Pentru zona

    Producția unei case modulare: de la idee până la realizare

    Construcția unei case modulare se desfășoară chiar așa de repede pe cât scrie în broșurile publicitare? Producătorul caselor modulare întreprinde și faza de terasament, construcția fundațiilor și betonarea? Ce se întâmplă după finalizarea construcției? Pentru a vă face căutarea unei case modulare la fel de ușoară precum și informarea despre calitățile și avantajele acesteia, am pregătit răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări.
    Articol de specialitate 368
    productia unei case modulare
    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare:

    1. Proiect de concept

    1.1. Fiecare casă modulară este tipizată?

    Cea mai comună prejudecare despre casele modulare este că toate sunt la fel, arată la fel și trebuie cumpărate așa cum sunt. Fiecare producător, adică furnizor al acestui tip de clădiri, vă va spune că acest lucru nu este adevărat –  dimpotrivă. Proiectarea caselor modulare permite modificări arhitecturale și adaptarea planurilor în conformitate cu dorințele clientului. De asemenea, puteți opta pentru o casă concepută „de la zero”, ceea ce înseamnă că arhitectul o proiectează ca fiind unică – o locuință care se potrivește complet cu dorințele și cerințele dumneavoastră – de parcă ar fi fost construită din beton sau cărămidă. O casă modulară nu este un sinonim pentru o clădire tipizată după planul pregătit în prealabil. Termenul de „casă modulară” în construcții se referă la o metodă de construcție în care elementele prefabricate sunt realizate în unități de producție și asamblate în întregime pe șantier, pe terenul dumneavoastră. Care va fi planul casei, cum va fi fațada, amenajarea camerelor etc., depinde de client și nu este nevoie de o soluție standard sau de singura posibilă.

    Pentru a vă prezenta totul pe un exemplu concret, am ales o firmă și am elaborat planul unei case după o idee specifică împreună cu arhitectul lor. Ne-am hotărât pentru o variantă la cheie, ceea ce înseamnă că firma aleasă se va ocupa de toate, cu excepția achiziționării terenului și a construcției plăcii de fundație.

    1.2. Suportul de la arhitecți

    Firmele care se ocupă cu producția și vânzarea caselor modulare angajează arhitecți și ingineri, care ghidează clienții prin întregul proces de planificare a unei case: de la proiectarea conceptuală, căutarea unei autorizații de construire până la obținerea unei autorizații de utilizare. Acest lucru scutește clientul de numeroase obligații, deoarece nu trebuie să se ocupe doar de reglementări sau birocrație. În orice moment, are la dispoziție sprijin profesionist, o persoană care știe să reacționeze chiar și în cazul unor probleme formale, știe ce documentație trebuie atașată cererii de autorizație de construire, este capabilă să prevadă potențialele probleme și să ajusteze planul casei și controlează fazele proiectului înainte de construcție.

    2. Producția unei case modulare începe în hală

    Construcția unei case modulare începe în hala de producție, unde sunt realizate componentele acesteia. Toate părțile viitoarei case sunt realizate în hale, în condiții climatice și alte condiții strict controlate și cu nivelul ridicat de precizie. Așadar, producătorii caselor modulare se pot lăuda că asigură o calitate consistentă a tuturor componentelor care alcătuiesc clădirea, ceea ce nu este cazul cu cărămidă sau alte tipuri de case care sunt construite de la zero pe șantier. Întreaga producție a unei case de dimensiuni normale durează de obicei aproximativ zece zile.

    Producția unei case modulare are loc în condiții controlate
    Producția unei case modulare are loc în condiții controlate

    3. Casa modulară pe șantier

    Deoarece toate părțile casei modulare sunt create în fabrică și asamblate într-o clădire completă abia pe teren, șantierul pentru casa modulară este uscat și curat, iar munca este organizată și rapidă în comparație cu zidăria.

    3.1. Lucrări de terasamente

    Lucrările de terasamente sunt primele care se desfășoară pe teren. În primul rând, terenul se consolidează, de fapt, terenul se pregătește pentru construcție. Aceasta include excavarea unei gropi de construcție pentru fundație și subsol (dacă este prevăzută de proiect), consolidarea terenului și umplerea straturilor de susținere (așa-numitul tampon) de pietriș și beton. În cazul unei case fără subsol, execuția este mai simplă, deoarece nu este necesară săparea unei gropi de construcție mai adâncă și mai mare. Odată excavată groapa, este necesar să se procedeze rapid cu lucrarea sau să o protejeze bine de intemperii, deoarece în caz contrar ar putea apărea daune din cauza resturilor și spălării materialului în caz de ploaie.

    3.2. Izolație

    După terminarea lucrărilor de terasamente, este timpul pentru izolație. Pentru părțile clădirii care vor intra în contact cu solul, izolația XPS este cea mai potrivită, deoarece este rezistentă la umiditate. Prin montarea izolației sub placa de bază, se evită cu succes crearea punților termice.

    Producția de înaltă tehnologie cu control strict al calității produselor este ceea ce face casele modulare căutate și durabile
    Producția de înaltă tehnologie cu control strict al calității produselor este ceea ce face casele modulare căutate și durabile

    3.3. Construcția subsolului și construcția plăcii de fundație

    Următorul pas este betonarea - realizarea zidurilor din beton armat și a plăcilor de fundație. Această parte a construcției unei case este aceeași cu construirea unei case din cărămidă, deoarece betonul armat protejat corespunzător este cel mai potrivit material pentru contactul cu solul. Primele trei etape ale construcției, inclusiv betonarea, sunt în principiu lăsate în sarcina proprietarului viitoarei case, deoarece majoritatea furnizorilor de case modulare nu oferă aceste servicii. Prin urmare, atunci când alegeți un executant pentru terasamente, subsoluri și fundații, trebuie acordată o mare atenție calității. Placa de bază nu trebuie să aibă denivelări în pantă, deoarece acestea pot duce ulterior la crearea fisurilor în casa modulară.

    Toate elementele din beton armat trebuie uscate timp de trei săptămâni înainte de începerea lucrărilor de construcție modulară.

    3.4. Lucrări de montaj - ridicarea unei case modulare

    Când toate lucrările de inginerie civilă sunt terminate, urmează construcția clădirii, mai exact, montajul clădirii. În acea etapă, deja este vorba despre construcție modulară. Camioanele aduc piesele și elementele individuale pe șantier, iar apoi macaralele le ridică și le așază la locul lor. Piesele sunt fixate între ele cu șuruburi speciale, iar întreaga casă trebuie ancorată de placa de fundație pentru a se asigura rigiditatea structurii.

    3.5. Lucrări de finisare

    Odată ce întreaga casă este la locul său și securizată, este timpul pentru finisare. Printre acestea se numără montarea parchetului și plăcilor ceramice, montarea scărilor, gardurilor, sistemelor de încălzire și răcire, montaj de tâmplărie și corpurilor de iluminat. Când aceste lucrări sunt terminate, este timpul pentru mobilarea casei.

    Construirea unei case modulare este rapidă; casa este gata în câteva luni
    Construirea unei case modulare este rapidă; casa este gata în câteva luni

    4. Cât durează montarea casei?

    Asamblarea se realizează foarte repede. Întreaga construcție (de la terasament până la mutare) nu ar trebui să dureze mai mult de 3-4 luni. Dintre acestea, terasamentele și betonarea durează cel mai mult timp, deoarece după betonare trebuie să așteptați ca betonul să se usuce complet. Montarea și asamblarea părților modulare ale casei este mult mai rapidă: elementele structurale principale sunt ridicate în aproximativ o săptămână, iar apoi încep lucrările de finisare în clădirea ridicată și bine protejată. Acest lucru durează de obicei câteva săptămâni.

    5. Casa modulară este terminată - acum ce?

    Majoritatea producătorilor oferă asistență clienților chiar și după finalizarea construcției. De obicei, se întorc la proprietate după un an pentru a verifica cum funcționează totul și dacă există probleme. Desigur, dacă îi chemați, vor veni mai devreme deoarece casa este în garanție. Producătorii caselor modulare oferă garanții de zeci de ani pentru produsele lor și, ca firme serioase, se țin de asta.

    În documentația pe care o primiți la predarea cheilor sunt cuprinse toate fișele individuale de garanție și instrucțiunile de utilizare a aparatelor și echipamentelor instalate în casa dumneavoastră. Desigur, garanțiile se aplică doar pieselor produse de firma caselor modulare, dar nu și tâmplăriei încorporate, pompelor de căldură ș.a.m.d. Pentru articolele enumerate, trebuie să contactați producătorul acestora.

    Vă sugerăm să citiți cu atenție toate documentele primite pentru a ști pe cine să contactați în caz de nevoie.
    Articol de specialitate 368
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case modulare?

    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare
    9.3
    0

    KRATOS DEVELOPMENT S.R.L.


    9.8
    0

    ECOVILLA CONSTRUCT S.R.L.


    9.1
    0

    YAKYTA INDUSTRY SRL


    9.8
    0

    AMBSADOR CONCEPT SRL

    89