fi siguri că, construcția nu se execută pe un teren problematic, care poate produce în timp degradarea clădirii, ce urmează a fi construită, din cauza neadaptării soluțiilor de fundare la condițiile de teren, ca și pentru asigurarea stabilității, rezistenței și a condițiilor optime de exploatarea a acestei construcții în raport cu terenul de fundare.

    1.2. Modul de investigare a terenului de fundare

    Geodezii efectuează foraje pentru a recolta eșantioane, care sunt apoi analizate într-un laborator geotehnic. Dacă complexitatea construcției planificate este foarte mare, atunci analizele de laborator vor fi și ele complexe, iar investigațiile de teren vor fi completate cu penetrări statice sau dinamice, testări cu placa, utilizarea dilanometrului Marchetti și sondaje seismice down-hole sau cross-hole, efectuate la adâncimi de peste 30 m.

    1.3. Riscul geotehnic al unui teren

    Riscul geotehnic al unui teren depinde de parametrii terenului, de apa subterană, de construcția propriu-zisă, de vecinătățile acesteia și de eventuala încadrare a terenului într-o zonă seismică.

    Tipurile problematice de pământ sunt următoarele: nisipoase afânate; nisipoase saturate, cu posibilitate de lichefiere în caz de cutremur; fine cu consistență scăzută sau moi; argiloase cu umflări și contracții mari; cu conținut ridicat de materii organice; loessoide sensibile la umezire; terenuri în pantă, cu potențial de alunecare; umpluturi din pământ executate necontrolat; umpluturi din resturi menajere.

    Riscul geotehnic datorat prezentei apei subterane este mare atunci când nivelul apei este deasupra cotei fundației. În acest caz, sunt necesare lucrări de epuizmente, iar studiul geotehnic trebuie să conțină investigații hidrogeologice complexe.

    1.4. Firme de geodezie

    Firmele de geodezie necesită o autorizație de funcționare specială. Acestea vă vor interesa pentru realizarea unui studiu  geotehnic, care constituie prima etapă din procesul de construcție, reabilitare sau  consolidare al unui obiectiv civil sau industrial. Documentația este parte integranta din proiectul tehnic, impus prin Legea nr. 50 din 29.07.1991 și reactualizat. Studiul geotehnic cuprinde informații despre caracteristicile fizico-mecanice ale solului. În baza studiului geotehnic se dau o serie de recomandări privind soluțiile de fundare și întocmirea proiectului tehnic al construcției, care urmează a fi executată.

    Avizul geotehnic preliminar reprezintă o evaluare prealabilă a calității unui teren și poate fi folosit pentru fazele incipiente ale proiectării (studiu de prefezabilitate, proiecte de urbanism, etc.). Avizul geotehnic se întocmește pe baza datelor geotehnice existente sau pe baza unui număr redus de investigații de teren, în funcție de importanța și volumul investigației și nu se substituie studiului geotehnic.

    2. Cum să aleg firma de geodezie?

    Un geodez profesionist trebuie să aibă instruirea necesară, să folosească instrumente adecvate și să cunoască legislația în domeniu. Pe portalul daibau.ro am adunat pentru dumneavoastră geodezi verificați, cărora le puteți vizualiza serviciile, locația, fotografii ale lucrărilor deja efectuate și evaluările făcute de clienții lor anteriori. Dacă aveți nevoie de servicii de geodezie, cu numai câteva click-uri puteți publica o cerere. Firmele de geodezie interesate vă vor trimite oferte, pe care le veți putea compara între ele, pentru a alege executantul cel mai bun.

    3. Servicii de geodezie

    Serviciile de geodezie sunt foarte variate: explorare geologică, fotografiere aeriană, măsurători barimetrice, măsurători topografice, prospecțiuni geofizice și studii geotehnice.

    3.1. Studiul geotehnic

    Studiul geotehnic cuprinde următoarele lucrări:

    - documentare și recunoaștere amplasament;

    - prospectarea terenului prin: foraje geotehnice, sondaje deschise (șanțuri, puțuri), dezveliri de fundație, penetrări statice, penetrări dinamice, teste cu placa, studii hidrogeologice, investigații geofizice;

    - prelevare de probe de sol și de apă;

    - analiza de laborator a probelor de sol recoltate (pentru identificarea parametrilor fizico-mecanici și pentru stabilirea gradului de agresivitate a apei asupra betoanelor și metalelor);

    - întocmirea studiului geotehnic propriu-zis prin interpretarea informațiilor de teren și laborator;

    - verificarea documentației întocmite de către un expert autorizat MLPAT, cerința AF și întocmirea referatului geotehnic.

    Studiile geotehnice se întocmesc în baza normativului NP 074/2013 pentru: construcții civile, îmbunătățiri funciare, construcții hidrotehnice, construcții agrozootehnice, construcții industriale și comerciale, infrastructura pentru telecomunicații, construcții edilitare și de gospodărie comunală, infrastructura pentru transport (sisteme rutiere, poduri, tunele, construcții de căi ferate), depozite de deșeuri, transport produse petroliere.

    3.2. Trasarea limitelor de proprietate

    Printre altele, geodezii efectuează și procedurile de delimitare a proprietăților. Aceștia obțin mai întâi datele oficiale existente privind proprietățile, apoi fac măsurătorile pe teren, în lipsa proprietarilor. După obținerea acestor date de teren, urmează delimitarea oficială proprietăților, la care sunt invitați proprietarii parcelelor și vecinii limitrofi. În principiu, în cadrul acestei proceduri, proprietarul arată unde se află exact proprietatea sa, iar geodezul compară delimitarea acestuia cu datele existente în cadastru și cartea funciară. Dacă toți proprietarii sunt de acord cu limitele de proprietate indicate de geodez, acesta le consemnează în documentul oficial de stabilire a limitelor de proprietate. Dacă proprietarii și vecinii nu sunt de acord cu limitele de proprietate stabilite, iar geodezul nu poate ajunge la o înțelegere cu ei, acesta trebuie să consemneze și să schițeze în document toate limitele propuse de către proprietarii interesați. Dacă nici Institutul Național de Geodezie nu poate lua o hotărâre cu privire la aceste limite de proprietate în urma unei ședințe, se declanșează un litigiu în instanță pentru stabilirea limitelor de proprietate de către instanța competentă.

    3.3. Marcarea limitelor de proprietate

    Marcarea limitelor de proprietate se realizează de obicei prin amplasarea de marcaje de delimitare. Și acest serviciu este prestat de către geodez, care obține informațiile privind proprietatea din cadastru și din cartea funciară. Bineînțeles, că și proprietarii parcelelor limitrofe trebuie să fie de acord cu amplasarea marcajelor de delimitare. După terminarea procedurii, geodezul trebuie să trimită marcarea limitelor de proprietate sub forma unui raport tehnic tuturor proprietarilor interesați și Institutului Național de Geodezie.

    3.4. Comasarea parcelei

    Și comasarea este un serviciu geodezic. Geodezii unesc și apoi redelimitează terenurile unei anumite regiuni, care aparțin de obicei unor proprietari diferiți, pentru ca fiecare dintre aceștia să primească un teren nou, cât mai optimal. Prin comasare, se formează parcele cât mai egale ca și valoare, care să faciliteze o utilizare mai ușoară, mărimea și valoarea proprietăților inițiale păstrându-se. Geodezul trebuie să facă un studiu de comasare și un contract de comasare și să anexeze declarațiile tuturor proprietarilor. Prin comasare apar parcele independente noi și de aceea și marginile parcelelor se schimbă. Noile limite de proprietate trebuie să fie înregistrate în evidențele din cadastru și din cartea funciară.

    3.5. Parcelarea

    Parcelarea este procedura prin care geodezul unește mai multe parcele mici învecinate sau împarte o parcelă mare în mai multe parcele mici. Înainte de începerea acestei proceduri trebuie să fie în mod oficial delimitate parcelele existente. După terminarea procedurii, noile limite de proprietate se înscriu în evidențele din cadastru și cartea funciară.

    3.6. Stabilirea locației obiectului

    Înainte de începerea construirii clădirii, trebuie să se stabilească cu exactitate în natură gabaritele exterioare. Astfel se asigură conformitatea cu autorizația de construire și proiectul. Geodezul informează autoritățile competente cu privire la locația exactă a obiectului.

    3.7. Îndreptarea limitelor de proprietate

    Proprietarii unor parcele adiacente pot decide amiabil îndreptarea limitelor de proprietate în vedere utilizării optimale a parcelelor.

    3.8. Înscrierea parcelei de pământ de sub obiect

    La înregistrarea clădirii în cadastru, trebuie să se înscrie și porțiunea de parcelă, care se află sub obiect. Firma de geodezie face acest lucru la cererea proprietarului parcelei, a investitorului, a posesorului clădirii sau a utilizatorului clădirii.

    3.9. Înscrierea în cadastrul clădirilor

    Dacă clădirea nu este înscrisă în cadastru, atunci ea nu poate fi vândută, dată cu chirie, ipotecată, iar locatarii ei nu își pot declara domiciliul oficial. Înscrierea în cartea funciară este necesară și pentru obținerea numărului de stradă al clădirii.

    3.10. Proprietatea de etaj

    Pentru clădirile cu mai multe apartamente respectiv cu mai mulți proprietari se delimitează proprietățile. În acest fel, se stabilesc cu exactitate drepturile de proprietate, drepturile și obligațiile fiecărui proprietar asupra anumitor părți ale clădirii, toate aceste date fiind înscrise în cadastrul clădirilor și în cartea funciară.

    3.11. Înscrierea în cadastrul infrastructurii publice

    Datele privind infrastructura sunt înscrise în Cadastrul rețelelor și clădirilor infrastructurii publice. Aceste date sunt obținute de către geodezi prin efectuarea de măsurători pe teren.

    3.12. Fotografiere cu drona

    Fotografierea cu ajutorul unei drone este un serviciu nou al firmelor de geodezie. Cu ajutorul fotografiilor făcute de la înălțime respectiv din aer se obțin date privind zonele greu accesibile. În baza măsurătorilor făcute se pot executa modele 3D, care servesc la realizarea planurilor arhitecturale.

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Trasare limite teren extravilan

    Trasare limite teren Extravilan 2 vecini 2000m 521.64 RON la 869.4 RON

    ........

    Ridicare topo casă nouă în Buftea

    Am nevoie de ridicare topo pentru o casă nouă în Buftea, necesară în vederea recepției la primărie și ulterior pentru intabulare la OCPI. Terenul fără construcție are deja ridicare topo și cadastru.

    Mă interesează costul final (TVA inclus dacă este cazul), când puteți veni la măsurători, ce acte vă sunt necesare și cât durează până îmi puteți livra ridicarea topo în primul rând și apoi cât durează intabularea.

    Nu lucrez cu avans. Plata parțial la livrarea ridicării topo și finală la obținerea intabulării.

    Mulțumesc! 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    Trasarea limitei de hotar

    Am cumpărat terenul și doresc sa îngrădească terenul și a începe construcția 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Studiu geo, verificat AF pentru locuinta P+M, 100 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Bragadiru

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Cadastru, 4970 mp format din 2 parcele si 2 vecini laterali existenti
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Sighetu Marmaţiei

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Lucrare de punere in orto-foto-plan si puncte cadastrale, 4970mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Sighetu Marmaţiei

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Topografie, 1 buc
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Intabulare sentinta, 18954 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Budeşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Trasare limite teren, 1 ha
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Constanţa

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Plan de amplasament si delimitare imobil, 1 vecin ,635 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Joiţa

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Ridicare topografică și înțărușare teren, teren intravilan 796 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Şorogari

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, LUCRARI IN VEDEREA OBTINERII CARTII FUNCIARE, 3500 MP,3 VECINI
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Isaccea

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Topografie si studiu geotehnic, 634 m2
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Cisnădie

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Aviz geodezic,aviz topometric, 2
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Bucşoaia

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Topografie, 597 m 2
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Tuzla

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Plan de situatie întocmit de proiectant ptr. Aviz Electrica, 100
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Ploieşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Studio geo Dambovicioara, 2100mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Dâmbovicioara

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Dezmembrare teren dupa mostenire, 2.700 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Baraolt

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Separarea terenurilor pentru vanzare, cca 3000 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Mizil

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Topograf verificare casa si teren, 350mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Sinaia

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, localizare propritate in teren,
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Tuzla

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Inscriere casa in carte funciara, Casa,supr desfasurata 180 m2
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Slatina

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Cadastru teren extravilan, 7800
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Uzunu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Studiu geotehnic la siloz Caracal, constructie linie ferata 135 m
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Caracal

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Studiu topometric și studiu geotehnic, 2 vecini, 24.300mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Huruieşti

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Pt.alipire la calcan- releveu foto, martori tasare etc, 1
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Bucureşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Ridicare topo teren, 1280 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Vatra Moldoviţei

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Limita de proprietate, cadastru...., 4
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Bucova

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Topograf, 2825
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Folteşti

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Studiu de geodezie si delimitare teren, 1
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Snagov

    2608.2 RON la 4347 RON

    Prețul, Ridicare topo si studiu geo, 1683 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Chilii

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Trasare limite proprietate, 1 vecin pe o latură, teren 16 × 150 m
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Mihai Viteazu

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Studiul geodezic al terenului, 1541 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Valea Doftanei

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Studiu TOPO și GEO, 6128, 3072. 2900
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Nicoreşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Ridicare topo, Studiu geotehnic PAC, 12,50 X 40,00 = 500 mp
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Costineşti

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Trecere extravilan in intravilan , 10.000 m2
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Berceni

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Studiu Topo si Geo , 25000mp teren extravilan
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Slobozia

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Cadastru, intabulare, 1427 mp, 3 vecini
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Amara

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Plan topografic avizat de cadastru, 1
    Cadastru, Geodezie, Topografie, Arad

    4347 RON la 7245 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Cadastru, Geodezie, Topografie lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    114+ Firme pentru Cadastru, Geodezie, Topografie
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă