Pentru zona

    Ce tipuri de ferestre există?

    Există multe tipuri și modele de ferestre și fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Acestea sunt ferestrele despre care se vorbește cel mai des:

    • Ferestre fixe
    • Ferestre simple
    • Ferestre duble
    • Ferestre de forme neregulate și rotunjite
    • Ferestre de mansardă
    • Ferestre panoramice
    • Ferestre automate
    • Ferestre cu deschidere clasică
    • Ferestre glisante
    • Ferestre basculante

    Ce materiale se folosesc cel mai des pentru fabricarea ferestrelor?

    Cel mai des sunt folosite lemnul, PVC (policlorură de vinil), aluminiu și materialele compozite. Ferestrele din lemn sunt cunoscute pentru estetica și izolarea termică, dar necesită mai multă întreținere decât alte tipuri. Ferestrele din PVC sunt mai accesibile, ușor de întreținut și oferă o bună izolare termică. Ferestrele din aluminiu sunt foarte durabile și mai potrivite pentru zonele în care sunt necesare durabilitatea și rezistența la condițiile meteorologice și o protecție mai bună împotriva efracției. Materialele compozite sunt, după cum sugerează și numele, cele compuse din mai multe materii prime sau realizate cu tehnologii diferite, motiv pentru care reprezintă o combinație a celor mai bune caracteristici ale componentelor utilizate și, prin urmare, dau cele mai bune rezultate.

    Care sunt diferențele dintre geamurile simple, duble și triple?

    Fereastra cu un singur geam constă dintr-un strat de sticlă și nu are proprietăți izolante. Fereastra dublă are două straturi de sticlă iar spațiul dintre ele este umplut cu aer, ceea ce asigură o mai bună izolare termică și reducerea zgomotului. Fereastra triplă este alcătuită din trei straturi de sticlă, iar spațiul dintre acele sticle este de asemenea umplut cu aer, deși există și variante care sunt umplute cu gaz. Odată cu numărul mai mare al straturilor de sticlă, izolația termică a ferestrei crește.

    Ce culoare a ramelor de ferestre ar trebui să aleg?

    Culoarea ramelor pentru ferestre depinde de preferințele personale și de stilul casei dumneavoastră. Ramele din lemn pot fi vopsite cu culori, tonuri și nuanțe la alegere, pe când ramele din PVC și aluminiu sunt de obicei disponibile într-o ofertă limitată de culori. Unii producători, pe de altă parte, au opțiunea de vopsire după dorință. În orice caz, ar trebui să încercați să asortați ceea ce ați ales cu interiorul și exteriorul, astfel încât idea conceptuală să rămână intactă. Atunci când alegeți, vă puteți concentra pe culoarea de pe fațada casei dumneavoastră pentru crearea unui aspect armonios.

    Cum ar trebui să fie termoizolația ferestrei?

    Izolarea termică a ferestrelor este de obicei exprimată prin coeficientul de transfer termic. Coeficientul de transfer termic prin sticlă (Ug) este exprimat prin formula W/m2K și ne spune câtă căldură în wați (W) trece printr-un metru pătrat (m2) de suprafață sticlei într-o oră la o diferență de temperatură de 1K sau 1°C. O valoare U mai mică înseamnă o izolare termică mai bună. Este recomandat să alegeți ferestre cu un coeficient U scăzut pentru a reduce pierderile de căldură în casa dumneavoastră și pentru a economisi la costurile de încălzire. Coeficientul U al ferestrei depinde de tipul ferestrei, materialul cadrului și grosimea sticlei. Standardele valabile în prezent dictează că acest coeficient U pentru ferestrele noi trebuie să fie de maximum 1,3 W/m2K și mai puțin, pe când în casele cu consum redus de energie, coeficientul nu depășește de obicei 0,8 W/m2K.

    Se pot repara ferestrele deteriorate?

    Da, ferestrele deteriorate pot fi reparate, deși depinde foarte mult de tipul deteriorării. Dacă deteriorarea este minoră, cum ar fi sticlă spartă, poate fi înlocuită cu ușurință. Totuși, dacă sunt mai multe și sunt diferite: cadru grav deteriorat sau deformat etc., poate fi mai practic și mai rentabil să înlocuiți întreaga fereastră. Reparațiile sunt efectuate în general de firmele specializate sau meșteri cu experiență. La fel de important este ca aceștia să aibă cunoștințele și echipamentul adecvat pentru repararea ferestrelor, precum și să folosească materiale calitative.

    64
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Geamuri termopan?