Pentru zona

  Cât costă un arhitect

  Cât costă serviciile unui arhitect? Dacă începeți o construcție nouă, prețul obișnuit al serviciilor de arhitectură pentru întregul proiect, pentru autorizația de construire și construcție (P.T. - proiect tehnic, D.T.A.C. - documentația tehnică pentru autorizația de construire și D.E. - detalii de execuție) variază între 4.000 și 20.000 lei. La luarea deciziei privind arhitectul potrivit, prețul nu ar trebui să fie factorul hotărâtor. Dacă primiți o ofertă mai ieftină, vă recomandăm să fiți precauți, deoarece arhitectul ar putea aloca mai puțin timp dorințelor și proiectului dumneavoastră. Poate părea mult, dar gândiți-vă că un plan bun înseamnă de asemenea că veți investi toți banii rămași în construirea unei case care răspunde dorințelor dumneavoastră Prețurile proiectelor individuale pentru o clădire rezidențială variază între 0,5-1% din valoarea investiției. Planurile tip sunt mai ieftine, însă eventuale modificări scumpesc rapid proiectul, limitându-vă în același timp spațiul de manevră. Veți fi obligați să faceți compromisuri majore la o casă în care veți investi mult și în care vă veți petrece probabil restul vieții. Prețul pentru planul de renovare a apartamentului sau pentru adaptarea mansardei depinde de mărimea proiectului și de detaliile planurilor. Prețul unui proiect tehnic variază între 25 lei/m2 și 45 lei/m2.

  Cui să încredințați serviciile din arhitectură? Trimiteți o cerere către arhitecții din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

  Cereți ofertă:
  Trimiteți cerere

  Prețul proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire P.A.C.


  Proiectul pentru dobândirea autorizației de construcție P.A.C. Proiectul unic de arhitectură P.A.C. include o descriere tehnică de bază a clădirii, un plan de amenajare exterioară la o scară de 1: 200 sau mai mare, un plan al tuturor suprafețelor și etajelor, planul acoperișului, 2 secțiuni și toate fațadele clădirii la o scară de 1: 100. Cuprinde toate planurile arhitecturale și schițele necesare pentru obținerea autorizației de construire.

  4000 RON/buc

  PREȚ MINIM
  RON/buc

  PREȚ MEDIU
  20000 RON/buc

  PREȚ MAXIM
  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  ALTE PREȚURI PENTRU Arhitect, arhitectură

  cantitatea dvs.

  unitate

  prețul orientativ

  prețul dumneavoastră

  Autorizație de foraje sau excavări

  Taxa pentru eliberarea autorizației de foraje sau excavări


  mp

  RON/mp

  RON

  Certificat de nomenclatură stradală și adresă

  Taxa pentru eliberarea certificatului de nomenclatură stradală și adresă


  buc

  RON/buc

  RON

  Certificat de urbanism în mediu urban pentru 251-500 mp

  Taxa pentru certificatul de urbanism în mediu urban pentru o suprafață de 251-500 mp. Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în mediu rural este egală cu 50% din taxa pentru mediu urban.


  mp

  RON/mp

  RON

  Certificat de urbanism în mediu urban pentru151-250 mp

  Taxa pentru certificatul de urbanism în mediu urban pentru o suprafață de 151-250 mp


  mp

  RON/mp

  RON

  Certificat de urbanism în mediu urban, pentru maxim150 mp

  Taxa pentru certificatul de urbanism în mediu urban, pentru o suprafață de până la 150 mp


  mp

  RON/mp

  RON

  Faza DTAC (proiect autorizare)

  Documentația Tehnică pentru Obținerea Autorizației de Construire reprezintă un set de documente necesare pentru obținerea autorizației de construire. Aceste documente conțin proiectul de arhitectură, proiectul de rezistență și proiectul de instalații. Acestea sunt verificate de către autoritățile locale pentru a se asigura că planurile sunt conforme cu reglementările locale. Dacă DTAC este aprobată de către autorități, construcția poate începe. Documentația Tehnică pentru Obținerea Autorizației de Construire este prima etapă în procesul de construcție al unei clădiri și trebuie realizată în conformitate cu normele și reglementările locale pentru a se obține autorizația de construire și a începe lucrările.


  mp

  RON/mp

  RON

  Faza PTh (proiectul tehnic)

  Proiectul Tehnic reprezintă un set de documente și planuri, alcătuite de către specialiști, cu scopul de a furniza soluțiile tehnice pentru realizarea unui obiectiv de investiții, pe baza căruia se pot executa lucrările de construcții autorizate. PTh-ul conține detalii privind structura, instalațiile, finisajele și orice alte elemente care trebuie luate în considerare în timpul construcției.


  mp

  RON/mp

  RON

  Tarif conectare la branșamente

  Taxa pentru eliberarea unei autorizații privind lucrările de racorduri și branșamente la rețele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie și televiziune prin cablu.


  racord

  RON/racord

  RON
  TOTAL:
  RON
  Trimiteți o cerere >

  Autorizație de construire


  Cât costă proiectul și procedura necesară pentru a obține autorizația de construire? Costul sau preț...

  Verificați și: Autorizație de construire. Prețuri

  Detalii de execuție


  Cât costă D.E.? Prețul detaliilor de execuție (D.E.) variază în funcție de dimensiunile obiectivului...

  Verificați și: Detalii de execuție preț

  Legalizare


  Cât costă legalizarea? Prețul legalizării unei case depinde în special de mărimea construcției și de...

  Verificați și: Legalizare preț

  Urbanism


  Care este prețul unui plan urbanistic? Un proiect urbanistic este un plan complex, care presupune o ...

  Verificați și: Preț PUZ

  Consultanță, legislație construcții


  Care este prețul consultanței în construcții? Construcția este un proces complicat și de aceea se r...

  Verificați și: Consultanță, legislație construcții preț

  Cum v-au fost de folos aceste informații?

  Arhitect, arhitectură – tot ce trebuie să știți

  1. De ce este necesar un arhitect pentru realizarea unui proiect de construcție?

  Arhitectul transformă dorințele clienților în realitate, folosindu-și cunoștințele de specialitate și experiența profesională agonisită
  Arhitectul transformă dorințele clienților în realitate, folosindu-și cunoștințele de specialitate și experiența profesională agonisită

  Hotărârea de a angaja un arhitect pentru lucrarea dvs. de construcție vă va mări investiția inițială, dar vă va scuti de multe griji și, mai ales, de multe cheltuieli. Realizarea obiectivului dvs. - fie că este vorba de renovarea sau de construirea unui apartament, a unei case sau a unui spațiu lucrativ - va fi  mult mai dificilă fără implicarea unui arhitect. Din experiența pe care o avem, vă putem asigura că fără un arhitect rezultatul final este, de obicei, altul decât cel dorit inițial.

  Sarcinile arhitectului sunt următoarele: de a vă da idei inovative, de a vă atenționa cu privire la impedimentele existente legate de realizarea proiectului dvs. de construcție și de a vă executa corect și în concordanță cu dorințele dumneavoastră proiectul arhitectural.

  De asemenea, arhitectul este specialistul, care are de-a face zilnic cu proiecte de construire sau reabilitare de clădiri și, de aceea, acesta are multă experiență și deține cunoștințele necesare pentru a aborda cu succes orice situație legată de acest domeniu.

  Cu ajutorul cunoștințelor de specialitate și a experienței sale profesionale, arhitectul transpune mai întâi ideile conceptuale pe hârtie și apoi transformă planurile în realitate, prin finalizarea execuției. El prevede de la început cât mai multe detalii legate de proiect și, ulterior, coordonează realizarea acestora. Amplasează corect clădirea în spațiu, configurează logic camerele interioare, alege materialele cele mai adecvate și prelucrările finale, execută elementele echipamentului interior, armonizează culorile și restul detaliilor, pentru ca clădirea construită să fie în întregime așa cum a fost concepută inițial.

  2. Un arhitect poate lucra și ca șef de proiect și coordonator al lucrărilor

  Aveți nevoie de arhitect pentru lucrarea dvs. de construcție, pentru ca acesta să vă realizeze documentația de proiect, dar și pentru că să vă conducă cu profesionalism lucrările, planificându-le în ordinea corectă.

  Arhitectul realizează planurile camerelor interioare și ale spațiilor exterioare ale construcției. Acesta abordează proiectele cu profesionalism, ținând cont de situația și necesitățile clientului. El realizează proiectele în baza ideii conceptuale, dar știe, că numai o idee bună nu este suficientă pentru asigurarea succesului: pentru a obține un rezultat de calitate, toate fazele proiectului trebuie să fie realizate cu profesionalism.

  Arhitectul transformă dorințele clienților în realitate, folosindu-și cunoștințele de specialitate și experiența profesională agonisită.

  Este greșită concepția, că arhitectul servește doar pentru realizarea schemei conceptuale și a planurilor arhitecturale. De fapt, multe persoane cred, că arhitecții își dedică marea majoritate a timpului conceperii și proiectării construcțiilor. În realitate, acesta își ia de trei ori mai mult timp pentru întâlnirile cu clienții, negocierile cu primăriile, inginerii, furnizorii, executanții ș.a.m.d.. Organizând lucrările și procedurile care trebuie a fi îndeplinite, el ajută clientul să nu piardă timp prețios și nici să nu își facă griji cu privire la buna realizare a proiectului, ceea ce este foarte important pentru orice client.

  În calitate de șef de proiect, arhitectul conduce și organizează cu grijă toate lucrările, începând cu ideea conceptuală și terminând cu ultimele lucrări de finalizare a execuției. În cadrul acestei munci, el planifică cheltuielile pentru materiale și manoperă, cât și termenele de livrare și execuție.

  Ca și arhitect, el realizează mai întâi ideea conceptuală, iar apoi schițele și planurile arhitecturale. În faza de proiectare, colaborează cu restul specialiștilor și cu proiectanții colaboratori, iar în faza de execuție colaborează cu sub-contractanții.

  3. Alegerea unui arhitect

  3.1. Cum să găsesc arhitecți?

  Vă recomandăm, să vă luați suficient timp pentru alegerea arhitectului. Cereți informații de la prietenii și cunoștințele, care și-au renovat deja apartamentele sau și-au construit casele cu ajutorul unor arhitecți. Puteți căuta arhitecți și pe internet. Aveți și varianța de a trimite o cerere pe portalul Daibau. Astfel, arhitecți cu experiență vă vor contacta pe dumneavoastră și nu invers. Pe portal puteți vizualiza profilurile arhitecților, care conțin și evaluările și opiniile clienților cu care au colaborat deja.

  În faza strângerii de oferte, verificați întotdeauna dacă arhitecții cu care intrați în contact (dacă aveți nevoie de ei pentru realizarea unei construcții) sunt membrii ai Ordinului Arhitecților din România, cu drept de semnătură. Verificați în special munca lor de până în prezent și dacă stilul lor vă este pe plac. Aveți grijă, să nu alegeți un arhitect, care locuiește prea departe de locația dumneavoastră. Astfel, acesta va veni mai ușor pe șantier, dacă veți dori să facă acest lucru în timpul desfășurării lucrărilor.

  3.2. Cum să aleg arhitectul cel mai potrivit pentru proiectul meu?

  După ce ați selectat trei sau mai mulți arhitecți, organizați întâlniri cu aceștia.

  Pentru realizarea cu succes a proiectului, este foarte importantă comunicarea dintre dvs. ca și client și arhitect. Dacă arhitectul își ia suficient timp pentru dvs., vă prezintă cu profesionalism lucrările pe care le-a realizat deja și vă dă sfaturi importante și de calitate, pe scurt, dacă vă face o impresie bună, posibilitatea unei colaborări de succes cu acesta și a obținerii unui rezultat de calitate este foarte mare.

  Este bine, ca înainte de a merge la arhitect să obțineți de la primărie și informațiile locative pentru casa pe care urmați să o construiți, din care să reiasă clar atât posibilitățile, cât și impedimentele execuției proiectului dumneavoastră. Astfel, arhitectul vă va putea pregăti o ofertă mai exactă și va discuta cu dvs. impedimentele existente.

  De asemenea, este bine să pregătiți o listă a dorințelor dvs. legate de stilul de viață, proiectarea camerelor etc.

  Bineînțeles, că alegerea arhitectului mai depinde și de prețul pe care acesta îl oferă pentru serviciile sale. Dar, nu alegeți arhitectul în primul rând funcție de prețul serviciilor sale.

  După ce ați ales arhitectul, este important să încheiați un contract cu acesta, în care să se stipuleze clar: serviciile oferite (tipul documentației), prețul și termenul de execuție.

  3.3. Alegeți un arhitect cu diplomă de licență

  Arhitectul, care vă va realiza documentația de proiect, trebuie să aibă o diplomă de licență în arhitectură și să fie membru al Ordinului Arhitecților din România cu drept de semnătură.

  Nu aveți nevoie de un arhitect cu licență doar în cazul în care comandați doar realizarea proiectului echipamentului interior sau lucrări de mică anvergură, pentru care nu este necesară o autorizație de construire de la primărie.

  4. Procedura de lucru a unui arhitect

  4.1. Înțelegerea dorințelor clientului

  Primele întâlniri cu arhitectul - la biroul acestuia sau la locația dvs. - vor fi dedicate discuțiilor legate de dorințele, necesitățile și viziunea dumneavoastră privitoare la proiectul de construcție de realizat.

  Arhitectul vă va întreba cu privire la obiceiurile dvs. zilnice, stilul dvs. de viață, ca și principiile și valorile în care credeți.

  În cazul în care doriți să construiți o clădire pentru o firmă, arhitectul vă va întreba cu privire la principiile de afaceri ale firmei.

  Deci, arhitectul se va ocupa la început de strângerea de informații amănunțite despre proiect, cu scopul de a vă înțelege bine obiectivele și dorințele.

  4.2. Obținerea tuturor informațiilor locative

  Înainte de a începe să lucreze la proiect, arhitectul va trebui să obțină cât mai multe informații cu privire la locația viitorului obiect, la parcelă sau la clădirea deja existentă. Este vorba de studiul geodezic și de alte informații bazice, de fotografii ș.a.m.d.

  Apoi, arhitectul va face o schiță a locației, care va servi ca și bază pentru planurile ulterioare.

  Arhitectul va mai verifica și ce legi și reglementări locale trebuie să respecte proiectul arhitectural.

  4.3. Schița conceptuală în mai multe variante

  După obținerea acestor informații, urmează pregătirea schiței conceptuale a viitorului obiect în mai multe variante. Arhitectul se va îngriji ca schița conceptuală să îndeplinească dorințele clientului, dar să fie și utilă, fiabilă și în conformitate cu toate reglementările. Se poate spune, că schița conceptuală este o viziune a obiectului, care urmează a fi construit.

  4.4. Proiectul schiței conceptuale

  După ce veți alege una dintre variantele propuse de către arhitect, acesta va începe a dezvolta schița conceptuală prin realizarea proiectului schiței conceptuale (PSC). În baza acestui proiect se vor putea obține avizele și acordurile necesare pentru racordarea viitorului obiect la infrastructura de utilități, ca și certificatul de urbanism.

  4.5. Proiectul pentru obținerea autorizației de construire

  Proiectul pentru obținerea autorizației de construire se depune la primărie. Conținutul proiectului este reglementat legal. Pe lângă planuri, proiectul pentru obținerea autorizației de construire trebuie să conțină toate datele de bază ale locației și ale lucrărilor planificate, care se păstrează în registrul general.

  Proiectul de execuție PE conține toate informațiile necesare pentru executarea lucrării de construcție și darea în folosință a obiectului. Acest proiect se elaborează în baza proiectului pentru obținerea autorizației de construire, fiind însă mai detaliat decât acesta. Planurile PE sunt realizate la o scară adecvată și cu mare exactitate, pentru a putea fi folosite pe șantier. Doar în baza acestor planuri se poate realiza și Registrul de evidență a lucrărilor, care servește și la obținerea de oferte comparative de la executanți.

  La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
  Ultimele cereri publicate

  Bună ziua, vreau sa construiesc o casă.

  Caut un birou de arhitectură sau proiectare un arhitect, care se va ocupa de proiectul nostru .Vrem sa facem 2 dormitoare plus living și bucătărie și baie. Astea sa fie lipite de casa veche care are deja toate necesarele precum apa,gaz, curent.

  O să comunicăm pe whatsapp. 2608.2 RON la 4347 RON

  ........

  Proiect casa

  Am nevoie de proiect pentru o casă parter, suprafata de aprox 75 mp, acoperiș în 2 ape, terasă. 8694 RON la 14490 RON

  ........

  Proiect casă

  Proiect casă parter plus mansardă: living, bucătărie, 4 dormitoare, dresing, două băi, cămară, cameră tehnică, beci.
  . 8694 RON la 14490 RON

  ........

  DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

  Prețul, Proiect terasa lipita de casa cu mansarda, 40 mp
  Arhitect, arhitectură, Moineşti

  2608.2 RON la 4347 RON

  Prețul, Proiect si aprobari pentru extinderea unei case, 150 mp
  Arhitect, arhitectură, Bucureşti

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Proiect arhitectura modulara a frame, 60 m2
  Arhitect, arhitectură, Poiana Câmpina

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Casă cu 2 dormitoare, Aproximativ 75-85 m²
  Arhitect, arhitectură, Bacău

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Proiect pentru o casa pe un singur nivel, 200 mp
  Arhitect, arhitectură, Baia Mare

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Puz necesar construirii vulcanizare+ spalatorie self service fonduri e, 2800mp
  Arhitect, arhitectură, Pestra

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, DTAC, PT și DDE pentru casă de locuit, 150 mp suprafață construită
  Arhitect, arhitectură, Oradea

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Arhitect, 30 mp
  Arhitect, arhitectură, Iaşi

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Proiect cabane, 2 cabane
  Arhitect, arhitectură, Alba Iulia

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Proiect gard,
  Arhitect, arhitectură, Oradea

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Restaurare,modificare construcție existentă, 200 mp
  Arhitect, arhitectură, Roata de Jos

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Am de recondiționat si recompartimentat o casa, 120 amprenta la sol
  Arhitect, arhitectură, Bacău

  1738.8 RON la 2898 RON

  Prețul, Proiect acoperirea doua terase, 1 buc
  Arhitect, arhitectură, Floreşti

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Proiectare casa individuala, 300mp
  Arhitect, arhitectură, Dezmir

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect casă familială, 200mp
  Arhitect, arhitectură, Bragadiru

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect casa, 100m2
  Arhitect, arhitectură, Craiova

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect casă, 130 mp
  Arhitect, arhitectură, Oprişiţa

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect casa noua, 130mp
  Arhitect, arhitectură, Tincova

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiecta casa, 150mp
  Arhitect, arhitectură, Giurgiu

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect hala de productie, 500m2
  Arhitect, arhitectură, Reşiţa

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, O hala metalica pt un depozit, 30mp
  Arhitect, arhitectură, Suceava

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect mansardare casa veche, 70mp
  Arhitect, arhitectură, Brăila

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, MODIFICARE PROIECT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE, 150mp
  Arhitect, arhitectură, Buşteni

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Acte pentru renovare si reparare fatada bloc arie protejată, aprox 240m2
  Arhitect, arhitectură, Bucureşti

  434.7 RON la 724.5 RON

  Prețul, Proiect casă, 80 mp
  Arhitect, arhitectură, Bârlad

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Expertiza tehnica, proiect acoperiș, 177mp
  Arhitect, arhitectură, Periş

  4347 RON la 7245 RON

  Prețul, Proiect casă, 100mp
  Arhitect, arhitectură, Jibou

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Ofertă proiect gard, 1 buc
  Arhitect, arhitectură, Sălişte

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Proiect constructie civila, 200mp
  Arhitect, arhitectură, Tunari

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect pentru o casa, 250mp
  Arhitect, arhitectură, Poienari

  5216.4 RON la 8694 RON

  Prețul, Proiect balcon parter plus obtinere autorizatie, 1 buc
  Arhitect, arhitectură, Braşov

  2173.5 RON la 3622.5 RON

  Prețul, Arhitect pentru realizare proiect si calcul materiale, 90mp
  Arhitect, arhitectură, Buda

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Verificare teren, 400mp
  Arhitect, arhitectură, Voluntari

  869.4 RON la 1449 RON

  Prețul, Proiect casa de lemn, 120mp
  Arhitect, arhitectură, Roşia

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Oferta pret pentru proiectarea unei case P+M, 90 m2
  Arhitect, arhitectură, Slobozia

  6520.5 RON la 10867.5 RON

  Prețul, Proiect complet (DTAC si PTC, autorizatii, etc.), 200 m2
  Arhitect, arhitectură, Săcălaz

  2173.5 RON la 3622.5 RON  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Arhitect, arhitectură?
  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Arhitect, arhitectură lista de prețuri

  Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

  1311+ FIRME PENTRU Arhitect, arhitectură
  SERVICIU GRATUIT
  FĂRĂ COMISIOANE
  OBȚINE O OFERTĂ