Pentru zona

    Întrebări frecvente despre copertinele din lemn

    Ce suprafețe pot fi acoperite cu o copertină din lemn?

    Copertinele din lemn sunt o alegere populară pentru acoperirea multor zone exterioare, inclusiv terase, balcoane, curți, parcări, piscine, grădini ș.a.m.d. De asemenea, pot fi folosite pentru a proteja alte locuri sau lucruri în aer liber - mobilierul de grădină, bicicletele, mașinile și multe altele.  

    Am nevoie de autorizație de construire pentru o copertină ?

    Conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții: „Construcțiile civile, industriale, agricole, cele pentru susținerea instalațiilor și utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizației de construire, precum și a reglementărilor privind proiectarea și executarea construcțiilor.” Aici sunt incluse și ”lucrări de construcții cu caracter provizoriu: chioșcuri, tonete, cabine, spații de expunere, corpuri și panouri de afișaj, firme și reclame, copertine și pergole situate pe căile și spațiile publice, anexe gospodărești, precum și anexele gospodărești ale exploatațiilor agricole situate în extravilan.”

    Cum să determinați dimensiunea corectă a copertinei?

    Mai mulți factori trebuie să fie luați în considerare atunci când se determină dimensiunea potrivită, inclusiv scopul, dimensiunea spațiului care trebuie acoperit, înălțimea și înclinația acoperișului, locația ș.a.m.d. Este recomandabil să dezvoltați un plan detaliat și să vă consultați cu experți pentru a asigura caracteristicile necesare și dorite. Dacă va servi la protejarea mașinilor parcate, dimensiunile trebuie adaptate la dimensiunea mașinii (aproximativ 5x2,5 m). Copertina pentru o mașină ar trebui să aibă aproximativ 15 m2, iar cel pentru două mașini aproximativ 25 m2.

    Cât timp durează ridicarea unei copertine din lemn?

    Timpul de construcție al structurii din lemn depinde de dimensiunea, forma și complexitatea structurii, precum și de materialele prevăzute. Montarea copertinelor din lemn mai mici și mai simple poate dura doar câteva zile, pe când la cele mai mari și mai complexe durează mai mult pentru a fi construite.

    Cum se întreține o copertină din lemn?

    Deoarece lemnul este un material relativ delicat, copertinele necesită întreținere regulată pentru a fi menținute în stare bună. Întreținerea include curățarea, vopsirea, impregnarea sau protejarea lemnului de intemperii și alte influențe (lăcuire, acoperire) la intervale regulate - de preferință conform recomandării producătorului. Veți proteja suplimentar copertina din lemn cu un acoperiș adecvat, datorită căruia structura va fi curată și uscată chiar și în zilele ploioase. Este întotdeauna recomandat să vă consultați cu experți până nu începeți orice lucru de acest gen.

    Ce fel de acoperiș poate fi așezat pe o copertină din lemn?

    Copertinele din lemn sunt potrivite pentru diferite tipuri de acoperișuri, în funcție de utilizarea și scopul lor. Cel mai des se folosesc țigle, plăci metalice și policarbonat. Plăcile se montează ușor și oferă protecție bună împotriva ploii și a soarelui. Acoperișul metalic este durabil și foarte rezistent la influențele vremii. Plăcile din policarbonat sunt transparente și permit pătrunderea luminii, sunt dure și rezistente la impact, ceea ce le face ideale pentru zonele expuse frecvent la intemperii.

    Ce formă poate avea un acoperiș al copertinei?

    Acoperișul este de obicei plat sau în două ape. Un acoperiș plat se montează cel mai ușor și este potrivit atât pentru structurile mici, cât și pentru cele mari. Acoperișul în două ape are două planuri înclinate care permit drenarea excelentă a apei.

    41
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Foisor?