Pentru zona
    Serele sunt o soluție excelentă pentru creșterea plantelor în afara sezonului, iernarea lor, creșterea plantelor tropicale care nu pot progresa în aer liber în climatul nostru, dar sunt și un decor impresionant în orice curte, cu farmec irezistibil. În cele ce urmează, cercetăm toate variantele de utilizare a unei sere, precum și cea mai bună modalitate de echipare a acesteia.
    Articol de specialitate 341
    sere in gradina
    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii:

    Primii precursori ai serelor au fost creați departe în secolul al XVI-lea, când entuziasmul și dorința de a cultiva plantele exotice au apărut în rândul aristocrației din nordul Europei. Totuși, abia în secolul al XVIII-lea s-au dezvoltat – mai întâi în grădinile botanice și pe moșiile proprietarilor bogați, aceste sere erau folosite pentru depozitarea plantelor tropicale sosite din estul Africii și continentul american. Acele sere, însă, nu puteau fi comparate cu cele de astăzi – erau întunecate și încălzite necorespunzător, s-a pierdut multă lumină pentru că sticla era tulbure, deformată și făcută de dimensiuni mici.

    Dezvoltarea modalităților de încălzire a plantelor în sere a progresat la fel, destul de încet - sobele originale pe lemne și șemineurile deschise au fost în cele din urmă înlocuite cu un sistem de țevi prin care trecea fumul sau aerul cald de la sobele montate în exterior. Cererea mare de plante exotice, care a apărut din nou la mijlocul secolului al XIX-lea, a condus la dezvoltarea unor metode mai fiabile de încălzire cu îmbunătățirea producției de sticlă plană. Victorienii au cumpărat mii de sere.

    În prezent, producția serelor s-a perfecționat și oferă numeroase avantaje. Înainte de realizarea și echiparea serei, este important să vă gândiți bine la scopul acesteia, adică la utilizarea ei: veți cultiva legume în ea, veți crea un adevărat paradis verde din plante exotice sau estetica sa este cea mai importantă, deoarece va reprezintă un decor aparte în curte. Caracteristicile viitoarei sere și modul în care este echipată vor depinde de scop.

    Sere – cultivarea plantelor

    Dacă doriți să păstrați farmecul și frumusețea florilor până la primăvară, atunci serele sunt o soluție excelentă. Totuși, cel mai frecvent motiv pentru care oamenii din România decid să cumpere o seră este să cultive legume. De asemenea, sunt folosite pentru iernarea citricelor și a altor plante tropicale și subtropicale, deoarece plantele din regiunile exotice necesită o temperatură moderată și uniformă în timpul lunilor de iarnă, dar și pentru producerea răsadurilor la începutul primăverii. Serele prelungesc sezonul, ceea ce permite producătorilor să obțină venituri mai mari, iar producția în sine devine mai profitabilă. Cum se realizează acest lucru?

     Serele prelungesc sezonul, ceea ce le permite producătorilor să obțină mai multe venituri
    Serele prelungesc sezonul, ceea ce le permite producătorilor să obțină mai multe venituri

    O seră este un loc protejat în care puteți controla factorii de mediu, totul cu scopul creșterii optime a plantelor. Principalele avantaje ale serelor, când vine vorba de cultivarea plantelor, includ o bună distribuție a luminii în interior și controlul microclimatului - se stabilește un mediu optim pentru creșterea plantelor - prin reglarea temperaturii, iluminare uniformă ș.a.m.d. Toate aceste avantaje ale serei au ca rezultat intensificarea producției, creșterea mai rapidă a plantelor și o cantitate mai mare de fructe pe unitatea de suprafață. Producția în afara sezonului este posibilă datorită ajustării condițiilor de mediu, ceea ce duce la prețuri de vânzare mai mari ale produselor și o producție continuă. De asemenea, unul dintre beneficii este posibilitatea producției de plante în regiunile cu climă nefavorabilă precum și mai multe cicluri de culturi de plante pe an (mai mult de o însămânțare/plantare).

    Plantele din seră sunt grupate în funcție de nevoile lor de căldură, lumină, apă și nutrienți. În funcție de cantitatea plantelor cultivate, se poate amplasa un număr mai mare sau mai mic de mese și rafturi pe care se păstrează plantele.

    Serele - decor în curte

    Pe lângă faptul că sunt folosite pentru cultivarea legumelor și florilor, aceste structuri din sticlă sunt un decor impresiv în curte, conferindu-i farmec. Imaginează-ți cât de minunat e simțul când afară e iarnă grea, iar dumneavoastră stați într-o seră caldă și beți ceai.

    Pe lângă creșterea plantelor, în nordul Europei serele sunt adesea folosite ca grădini de iarnă pentru petrecerea timpului și pentru delectarea în perioada iernii.
     Pe lângă cultivarea plantelor, în nordul Europei serele sunt adesea folosite ca grădini de iarnă
    Pe lângă cultivarea plantelor, în nordul Europei serele sunt adesea folosite ca grădini de iarnă

    Lăsați ceva spațiu în sera dumneavoastră pentru o masă și scaune sau chiar un set întreg pentru ședere, astfel încât să vă puteți bucura de această oază de verdeață scăldată în soare, singuri sau în companie. Din cauza lipsei unei săli de studiu, mulți oameni transformă sera într-un birou, introducând o masă de birou și un scaun.

     Serele sunt un decor impresiv în curte
    Serele sunt un decor impresiv în curte

    Sere - sfaturi pentru amenajare

    Ar trebui să se acorde multă atenție amenajării serei pentru a folosi cât mai bine fiecare centimetru de spațiu disponibil și pentru a o face cât mai plăcută pentru locuit. Câteva sfaturi vă vor ajuta în acest sens:

    • dacă sera este mică, dispunere și organizarea bună a elementelor este crucială. Nu uitați să folosiți spațiul vertical, introduceți rafturi pe care puteți stivui ghivecele;
      Nu uitați să folosiți spațiul vertical, să introduceți rafturi pe care puteți stivui ghivecele
      Nu uitați să folosiți spațiul vertical, să introduceți rafturi pe care puteți stivui ghivecele
    • vă puteți face propriul colț de lectură în seră - doar adăugați un scaun leagăn rustic. Dacă sera este de dimensiuni mai mari și petreceți timpul în aceasta cu firma sau familia, puteți adăuga o bancă într-o culoare mai puternică;
    • dacă utilizați sera exclusiv în scopuri comerciale, adică vă ocupați cu producția plantelor, aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să-i înfrumusețați interiorul și să-l decorați așa cum doriți. Puteți vopsi mesele pe care sunt așezate plantele sau rafturile în culoarea voastră preferată - lăsați frâu liber imaginației și decorați singuri ghivecele. Veți face orice lucrare mai ușor dacă personalizați spațiul și îl echipați după preferințele personale;
    • îmbinați cu succes funcționalitatea și estetica. Aprovizionați un coș decorativ în stil boho în care veți ține diverse obiecte de grădină, conserve cu un design interesant pentru depozitarea pungilor de semințe, dacă sunteți creativi puteți vopsi borcanele de sticlă și puteți ține în ele etichete, sfoară și alte mărunțișuri;
    • nu uitați de spațiul din jurul serei. Îl puteți umple cu plante sau, dacă sera este mică și nu pot încape piesele de mobilier de ședere, puteți amenaja o masă și scaune afară și să vă bucurați de priveliștea plantelor din interiorul serei.

    Dacă aveți nevoie de o seră și nu găsiți o firmă cu experiență care să o construiască și să o monteze pentru dumneavoastră, ne puteți contacta pe daibau.ro. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând veți fi contactați de o firmă cu oferta potrivită.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 341
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sere si solarii?

    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii
    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.


    8.9
    0

    CREATIVE BRICS SRL


    8.9
    1

    GUSAMIH CONSTRUCT SRL

    1
    8.9
    1

    ALL RETRO GLASS SRL