Pentru zona

    Grădina japoneză - o oază de liniște și relaxare

    Dacă aveți spațiu liber în curte și doriți să îl amenajați într-un mod unic, exotic și neobișnuit, vă puteți găsi inspirație în Orientul Îndepărtat. Grădina japoneză este un loc ideal pentru meditație și pentru gândirea liniștită, atât de necesare într-o viață de zi cu zi încărcată. Totuși, pentru formarea unei grădini japoneze trebuie să cunoașteți anumite reguli. Le prezentăm în textul de mai jos.
    Articol de specialitate 402
    gradina japoneza
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    Grădina japoneză a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani, ceea ce nu este surprinzător având în vedere valoarea sa estetică și sentimentele pozitive pe care le evocă. Această grădină se caracterizează prin frumusețe unică, minimalism accentuat, simplitate, elemente naturale și absența monumentalității și a simetriei, toate cu scopul de a crea o armonie netulburată. Detaliile și culorile exagerate sunt excluse atunci când decorați o grădină japoneză.

    Grădina japoneză - elemente

    Elementele de bază ale unei grădini japoneze sunt apa, piatra sau pietrișul și plantele - exact ceea ce se găsește în natură. O grădină japoneză oferă pacea și liniștea pe care doar un mediu natural le poate crea.

    Apa, ca element, are întotdeauna un efect calmant, iar în grădina japoneză este reprezentată sub diferite forme: ca un iaz cu pești, o fântână sau un pârâu.

    Căile din piatră, conform credinței japoneze, au prezis ceea îl așteaptă pe cineva în viitor, onorând în același timp trecutul. Căile șerpuite din piatră sunt un element comun al grădinii japoneze. Piatra, ca material, este folosită și la construcția fântânilor.

    Când vine vorba de plantele din grădina japoneză, este important să aveți grijă de textura frunzelor acestora, de formele lor și de simbolismul pe care îl poartă. Deoarece grădina japoneză este caracterizată de minimalism, ghidați-vă de motto-ul - „mai puțin este mai mult”.

    Nu exagerați cu varietatea plantelor; cu siguranță este mai bine să plantați un număr mai mic de specii de plante, dar ca acestea să fie complet integrate în conceptul ales.

    Grădina japoneză - alegerea plantelor

    Planta cea mai asociată cu acest tip de grădină este arțarul japonez. Această plantă în natură crește până la șapte metri, pe când soiurile de grădină sunt în mare parte în jur de 70 cm până la 3 m, fiind foarte apreciată în horticultură din două motive. Frunzele arțarului japonez își schimbă culorile frumoase, intense în timpul anotimpurilor: la începutul înfrunzirii, este o nuanță pătrunzătoare de verde deschis, în lunile de vară este un verde puternic, în timp ce toamna capătă tonuri roșcate și aurii. În lunile de toamnă, arțarul japonez este cel mai frumos și arată magic. Chiar și în timpul iernii, arțarul japonez este un fel de decor - ramurile încrucișate interesante de ramuri de pe trunchiul gol arată decorativ. Un alt motiv pentru care acest arbore de foioase este apreciat în horticultura din Orientul Îndepărtat este că îl face ideal pentru grădinile mici.

    De asemenea, o altă specie populară pentru acest tip de gradină este cireșul japonez, care înfrumusețează începutul primăverii cu florile sale parfumate în culoarea delicată de roz. Cireșul este un simbol al tinereții eterne și al primăverii.

    O parte integrantă a grădinii japoneze sunt, de asemenea, ferigile, plantele cățărătoare verzi sau târâtoarele, bambusul și mușchiul. Mușchii stabilesc o senzație echilibrată care descarcă mintea și corpul împovărat, creând peisaje incredibile.

    Unul dintre postulatele grădinii japoneze, când vine vorba de alegerea plantelor, este ca acestea să pună în valoare verdeața și să echilibreze culorile, motiv pentru care florile multicolore sunt excluse.

    Cu ajutorul arțarului japonez și al cireșului japonez, puteți aduce puțină culoare acestei oaze de pace, ceea ce este acceptabil în acest caz.
    Unul dintre postulatele grădinii japoneze este că plantele ar trebui să accentueze verdeața
    Unul dintre postulatele grădinii japoneze este că plantele ar trebui să accentueze verdeața

    De asemenea, este recomandat ca atunci când alegeți plantele pentru grădina japoneză, să vă gândiți bine la întreținerea acestora și la condițiile de mediu care li se potrivește. Spațiul dintre plante îl puteți întrerupe cu poteci de piatră și nu le plantați simetric.

    Grădina japoneză - reguli

    Atunci când creați o grădină japoneză, există anumite reguli care trebuie respectate. Am menționat deja câteva dintre ele, iar celelalte sunt: deoarece simplitatea ar trebui să fie ghidul dumneavoastră atunci când creați o grădină japoneză, nu exagerați cu decorațiunile; este necesar ca fiecare detaliu al grădinii japoneze să servească unui scop specific; arta grădinilor japoneze este exprimată prin simplitatea liniilor și a culorilor; naturalețea iese în evidență - tocmai frumusețea naturii îi conferă armonie, trezește un sentiment de pace, inspirație.

    În grădinile japoneze, se creează spații înconjurate astfel încât să nu fie expusă toată grădina în același timp. Peisajele înconjurate simbolizează secretul și sunt formate astfel încât întreaga grădină japoneză să nu fie vizibilă dintr-un singur punct de vedere. Ele sunt realizate cu ajutorul căilor șerpuite care separă părțile grădinii și de plantele mari stufoase.

    Scopul care trebuie urmărit este să vă creați propriul sanctuar care să trezească un sentiment de liniște în dumneavoastră, să vă inspire și să vă stimuleze pentru noi victorii, să lase o impresie puternică vizitatorilor, dar și să aducă spiritul Japoniei în curtea voastră.

     Elementele de bază ale unei grădini japoneze sunt apa, piatra și plantele
    Elementele de bază ale unei grădini japoneze sunt apa, piatra și plantele

    Grădina japoneză - concepții greșite

    Mulți oameni amestecă grădina japoneză și cultura chineză, apoi aduc în grădina lor elemente decorative strălucitoare, flori colorate, poduri suspendate roșii, iar grădinile japoneze sunt de fapt opusul.

    Este un fapt interesant că grădinile japoneze au rădăcina într-o istorie îndepărtată, unde împărații și nobilii și-au găsit pacea și evadarea din turbulențele exterioare.

    Înainte de crearea unei grădini japoneze, ar trebui să aveți un plan detaliat, să schițați și să decideți care elemente doriți în curtea dumneavoastră. Dacă nu aveți timp să vă dedicați fiecărui detaliu sau pur și simplu doriți să lăsați lucrarea unui profesionist, puteți apela la un arhitect peisagist - un expert care se ocupă de acest tip de îmbunătățire a mediului.

    Dacă nu puteți găsi un arhitect peisagist cu experiență, puteți căuta ajutor la daibau.ro. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând arhitecții peisagiști vă vor contacta cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 402
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Peisagistică?

    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică
    10
    5

    EVERGREEN GARDENS S.R.L.


    8.9
    0

    SINGLEART DESIGN SI ARHITECTURA SRL


    8.9
    0

    NOVELTY AE SRL

    2
    8.9
    0

    9H BIROU ARHITECTURA SRL