Pentru zona

    Construcție pe un teren abrupt

    Articolul a fost citit chiar de 606+ utilizatori
    Este clar că construirea unei case pe teren denivelat este mai dificilă în comparație cu construirea pe un teren plat. Pe terenuri denivelate, trebuie să țineți cont de înălțimea anumitor puncte ale terenului pentru a profita la maximum de teren. În orice caz, la planificarea, proiectarea și ridicarea unei clădiri pe orice tip de teren, cooperarea cu arhitectul pe care îl alegeți și pe care îl angajați va fi cheia pentru realizarea cu succes a întregii lucrări. Sarcina arhitectului este să evalueze toți factorii de risc, dar și toate oportunitățile pe care le oferă parcela și să le folosească într-un mod care să asigure utilizarea la maximum a tuturor potențialelor precum și respectarea cerințelor dumneavoastră.
    Articol de specialitate 606
    constructie in panta
    Avem 1366 executanți pentru domeniul Proiecte case:

    1.Teren abrupt

    Terenul abrupt înseamnă orice teren care nu este plat și, prin urmare, are anumite diferențe de înălțime. Desigur, abruptul nu reprezintă neapărat slăbiciunea parcelei - dimpotrivă. Cu o planificare adecvată, adică un design, panta poate fi utilizată astfel încât obiectivul să se integreze complet cu terenul și împrejurimile.

    Una dintre cele mai mari greșeli inițiale pe care, din păcate, multe persoane le fac este nivelarea terenului, trecând complet cu vederea că acest tip de intervenție schimbă complet mediul și că obiectul nou construit ca atare va fi mult mai puțin armonios vizual cu alte case și cu mediul. 

    2. Cum să transformați un teren abrupt într-un avantaj?

    Folosirea pantei naturale a terenului înseamnă în primul rând a nu-l schimba. După vizitarea locului  și o perspectivă asupra situației de fapt la fața locului, un expert bun va ști exact cum să folosească și să transforme totul în beneficiul lui sau al dvs.. În practică, acest lucru înseamnă de obicei că obiectivul proiectat va fi pe mai multe niveluri pentru a urmări panta terenului.

    Mai precis, dacă diferența de înălțime este, să zicem, de 3 m, aceasta este o valoare care reprezintă exact înălțimea unui etaj. În cazul în care calea de acces este la un nivel superior, intrarea este amplasată de cele mai multe ori acolo și alături de ea așa numitele camere de serviciu și cele pentru living, în timp ce nivelul inferior este lăsat pentru dormitoare. Poziția casei poate fi, desigur, diferită, arbitrară, în funcție de cererea clientului.

    Dacă însă drumul de acces este amenajat la un nivel inferior al solului, amenajarea încăperilor va fi exact invers. Intrarea principală, garajul și încăperile de serviciu vor fi amplasate dedesubt, iar deasupra se vor afla zonele de zi și de dormit, care pot fi și ele separate. Esența conceptului de construire a unei clădiri pe o parcelă abruptă este împărțirea spațiului în niveluri individuale, prin care această împărțire este dictată de terenul însuși. Apoi se spune că casa este împărțită pe niveluri (etaje) într-un mod „natural”. Unul dintre principalele avantaje ale amenajării unei case pe un teren abrupt este așa-numita amenajare a terasei, unde de la fiecare nivel se poate accesa direct părți din grădină.

    3. Pereții de susținere/reținere – un element indispensabil de decor

    Se poate spune că zidurile de sprijin sau escarpele sunt elemente indispensabile utilizării terenului abrupt. Cu ajutorul scarpurilor se pot crea diferite niveluri, de fapt terase, fiecare cu scopul ei. Astfel, nivelul superior al parcelei, imediat lângă casă, este de obicei prevăzut pentru o terasă sau verandă de pe care se poate observa gazonul, piscina, grădina sau livada de dedesubt. Posibilitățile în ceea ce privește amenajarea exterioară a mediului sunt numeroase, deși în multe privințe depind nu doar de imaginația proiectantului, ci și de condițiile naturale, dacă se respectă cu strictețe regula de perturbare minimă a mediului. Pe lângă funcția de bază de împărțire a terenului pe diferite niveluri, escarpele joacă un rol important și din punct de vedere estetic. Zidul de sprijin ca atare poate fi construită clasic, solidă, din piatră sau beton, dar există și cele realizate din alte materiale și forme care, fără îndoială, vor oferi mediului dumneavoastră un aspect mai frumos.

    Casa teren abrupt
    Forma casei s-a contopit cu abruptul terenului
    Zid de sustinere
    Pereții de susținere sau de sprijin sunt întotdeauna elementul potrivit pentru decorarea unei grădini pe un teren abrupt

     

    606
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Proiecte case?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 1366 executanți pentru domeniul Proiecte case:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane